^

Hoe leer je een kind in zijn wieg te slapen?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Om een kind te leren slapen in zijn wieg, heb je een geleidelijkheid nodig. Het is onmogelijk om de baby onmiddellijk naar een andere kamer te brengen en te sturen. Het zal huilen, stresshormonen zullen neuronen vernietigen - hersencellen, en de baby zal groeien en erger worden. Daarom moet je een goed moment kiezen om je baby te leren apart te slapen van zijn ouders. We zullen u hierover meer vertellen. 

trusted-source[1]

Afstuderen is een belangrijke methode

Er zijn dingen die je absoluut niet met de baby kunt doen. Neem het bijvoorbeeld weg bij mama en papa op het moment dat de baby ziek is of zich niet goed voelt of recentelijk geleden heeft onder stress of als de moeder hem onlangs heeft gespeend. Het kind op deze momenten naar een apart bed verplaatsen, brengt zijn onvolwassen psyche in gevaar.

Om nieuwe gewoonten van een kind te vormen, is geleidelijkheid nodig. De beste methode is om het bed van de baby naast het bed van de ouder te leggen en deze elke dag een paar centimeter verder te verplaatsen. Tot het bed in een andere kamer is. Dus voor de baby zal minder stress zijn en gevoelens over scheiding van ouders, aan wie hij erg gehecht is. [ 1 ]

trusted-source[2], [3], [4]

De beste tijd om je eigen bed te trainen

Het kan beginnen vanaf de dag van de geboorte van de baby - dan hoeft u uw baby niet alleen te laten slapen. Als het kind praktisch vanaf de dag van zijn geboorte met zijn ouders of met zijn moeder sliep, zal het moeilijker zijn om hem hiervan te spenen en het is noodzakelijk om de leeftijd te kiezen waarop dit het beste kan worden gedaan. Psychologen en kinderartsen adviseren u om uw baby vanaf ongeveer 6-8 maanden uw eigen bed te leren. Op dit moment zijn er bijna geen nachtvoedingen en slaapt de baby 's nachts zonder wakker te worden (tenzij hij andere speciale functies heeft).

Bovendien kan de baby op deze leeftijd 's nachts zonder gevaar voor gezondheid naar bed gaan en dit proces kan niet worden gecontroleerd. Als het gebeurde dat het kind 6-8 maanden niet aan zijn wieg gewend was, is het nooit te laat om hem op welke leeftijd dan ook hieraan te wennen. Het belangrijkste ding - om consistent en standvastig te zijn in hun overtuigingen. De techniek zal niet werken wanneer het kind vandaag alleen naar zijn kamer is gestuurd, en zij hebben morgen spijt gehad en hebben hem naar het bed van de ouder gebracht. Het kind zal in uw behoeften verward raken en zal niet begrijpen of het mogelijk of onmogelijk is om met mama en papa te slapen zoals eerder. [ 2]

Wanneer is de baby klaar voor zijn eigen bed?

  • Borstvoeding is voltooid of verminderd tot 1 keer per nacht.
  • De nachtrust van het kind duurt gemiddeld tot 6 uur
  • De baby heeft al zijn eerste melktanden uitgeknipt en heeft geen koorts en geen zorgen.
  • Het kind is niet ziek en lijdt niet aan ernstige stress (bijvoorbeeld een scheiding van ouders of een recente verhuizing, of de geboorte van een tweede kind)
  • Het kind kan alleen in de kamer doorbrengen en minstens 10-15 minuten achtereen met zichzelf spelen.

Hoe een kind naar het bed te leren?

Allereerst moet u het regelmatigheidsbeginsel volgen. Volgens dit principe moet het kind op hetzelfde moment in de wieg worden geplaatst. Dan zal het lichaam van het kind wennen aan het feit dat hij om 21.00 uur naar bed moet, en hij zal zich van tevoren voorbereiden op dit proces. [ 3 ]

Het principe van traditie is ook erg goed.

Voordat je naar bed gaat, moet je een prettige gewoonte voor moeder en baby beginnen. Om bijvoorbeeld een slaapliedje te zingen, een boek te lezen of een lichte massage te geven aan de baby. Deze actie zal voorbereidend zijn om te slapen. Met deze actie zal de baby kalmeren, ontspannen. Zijn lichaam zal begrijpen dat het binnenkort dezelfde aangename tijd van slaap en rust zal zijn van dagelijkse zorgen en indrukken. Stel dit proces niet uit - het kan gemiddeld 15 minuten duren.

Er is nog een goede manier - zodat het kind zich veilig voelt, de moeder naast zijn bed kan zitten tot de baby in slaap valt. Dus het kind zal zich kalm voelen - mama is nabij.

Het principe van het kalmeren van de baby

Hij is nodig wanneer het ongemakkelijk is voor een kind om in een andere kamer te blijven, hij is aan het huilen en bang. Dit principe is gebaseerd op het feit dat de moeder, nadat ze de baby op tijd op bed heeft gelegd en alle noodzakelijke rituelen heeft uitgevoerd voordat ze naar bed gaan, de kamer verlaat, de baby knuffelt en kust. Maar wanneer het kind begint te huilen, moet je hem benaderen, kalmeren en, zonder hem uit de wieg te halen, hem nogmaals een goede nacht wensen en weggaan. Tenzij, natuurlijk, de reden voor de huilende baby geen natte luiers zijn, die moeten worden veranderd.

Bedenk dat wanneer je een kind op een redelijk bewuste leeftijd (na een jaar oud) aan het bed leert, hij tot 10-15 keer per nacht kan huilen. Op dit moment is het belangrijk om de positie niet op te geven en door te gaan met de baby duidelijk te maken dat mama hem niet verlaat, ze is in de buurt van, in een andere kamer. Na verloop van tijd zal het kind minder ondeugend zijn en de hele nacht in zijn wieg kunnen slapen. Maar het kan anderhalve tot twee maanden duren.

Parent substitutiemethode

Deze methode werkt goed wanneer een kind al iets begint te begrijpen en zelfs betrokken raakt bij een gesprek met de ouders. Dan kun je je favoriete speeltje naast het kind leggen - het zal het beschermen. Je kunt het de baby uitleggen: "Mama is moe, ze moet slapen, mama zal in de buurt zijn, in een andere kamer en zal altijd naar je toe komen als je belt. In de tussentijd wordt je bewaakt door je favoriete haas, Kuzya of Beer, of een pop. Ze zal voor je zorgen en als dat helpt. ' Een gesprek over dit soort inhoud kalmeert de baby en wekt vertrouwen dat hij een dubbele beveiliging heeft - beide moeder is in de volgende kamer en het favoriete speeltje is bij hem.

trusted-source[5]

Een comfortabele omgeving creëren

In de kamer waar de baby slaapt, moeten er comfortabele omstandigheden voor hem zijn. Dit betekent dat de temperatuur in de kamer tussen de 18 en 22 graden moet zijn. De kamer voor het slapengaan moet goed geventileerd zijn, de deken en het kussen moeten comfortabel zitten. Het moet niet heet zijn in de babykamer, omdat het in de hitte erg moeilijk zal zijn voor de baby om voldoende te slapen. En een heel belangrijk aspect: als de jongen bang is in het donker, dan hoeft hij in zijn kamer het nachtlampje niet uit te doen. Zacht diffuus licht is heel acceptabel in de kinderkamer. [ 4 ]

Slaap in slaap

Dit is een andere methode die het kind helpt het bed te leren. Mam brengt haar baby in een slaaptoestand naar bed als hij slaperig is. Het is dus gemakkelijker voor een kind om het idee te accepteren dat zijn bed nu gescheiden is.

Nieuwe prachtige wieg

Wanneer een kind al volwassen is en volwassener wil lijken (dit gebeurt ongeveer 2-3 jaar oud - het proces van het beweren van je eigen "ik"), kan het vergeleken worden met volwassenen. Dus je kunt het kind vertellen dat hij nu al groot is en kan slapen in een nieuwe mooie wieg, zoals mama en papa. Als een kind ziet dat er een nieuw mooi linnen in zijn wieg wordt gelegd, wordt er een lievelingsspeeltje naast hem geplaatst en is de wieg nieuw en mooi, hij blijft er graag bij en slaapt de hele nacht door. Hij zal geen driftbuien maken tegen ouders, omdat zijn bed de beste is.

Dan zal het proces van het onderwijzen van een kind in zijn eigen bed niet alleen plaatsvinden zonder gevoelens, maar zelfs met vreugde.

trusted-source[6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.