^
A
A
A

De incidentie van mazelen in Rusland groeide meer dan anderhalve keer

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

14 October 2011, 22:31

De incidentie van mazelen in Rusland steeg gedurende het jaar met meer dan 1,5 keer. Dit staat in de beslissing van de chief sanitary doctor van de Russische Federatie Gennady Onishchenko.

Volgens het document bedroeg de incidentie van mazelen gedurende zeven maanden van 2011 0,12 per 100.000 inwoners, wat 1,6 keer meer is dan het cijfer voor dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden van januari tot juli 2011 170 gevallen van infectie geregistreerd in Rusland.

Het grootste aantal gevallen (59 personen) werd gevonden in Moskou. In de regio Astrak werden 26 gevallen van mazelen geregistreerd, in de regio's Krasnojarsk en Stavropol - respectievelijk 20 en 17 gevallen in de regio Tomsk - 14 gevallen. Kinderen waren goed voor minder dan een kwart van alle gevallen. Tegelijkertijd werd meer dan de helft van de volwassenen die besmet waren met de mazelen niet gevaccineerd tegen de infectie.

Het besluit van Onishchenko rapporteerde ook over de toename van het aantal importgevallen van mazelen. Met name in de eerste helft van 2011 waren er 33 van dergelijke gevallen en voor het hele jaar 2010 - slechts 28 gevallen. Elf gevallen van mazelen komen uit Frankrijk, negen meer uit Oezbekistan. Bovendien werd de infectie in Rusland geïmporteerd uit Engeland, Duitsland, Italië, Letland, Oekraïne, Tadzjikistan, India, Indonesië, China en Spanje.

Daarnaast vestigt de Chief Medical Officer de aandacht op het feit dat in 2011 minder dan een derde van de Russen tussen de 18 en 35 jaar tegen de mazelen werden ingeënt. In acht regio's is dit cijfer niet meer dan 10 procent, en in 12 is vaccinatie nog niet uitgevoerd.

Onishchenko instrueerde de hoofden van de regionale directies van Rospotrebnadzor om vaccinatie te bieden voor ten minste 95 procent van de bevolking van Russische regio's. Bovendien worden de regio's geïnstrueerd om gegevens te verstrekken over vaccinaties die nodig zijn voor de voorbereiding van documenten in verband met de certificering van Rusland als een gebied dat vrij is van mazelen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.