Diabetische voeding

Citroen type 1 en type 2 diabetes

Veel mensen weten dat diabetes wordt veroorzaakt door een tekort (tweede type) of afwezigheid (eerste) van de alvleesklier die het hormoon insuline produceert dat nodig is voor de opname van glucose in organen en weefsels.

Abrikozen voor diabetes type 1 en type 2

Diabetes mellitus ontwikkelt zich bij een verminderde productie van het hormoon insuline en verloopt chronisch. Dieet is in dergelijke gevallen een integraal onderdeel van de behandeling. Hoe zit het met fruit?

Walnoten voor diabetes type 1 en type 2

Er wordt aangenomen dat verschillende vruchten een bijzonder gunstig effect hebben op het orgaan waarmee ze vergelijkbaar zijn. Onze inheemse noten, van oudsher walnoten genoemd, lijken duidelijk op hersengyrus.

Frambozen voor diabetes type 1 en type 2

Van de vele soorten bessen zijn frambozen niet alleen populair vanwege hun uitstekende smaak, maar ook vanwege hun onbetwiste voordelen. En gezien de lage glycemische index is framboos voor diabetes zeer geschikt voor een dieet gericht op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

Sappen bij diabetes mellitus type 1 en 2: de voordelen en schade

Gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en vaak farmacotherapie zijn belangrijke componenten van de behandeling van diabetes. De positie van de American Diabetes Association (ADA) is dat er geen universeel dieet is voor mensen met diabetes.

Artisjok van Jeruzalem met diabetes mellitus type 1 en 2: koken, recepten

Artisjok van Jeruzalem - afvalvrije genezende grondstoffen. Het blijkt dat er veel nuttige stoffen in de bladeren zitten die een therapeutisch effect kunnen hebben bij diabetes.

Kaas met diabetes mellitus type 1 en 2

Kaas bezet met recht een van de eerste plaatsen onder de smakelijke en tegelijkertijd voedzame voedingsmiddelen die het gebruikelijke dieet van ieder van ons vormen. En sommige studies beweren dat slechts twee stukjes kaas per dag het risico op diabetes kunnen verminderen.

Bier met diabetes mellitus type 1 en 2

Voor een gezond lichaam kan bier zeer nuttig zijn, omdat het veel eiwitten, vitamines B1, B2, B6, B12, foliumzuur, ascorbinezuur, fenol- en mineraalverbindingen, fyto-oestrogenen, zouten van organische zuren bevat.

Paddenstoelen bij diabetes mellitus type 1 en 2

Bij het organiseren van voedsel is het belangrijk om de glycemische index (GI) van elk product te kennen. De voorkeur gaat uit naar diegenen met een lage GI (maximaal 40 U). Hoe zien paddenstoelen er vanuit dit gezichtspunt uit en kunnen ze worden gegeten met type 1 en type 2 diabetes?

Komkommers met diabetes - een universeel product

Bij overgewicht wordt aanbevolen om eenmaal per week een vastende "komkommer" dag te doen, hoewel de behandeling van diabetes met komkommers nog niet serieus kan worden genomen met alle onvoorwaardelijke voedingsvoordelen van deze groente.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.