^

Gezondheid

Bepanten

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Bepanten is een remedie om verschillende wonden te genezen.

Indicaties Bepantena

De crème wordt in dergelijke gevallen toegepast:

  • voor toepassing op de rode droge gebieden van de huid (of voor kleine scheurtjes in de huid) als een methode van preventie;
  • tot epithelisatie tijd en littekenvorming op de huid bij kleine letsels (schaafwonden brandwonden of zwak) versnellen en bovendien irritatie van de huid (bijvoorbeeld door bestraling met UV-stralen of na de foto- of bestralingstherapie procedures) en type luieruitslag. Ook gebruikt met doorliggen en huidzweren chronische soort, baarmoederhals erosie, scheuren op de anus en na huidtransplantaties;
  • behandeling van de huid in het proces van lokale toediening van corticosteroïden (of na de procedure);
  • als een profylactisch middel bij de zorg voor de borstklieren (tijdens borstvoeding) of voor de behandeling van scheurtjes in de tepels en irritaties in dit gebied.

Vrijgaveformulier

Vrijgave in de vorm van een crème in tubes met een volume van 30 of 100 g. Binnen een afzonderlijke verpakking - 1 tube met crème.

Bepanten plus is een dermatologisch geneesmiddel uit de categorie desinfecterende geneesmiddelen en antiseptica.

Farmacodynamiek

Dexpanthenol is een actief bestanddeel van de crème. In de cellen wordt het snel omgezet in calciumpantothenaat en werkt het op het lichaam als een vitamine. Dexpanthenol wordt na lokale toepassing gemakkelijker in de huid opgenomen dan calciumpantothenaat.

Pantothenaat van calcium is een element van essentieel co-enzym van type A (CoA). In de vorm van acetylcoenzyme type A is het de belangrijkste deelnemer in de metabolische processen in alle cellen. Aldus wordt deze component een noodzakelijk onderdeel van de processen van regeneratie en genezing van beschadigde slijmvliezen en huid.

Farmacokinetiek

Dexpanthenol wordt snel door de huid opgenomen en vervolgens onmiddellijk omgezet in calciumpantothenaat en geïntegreerd in de structuur van het endogene depot van deze vitamine.

Calcium pantothenaat wordt gesynthetiseerd met een plasma-eiwit (voornamelijk albumines met β-globulines). De indicator van de stof bij een volwassen gezonde persoon is ongeveer 500-1000 μg / L in het bloed, evenals 100 μg / l in het serum.

De stof wordt niet gemetaboliseerd en onveranderd uitgescheiden. Bij orale toediening is de uitscheiding van de component met urine 60-70%, en de rest wordt uitgescheiden met uitwerpselen. Voor een dag bij een volwassene met uitgescheiden 2-7 mg LS en het kind - 2-3 mg.

Dosering en toediening

Om de processen van regeneratie en epithelisatie te versnellen, is het noodzakelijk om de crème eenmaal of meerdere keren per dag (afhankelijk van de behoefte) op het beschadigde huidgebied aan te brengen.

Bij het voeden van de borstklieren van moeders die borstvoeding geven, wordt de crème na elke voedingsprocedure op de tepels aangebracht.

Bij het behandelen van defecten op het slijmvlies van de baarmoederhals, is het vereist om de crème onder toezicht van de behandelende arts te gebruiken - één of meerdere keren per dag aan te brengen.

Bij de behandeling van luierdermatitis bij zuigelingen, wordt de crème aangebracht na elke luierwisselprocedure.

Bepanten wordt snel door de huid opgenomen, zodat het kan worden gebruikt voor de behandeling van wondbevochtigingstype, zowel op de hoofdhuid als op het gezicht. De crème verspreidt zich gemakkelijk over het hele oppervlak van de huid, waardoor het gebruikt kan worden om pijnlijke brandwonden te verwijderen in een eenvoudige mate (bijvoorbeeld zonnig).

trusted-source[2], [3]

Gebruik Bepantena tijdens zwangerschap

Er is geen informatie over het risico op complicaties als gevolg van het gebruik van Bepantin crème tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Zwanger moet de crème gebruiken met toestemming van de arts.

Tijdens de behandeling van scheuren in de tepels met borstvoeding, is het nodig om de crème te wassen voor de ingreep.

Contra

Contra-indicaties zijn intolerantie voor dexpanthenol of andere elementen van het geneesmiddel.

Bijwerkingen Bepantena

Het gebruik van de crème kan leiden tot bijwerkingen van de zijkant van de immuniteit, evenals de onderhuidse laag met de huid. Er is informatie over de ontwikkeling van huidallergieën: allergische of contacttypische dermatitis, erytheemeczeem, urticaria en het optreden van irritatie, uitslag of blaren op de huid.

trusted-source[1]

Opslag condities

De crème moet worden bewaard op een plaats die ontoegankelijk is voor kleine kinderen. De temperatuuromstandigheden zijn niet meer dan 25 ° C.

trusted-source[4], [5], [6]

Houdbaarheid

Bepanten kan worden gebruikt in de periode van 3 jaar sinds de release van de therapeutische crème.

trusted-source[7]

Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Bepanten" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.