^
A
A
A

Amerikaanse wetenschappers hebben tijdens de zwangerschap een nieuw type bloedtest ontwikkeld

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

27 January 2019, 09:00

Een nieuw type analyse onthult in het bloed van een vrouw meer dan zevenhonderd verschillende giftige stoffen die een ongeboren baby kunnen schaden.

Het hoge niveau van de industrie, de verkeersbelasting van steden maakt wonen in sommige landen potentieel gevaarlijk voor de gezondheid. In de Verenigde Staten wordt bijvoorbeeld per persoon per jaar meer dan vijftien ton chemisch afval geproduceerd. Als we er rekening mee houden dat de economische groei doorgaat, wordt het milieuprobleem elk jaar erger. En dat is niet verrassend, omdat consumenten alles in het werk stellen voor grote huishoudelijke en materiële voordelen.

De invloed van industriële en huishoudelijke toxische stoffen op het lichaam van een zwangere vrouw en op de ontwikkeling van het ongeboren kind is helaas momenteel weinig bestudeerd. Hoewel artsen suggereren dat ernstige genetische afwijkingen, aandoeningen van de endocriene en metabolische functies, de verschijnselen van hypoxie in zekere mate gerelateerd zijn aan de invloed van de externe omgeving. In de meeste landen zijn er al gereguleerde verboden op het gebruik van kwikverbindingen, arsenicum, enz. Maar weinigen weten dat elke ouder elke dag geconfronteerd wordt met andere potentieel gevaarlijke stoffen die nog niet voldoende zijn bestudeerd.

Kunt u bijvoorbeeld de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat is de samenstelling van je telefoon?
  • Wat is de verf, die kinderspeelgoed schilderde?
  • Waarom ruikt het bleekmiddel niet, maar heeft het een eerder aangenaam aroma?

Heb je erover nagedacht? Maar veel verschillende chemische componenten zijn onzichtbaar in ons lichaam geïmplanteerd en vergiftigen het. Kort geleden ontdekten artsen het endotoxische effect van ftalaten, die in plastic aanwezig zijn en langzaam het endocriene systeem van kinderen vernietigen. Bovendien werd hun eigendom bij toeval ontdekt. Wat te zeggen over andere stoffen die we niet kennen?

Bovendien zijn de negatieve eigenschappen van veel componenten bekend, maar fabrikanten en hogere autoriteiten doen dit niet. Giftig Bisfenol-A, dat het werk van vrouwelijke voortplantingsorganen remt, wordt bijvoorbeeld gebruikt als onderdeel van plastic voor babyflessen.

Een andere stof 1,4-dioxaan wordt gebruikt als industrieel oplosmiddel. Volgens de classificatie van de EPA is dit onderdeel waarschijnlijk carcinogeen, maar het blijft onderdeel van wegwerpbekers. Volgens de statistieken ontvangt bijna 30% van de Amerikanen elke dag een behoorlijke dosis dioxaan, met behulp van koffie. Tegelijkertijd zijn federale normen voor de inhoud van deze stof in producten nog niet vastgesteld.

Om dergelijke giftige stoffen in het bloed van een zwangere vrouw te identificeren, hebben wetenschappers een nieuwe bloedtest ontwikkeld die de negatieve gevolgen van toxines voor de toekomstige generatie zal voorkomen. Deze innovatieve screening kan het milieurisico beheersen en biedt de mogelijkheid om op tijd actie te ondernemen als een stof meer is dan de toegestane norm.

Meer informatie over de studie is te vinden op de pagina's van de publicatie Environmental Health Perspectives.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.