^

Gezondheid

Zetpillen voor cystitis

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Momenteel worden zetpillen voor cystitis veel gebruikt. Ze worden voornamelijk gebruikt voor medische behandelingen. Voor preventieve doeleinden worden ze uiterst zelden gebruikt. Opgemerkt moet worden dat ze alleen worden voorgeschreven als er indicaties voor gebruik zijn. De afspraak moet worden gemaakt door een arts.

Snelle behandeling van cystitis met zetpillen

In de regel is het vrij moeilijk om van cystitis af te komen. Het is echter mogelijk om cystitis snel te behandelen met zetpillen. Zetpillen hebben overwegend ontstekingsremmende, pijnstillende en antibacteriële effecten. Er is een vrij grote selectie zetpillen die zowel rectaal als vaginaal kunnen worden gebruikt. Sommige zetpillen worden ook tijdens de zwangerschap gebruikt. Houd er rekening mee dat ondanks het feit dat zetpillen relatief veilig zijn, ze nog steeds niet zonder contra-indicaties en bijwerkingen zijn. Bij cystitis kunnen verschillende zetpillen worden gebruikt: hexicon, indomethacine, papaverine, geneferon, diclofenac, duindoornzetpillen, viferon, methyluracil-zetpillen, duindoornzetpillen, betadine, ichthyol, chloorhexidine, clotrimazol, nystatine.

Gebruiksaanwijzingen

De belangrijkste indicaties voor het gebruik van zetpillen voor cystitis zijn cystitis, acute en chronische ziekten van de nieren, urinewegen. Zetpillen zijn effectief, ongeacht de oorzaak van de ontsteking. Ze hebben ook anti-infectieuze en antiseptische effecten. Houd er rekening mee dat deze fondsen een vrij sterk effect hebben op de nieren, dus ze kunnen alleen worden gebruikt op indicatie en na overleg met een arts. Het zal helpen om de optimale remedie te kiezen, rekening houdend met de individuele kenmerken van de patiënt, rekening houdend met de anamnese. Houd er ook rekening mee dat het ongecontroleerde gebruik van deze medicijnen een aantal bijwerkingen en complicaties kan veroorzaken. Veel zetpillen hebben een pijnstillend effect, verlichten ontstekingen. Effectief bij bacteriële vaginose, cystitis, ontstekings- en infectieziekten van bacteriële oorsprong.

Zetpillen voor chronische cystitis

Kaarsen zijn effectief bij chronische blaasontsteking. Ze stoppen ontstekingen goed, helpen bij de bestrijding van infectie. Allereerst helpen ze bij de bestrijding van urineweginfecties. Ze hebben een uitgesproken ontstekingsremmend effect, verlichten pijn, voorkomen terugvallen en exacerbaties en vergemakkelijken het proces van urineren. Vaak gebruikt in combinatie met andere medicijnen, bijvoorbeeld met krampstillers en pijnstillers. Het voordeel van deze tool is dat het een uitgesproken therapeutisch effect heeft. Het is ook vermeldenswaard dat deze medicijnen een uitgesproken analgetisch effect hebben. De combinatie van verschillende medicijnen stelt u in staat om de chronische te elimineren en veroorzaakt ook geen extra belasting voor de nieren of de lever. Ze komen niet in de systemische circulatie, ze hebben alleen een lokaal effect. Dit zorgt voor een meer uitgesproken en precieze impact. Bovendien is het voordeel dat de zetpillen direct op de infectieplaats werken. Tegelijkertijd wordt de dosering verlaagd, de noodzaak van belasting van het maagdarmkanaal verdwijnt.

Deze medicijnen hebben geen bijwerkingen van het spijsverteringskanaal, omdat ze het niet binnendringen. Het elimineert ook de mogelijkheid van irriterende effecten. De voordelen van deze tool zijn onder meer snelle actie. De medicijnen worden snel opgenomen in de slijmvliezen, wat een direct effect geeft. Ze hebben een preventieve en ontsmettende werking. Ze zuiveren niet alleen het voortplantingssysteem, maar ook aangrenzende organen: de darmen, het spijsverteringskanaal, zonder irriterend effect te hebben.

Namen van zetpillen van cystitis

Bij blaasontsteking worden verschillende medicijnen gebruikt, waaronder zetpillen. Ontstekingsremmende, antiseptische en pijnstillende medicijnen worden getoond. Om het infectieuze proces te elimineren, worden middelen zoals hexicon, synthomycine, betadine, macmiror, palin, urosept, polygynac, clotrimazol veel gebruikt. Deze fondsen zijn effectief tegen bacteriële en schimmelmicroflora, zorgen voor sanitatie van het voortplantingsstelsel. Ook worden vaak ontstekingsremmende en pijnstillende geneesmiddelen voorgeschreven, bijvoorbeeld synthomycine, chlooramfenicol, betadine, urosept. Nystatine fungeert als het belangrijkste fungicide middel. Het is gericht op de vernietiging van schimmelmicroflora, in het bijzonder vertegenwoordigers van het geslacht Candida. Effectief tegen gistmicroflora. Invloeden voornamelijk op grampositieve microflora. Het verloop van de behandeling hangt af van de ernst van de pathologie, van de individuele kenmerken van de patiënt, van de duur van de ziekte, het geselecteerde medicijn.

Hexicon

Hexicon zetpillen worden gebruikt om blaasontsteking te behandelen. Geproduceerd in de vorm van torpedovormige zetpillen. De werkzame stof is een oplossing van chloorhexidinebigluconaat. De tool is ingesloten in een mengsel van macrogolen. Bij het analyseren van de farmacologische eigenschappen is het opmerkelijk dat het medicijn tot antiseptische middelen behoort en een lokaal effect heeft. Het is actief tegen vele vertegenwoordigers van pathogene en voorwaardelijk pathogene microflora. Opgemerkt moet worden dat het voordeel van deze tool is dat het geen deprimerend effect heeft op de normale microstroom. Er is met name geen remmend effect op de activiteit van lactobacillen. Een ander voordeel is dat het medicijn ook werkt in aanwezigheid van bloed en pus. Zetpillen worden intravaginaal toegediend, hebben een uitsluitend lokaal effect. Ze hebben geen systemisch effect. Ze dringen niet door in het bloed, waardoor het gebruik van deze medicijnen in combinatie met andere medicijnen en tijdens de zwangerschap mogelijk is.

Indicaties voor het gebruik van dit middel zijn urineweginfecties, preventie en behandeling van ontstekingsprocessen in het genitale gebied. Zetpillen worden gebruikt om het voortplantingsstelsel en het urogenitale systeem te ontsmetten tijdens de zwangerschap, als voorbereiding op een operatie, na enkele invasieve technieken en gynaecologische procedures. Deze tool kan ook worden gebruikt bij de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen zoals gonorroe, syfilis, chlamydia, ureplasmose, genitale herpes. Deze remedie wordt ook getoond bij de behandeling van bacteriële vaginose, colpitis, cystitis.

Hexicon zetpillen worden gebruikt voor de behandeling en preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen, urineweginfecties. Breng twee keer per dag een zetpil aan. Het verloop van de behandeling is 7-10 dagen. Het voordeel van deze remedie is dat het gebruik ervan geen beperking van seksuele activiteit vereist. Het medicijn mag niet eerder dan 2 uur vóór geslachtsgemeenschap worden gebruikt. Houd er rekening mee dat het medicijn enkele bijwerkingen heeft, met name allergische reacties, jeuk. Deze symptomen verdwijnen echter meestal nadat het medicijn is gestopt. Er zijn praktisch geen contra-indicaties, met uitzondering van gevallen van overgevoeligheid en individuele intolerantie voor geneesmiddelen. Zwangerschap en borstvoeding zijn geen contra-indicatie voor het gebruik van het medicijn. Het medicijn kan ook voor kinderen worden gebruikt, maar voor hen wordt een andere vorm gebruikt - hexicon D. Er zijn geen gevallen van overdosering van dit medicijn geweest. Houd er ook rekening mee dat zetpillen niet compatibel zijn met wasmiddelen, waaronder producten met een anionische groep.

Indomethacine

Voor cystitis kan indomethacine worden gebruikt. Het belangrijkste actieve ingrediënt is het medicijn met dezelfde naam - indomethacine. Het heeft een uitgesproken ontstekingsremmend effect. Het medicijn heeft ook een antipyretisch effect. Het werkingsmechanisme is dat het gericht is op het remmen van de enzymatische activiteit van COX. Dit draagt bij aan de remming van de synthese van prostaglandinen, remt de bloedplaatjesaggregatie. Het gebruik van deze zetpillen verzwakt het pijnsyndroom aanzienlijk, verlicht ontstekingen, zwellingen en irritatie. Deze remedie in de vorm van zetpillen wordt snel opgenomen, heeft een lokaal effect. Het optimale effect kan worden bereikt na 3-4 dagen behandeling. Het ondergaat darm- en leverrecirculatie en daarom is het medicijn gecontra-indiceerd bij de behandeling van patiënten die lijden aan ernstige nier- en leveraandoeningen, gastro-intestinale pathologie. Niet aanbevolen voor gebruik tijdens dracht en lactatie. Weergegeven in 4-5 uur. Zetpillen worden getoond bij de behandeling van inflammatoire, infectieziekten van het urogenitale kanaal, het voortplantingssysteem, spruw, bacteriële en schimmelinfecties. Het wordt gebruikt ter voorbereiding op chirurgische ingrepen, bij de behandeling van vleesbomen, neoplasmata. Hiermee kunt u littekens, stenose, spasmen elimineren.

De dosering van dit middel wordt bepaald door de arts. Het is individueel voor elke patiënt en wordt bepaald door de ernst van het pathologische proces, de ernst van het pijnsyndroom, de mate van ontsteking. De behandeling wordt gedurende minimaal 4 weken uitgevoerd. Hiermee bereik je een uitgesproken duurzaam effect. Het wordt in de regel 2-3 keer per week aangebracht.

Sommige bijwerkingen zijn mogelijk, zoals complicaties van het spijsverteringskanaal. In de regel heeft deze remedie geen wijdverbreid effect op het lichaam. Complicaties zoals jeuk, irritatie, branderigheid en pijn op de injectieplaats zijn mogelijk. Meestal verdwijnen deze effecten na het stoppen van de remedie. Mogelijke zwelling van het slijmvlies, een allergische reactie, zwelling. In ernstige gevallen van individuele intolerantie kunnen zich een infiltraat, abces en hematoom ontwikkelen. Bij rectale toediening zijn verergering en irritatie van het rectale slijmvlies, tenesmus, erosie, zweren en gastro-intestinale pathologie mogelijk.

Het medicijn kan niet worden gebruikt in de aanwezigheid van erosies en zweren, een schending van de toestand van het slijmvlies van het maagdarmkanaal, in strijd met de functie van hematopoëse, in pathologieën van de nieren en de lever. GIT. Bijwerkingen zijn lokale reacties, met name jeuk, irritatie, roodheid, zwelling en irritatie. Houd er ook rekening mee dat het medicijn veel contra-indicaties heeft, dus de afspraak moet uitsluitend door een arts worden gemaakt. Kinderen onder de 14 jaar mogen niet worden gebruikt. Het is ook noodzakelijk tijdens het behandelingsproces om de toestand van het bloed onder controle te houden. Het medicijn is onverenigbaar met acetylsalicylzuur.

Papaverine

Papaverine wordt gebruikt om de symptomen van blaasontsteking te elimineren. De samenstelling van zetpillen omvat papaverinehydrochloride - het belangrijkste actieve ingrediënt. De basis is vast vet. Het medicijn is een myotroop krampstillend middel. Bij gebruik van het medicijn accumuleert cAMP en neemt het gehalte aan intracellulair calcium toe, wat de cellulaire activiteit aanzienlijk verhoogt en ook helpt het weefselmetabolisme te herstellen. Het medicijn normaliseert de bloedstroom, verbetert de conditie van de slijmvliezen. Het is vermeldenswaard het hypotensieve effect. De biologische beschikbaarheid van dit middel is ongeveer 54%. Na opname in het bloed bindt de stof zich aan plasma-eiwitten. Ongeveer 90% binding treedt op. Uitscheiding vindt plaats via de nieren, na ongeveer 3-4 uur.

Indicaties voor het gebruik van papaverine zijn ontstekingsziekten in het urogenitale kanaal, het voortplantingssysteem. Elimineert spasmen en tenesmus in het bekkengebied, de buikholte, de bronchiën, het vasculaire systeem. Het is ook vermeldenswaard dat het middel kan worden gebruikt voor premedicatie bij de behandeling van pathologieën van het urogenitale systeem. Het wordt rectaal of intravaginaal toegediend, 3-5 maal daags 20-40 mg. Het interval tussen injecties van het medicijn moet minimaal 5 uur zijn. Het medicijn kan worden gebruikt om cystitis bij ouderen te behandelen. In dit geval is de aanvangsdosering ongeveer 10 mg. Kan gebruikt worden voor kinderen van 1 tot 12 jaar. De maximale enkelvoudige dosering is 200-300 mcg/kg. Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar symptomen zoals misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn, overmatig zweten zijn niet uitgesloten. Het medicijn is gecontra-indiceerd bij pathologieën van de nieren, lever. Het wordt ook niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 6 maanden, ouderen. Er is geen informatie gevonden over de mogelijkheid om dit medicijn tijdens de zwangerschap te gebruiken. Met voorzichtigheid gebruiken na een traumatisch hersenletsel, met pathologieën van de nieren en lever, met aandoeningen van de bijnieren, tachycardie, shocktoestanden.

Genferon

Genferon-zetpillen zijn zetpillen, die componenten bevatten zoals interferon-alfa, taurine. Ze hebben een lokaal effect. Interferon is een van de belangrijkste componenten van het immuunsysteem. Interferon wordt geproduceerd door opportunistische bacteriën van het geslacht Escherichia (E. Coli). De tool heeft antivirale, immunomodulerende en antibacteriële effecten. Dit effect kan worden bereikt door de activering van intracellulaire enzymen. Ze remmen de activiteit van het virus en de replicatie ervan. Wat betreft de immunomodulerende werking, deze wordt bereikt door de reactiviteit van celgemedieerde reacties te versterken. Dit verhoogt aanzienlijk de activiteit van immuniteit tegen virale infectie. Deze tool verhoogt ook de proliferatieve activiteit van cellen en elimineert tegelijkertijd cellen die een kankerachtige transformatie hebben ondergaan. Ook opmerkelijk is de hoge antivirale activiteit, het antiseptische effect. Taurine activeert en normaliseert metabolische processen. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat taurine antioxiderende eigenschappen heeft, actief interageert met zuurstofmoleculen, wat helpt om oxidatieve stress te elimineren. Taurine heeft een therapeutisch effect, elimineert de biologische activiteit van taurine. De maximale biologische beschikbaarheid van het geneesmiddel wordt waargenomen bij rectale toediening. Er is een hoge regeneratie van cellen, stimulatie van membranen en immuniteit. Bij intravaginale toediening is de biologische beschikbaarheid ongeveer 80%. Het gebruik van zetpillen zorgt voor systemische en lokale effecten, waardoor de activiteit en therapeutische werkzaamheid sterk worden verbeterd. De maximale concentratie van het geneesmiddel in het bloed wordt bereikt na 5 uur. Na ongeveer 12 uur wordt de halfwaardetijd van het medicijn opgemerkt. Dit geeft aan dat deze fondsen elke 12 uur moeten worden toegepast.

Het medicijn wordt gebruikt als een middel voor monotherapie of als onderdeel van een complexe therapie. Indicaties voor gebruik zijn verschillende soorten infecties: bacterieel, viraal, schimmel. Het belangrijkste effect wordt bereikt doordat het immuunsysteem wordt gestimuleerd. Dit activeert de natuurlijke afweermechanismen in het lichaam, waardoor de strijd tegen infectie plaatsvindt. Het medicijn kan worden gebruikt voor de behandeling van infectie- en ontstekingsziekten, ook bij zwangere vrouwen. Kan worden gebruikt om blaasontsteking bij kinderen en ouderen te behandelen.

Gewoonlijk wordt het medicijn 1-2 zetpillen per dag voorgeschreven. De duur van de behandeling is 7-10 dagen, afhankelijk van de ernst van de ziekte, de duur ervan, de leeftijd van de patiënt. Het medicijn wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling en preventie van cystitis, gynaecologische aandoeningen, voor de rehabilitatie van het geboortekanaal bij 13-40 weken zwangerschap. Bij acute vormen van de ziekte worden zetpillen gedurende 5 dagen tweemaal per dag gebruikt. Als de behandeling faalt, kunnen herhaalde behandelingskuren worden gebruikt. Soms twee keer per dag voorgeschreven. Het hangt allemaal af van de ziekte, de ernst ervan, het niveau van bacteriële besmetting. Het medicijn kan bijwerkingen hebben, zoals jeuk, branderig gevoel in het urogenitale kanaal, irritatie in het vaginale gebied. Deze verschijnselen zijn omkeerbaar en verdwijnen gewoonlijk na stopzetting van het geneesmiddel (binnen 72 uur). Andere, meer gevaarlijke gevolgen werden opgemerkt. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het feit dat bij het innemen van het medicijn de lichaamstemperatuur kan stijgen. Dit is een ongunstige factor die aangeeft dat de kwestie van dosisaanpassing moet worden aangepakt. In sommige gevallen kunt u met een enkele dosis paracetamol in een dosering van 250-500 mg de lichaamstemperatuur normaliseren en de aanpassing versnellen.

Het medicijn is gecontra-indiceerd in geval van individuele intolerantie voor de afzonderlijke componenten van het medicijn. In het eerste trimester wordt het ook niet aanbevolen om dit medicijn te gebruiken. Het medicijn moet met voorzichtigheid worden ingenomen bij allergische reacties, auto-immuunprocessen, pathologieën van immuniteit. Het medicijn kan bij kinderen worden gebruikt, maar alleen als er indicaties zijn en op voorschrift van een arts. Het medicijn kan worden gecombineerd met andere medicijnen en heeft ook geen invloed op potentieel gevaarlijke acties, waaronder reactiesnelheid, concentratie. Met deze tool kunt u voertuigen besturen en werken met apparatuur van verschillende complexiteit. Gevallen van overdosering worden niet gezien. Het effect van het medicijn wordt versterkt wanneer het samen met andere antibacteriële en fungicide middelen wordt ingenomen.

Diclofenac

Bij cystitis wordt diclofenac voorgeschreven in de vorm van zetpillen. Het belangrijkste werkzame bestanddeel is diclofenacnatrium. Het medicijn heeft ontstekingsremmende, pijnstillende en koortswerende effecten. Een middel dat gericht is op het wegnemen van het ontstekingsproces, het stoppen van het pijnsyndroom. Met deze tool kunt u pijn verminderen tijdens verwondingen, na een operatie, tijdens een exacerbatie van cystitis. Als u het medicijn lange tijd gebruikt, heeft het een desensibiliserend effect. De halfwaardetijd is 2-4 uur. De maximale concentratie van het geneesmiddel in het bloed bij rectale toediening wordt bereikt na 1 uur, met intravaginaal - 1-1,5 uur. De biologische beschikbaarheid van het medicijn is vrij hoog en loopt op tot 99%. Wanneer het in het bloed komt, wordt ongeveer 60% van de stof via de nieren uitgescheiden.

De dosering wordt gekozen door de arts, afhankelijk van de diagnose, leeftijd, kenmerken van de ziekte, de ernst van de pathologie. Stel eerst de minimale effectieve dosering vast. Als deze dosis niet effectief is, wordt deze verhoogd. Benoem in de regel 1-2 zetpillen per dag. De duur van de behandeling varieert van 5 tot 7 dagen. Het wordt aanbevolen om zetpillen 's avonds te gebruiken, voordat u naar bed gaat. De dagelijkse dosis is 150 mg. De aanvangsdosis is gewoonlijk 50-100 mg. Behandeling met diclofenac moet worden gestart bij het eerste teken van cystitis. Voor ouderen begint u in de regel met een minimale dosering. Er is geen verdere upgrade nodig. Bij somatisch verzwakte patiënten, in aanwezigheid van talrijke comorbiditeiten, chronische ziekten, wordt ook aanbevolen om de minimale dosering te gebruiken. Langdurige therapie is ook mogelijk, tot 4-5 weken. In dit geval mag de dagelijkse dosis niet hoger zijn dan 100 mg. Het medicijn wordt ook voorgeschreven aan kinderen ouder dan 1 jaar. De dosering is gemiddeld 1-2 mg/kg lichaamsgewicht.

Bijwerkingen zijn zeldzaam. Buikpijn, misselijkheid, braken, winderigheid en andere aandoeningen van het spijsverteringskanaal worden vaak waargenomen. Stomatitis, glossitis zijn ook mogelijk. Bij rectale toediening zijn exacerbaties van chronische pathologieën van het rectum mogelijk. Erosies, zweren, hemorragische colitis worden vaak waargenomen. Gevoeligheid is verstoord, irritatie, jeuk, branderigheid verschijnen. In de regel worden bij langdurig gebruik uitgesproken lokale reacties waargenomen, het slijmvlies droogt uit. In ernstige gevallen is weefselnecrose mogelijk.

Overgevoeligheid voor het medicijn, uitgesproken aanvallen van bronchiale astma, urticaria fungeren als contra-indicaties voor het gebruik van dit middel. U kunt het medicijn niet gebruiken voor zweren van het rectum, dikke en dunne darm, met proctitis, sigmoiditis. Met de nodige voorzichtigheid moet u het medicijn gebruiken voor COPD, bronchiale astma, maag- en darmaandoeningen en vasculaire pathologieën. Het gebruik van het medicijn tijdens de zwangerschap is alleen mogelijk op recept en alleen in het 1e en 2e trimester. In het derde trimester kunt u het medicijn niet gebruiken, omdat het de contractiele activiteit van de baarmoeder vermindert, waardoor zwakte van de arbeidsactiviteit, pathologie tijdens de bevalling mogelijk is. Wanneer borstvoeding wordt ook niet aanbevolen om het medicijn te gebruiken. Voorzichtigheid is geboden bij pathologieën van de nieren, lever. Kinderen onder de 6 jaar wordt niet aangeraden dit product te gebruiken.

Methyluracil zetpillen

Het belangrijkste actieve ingrediënt is methyluracil. Methyluracil-zetpillen worden voorgeschreven voor cystitis. Het wordt beschouwd als een immunostimulerend middel dat gericht is op het normaliseren van het metabolisme. Bevordert weefselepithelialisatie. Het is ook vermeldenswaard het antivirale en ontstekingsremmende effect van kaarsen. In feite zijn alle ontstekings- en infectieuze processen een indicatie voor het gebruik van methyluracil. Bevordert de genezing van wonden, erosies, zweren. Het wordt gebruikt bij de lokale behandeling van cystitis, proctitis, colitis ulcerosa.

Het behandelingsregime wordt voor elk individueel geval bepaald. Het verloop van de behandeling varieert van 5 tot 7 dagen. Bijwerkingen zijn mogelijk, zoals een branderig gevoel, irritatie en zelfs hoofdpijn, misselijkheid, braken. Als u bijwerkingen ervaart, ook lokale, dient u uw arts te raadplegen. Mogelijk moet u stoppen met het medicijn. Contra-indicaties voor opname - individuele intolerantie, ernstige allergische reactie, leukemie en andere oncologische ziekten, pathologieën in het beenmerg.

Viferon

Het is een medicijn dat humaan interferon bevat. Het werkingsmechanisme is dat de zetpillen een ontstekingsremmend, immunomodulerend effect hebben. Vanwege het feit dat de samenstelling van de zetpillen bovendien tocoferol (vitamine E) bevat, heeft het medicijn een extra immunomodulerend effect. Het middel werkt als een antioxidant, verlicht oxidatieve stress en de gevolgen daarvan, neutraliseert vrije radicalen en heeft antivirale activiteit. Bij intravaginale en rectale toediening is de mate van absorptie gemiddeld. Het medicijn dringt na ongeveer 2-3 uur in het bloed door. Het medicijn wordt ook gebruikt voor de behandeling van acute en chronische cystitis van bacteriële, schimmel- en virale oorsprong. Effectief tegen herpesvirusinfectie. Kinderen worden voorgeschreven na het bereiken van 1 jaar, niet eerder.

Breng 1-2 zetpillen per dag aan. De kuur van de behandeling is gemiddeld 5-7 dagen, indien nodig kan de kuur worden verlengd. Wanneer de eerste tekenen van bijwerkingen optreden, moet u een arts raadplegen, de symptomen melden. Misschien zal de arts de dosering heroverwegen. Bijwerkingen zijn voornamelijk lokale reacties, zoals een branderig gevoel, jeuk, roodheid, irritatie. De behandeling moet zo vroeg mogelijk worden gestart, bij voorkeur wanneer er tekenen van ziekte optreden. Bijwerkingen zijn zeldzaam. In sommige gevallen is echter roodheid, vervelling van de huid mogelijk. In de regel verdwijnen alle bijwerkingen nadat het medicijn is stopgezet. Individuele intolerantie voor medicijnen, een allergische reactie zijn contra-indicaties. Ook wordt het medicijn niet voorgeschreven aan kinderen jonger dan een jaar. Tijdens dracht en voeding kan viferon worden gebruikt, omdat het slechts een lokale werking heeft en niet in het bloed doordringt. Dienovereenkomstig dringt het medicijn niet door de placenta of in de moedermelk. In de regel wordt het medicijn goed verdragen, er zijn geen gevallen van individuele intolerantie. Overdosering is niet gemeld. Het medicijn is redelijk goed te combineren met andere medicijnen.

Duindoorn kaarsen

Voor de behandeling van cystitis worden zetpillen van duindoorn gebruikt. Ze dragen bij aan de actieve genezing van wonden, het herstel van slijmvliezen. Met behulp van deze tool kunt u een stabiele remissie bereiken bij chronische vormen van cystitis en de belangrijkste symptomen bij acute vormen van cystitis kwijtraken. Duindoornzetpillen stellen u in staat om het ontstekingsproces te elimineren, pijn te stoppen. Dit is een natuurlijk middel op basis van duindoornolie. De samenstelling omvat een groot aantal vitamine-, mineraalcomplexen. Er is een grote hoeveelheid flavonoïden, vetzuren, tocoferolen, glyceriden. Naast het feit dat het medicijn een ontstekingsremmend, anti-infectieus effect heeft, voorkomt het ook de ontwikkeling van het tumorproces. Zetpillen bieden betrouwbare bescherming van de slijmvliezen, hun herstel. Duindoornzetpillen stimuleren regeneratie, jeuk, zwelling, pijn. Zetpillen activeren ook de activiteit van immuuncellen. Er moet ook worden opgemerkt dat duindoorn de bloedstolling verbetert, waardoor erosie en zweren veel sneller genezen. Het wordt gebruikt voor cystitis van welke oorsprong dan ook: voor bacteriële, virale, stralingsverwondingen. Verkrijgbaar in de vorm van rectale en vaginale zetpillen. Combineert goed met andere medicijnen. Het kan worden gebruikt als monotherapie of als onderdeel van een complexe therapie. Meestal worden duindoornzetpillen 1-2 stuks per dag voorgeschreven. Het verloop van de behandeling is gemiddeld 15 dagen. Afhankelijk van individuele kenmerken kan de kuur echter worden aangepast, wordt een andere vorm van behandeling en dosering voorgeschreven. Houd er rekening mee dat dit product allergieën en irritatie kan veroorzaken. Daarom is deze remedie niet geschikt als u een duindoornkaars heeft geïnjecteerd en pijn en ongemak, branderig gevoel, irritatie direct op de injectieplaats voelt. Als de procedure twee keer per dag wordt uitgevoerd, moeten zetpillen 's ochtends en' s avonds worden geplaatst. Als dit middel eenmaal wordt voorgeschreven, moet u de zetpil 's avonds voor het slapengaan inbrengen. Na het voltooien van de volledige behandelingskuur, moet u een maand pauze nemen. Vóór de procedure is het noodzakelijk om een hygiënische behandeling van de huid, het perineum, uit te voeren.

Betadine

Het heeft een effectief antiseptisch en ontstekingsremmend effect. Het belangrijkste actieve ingrediënt is povidon-jodium. Bij contact met de huid of slijmvliezen vormen jodium en huideiwitten stabiele complexen (jodamines). Ze zijn in staat tot coagulatie, wat leidt tot de dood van micro-organismen. Het bacteriedodende effect komt snel, is lang. Betadine is effectief tegen grampositieve en gramnegatieve vormen van micro-organismen. Ook is het medicijn effectief tegen protozoa, schimmels, virussen. Bij topicale toepassing wordt jodium bijna niet geabsorbeerd.

De belangrijkste indicaties voor gebruik zijn wondinfectie, ontstekings- en infectieuze processen, preventie van gemengde infecties, bacteriële associaties. Het medicijn wordt gebruikt bij de behandeling van erosies, zweren, voor de hygiëne van het genitaal kanaal. Het is geïndiceerd voor acute en chronische vormen van cystitis, voor de preventie van exacerbaties en recidieven van cystitis, ter voorbereiding op operaties, bij het plannen van een zwangerschap.

Het medicijn wordt gebruikt voor het smeren van schelpen, voor het wassen, op turunda's in de vorm van kaarsen. Betadine heeft bijwerkingen, met name het kan de functionele toestand van de schildklier negatief beïnvloeden, waardoor hyperthyreoïdie ontstaat. Individuele intolerantie voor het medicijn is mogelijk, wat zich manifesteert in de vorm van een allergische reactie, jeuk, zwelling, pijn. Deze remedie is gecontra-indiceerd bij dermatitis, hyperthyreoïdie, het gebruik van jodiumpreparaten, met verhoogde gevoeligheid voor jodium. Voorzichtig gebruiken bij aandoeningen van de nieren en de lever. Na 3 maanden zwangerschap wordt het medicijn niet gebruikt. Tijdens borstvoeding is het medicijn ook gecontra-indiceerd. Gevallen van overdosering zijn niet geregistreerd. Betadine is goed te combineren met andere medicijnen.

Zetpillen voor cystitis zijn dus buitengewoon effectief. U moet ze echter correct kiezen. Voordat u met de behandeling begint, dient u uw arts te raadplegen.

Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Zetpillen voor cystitis" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.