^

Gezondheid

Snelle en effectieve behandeling van schurft thuis

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Het lijkt erop dat de dagen dat de vuile en ongewassen werkende mensen wegkwijnden van half uitgehongerd leven en schurft al lang geleden waren overleden. Maar schurft wordt nog steeds geassocieerd met vuil en gewetenloosheid, wat niet helemaal waar is. In feite is het zelfs voor iemand die actief samenwerkt met water en zeep niet moeilijk om een jeukende mijt op te rapen, wat de oorzaak is van ernstige jeuk. En als schurft niet wordt behandeld, begint de jeuk binnen een paar dagen alle familieleden te kwellen, omdat de ziekte zeer besmettelijk is, hoewel deze volledig genezen kan worden door alternatieve methoden. Maar de behandeling van schurft thuis moet worden uitgevoerd in overeenstemming met bepaalde vereisten, anders zijn geen effectieve voorschriften niet in staat om de huisvestingsepidemie te stoppen.

Hoe schurft identificeren?

Schurft is een zeer besmettelijke ziekte, veroorzaakt door een microscopische parasiet ter grootte van een maanzaad. Schurftmijt heeft een lichte lichaamskleur, dus het opmerken van de huid (en nog meer daaronder) is behoorlijk problematisch.

Vermelding van deze ziekte met zijn wortels gaat zo diep dat het moeilijk voor te stellen is. Ze zijn te vinden op de pagina's van de Bijbel (Oude Testament) en in de geschriften van de Griekse filosoof Aristoteles. Maar in die dagen en nog veel later wisten mensen nog niet de oorzaak van de vreemde jeuk op de huid, aangezien de ziekte een infectie was die naar verluidt als straf voor de zonde werd gegeven.

Het feit dat de ziekteverwekker is geen straf uit de hemel en de aarde is nogal een parasiet - schurftmijt, heeft de mensheid geleerd alleen in de late 17e eeuw na de uitvinding van de microscoop. En beschreven in alle details van schurft was al in het midden van de 19e eeuw door de Duitse dermatoloog F. Hebra.

Infectieuze mijten kunnen voornamelijk worden geïnfecteerd met langdurig contact met de huid (seksuele spelletjes en copulatie, sterke lange handdrukken, contactsporten, kinderknuffels, slapen in een bed, enz.). De overdracht van de teek door huishoudelijke middelen is ook eerder als zeer waarschijnlijk beschouwd. In feite kan buiten het lichaam van de gastheer een parasiet van het geslacht spinachtigen bij kamertemperatuur en matige vochtigheid niet langer dan 1,5 dagen overleven, dus de waarschijnlijkheid van een dergelijke infectie is erg laag.

Niettemin worden mensen die in hetzelfde appartement wonen en tijd doorbrengen in hetzelfde bed blootgesteld aan een reëel gevaar van contact met en binnenlandse infecties. Daarom moet de behandeling van schurft bij een persoon thuis beschouwd worden als het bedrijf van het hele gezin en preventieve maatregelen omvatten om infectie te voorkomen.

Het moet gezegd worden dat de kans op "schuilende" schurft hoger is in de herfst-winterperiode. Het is tijdens deze periode dat de mijten actief vermenigvuldigen. Ze worden aangetrokken door de vermindering van de afscheiding van zweetklieren van mensen, omdat menselijk zweet een aantal antimicrobiële componenten bevat die de activiteit van de jeukende mijt nadelig beïnvloeden. En als het cool is, houden mensen zich vaak aan elkaar vast om warm te blijven.

Scabby mijt houdt van koele lucht en vocht, wat bijdraagt aan hun verhoogde activiteit. Maar de vrieskou kan een kleine parasiet bijna onmiddellijk doden (zoals kokend water), waardoor hij er actief naar streeft huisvesting "met verwarming en gemakken" te vinden. Dit is het beste hiervoor. Het menselijk lichaam.

Maar de teek hecht niet erg veel op de huid, hij probeert erin te dringen. Mannen in dit plan hebben minder geluk. Hun rol is onmiddellijk na de volwassenheid om het vrouwtje te impregneren, waarna de ongelukkige individuen van het mannetje binnen 24 uur sterven. Vrouwtjes kunnen leven van 1 tot 1,5 maand, elke dag leggen ze 2-3 eieren in speciaal gegraven in de huid.

Op het eerste gezicht verschijnt het vrouwtje pas laat in de nacht of 's nachts en dan alleen om tegemoet te komen aan de roep van de natuur en haar bestemming - het verhogen van het aantal parasieten. Het is in deze periode dat de kans op het krijgen van schurft bijzonder groot is, omdat de teek niet bepaald een devotie is voor de eigenaar.

Wat betreft schurft en onreinheid. Volgens statistieken is jeuk vooral in ons land niet het geval bij volwassen dakloze mensen die zichzelf bijna nooit wassen, maar in de studentencirkel, die gepromoot wordt door een hoge seksuele activiteit van jonge mensen, en niet door een gebrek aan lichaamshygiëne. Achter de studenten zijn tieners, junior schoolkinderen, een kleuterschool en, last but not least, volwassenen.

En toch wordt een verband tussen het onzuivere lichaam en de jeukende mijt gezien. Schone mensen zijn minder vaak ziek omdat ze moeilijker geïnfecteerd raken. Een vrouwelijke mijt heeft ongeveer een half uur nodig om de opperhuid binnen te dringen en kan gedurende deze tijd gemakkelijk met water in het riool worden afgewassen. En de ziekte bij schone mensen is minder uitgesproken om dezelfde reden dat veel van de volwassenen die zijn opgegroeid en verschijnen aan het oppervlak eenvoudig worden verwijderd als gevolg van avondhygiëneprocedures.

Als je oppervlakkig kijkt, zijn de belangrijkste symptomen van schurft jeuk en uitslag op het lichaam. Deze symptomen zijn nauwelijks specifiek te noemen, omdat ze kenmerkend zijn voor veel huidpathologieën. Maar als je goed kijkt, kun je zien dat de jeuk een bepaalde cycliciteit heeft, die alleen 's avonds en' s nachts sterker wordt, wanneer de teken op het oppervlak van de huid en daarbinnen werken. Na het leggen van eieren, houdt het vrouwelijke rusten tijdens de dag, en de jeuk ook op.

Bovendien, onder de bovenste laag van de opperhuid, kunt u dunne witachtige bewegingen zien, die recht kunnen gaan of onder verschillende hoeken kunnen buigen. Het is in deze cursussen dat de vrouwtjes eieren leggen, waarvan de larven binnen een paar dagen uitkomen, en in nog eens 10 dagen zullen ze volwassen worden die zelf nakomelingen zullen voortbrengen.

Waar kan je jeuk vinden? Ja, overal op het menselijk lichaam, maar het grootste deel van de teek houdt van de interdigitale ruimte op de handen en de zijvlakken van de vingers, liezen (vooral bij mannen) en polsgewrichten. En dit is niet verrassend, omdat de meeste infecties plaatsvinden als gevolg van seksuele contacten of via de handen. Een mijt heeft gewoon geen zin om rond het lichaam te reizen, dus leidt hij een zittend leven waarin hij geland is.

Op die plaatsen waar vrouwtjes de huid binnendringen, worden blaasjes en puisten gevormd, die erg jeuken. Maar het uiterlijk van huiduitslag op het lichaam wordt niet zozeer geassocieerd met lekke banden in de huid als met de reactie van het menselijke immuunsysteem. Met andere woorden, het is een allergische reactie op de stoffen die door de teek worden uitgescheiden tijdens het proces van vitale activiteit.

Wat betreft de intradermale passages van de jeukende mijt, ze zijn niet altijd zichtbaar, daarom kan een persoon huiduitslag en jeuk associëren met andere pathologieën. De intensiteit van jeuk kan ook anders zijn. Hoe meer seksueel volwassen individuen op het lichaam, hoe intenser de huiduitslag en jeuk. Hieruit voortgaande kan een persoon eenvoudigweg geen aandacht besteden aan enkele mijten, waarbij zeldzame kleine puistjes met andere parasieten worden geassocieerd.

Maar aan de andere kant kunnen te beïnvloedbare personen een jeuk nemen of een gebruikelijke urticaria of beten van bedvlooien. Het is duidelijk dat de behandeling van allergieën niet zal leiden tot de vernietiging van teken.

Zoals we zien, ondanks de specifieke symptomen van schurft, moet de diagnose nog steeds niet door de patiënt, maar door een gekwalificeerde dermatoloog worden gesteld. Anders kunnen tijd, geld en zenuwen worden verspild. En het is goed, als de behandeling stopt, zelfs zonder complicaties.

Dus, voor het behandelen van de behandeling van schurft in het huis, met het uiterlijk van verdachte symptomen in de vorm van nachtelijke jeuk en uitslag op het lichaam onmiddellijk medische hulp inroepen. Ja, een ander specifiek symptoom van schurft is het verschijnen van jeuk op het lichaam in bijna alle familieleden na enige tijd (het feit is dat de incubatietijd van de ziekte 1-1,5 weken is, totdat de symptomen afwezig zijn). Maar is het de moeite waard om te wachten op de verschijning van dit symptoom om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met schurft?

Is het mogelijk om schurft thuis te behandelen?

Aangezien schurft als een zeer besmettelijke ziekte wordt beschouwd, is het de bedoeling om een zieke persoon te isoleren van gezonde familieleden. In het ziekenhuis wordt de ziekte letterlijk in 4 dagen behandeld, maar velen beschouwen deze ziekte nog steeds als schandelijk, wat duidt op gewetenloosheid, en wordt bij voorkeur thuis behandeld. Toch gaat de behandeling in het ziekenhuis gepaard met ziekteverlof en vervolgens op het werk, op school, in de kleuterschool, enz. Ontdek waarom de persoon afwezig was.

Het is deze reden die veel patiënten stopt en zorgt dat u op zoek bent naar dergelijke geneesmiddelen die u thuis kunt gebruiken. Ja, en de gezondheidstoestand van een persoon overdag kan als bevredigend worden beschouwd, waardoor u vruchtbaar kunt studeren en werken en 's avonds kunt deelnemen aan de behandeling van de ziekte.

Behandeling in een ziekenhuis omvat het gebruik van miticidale agenten :. Low zalf "Benzyl" en "Zwavelzuur zalf" ver goedkoopste aerosol "Spregal" ver onveilig pesticide "lindaan" in het buitenland verboden, lage giftige drug "Medifoks" etc. Daarnaast voorgeschreven anti en antihistaminica, en als gevolg van krassen in de wond, kreeg de infectie ook antimicrobiële geneesmiddelen.

In principe is het niet bijzonder moeilijk om een teek in de ziekenhuisomstandigheden te verwijderen met de juiste therapie en hygiëne en wat isolatie. Maar is het mogelijk om een even effectieve behandeling voor schurft thuis te gebruiken?

Bedenk dat de mijt voornamelijk op de huid en in de epidermale laag ervan leeft en daarom worden voorbereidingen voor de vernietiging van de parasiet primair voorgeschreven voor uitwendig gebruik. Niets belet echter dat dergelijke medicijnen niet in het ziekenhuis worden gebruikt, maar thuis. Bovendien wordt de behandeling alleen 's avonds uitgevoerd, wanneer de mijten het meest actief zijn, behalve dat op het oppervlak van de huid niet alleen mannen, maar ook vrouwtjes voorkomen.

En hebben geleerd dat schurft kan worden toegepast, niet alleen onveilig skabitsidy maar ook natuurlijke niet-medicamenteuze stoffen (voedsel, hygiënische producten, etc.), brengen geen schade aan het lichaam, doen veel mensen niet eens denken over te gaan naar het ziekenhuis, het beoefenen van schurft alternatieve wijze om huis voorwaarden.

Haast je niet om mensen de schuld te geven voor hun dwaasheid. Dit zijn onze vooroordelen en bevooroordeelde houding ten opzichte van mensen met huidziekten die hen dwingen te zoeken naar verschillende behandelmethoden die het mogelijk maken om de diagnose te verbergen. Maar aan de andere kant, waarom niet proberen om thuis behandeld te worden, ook al hebben artsen er niets tegen. Het enige waar ze op aandringen is het naleven van bepaalde preventieve maatregelen, waarmee we nu kennis maken.

Hoe correct om schurft thuis te behandelen?

Schurft, zoals elke infectieziekte (en we hebben het over parasitaire infecties), vereist een speciale benadering van de behandeling. Immers, totdat de laatste soort schurft in de woonruimte is uitgeroeid, kan geen van de bewoners kalm zijn vanwege hun gezondheid. Dus, het eerste wat u moet doen, is alle maatregelen nemen om de infectie van familieleden en onbedoelde gasten te voorkomen.

Zodra bij een van de familieleden de diagnose schurft werd gesteld, blijken alle bewoners van het appartement meteen te worden verdacht. Iemand misschien nog niet geïnfecteerd zijn, en anderen zijn asymptomatische dragers van de teek, bij wie de ziekte zich voordoen later, wanneer het immuunsysteem geactiveerd wordt en begint te worstelen met een vreemde stof, afgescheiden door teken aan de epidermis doordringen. Maar goed, alle gezinsleden staan in nauw contact met elkaar, wat betekent dat ze in gevaar zijn.

Je hoeft niet te schreeuwen "je bent besmettelijk" na een onaangenaam nieuws en sluiten in een aparte kamer. We moeten het probleem begrijpen en het begrijpen met gezamenlijke inspanningen.

Om te beginnen is het noodzakelijk om algemene schoonmaak in een appartement door te brengen. Het voordeel is nat reinigen, omdat allergenen ook in huisstof te vinden zijn, wat de toestand van de patiënt, wiens immuunsysteem al overdreven actief is, alleen maar ingewikkelder maakt.

Het is noodzakelijk om beddengoed en spreien op alle bedden en sofa's te vervangen (het is mogelijk dat ze nog steeds levende parasieten hebben). Hetzelfde geldt voor ondergoed.

Op het internet kunt u advies al het wasgoed niet gewoon wassen, maar ook aan de kook, dat is heel logisch, gezien het feit dat jeuk mijt onmiddellijk wordt gedood door koken, en bij een temperatuur van slechts 60 graden voor een uur. Maar hier over het vervolgens strijken van het hete strijkijzer, kunnen we zeggen dat het alleen nodig is voor die dingen die niet kunnen worden gekookt.

Voor uw gemoedsrust moet u, voordat u met de behandeling begint, op huishoudelijke artikelen letten die niet kunnen worden gekookt of gekookt (zacht meubilair, tapijten, sommige soorten kleding, enz.). Er zijn speciale middelen waarmee elk oppervlak kan worden behandeld als een ontsmettingsmiddel. Als het gaat om een schurftmijt, is "A-Par" -aerosol een goede gebleken. In de winter, bij koud weer, kunnen sommige dingen op straat worden uitgevoerd, waar in korte tijd alle parasieten zullen sterven.

Behandeling van schurft thuis impliceert ook de zuiverheid en hygiëne van het lichaam. Dokters raden aan te douchen voor de behandeling. Het is beter dat het water warm is, maar niet veel. Heet water zal teken minder actief maken en ze zullen gemakkelijk van het oppervlak van het lichaam worden verwijderd. Bovendien zal een dergelijke hygiënische procedure het openen van poriën bevorderen, waardoor geneesmiddelen dieper in de epidermis kunnen doordringen. Het is beter om 's avonds te douchen, zodat de vrouwtjes ook de vrouwtjes raken die op het oppervlak verschijnen op zoek naar een paar.

Dermatologen zijn van mening dat als slechts één lid van de familie ziek is van schurft, de hele familie tegelijkertijd behandeld moet worden. Het gebruik van antiparasitaire geneesmiddelen op de huid zal infectie voorkomen of de verspreiding van mijten op de wortel stoppen, als de infectie al is opgetreden, maar de symptomen zijn nog niet verschenen.

Persoonlijke hygiëne in het geval van schurft is de belangrijkste voorwaarde voor het succesvol en snel verwijderen van parasieten. En dit geldt voor alle gezinsleden. Indien mogelijk, moet u ook dagelijks ondergoed vervangen, dat regelmatig moet worden gewassen (of gekookt) en gestreken.

Maar het belangrijkste is dat tijdens de behandeling van een patiënt met schurft in een apart bed moet worden geslapen. Dit regime moet ongeveer anderhalve week worden gevolgd om ervoor te zorgen dat alle parasieten worden vernietigd. Het is noodzakelijk om slechts één paar teken of zelfs een zwanger wijfje te blijven, zodat de behandeling opnieuw moest beginnen.

Alternatieve remedies voor schurft

Iedereen kan zijn eigen redenen hebben om geen gebruik te maken van medicijnen voor de behandeling van schurft in huis. Iemand zingt romans en anderen willen zichzelf niet vergiftigen, samen met de parasieten.

Bijzonder gevoelig voor de veiligheid van apotheekproducten zijn moeders van baby's die schurft brachten van een kleuterschool of een speeltuin. Hoewel men gelooft dat scabiciden gevaarlijk zijn, vooral voor kleine parasieten, is het nog steeds een gif, en een zorgzame moeder is erg moeilijk om de veiligheid van een dergelijk medicijn voor haar baby te overtuigen.

Alternatieve middelen in deze gevallen zorgen voor meer vertrouwen. Bovendien kunt u in uw keuken en badkamer altijd een geschikt hulpmiddel vinden zonder een cent uit te geven. Dergelijke middelen zullen zeker geen schade aan de gezondheid toebrengen, hoewel de behandeling met hen mogelijk langer is dan medicatie.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Nuttige groenten

Ui en knoflook, zijn er nog effectievere antimicrobiële en antiparasitaire producten van plantaardige oorsprong. We zijn gewend om deze brandende groenten te gebruiken voor de preventie en behandeling van verkoudheid en wormen, maar ze zijn ook nuttig voor het wegwerken van schurft. Het belangrijkste is om zelfgemaakte medicijnen goed te bereiden, omdat ze niet worden gebruikt als een onafhankelijk hulpmiddel dat de huid kan verbranden, maar in combinatie met andere nuttige substanties.

Laten we beginnen met het recept voor ui en knoflookzeep. Het feit dat  zeep  een van de beste en goedkoopste antiseptica is, is bij velen bekend, maar het is waarschijnlijk dat ze weten dat het in staat is om te helpen met schurft. Het is waar dat de effectiviteit van deze tool vele malen groter zal zijn, als je er antiparasitaire groenten aan toevoegt - uien en knoflook.

Hoe dit te doen? Om te beginnen wordt een vaste massa zeep meer plastic gemaakt, zodat deze kan worden gemengd in extra componenten. Plastic zeep zal, als het wordt ingesmeerd met een rasp, een beetje water toevoegen en naar een zwak vuur sturen.

Deze keer op een rasp of in een blender malen we de middelste kop van uien en dezelfde hoeveelheid knoflook. Zeep wordt gemengd tot uniform, haal het van het vuur en voeg ui en knoflookmassa toe. We hebben opnieuw gekneed en laten afkoelen, waardoor we een comfortabele vorm hebben gekregen.

Waar gebruik je zo'n zeep? Natuurlijk, voor het wassen van handen, voeten, geslachtsorganen en het hele lichaam. De avondhygiënemaatregelen met een stuk ui-knoflookzeep zullen effectiever zijn in het wegwerken van parasieten dan gewoon wassen met water met badzeep.

Dat is hoe je  uien met knoflook van schurft gebruikt terwijl je de ziekte thuis behandelt. Maar het moet gezegd worden dat de uien niet zo'n brede toepassing vonden om de jeukende mijt, zoals knoflook, te bestrijden.

Uien als een remedie voor mijten worden voornamelijk gebruikt als een therapeutisch kompres. We nemen een paar bollen, snijd ze in grote stukken en kook ze in water tot ze zacht genoeg zijn om aardappelpuree te maken. Plak de ui 's avonds op de huid en laat een half uur of langer staan.

Knoflook is te vinden in veel alternatieve recepten, die worden gebruikt van schurft en ringworm. Sommigen van hen zijn duister en verfijnd, terwijl andere eenvoudig in uitvoering zijn en geen unieke componenten vereisen.

Hier is bijvoorbeeld een nogal brutale methode om jeuk te bestrijden op basis van knoflook. Groenten vermalen tot pap of pers het sap eruit, veeg de aangetaste delen van de huid af met de samenstelling. Bovenop brengen we een mengsel van versgeperst sap van kliswortel en poederkool (bij voorkeur berk) aan en wrijven het gedurende een half uur in de schil.

Enigszins diepzinnig? Nou, dan verbranden we 3 knoflookknoppen, we verplaatsen de as met zachte boter en melasse. Alle componenten worden in gelijke hoeveelheden genomen. Deze zalf verzorgt dagelijks de aangetaste plekken en de nabijgelegen delen van de huid.

Of een ander recept op basis van mosterdolie. Neem 100 g geschilde knoflook, verpletter het in een pap en voeg toe aan 2 kopjes mosterdolie, die wordt gebruikt voor het koken, en voor haarverzorging. Nadat je de massa een kwartier gekookt hebt boven een klein vuur, verwijder, koel en filter. Door deze compositie verwerken we 's avonds de huid totdat alle manifestaties van de ziekte verdwijnen.

In plaats van mosterd kun je in het dagelijks leven meer vertrouwde zonnebloemolie gebruiken en een paar geschilde en gehakte knoflookkoppen aan het glas olie toevoegen. Het ongemak van dit recept kan worden beschouwd als de noodzaak om het geneesmiddel gedurende een hele week aan te dringen. Gebruik het medicijn twee keer per dag. Was de olieachtige vloeistof van de huid niet eerder dan een uur met water en zeep.

Voor de behandeling van aangetaste oppervlakken is een lotion op basis van appelciderazijn en knoflook perfect geschikt. Het is niet moeilijk om het te koken. Het volstaat om een paar stokjes brandende groenten toe te voegen aan een glas azijn en 8 uur lang in de kou te staan en het medicijn is klaar.

Trouwens, voor het wrijven van de huid kun je een gewone bouillon van knoflook in water gebruiken. Het feit is dat de geur van knoflook onaangenaam is voor jeukende parasieten, dus ze zullen zich haasten om zo'n toevluchtsoord te verlaten, en buiten het menselijk lichaam zal snel vergaan.

Waarschijnlijk zullen dergelijke geneesmiddelen door veel lezers niet erg gewaardeerd worden vanwege de specifieke geur van knoflook erin, maar gezondheid vereist niet minder offers dan schoonheid. Hoewel er veel andere recepten zijn waarin knoflook niet wordt gebruikt.

Hier blijkt dat  tomaten ook effectief kunnen zijn tegen schurft als ze 20 minuten in een koekenpan met plantaardige olie worden opgewarmd. Olie van zonnebloempitten wordt genomen in een hoeveelheid van 1 kop (250 ml). Verse rijpe tomaten moeten een pond nemen. Nadat de massa is gekookt, wordt het gedecanteerd en gebruikt om alleen het vloeibare deel te behandelen. De dikke kan worden gebruikt in een verband voor borsch.

Veeg de huid drie keer per dag af met tomatenolie, zodat de behandeling niet langer dan een week duurde.

Misschien wordt dit recept niet als populair beschouwd, maar het is nog steeds de moeite van het proberen waard, alleen al omdat het absoluut veilig is voor de gezondheid.

We gaan naar de keuken

Als je de receptlotion lekker vindt, kun je er in principe van uitgaan dat je er al bent. En aangezien we het hebben over azijn, zullen we verschillende opties overwegen voor een geneesmiddel voor schurft op basis van deze stof met een scherpe smaak en geur.

Van teken wordt beschouwd als effectief, zelfs pure azijn zonder additieven. Het wordt aanbevolen om de plaatsen van de accumulatie van parasieten een paar keer per dag gedurende twee weken te smeren of azijn te gebruiken in de vorm van een kompres, bevochtigd met een zachte, natuurlijke doek. Wanneer behandeld met deze remedie, kunnen onaangename gewaarwordingen optreden, maar schade zal niet resulteren in azijn.

Voor mensen met een gevoelige huid en kinderen is azijn echter niet erg geschikt. Maar de appelvariant kan zelfs worden gebruikt voor de behandeling van kleine kinderen, voor het spoelen, het nemen van 1 deel azijn en 2 delen water. Volwassenen mogen appelazijn helemaal niet verdunnen of een beetje water toevoegen.

Na het baden (douchen) appelazijn van schurft aanbrengen  , het lichaam wrijven met een spons of gieten met azijn. Het product wassen op basis van appelazijn kan alleen 's morgens gebeuren, maar het is niet eng, omdat het niet zo'n doordringende geur en irriterend effect op de huid heeft, zoals een eetkamer.

En wat hebben we op de plank naast de azijn? Natuurlijk, zuiveringszout. Maar kan het ook helpen om van schurft af te komen? Volgens alternatieve recepten kan, en heel effectief.

Het is het beste om frisdrank te gebruiken om te zwemmen. Op het bad met water van schurft, voeg ongeveer 200 g frisdrank toe. Je kunt een half uur of langer een bad nemen. Wissen na het baden is niet nodig, laat soda zijn werk voortzetten.

Wat kunnen we anders in de keuken vinden? Nou, natuurlijk, zout. Dit is een universele remedie tegen bacteriële en schimmelinfecties die al meer dan een decennium met succes worden gebruikt. Helaas zijn parasieten niet zo gevoelig voor zout, en het is onwaarschijnlijk dat zoutbaden (2 eetlepels per liter water) helpen om van de teek af te komen, behalve dat het water erg heet zal zijn (vanaf 60 graden en hoger). Maar zo'n folk remedie voor schurft op de handen en voeten zal hoogstwaarschijnlijk tot brandwonden leiden, eerder dan tot genezing.

Je kunt beslist een meer geconcentreerde oplossing maken door 4-5 lepels zout toe te voegen aan een kwart liter water en de plaats waar de mijten zich opstapelen te vegen, maar door deze behandeling kan het lichaam nog steeds jeuken, zodat niet iedereen het kan verdragen. Het is mogelijk en een sterke irritatie van de huid door zout.

Bestrooi zout met teken en papulaire uitslag nog wreedder. Ten eerste zal zout de wonden eroderen en ernstige pijn veroorzaken, en ten tweede, na de genezing van de wonden zullen er littekens zijn, wat niet minder plezierig is.

Het blijkt dat zout als een onafhankelijke remedie voor schurft niet mag worden gebruikt, vooral omdat er geen tekort is aan alternatieve voorschriften voor de ziekte. Maar hier is hoe het additief aan verschillende therapeutische samenstellingen, verbeterend hun effect, het zout vrij geschikt is om de schurftmijt te bestrijden. Het kan worden toegevoegd aan zwavelzalf of op recept worden gebruikt voor de behandeling van schurft op handen op basis van kvas (de drank wordt gezouten en opgewarmd tot de temperatuur die de handen kunnen weerstaan). Zout kan worden gebruikt in een geneesmiddel op basis van frisdrank en zeep (we voegen alle componenten toe aan het water dat we langzaam laten vuren, we houden de handen in het water tot het te heet wordt) en andere recepten.

Toegegeven, sommige mensen beweren dat ze de teek hebben uitgeschakeld, elke avond een half uur of twee keer per dag baden met een pakje zout. U kunt dus nog steeds zoutbaden proberen. Plotseling zal de waarheid helpen, zo niet alleen, dan in combinatie met andere methoden om schurft thuis te behandelen.

Wat is nuttig dat je in de keuken kunt vinden? Misschien een laurierblaadje? Natuurlijk, want het heeft ook een goed recept voor een teek. In een koffiemolen draaien we een paar droge laurierblaadjes in poeder, mengen het met een gelijke hoeveelheid boter, mengen voorzichtig de massa en brengen het 's avonds en' s ochtends aan op de door mijten beschadigde huid.

We onderzoeken de badkamer

Misschien vinden we hier ook nuttige hygiënische en sanitaire voorzieningen die helpen bij het bestrijden van de schurftmijt? Absoluut, omdat we al een dergelijk hulpmiddel hebben genoemd. Dit is een economische zeep die helpt bij schurft en bij de samenstelling van uien en knoflookrecept, en als een antibacterieel middel voor het wassen van kleding.

Trouwens, als voor het wassen en schoonmaken in huis, helpt het om "kwade geesten" kwijt te raken,  bleekmiddel te gebruiken, wat sommigen ook weten te gebruiken van schurft. Het is duidelijk dat op het lichaam van chloor alles, maar om de vloeren te wassen met dit ontsmettingsmiddel zeer nuttig is, zelfs voor alle infecties.

Een oplossing op basis van water (5 liter), frisdrank (1 glas) en bleekwater (2 eetlepels) kan worden verwerkt huishoudelijke artikelen die niet kunnen worden gewassen of klopte. Maar op een stof is zo'n middel beter voor niet zetten of renderen.

Tijdens het wassen van wit linnen, kunt u zonder aarzeling bijdragen aan de witheid van de zeepsamenstelling, die bleekwater bevat, of een oplossing van "Blanidasa". Daarna zal het wasgoed niet alleen sneeuwwit zijn, maar ook goed ontsmet.

Maar terug naar de middelen van hygiëne. De gebruikelijke badzeep kan ons nauwelijks enige hoop geven om van schurft af te komen. Zijn taak is om te vechten tegen vuil en vet. Maar teerzeep is een andere zaak. Deze zeep bevat 10% berkenteer, een uniek ingrediënt, ongelooflijk nuttig voor de huid.

Sommigen geloven dat  teerzeep  geen effectief middel is tegen schurft, omdat jeuk zo'n instrument niet vernietigt. Maar tezelfdertijd verwijdert het perfect de jeuk en is geschikt voor symptomatische behandeling van de ziekte.

Maar aan de andere kant werd  berkenteer  van schurft gebruikt sinds de geneeskunde op een zeer laag niveau was. De patiënten werden besmeerd met teer en naar het bad gestuurd, zodat de substantie dieper in de huid doordrong. Doe dit 2-3 keer per dag en waste het teer alleen weg als de symptomen van de ziekte volledig verdwenen zijn.

Tegenwoordig doen ze het anders, met behulp van zalven en formuleringen die 10 tot 30% teer bevatten. Er wordt aangenomen dat dit genoeg is om zich te ontdoen van schurft en luizen. Maar in feite bevat teerzeep 10% teer, wat betekent dat het ook kan worden gebruikt om haat jeuk te bestrijden.

Moet alleen maar begrijpen dat het wassen van het lichaam met zeep niet het verwachte resultaat zal geven, maar alleen de jeuk zal verminderen. Om de mijt te bestrijden, moet de teerzeep opgeschuimd worden en op de huid worden aangebracht, zodat deze een kwartier blijft liggen. Gebruik tar tar zeep wordt aanbevolen na het uitharden. Het zal de huid helpen sneller te herstellen, ontsteking en irritatie te verwijderen. De littekens zullen snel uitdrogen en strakker worden zonder littekens.

Versterk het effect van teerzeep kan zijn met knoflook. Zeep wordt geplet en zet de afwas ermee op een waterbad om de compositie te smelten. Als de zeep gesmolten is (je kunt een paar druppels water toe te voegen, zodat het proces sneller zal gaan), komen we in het sap 1 hoofd van knoflook en kook "aromatische medicatie" voor nog een kwartier. Terugtrekkend uit de hitte, wordt de zeep gegoten in een vorm of gevormd door handen wanneer het een weinig afkoelt. We gebruiken het als een gebruikelijke teerzeep.

Ja, het aroma van beide recepten is allesbehalve Shanelev, maar na 15-20 minuten gaat het weg, en daarmee een jeuken mijt, die bang is voor teer en een hekel heeft aan de geur van knoflook. Dus voor je eigen gezondheid kun je geduldig zijn.

Teer komt in de samenstelling van de natuurlijke geneeskunde, die wordt verkocht in apotheken. " Griekse balsem " (en dit is wat deze bereiding wordt genoemd) bevat een vinger van planten, olijfolie, propolis, berkenteer, houthars van wierookboom en den, en wordt vaak gebruikt voor schurft.

Het is noodzakelijk om deze voldoende effectieve remedie drie keer per dag toe te passen totdat alle manifestaties van de ziekte verdwijnen. En balsem wordt tweemaal toegepast voor 1 procedure. Ie het medicijn met een wattenstaafje of een in meerdere lagen gevouwen verband wordt aangebracht op de aangetaste gebieden en wordt geabsorbeerd. Herhaal na 10 minuten de manipulaties.

Er is nog een effectief alternatief voor schurft op basis van teer. Meng 1 lepel gesmolten spek en vermaal ze met een huishoudelijke zeep. Voeg 1 theelepel toe berkenteer en 2 keer meer zwavelpoeder. Meng de samenstelling grondig en breng het 3 dagen achtereen aan op de huid. Flush de samenstelling is dagelijks beschikbaar in de ochtenden.

Als na een tijdje de symptomen terugkeren, moet u de loop van de behandeling herhalen met deze formulering met meerdere componenten.

Maar berkenteer en de middelen op basis daarvan zijn onwenselijk om te gebruiken voor de behandeling van kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een droge, gevoelige huid.

We voeren een audit uit in het kabinet voor huisgeneesmiddelen

Hier zullen we zeker ontsmettingsmiddelen vinden (jodium, waterstofperoxide, alcohol), en als in het verleden een van de leden van de familie het korstmos van de dieren heeft opgepikt, dan is de zwavelzalf. Al deze hulpmiddelen kunnen nuttig zijn voor ons in de strijd tegen de jeukende mijt.

Jodium is dus nuttig voor het verduidelijken van de diagnose. Als je de huid smeert op de bedoelde plek van de laesie, waar jeuk wordt gevoeld, maar geen andere symptomen ziet, zullen er donkere strepen en zigzag zichtbaar zijn op de plaats van de schurft. Dit is erg handig als de intradermale passages aanvankelijk niet zichtbaar waren.

Sommige mensen gebruiken jodium en behandelen schurft door de plaatsen van parasitaire kolonisatie te smeren met een 3-5% -oplossing. Gebruik voor dezelfde doeleinden alcohol en wodka. Maar u moet begrijpen dat noch jodium noch medische alcohol, die uitstekende antiseptica zijn, de schurft niet ernstig kunnen beschadigen. Een dergelijke behandeling is niet effectief. En pure alcohol  kan ook leiden tot ernstige irritatie van de huid op het gebied van uitslag van schurft. Het enige voordeel van deze geneesmiddelen is het voorkomen van infectie van wonden.

Behandeling van schurft thuis met behulp van alternatieve recepten wordt beschouwd als minder effectief dan medicamental. Bovendien doen de meeste alternatieve remedies tegen schurft het goed bij volwassenen, maar het voorkomt niet dat larven hun parasieteieren zien verschijnen. Daarom kunt u bovendien proberen uw huid elke dag gedurende 14 dagen af te vegen met 1 of 2% salicylzuur.

Alcohol of wodka kan ook worden gebruikt voor het bereiden van medicinale tincturen. Bijvoorbeeld tincturen met goudsbloemensap of groen, die ook worden gebruikt voor de behandeling van schurft.

Maar 3%  waterstofperoxide  kan worden gebruikt van schurft en als een onafhankelijk medicijn, het afvegen met laesies en het binden met een tissue, zodat het medicijn minder verdampt. Aangenomen wordt dat als u kamferalcohol aan het peroxide toevoegt, het geneesmiddel de huid beter zal binnendringen, waardoor volwassen mijten en hun larven worden aangetast.

Als je door de voorraadkamer snuffelt, kun je toevallig lijnolie en terpentine ontdekken, die eerder actief werden gebruikt om de verf op te lossen en nu om de oppervlakken van de resten te reinigen. Het blijkt dat een mengsel van deze stoffen kan worden gebruikt om schurft te behandelen door 1 deel terpentine en 4 delen lijnolie te nemen. Een "medicijn" wordt meerdere keren overdag gebruikt.

Kruiden van schurft

In de alternatieve geneeskunde voor de behandeling van verschillende ziekten zijn medicinale kruiden en planten erg populair. Schurft is geen uitzondering, omdat sommige recepten met succes kunnen vechten en met deze besmettelijke parasitaire ziekte.

De meest populaire plant van schurft wordt beschouwd als  stinkende gouwe, die ook wordt gebruikt voor verschillende huidpathologieën. Meestal op basis daarvan een zalf maken. Maas de plant eerst in een vleesmolen en pers het sap uit de resulterende pap. Dan vaseline wordt toegevoegd aan het stinkende gouwe sap in een hoeveelheid 4 keer die van het sap. Dit alles wordt 1-2 keer per dag zorgvuldig gekneed en in de huid bij de habitat van de mijten ingewreven.

Als verse stinkende gouwe niet, dan voor de zalf poeder van droog gras wordt gebruikt, het mengen in gelijke verhoudingen met vaseline of boter. U kunt ook zelfgemaakte zure room, room en gesmolten varkensvet gebruiken. Gebruik 's avonds zalf, wrijf in de huid totdat deze volledig is opgenomen.

Voor de behandeling van kinderen en volwassenen van schurft, zijn baden uit bouillon van gouwe al lang gebruikt. 3 eetlepels de gemalen grondstof wordt 0,5 liter kokend water gebrouwen en stond op een waterbad met het deksel ongeveer een half uur gesloten. Vervolgens wordt de bouillon gedurende 15 minuten aangedrukt, gefilterd en toegevoegd aan een bad gevuld met warm water. Het wordt aanbevolen om elke avond een bad te nemen.

Mee eens, deze behandeling is niet alleen effectief, maar ook leuk. Geen vette of branderige stoffen, een afschuwelijke geur en ander ongemak.

Als een toevoeging in het bad voor de behandeling van schurft, kunt u een afkooksel van jeneverbessen gebruiken. 50 g plantaardige grondstoffen worden een kwartier gekookt in 5 liter water en uitgegoten in een bad. Het bad wordt elke dag vóór het slapengaan ingenomen.

Naast stinkende gouwe en jeneverbes voor de behandeling van schurft, kunt u het sap van de kruidenwormkruid gebruiken, dat de aangetaste gebieden moet smeren (bij voorkeur 's avonds). Op dezelfde manier kan worden gebruikt en sap van veenbessen.

Je kunt de huid afvegen met alcoholtinten van goudsbloem, stevig (10 g droge grondstof wordt 100 gram wodka of alcohol gegoten en een week lang aangedrukt), een medicinale rokende limoen.

Het bad kan worden toegevoegd aan de bouillon walnoot blad, het toevoegen aan 2 liter water en een handvol groene vellen door koken gedurende 10 minuten of infusie boerenwormkruid (1 el. Gehakte kruiden vullen met 2 liter kokend water en dringen ongeveer twee uur). Een zuiver afkooksel van de noot en de infusie van boerenwormkruid wordt bovendien gebruikt voor het wrijven van de getroffen gebieden.

U kunt ook een medicijn bereiden op basis van magere olie en klimopplanten. 100 g plantaardige grondstoffen worden toegevoegd aan 2 glazen olie en verwarmd op een waterbad tot een temperatuur van 75-80 graden. Hierna moet het medicijn 3 dagen in de hitte worden gestuwd, worden afgetapt en 2-3 keer per dag worden behandeld met het lichaam in de laesies.

Toepassen van schurft en puistjes, die bekend staat om zijn schadelijke effect op schimmels, parasieten en hun larven. Gebruik de plant in de vorm van een infuus (neem 2 theelepels van de geplette plant, giet een glas kokend water en houd 20 minuten aan) of zalf (1 deel droog geraspte poeder gemengd met 5 delen vaseline of gesmolten vet). In de zomer kunt u vers gras gebruiken, het smeren met het sap van het leefgebied van teken op het lichaam.

Het is mogelijk om de schurft met sint-janskruid te bestrijden. Smelt de oude reuzel en voeg er 2 delen poedervormig geurende kruid aan toe.

Ook nuttig zijn infusies van elecampane, takjes en bessen van jeneverbes, vrucht van spilgras, groene schil van walnoten, gemzen, sommige soorten kamille, enz. Bij deze infusies wordt het aanbevolen om het lichaam af te vegen, waardoor het leven van de schurft eenvoudig ondraaglijk wordt.

Essentiële oliën van schurft

Verrassend genoeg vallen onze smaak en voorkeuren van parasieten die op ons lichaam leven vaak niet samen. Essentiële oliën zijn voor ons zowel een favoriet aroma als een remedie tegen verschillende kwalen. En voor een schurftmijt kan zo'n middel dodelijk zijn.

Het is bijvoorbeeld bekend dat schurftmijt de geur van citroen en andere citrusvruchten niet verdraagt. Je kunt proberen schurft- citroen te gebruiken, er sap uit te persen en het te smeren met door teek beschadigde plekken op het lichaam.

Maar het is beter om andere recepten aan te vullen met citroensap of essentiële olie. Bijvoorbeeld in de samenstelling van etherische oliën van theeboom en lavendel, die meerdere keren per dag op de huid wordt aangebracht. Kan ik een aangenamere en veiligere behandeling bedenken?

Tea tree oil-  wetenschappers beschouwen na een reeks studies een veelbelovend middel tegen schurft. Het feit is dat het aroma van olie niet alleen irriterend is, maar ook een jeukende mijt doodt. Als de olie wordt toegevoegd aan de samenstelling van therapeutische zalven of emulsies, sterven mijten 3 keer sneller dan zonder deze component. Tea tree olie, net als andere essentiële oliën, kan op de huid worden aangebracht of aan het bad worden toegevoegd (slechts 9-10 druppels). Tegelijkertijd zal een aangenaam aroma en een eenvoudige behandeling worden geboden.

Een andere essentiële olie bij de behandeling van schurft thuis is lavendel. Lavendelolie van schurft kan op verschillende manieren worden gebruikt: voeg aan het bad en lichaam of handen crèmes toe, breng aan op beschadigde delen van de huid, voeg afwasmiddel aan de reinigingsoplossing toe om kleding van teken te reinigen.

De combinatie van munt- en lavendelolie wordt beschouwd als de meest effectieve behandeling voor schurft. Deze oliën worden toegevoegd aan crèmes in een hoeveelheid van minstens 5%. En voor een geneeskrachtig bad is het beter om lavendel te combineren met rozemarijn en kamille.

Onder andere essentiële oliën hebben kaneel en kruidnagel goed gewerkt. Maar ze worden alleen in combinatie met room gebruikt en het oliegehalte moet klein zijn, omdat ze de huid kunnen irriteren.

Crèmes met essentiële oliën minstens 2 keer per dag aanbrengen. Het is het beste om een dergelijke procedure uit te voeren na het nemen van een douche of een bad, waarin opnieuw toegevoegde lavendel en rozemarijnolie (5-10 druppels, munt en citroen (2-3 druppels).

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10]

Apotheek medicijnen voor schurft

Schurft is zo'n ziekte, waarvan de behandeling thuis kan worden uitgevoerd, omdat zelfs een behandeling met chemotherapiedrugs voorgeschreven door schurft geen controle door een arts vereist. Bovendien worden de overgrote meerderheid van de geneesmiddelen topisch aangebracht en veroorzaken ze geen ernstige systemische reacties. Lees ook de complete lijst met sprays van schurft.

Laten we eens kijken wat de artsen als geneesmiddelen herkennen, kunnen worden gebruikt om schurft thuis te behandelen.

Emulsies en gels van schurft

Wat is een emulsie? Onder dit enigszins ongebruikelijke woord schuilt een vloeistof, radicaal anders dan oplossingen. Als de oplossing bestaat uit het mengen van vloeibare of vaste en vloeibare substanties, is de emulsie een soort unie van niet-mengbare vloeistoffen.

Sommige medicijnen die worden voorgeschreven om de jeukende mijt te bestrijden, hebben deze vorm van vrijlating. De meest populaire zijn de binnenlandse budgettaire drug "Benzyl benzoate" en de Russische geneeskunde "MediFox", die tientallen keren hoger is dan de prijs voor de Oekraïense remedie.

Als onderdeel van de Oekraïense drug zien we water, een emulgator en direct benzylbenzoaat - een stof die volwassen personen doodt en schurftmijten gedurende een half uur. Het nadeel van het medicijn is de ineffectiviteit ervan tegen de eieren van de parasiet, dus een behandeling is niet beperkt tot behandeling.

Het aanbrengen van de emulsie van benzylbenzoaat van schurft op het lichaam wordt aanbevolen na het douchen. Het wattenstaafje is geïmpregneerd met een vloeistof en masseert actief de huid zodat de emulsie wordt geabsorbeerd. De procedure wordt 's avonds gedurende 3 dagen uitgevoerd, waarna je opnieuw moet wassen en je ondergoed moet wisselen. Er bestaat een mogelijkheid dat het verloop van de behandeling na 1,5 week moet worden herhaald.

Het wordt aanbevolen om de behandeling te starten met handen die zich niet wassen gedurende ten minste 3 uur na de ingreep. Meestal gaat de behandeling niet gepaard met onaangename gewaarwordingen, maar als het gezicht of de huidplooien in de liesstreek zichtbaar zijn, kan lichte verbranding en hyperemie van het behandelde lichaamsgebied worden gevoeld. Allergische reacties zijn zeldzaam.

Het medicijn wordt niet gebruikt als er puisten op het lichaam zijn. Andere contra-indicaties voor gebruik zijn overgevoeligheid voor het geneesmiddel, perioden van zwangerschap en borstvoeding. Het medicijn wordt voorgeschreven voor kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar.

Hoewel er geen systemische effecten zijn bij het aanbrengen van het medicijn op de huid, wordt het medicijn nog steeds als toxisch beschouwd, en daarom wordt het in het buitenland negatief beïnvloed.

Preparaat " Medifoks " wordt verkocht als een concentraat, waaruit later een emulsie te bereiden, verdunning van 8 ml van het geneesmiddel ½ kopje water.

Het medicijn heeft een ander actief bestanddeel - permethrine, dat als minder toxisch wordt beschouwd dan benzylbenzoaat, waardoor het voor de behandeling van kinderen kan worden gebruikt, te beginnen met een jaar oud.

Net als in het eerste geval duurt de behandeling 3 dagen, waarbij 's avonds de zalf op de aangetaste plekken moet worden aangebracht en zorgvuldig in de huid moet worden ingewreven. U moet wassen voor en na het einde van de behandeling.

Het wordt niet aanbevolen om de emulsie op het gebied van haar, gezicht en nek aan te brengen. Trouwens, Medifox wordt beschouwd als een effectiever medicijn, omdat het ook een schadelijk effect heeft op de eitjes van mijten. Een herhalingscursus is meestal niet vereist.

Dezelfde medicijnen kunnen worden gevonden in de verkoop en in de vorm van een gel. Maar gels van schurft worden minder vaak toegepast dan emulsies. Medifox in de vorm van een gel wordt meestal gebruikt om de hoofdhuid te behandelen. Een "benzylbenzoaat" in de vorm van een gel wordt zelden gebruikt omdat het sporen achterlaat op kleding en het niet zo goed wordt geabsorbeerd als een emulsie.

trusted-source[11], [12], [13]

Zalven en crèmes voor schurft

Voor de behandeling van schurft, kunt u dezelfde medicijnen gebruiken die effectief zijn tegen haaruitval, bijvoorbeeld zwavelzalf. Dit is een redelijk effectieve remedie, maar het heeft 3 nadelen: een onaangename geur, sporen van kleding en de kans op toxische effecten op de nieren.

Behandeling met zalf wordt gedurende een week uitgevoerd, 's Avonds wrijft het dagelijks het medicijn in de huid. Om het te wassen is het noodzakelijk in een keer na beëindiging van de behandeling.

In sommige gevallen kan de behandeling gepaard gaan met het optreden van allergische reacties. Kinderen zalf kan vanaf 3 jaar zijn.

Wilkinson's zalf is een combinatie van naftalische zalf, zwavel en teer. En omdat zowel zwavel als teer destructief zijn voor de schurft, wordt deze zalf beschouwd als een alternatief voor een eenvoudige zwavelzuur zalf.

Behandeling met zalf duurt 3 dagen. En elke avond in de avond moet je de crème in je huid wrijven.

Therapie met deze zalf zal een paar, maar niet omdat het medicijn niet effectief is, maar vanwege de vreselijke geur en opnieuw de negatieve invloed op de nieren, vooral als hun werk al is gebroken.

Een ander medicijn in de vorm van een zalf wordt " Crotamiton " genoemd (er is nog steeds een vorm van afgifte in de vorm van lotion). Dit is een gespecialiseerd medicijn voor schurft, dat nog steeds als minder effectief wordt beschouwd dan Modofox, maar het kan vanaf een leeftijd van 2 maanden worden gebruikt.

Aan het begin van de behandeling worden hygiënische procedures uitgevoerd. Breng het geneesmiddel vervolgens 1 keer per dag gedurende 2 dagen op de huid aan. Een bad nemen is slechts 48 uur na de tweede behandeling mogelijk.

Niet zo vaak in apotheken kan worden gevonden en ooit populaire drug " Lindan " in de vorm van een crème of emulsie. Maar de werkzame stof - hexafloran - wordt beschouwd als de meest toxische van al het bovenstaande, daarom wordt insecticide alleen in ernstige gevallen voorgeschreven.

Een geneesmiddel wordt voorgeschreven voor patiënten ouder dan 10 jaar. Breng het 's avonds gedurende 3 dagen aan op de getroffen gebieden zonder te spoelen. Kinderen ouder dan 3 jaar van het medicijn worden aangebracht op het lichaam, op voorwaarde dat het na 3 uur wordt weggespoeld.

Beoordeling van zalven van schurft die in dit artikel worden gelezen .

Oplossingen tegen schurft

We hebben het over twee oplossingen: een zestig procent oplossing van natriumthiosulfaat en zes procent zoutzuur (hetzelfde zoutzuur). De toepassing van deze twee oplossingen in het complex is het hoofdidee van de methode van professor M.P. Dem'yanovich.

Eerst wordt een oplossing van thiosulfaat op de huid aangebracht en gedurende een kwartier gedroogd. De gevormde kleine kristaldeeltjes worden in de huid gewreven, waardoor de schurft van de schurft meer doorlaatbaar wordt voor het medicijn. De procedure wordt 2 keer uitgevoerd, maar een tweede keer 15 minuten na het aanbrengen van thiosulfaat, wordt de huid bevochtigd met zoutzuur, grondig grondig wassen van de handen. Na een kwartier kan de patiënt zich aankleden.

Eén procedure is meestal voldoende om de mijten volledig te doden, als de huid na de behandeling niet gedurende 3 dagen wordt gewassen.

Behandeling met de bovenstaande oplossingen kan anders worden gedaan. Na 3 dagen in de huid wordt de eerste oplossing eenmaal per dag ingewreven en daarna wordt een oplossing van zoutzuur aangebracht.

Chaos van schurft

We hebben het niet over die 'praters' die bij de ingang aan het klappen zijn op lessen en bankjes, maar over een multicomponent-medicijn dat mensen al sinds de oudheid kennen. Het wordt een chatterbox genoemd en alle componenten die erin worden gebruikt, moeten grondig worden gemengd of worden geschud.

Chatterbox is geen volledig alternatief medicijn, omdat het op aanvraag bij een apotheek kan worden gekocht, als er een recept van een arts bij de hand is. Echter kunnen dergelijke effectieve middelen schurft (ook wel zink spreker) onafhankelijk worden bereid, die gekocht in een apotheek eerder vereiste componenten: zinkoxide (zinkpasta), 2% boorzuur en salicylzuur, zwavel (zwavel plakken).

Hoe maak je thuis een bout van schurft aan? Ja, het is heel eenvoudig, alle componenten in de aangegeven verhoudingen mengen:

  • Boorzuur en salicylzuur - elk 50 ml,
  • Zinkoxide en zwavel - 4 g.

In sommige bronnen vindt u een vergelijkbaar recept, waarbij het antibioticum erytromycine wordt gebruikt in plaats van zwavel. Hoeveel effectiever is het om alleen degenen te beoordelen die het op zichzelf hebben getest. Maar wat het gebruik van dergelijke medicijnen ook is, men moet noodzakelijkerwijs met de arts overleggen, vooral als het gaat om krachtige medicijnen.

Alle componenten moeten worden gemengd en grondig worden geschud en vervolgens meerdere keren per dag op de huid worden aangebracht.

In de mensen zijn er veel verschillende recepten voor de behandeling van schurft in huis. Sommigen van hen kunnen zelfs vreemd lijken, zoals, bijvoorbeeld, een zalf op basis van 1 deel buskruit en 3 delen zure room, die 3 uur na bereiding een effectief medicijn voor schurft wordt. Maar als een dergelijke remedie echt helpt, waarom probeert u het dan niet door giftige drogisterijen op te geven. Maar om nieuwe manieren van behandeling te proberen of te worden behandeld met oude, bewezen medicinale methoden, is iedereen al aan het beslissen.

trusted-source[14], [15]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.