^

Nadelen van diëten: metabolisme en afhankelijkheid

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Iemand weet dit, maar iemand zal geïnteresseerd zijn. Wat is het metabolisme? Verder alle informatie over dit onderwerp: de nadelen van diëten en hoe het de stofwisseling in uw lichaam beïnvloedt.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Nadelen van diëten zijn uw gezondheid. Denken

Nadelen van diëten zijn uw gezondheid

Een verfijnd meisje dat graag een kilo twee wil verliezen, de volgende vraag is belangrijk: snelheid. Zoals in de races. Meisjes zijn geïnteresseerd in hoe snel hun lichaam kan afvallen in verhouding tot de inname van calorieën in het lichaam.

En simpel gezegd, hoe snel alle metabolische processen van het lichaam "vrienden" zijn met het hormonale evenwicht. En de tweede factor is hoeveel meer spierweefsel ze hebben en hoeveel minder vet, vooral als het gaat om actieve sporten.

Iemand zal zeggen: "Wanneer zal het een dieet zijn?". Nu hebben we het alleen over gezond metabolisme.

trusted-source[7], [8], [9]

Wat veroorzaakt de uitsluiting van voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft

Voor diegenen die kiezen voor diëten waarbij jodium en ijzer zijn uitgesloten, kunnen er problemen met de schildklier zijn, dus je verliest niet alleen gewicht, maar krijgt ook extra kilo's boven de vorige.

Ik moet verhongeren om niet twee keer zo groot te worden. Als je kiest voor deze keuze, zul je heel weinig eten - je kunt afvallen.

Als u willekeurig een dieet kiest waarbij proteïne is uitgesloten - u kunt veilig de sportschool overslaan, zal de spiermassa niet groeien, alleen de illusie dat u uzelf in toon ondersteunt.

De keuze van diëten met lage calorieën is ook, blijkbaar, zeer schadelijk. Je wordt aangetrokken om te slapen, te gaan liggen, te ontspannen. Algemene zwakte zal kwellen. Je zult proberen veel dingen te doen, maar speel alleen niet aan sport.

Mijn dokter is mijn redder

Als u wordt ontslagen met de wens om af te vallen met een dieet, raadpleeg dan eerst uw arts. Het is geen geheim dat veel diëten leiden tot ziektes. En als je nog angstaanjagender zegt - tegen chronische ziekten. Of aandoeningen aan het werk van het maagdarmkanaal.

Bij het kiezen van diëten in contra-indicaties, is een grote lijst van ziekten opgenomen, het heeft geen zin om alles op een rijtje te zetten.

Nadelen van diëten: "Edomania"

Als we het schema van elk dieet in de gaten houden, raken we niet van de verslaving af, er is iets, we willen meer en meer eten. We beginnen voedingsmiddelen te gebruiken die veel voedzamer zijn dan de vorige gerechten die vóór het dieet waren.

De hersenen zullen constant ruzie maken met je moedige keuze om op dieet te gaan. Vraagt constant om 'verboden fruit'. Hoogstwaarschijnlijk breek je het dieet en begin je te eten wat verboden is. En het is niet raar - we zijn allemaal mensen.

In het gewone leven zijn dingen als aardappelen, appels of koekjes waar je nog nooit van hebt gehouden gewoon voorbij. Deze cookie voor jou zal de heerlijkste cookies lijken. En dit is niet vreemd.

Waar komen lieve dingen vandaan?

Waarom denk je dat veel meisjes en vrouwen dol zijn op snoep? Dit werd geholpen door hun dieet, dat eerder werd waargenomen. Dat is waarom zo'n maniacal passie voor cakes, chocolade en snoep: met likeur, noten, zoet of andere waanzinnig heerlijke vullingen.

De hersenen wachten alleen op de plaat van jouw kant en aanvallen dan op alles wat verboden was. En dit onbewuste mechanisme, om ermee om te gaan door de inspanningen van de wil is heel moeilijk, en het heeft geen zin. Dit mechanisme is je grootste vijand na het dieet.

Wat bekend staat om koolhydraatarme diëten

Het Kremlin-dieet, dat verwijst naar koolhydraatarme diëten, helpt echt om af te vallen, het werkt. Alleen in ruil krijgt u een verslechtering van de gezondheid tijdens het voedingspatroon en een slechte gezondheid. De keuze is aan jou.

Door je lichaam heen vallen eiwitten letterlijk uit elkaar. Dit leidt tot een onjuiste werking van de lever, de nieren en het maagdarmkanaal (GIT).

Aan de andere kant zijn de nadelen van koolhydraatarme diëten dat alles snel moet worden gedaan. Afvallen snel en de afstand op weg naar het verliezen van gewicht (regime) voor een korte tijd doorgeven. Dan voelt je lichaam geen grote slag op zichzelf, als gevolg van een koolhydraatarm dieet.

Wat maakt ons blij met zoutvrije diëten?

Alles is hier heel eenvoudig. Zout leidt niet tot gewichtsverlies. Het ding is dat haar afwezigheid vocht in je lichaam verbrandt, dus je verliest gewicht. Vet uit dergelijke diëten zal niet veel minder zijn.

Hier is nog een nadeel van dergelijke diëten. Als u terugkeert naar het normale maaltijdschema met gewone gerechten - en uw gewicht zal zeker terugkeren. En de verloren vloeistof zal het lichaam in liters binnenkomen.

10 kilogram - 10 liter

Met andere woorden - als je 10 kilo bent afgevallen, ben je 10 liter vocht kwijtgeraakt, die vervolgens terugkeert naar je heupen en andere delen van het lichaam. Nadelen van diëten worden in voldoende hoeveelheid vermeld om na te denken over de keuze van hun toekomstige dieet. Afvallen met de sport!

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.