^

10-daags dieet

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Elke vrouw droomt van een ideaal figuur dat de bewonderende blikken van mannen zou aantrekken. Daarom probeert de eerlijke seks een passend dieet te vinden dat deze moeilijke taak helpt te verwerken. Onlangs is het internet een zeer populair 10-daags dieet geworden, waar we het in dit artikel over zullen hebben.

De essentie van het 10-daagse dieet

Allereerst moet worden begrepen dat een dieet van 10 dagen als een van de moeilijkste wordt beschouwd. Om zich aan de regels te houden, kunnen alleen meisjes met een zeer goede wilskracht. Volgens de statistieken, 50% van de vrouwen die besloten om dit dieet te proberen, breken, niet eens de helft bereiken. Maar als je nog steeds overmatige eetlust kunt beteugelen en tot het einde uit kunt houden, kun je een minus van 5 kilogram aan je gewicht krijgen. Sommige voedingsdeskundigen raden ook extra fitness of regelmatige lichaamsbeweging aan om een nog indrukwekkender resultaat te krijgen.

Dus wat is de essentie van het 10-daagse dieet?

Het eerste dat je moet onthouden, is dat je jezelf op dit moment elke bakkerij of meelproducten moet ontzeggen. Een onvoorbereid persoon kan zo'n moeilijke test vaak niet aan, dus als je zeker weet dat je brood niet van je dieet (zelfs diëten) kunt uitsluiten, is het beter om niet eens een dieet te beginnen. Als je nog steeds wilt afvallen en nergens stopt, is het minstens een week voor het dieet de moeite waard om iets minder brood per dag te gaan eten.

Onthoud ook dat een dieet van 10 dagen wordt beschouwd als het dieet met de laagste calorieën. Wees voorbereid op het feit dat het hongergevoel je niet voor een minuut zal verlaten. Bovendien is ze een monodieet, dat wil zeggen, de hele dag moet een persoon slechts één voorgesteld product eten, en voor sommigen is dit een echte test.

10-daags dieet "10 kg"

Velen geloven dat het verliezen van 10 kilogram bijna onmogelijk is, vooral in slechts tien dagen. Maar, zoals voedingsdeskundigen zeggen, een speciale versie van het 10-daagse dieet is een goed bewijs van het tegenovergestelde. Maar hier is het nodig om enkele functies te onthouden. Allereerst is dit dieet gecontra-indiceerd voor mensen met gezondheidsproblemen. Bovendien zou voor de winter dit gewichtsverlies niet moeten worden uitgesteld, omdat op dit moment ons lichaam te strak worstelt met de kou. Het avondmaal in het proces van een dergelijk dieet zou drie uur voordat u naar bed gaat beginnen. Vergeet niet vaak te drinken. De minimale hoeveelheid is anderhalve liter van elke vloeistof: van gewoon water tot groene thee.

trusted-source[1]

10-daags dieet van Malysheva

10-daags dieet "Malysheva" helpt snel om je lichaam in orde te brengen en extra kilo's kwijt te raken. Tv-presentator Elena Malysheva is een voedingsdeskundige, dus weet ze hoe ze op de juiste manier af moet vallen om haar gezondheid niet te schaden. Het grote voordeel van het 10-daagse dieet dat Malyshev biedt, is het hoge rendement. Gemiddeld verlies je tot 500 gram overtollig gewicht per dag. De minimale duur van een dergelijk dieet is tien dagen. Bovendien was het programma zo ontworpen dat het het lichaam niet schaadde. Je eet gezond en voedzaam voedsel met een gemiddeld aantal calorieën. Wat krijg je na het dieet?

 1. Het spijsverteringsstelsel zal soepel en effectief werken.
 2. Het metabolisme zal verbeteren, waardoor de slakken sneller worden uitgescheiden.
 3. Eetlust zal weer normaal worden.
 4. Je krijgt een meer fris gezicht, sterk haar en nagels.
 5. Je vergeet wat cellulitis is.

Als we het hebben over de minpunten van het dieet, dan is hier vaak de duur. Je zult het resultaat de volgende dag niet zien, maar pas nadat je het volledig hebt ervaren.

Het is erg belangrijk voordat u op een dieet gaat zitten, raadpleeg een arts.

Elena Malysheva kiest vijf basisregels uit die een vrouw helpen om af te vallen:

 1. Als je constant honger hebt, zal het niets doen. Het is het beste om niet te zitten op zo'n serieus dieet dat je constant van de honger omkomt. Ten eerste "eet" het lichaam al het opgeslagen vet snel op, maar wanneer je overschakelt naar het gebruikelijke voedsel, zal het het sneller opnemen.
 2. Eet vaak, maar gebruik zo min mogelijk doses. Je zult geen honger krijgen en je maag niet strekken.
 3. Tel alle calorieën die gedurende de dag zijn ontvangen. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van elk dieet.
 4. Stem af om te winnen, maar scheld je niet uit als je niet slaagt.
 5. Kauw je eten zo langzaam als je kunt.

10-daags dieet "Malysheva" houdt in dat je om de dag koolhydraat- en eiwitrijk voedsel eet. Het is dankzij dit dat het voedsel divers blijkt te zijn. Het dieet is gecontra-indiceerd voor diegenen die een behandeling ondergaan of een maagaandoening hebben.

Zorg dat je na het ontwaken een glas water drinkt, bij voorkeur warm. Als ontbijt tijdens een eiwitdag kun je een gekookt ei met een salade eten.

Tot zeven uur kun je gekookt kippenvlees eten (niet meer dan 800 gram). Koolhydraat-dag is nog eenvoudiger: eet de hele dag alle gerechten uit aardappelen (1,5 kilogram), maar ook rauwe of gekookte groenten.

Vergeet niet voldoende vocht in te nemen, vooral water.

10-dagen eiwitdieet

Het 10-daagse eiwitdieet is gebaseerd op die producten die eiwitten bevatten, waarvoor het zijn naam heeft gekregen. Met zijn hulp kan een persoon vier tot tien extra kilo's verliezen. Gedurende de dag kunt u niet meer dan 20 gram producten consumeren met koolhydraten. Het is heel belangrijk om zoveel mogelijk apart te eten, tenminste vijf keer per dag. Er zijn niet zo veel regels voor een 10-daags dieet op eiwitproducten, maar ze moeten onthouden worden:

 1. Elimineren uit je dieet van brood en andere soortgelijke producten, alsmede melk, vlees, worsten, alcohol, granen, augurken, groenten met een hoog gehalte aan zetmeel, vruchtensap, garnalen, bonen, maïs, noten, lever, elke vorm van fruit, inktvis.
 2. Breng alle mager vlees (vis, gevogelte), kaas, kefir, kwark, champignons, groenten (zonder zetmeel), groenen in uw menu.
 3. Drink 's morgens een glas water op kamertemperatuur.
 4. Als u een salade maakt, kan deze alleen worden gevuld met olijfolie of citroensap.
 5. Na acht uur 's avonds kun je niet eten.

trusted-source[2]

10-daags dieet met hondsroos

Het belangrijkste kenmerk van deze methode om af te vallen, is de noodzaak om dagelijks een speciaal afkooksel van rozenbottels te gebruiken. Om het te halen, moet je 15 bessen nemen en 1,5 liter gekookt heet water inschenken, volhouden. Het is erg belangrijk om geen suiker of honing aan de drank toe te voegen. Je kunt de hele dag door drinken in plaats van water. Indien nodig kunt u ongezoete thee of koffie aan uw dieet toevoegen.

Een 10-daagse voeding met een hondenroos heeft zo'n benadering dieet:

 1. Plak in het menu van de dag gekookte eieren.
 2. Voeg het gekookte kippenvlees toe.
 3. Je kunt magere kwark eten.
 4. Voeg vis toe, maar vetarm.
 5. Eet veel groenten.
 6. Breng de kazen, maar met laag vetgehalte.
 7. Alleen ander fruit.
 8. Kalfsvlees of rundvlees koken.
 9. Drink yoghurt.
 10. Gebruik de hele dag alleen een speciale bouillon.

Het menu van het 10-daagse dieet

Er zijn twee verschillende manieren om een dieet van 10 dagen te volgen. De eerste is niet zo ingewikkeld en agressief. Het menu bij benadering van het 10-daagse dieet van de eerste methode is:

 1. Bereid jezelf voor 300 gram gekookte boekweit, drink met groene thee of melk.
 2. Bak appels en voeg 500 gram kwark (vetarm) toe.
 3. Kook 300 gram rijst, kruid het alleen met tomatensap.
 4. Kook 400 gram riviervis (het is minder vet) en eet meer rauwe groenten.
 5. Nogmaals, ga terug naar het rantsoen van de eerste dag.
 6. Bak of bak kalfsvlees (300 gram), eet rauwe groenten.
 7. Probeer de hele dag door 6 glazen thee te drinken (bij voorkeur zwart), zoet te maken met honing.
 8. Drink overdag vetarme kefir (anderhalve liter).
 9. Drink alleen een sprankelend mineraalwater (anderhalve liter) met de toevoeging van citroensap.
 10. Zapryte jezelf 300 gram pap (bij voorkeur havermout), eet meer fruit.

Het menu van het 10-daagse dieet van de tweede methode is:

 1. Kook maximaal acht eieren een hele dag, eet geen saus of brood, zout niet.
 2. Vis voor een paar (tot 800 gram per dag), een kleine hoeveelheid groenten.
 3. Niet meer dan 800 gram magere kwark met verschillende theelepels honing.
 4. Gekookte (of gestoomde) kip (niet meer dan 800 gram), u kunt wortels en groenten toevoegen.
 5. Tot 500 gram gekookte aardappelen met olijfolie en kruiden.
 6. Tot 1 kilogram gekookt kalfsvlees. Als je niet precies kunt eten, kun je bouillon toevoegen.
 7. Salades van rauwe groenten en alle soorten groenten.
 8. Bessen, fruit in onbeperkte hoeveelheden. Maar eet geen druiven en banaan.
 9. Anderhalve liter magere kefir.
 10. Bereid met eigen handen, een afkooksel van wilde rozenbessen (tot anderhalve liter).

Recepten

Veel vrouwen gebruiken verschillende 10-daagse diëten om snel hun figuur weer normaal te maken. Een van de meest populaire vandaag is de kool. Recepten van een dergelijk dieet zijn voor iedereen eenvoudig en begrijpelijk en het resultaat is gewoon verbluffend (tot -10 kilogram). Het belangrijkste kenmerk van het dieet is dat je overdag zoveel kool kunt eten als je wilt, maar met de rest van de producten moet dit uiterst nauwkeurig zijn. Het voorbeeldmenu is:

Voor ontbijt, zwarte of groene thee vergeten we suiker.

Voor de lunch, een salade van verse groene kool met worteltjes, die is gekleed met olijfolie. Niet meer dan 200 gram gekookt kalfsvlees of vis.

'S Avonds weer een salade van verse kool, evenals een half gekookt kippenei. Je kunt fruit eten, behalve de banaan.

In recepten met vlees, is het het beste om kip te gebruiken, aangezien kip meer als dieet wordt beschouwd. Het is echter op een speciale manier voorbereid. Om alle schadelijke stoffen tijdens het koken te verdampen, is het noodzakelijk om het grondig te wassen voor het koken, ongeveer vijf minuten te koken, het water af te tappen en opnieuw te spoelen. De huid kan het beste worden verwijderd.

Wat kun je eten?

Als je eet tijdens een 10-daags dieet, kun je in feite alles doen wat je wilt, maar probeer te vet voedsel, groenten met een hoog gehalte aan zetmeel uit te sluiten. Het is ook belangrijk om een kleine hoeveelheid voedsel per dag te eten.

Wat kun je niet eten?

Natuurlijk kun je geen schadelijk voedsel eten met een hoog caloriegehalte: onder hen wordt de hoofdplaats ingenomen door halffabrikaten en vet vlees. Vermijd ook bakkerij, zoet, alcohol en te gefrituurd voedsel.

Uitslagen

Als je alles goed doet, zullen de resultaten van het 10-daagse dieet je niet laten wachten. Veel mensen die deze methode van gewichtsverlies hebben geprobeerd, konden niet alleen gewicht verliezen tot tien kilogram, maar verbeterden ook de algemene conditie van het lichaam, verwijderde slakken. Het is de moeite waard eraan te denken dat het klassieke 10-daagse dieet op twee manieren kan worden gebruikt. De eerste hiervan is minder ernstig. Dankzij hem verlies je gemakkelijk tot vijf kilo overgewicht zonder problemen. De tweede is niet voor iedereen geschikt, omdat het vrij ingewikkeld is. Het moet van tevoren worden voorbereid, maar het zal helpen om meer indrukwekkende resultaten te krijgen. Vergeet niet dat een tiendaags dieet is ontworpen voor het feit dat je een zeer snel resultaat krijgt, dat niet erg lang zal duren. Dat is waarom het wordt gebruikt voor belangrijke evenementen (bruiloft, fotosessie, nieuwjaarsfeest).

Stoppen met het dieet

Velen van ons weten dat na enig monodieet (en een dieet van 10 dagen is dit precies), je eruit moet komen om je lichaam niet te beschadigen. Nadat je lichaam een enorme hoeveelheid kilo's kwijt is, moet je al het mogelijke doen zodat het niet binnen korte tijd weer wordt aangeworven. Pas daarom jezelf eerst aan op een geleidelijke uittreding uit het dieet. De belangrijkste regels hier kunnen worden genoemd:

 1. Voeg eerst en vooral aan je dieet die groenten en fruit toe die je tijdens een dieet niet zou kunnen eten.
 2. Vergroot het aantal magere kazen en variëteiten van vis.
 3. Voeg geleidelijk koolhydraten en vetten toe (tot 200 kilocalorieën per dag).
 4. Als je sport of lichaamsbeweging doet, probeer het dan zonder al te veel inspanning te doen.
 5. Om het lichaam te herstellen, neem multivitaminecomplexen.  
 6. Eet vaak, maar niet genoeg.
 7. Tijdens maaltijden kun je nergens door afgeleid worden.
 8. De uitgang van het dieet komt tot 10 dagen voor.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.