^
A
A
A

Europa heeft een mazelenepidemie

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

25 October 2011, 17:24

Europa is getroffen door de mazelen- epidemie . Dit staat in een persbericht van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Volgens het rapport, tijdens de eerste helft van 2011, werden meer dan 26.000 gevallen van mazelen geregistreerd in de regio, negen sterfgevallen als gevolg van infectie werden gemeld. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg de incidentie met 276%.

Het rapport benadrukt dat de opkomende complexe epidemiologische situatie de tenuitvoerlegging van het eerdere plan voor de eliminatie van de mazelen in de Europese regio's tegen 2015 in gevaar brengt.

De Europese regio van de WHO omvat landen van West-, Midden- en Oost-Europa, Rusland, Turkije, de Kaukasus en Centraal-Azië.

Volgens de World Health Organization, uitbarstingen van mazelen geregistreerd in 40 van de 53 landen in de Europese regio, en het werkelijke aantal gevallen is veel hoger dan de momenteel beschikbare statistische gegevens, als gevolg van vertragingen bij het verzamelen en verwerken van nieuwe gevallen van infectie.

De grootste toename van de incidentie van mazelen werd waargenomen in West-Europa, Frankrijk is de leider, waar vanaf het begin van 2011 er meer dan 14 duizend gevallen van infectie waren. Desalniettemin geeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie de geografische ligging van uitbraken van mazelen aan dat het epidemieproces de hele Europese regio overspant en zich daarbuiten uitbreidt.

Als gevolg van de sterke stijging van het aantal gevallen van mazelen onrustige landen in de regio worden aangemoedigd om controleactiviteiten te versterken uitbarstingen van mazelen blijven eerder aangenomen vaccinatieprogramma's met het oog op immunisatie dekking te bieden tot 95% van de bevolking, versterking van immunisatie activiteiten voor de promotie in de eerste plaats - onder tieners en jongeren, en om aanvullende immunisatieprogramma's te introduceren die zijn gericht op moeilijk bereikbare populaties.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.