^

Gezondheid

Soorten pijn

Pijn na chemotherapie

Na chemotherapie ervaren sommige patiënten hevige pijn in verschillende delen van het lichaam. Dit betekent dat er een grote mate van schade is aan inwendige organen - het hart, de lever, de nieren, de longen, de urinewegen en de geslachtsorganen. In dit geval kan ernstige pijn na chemotherapie de patiënt verscheidene maanden storen.

Pijn na bevalling: wat, waar en waarom doet het pijn

Na de verdrijving uit het paradijs, vond iemand het vermogen om zijn eigen soort zelfstandig te reproduceren, en de vrouw moest kinderen in pijn dragen ... Artsen schrijven pijnlijke pijn toe tijdens bevalling en pijn na bevalling tot de categorie onvermijdelijk.

Pijn in een breuk

Pijn bij fracturen treedt op als gevolg van fracturen van botweefsel. Het betekent de aanwezigheid van een volledige of gedeeltelijke schending van de integriteit van botten, wanneer er ladingen zijn die de sterkte van de site die gewond is overschrijden.

Pijn na slaap: wat signaleert je lichaam?

Wanneer er pijn is, komen de verdedigingen van het lichaam tot volledige "paraatheid voor het gevecht" - om pijnlijke irritaties en hun negatieve impact te elimineren. En vaak is de eerste die een alarm geeft de pijn na het slapen.

Pijn in geslachtsgemeenschap

Pijn tijdens geslachtsgemeenschap, spreken in medische termen - dyspareunie, treedt op ongeacht ervaring, leeftijd en geslacht. Het is erg moeilijk om een diagnose te stellen en tolereert de vertraging van het onderzoek en de daaropvolgende behandeling niet.

Pijn met pancreatitis

Pancreatitis is tegenwoordig een veel voorkomende ziekte. Volgens statistieken van de afgelopen vijf jaar lijdt elke vierde vrouw aan pancreatitis en elke achtste man in de wereld! Deprimerende feiten.

Pijn in spieren tijdens het lopen

Zodra Homo sapiens rechtop ging staan en begon te lopen, was er vanaf dat moment duidelijk sprake van pijn in de spieren tijdens het lopen. Statistieken geven aan dat iemand gedurende zijn leven (gemiddelde duur van 65-70 jaar) ongeveer 500 miljoen stepperbewegingen begaat

Pijn in de spieren van de zwangerschap

Spierpijn tijdens de zwangerschap wordt beschouwd als een onvermijdelijk fenomeen in verband met natuurlijke processen, de verandering in het werk van vele organen en systemen.

Pijn in spieren en gewrichten

Myalgie en artralgie zijn pijn in de spieren en gewrichten, deze twee pijnlijke aandoeningen vergezellen elkaar vaak, ondanks het feit dat ze zich in volledig verschillende weefsels ontwikkelen.

Oorzaken van spierpijn

Pijn in de spieren is een aspecifiek pijnsyndroom, dat in de geneeskunde myalgie wordt genoemd (myos - spier, algen - pijn). Pijn kan zelfstandig, spontaan en onder objectieve omstandigheden ontstaan - palpatie, fysieke overspanning.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.