Het kind

Het kind - vanuit biologisch oogpunt - is het ontwikkelingsstadium van een persoon vanaf het moment van zijn geboorte tot het einde van de pubertijd, dat wil zeggen tot 17-18 jaar. Het kind groeit en ontwikkelt zich in fasen: van de kindertijd tot de adolescentie, en elke fase heeft zijn eigen kenmerken. Wat weet je over hen?

Weet je dat tijdens het eerste levensjaar het kind bijna 350% van de oorspronkelijke massa van zijn lichaam aan het gewicht toevoegt? En de toename van de groei gedurende 12 maanden - vergeleken met de groei bij de geboorte - is meer dan 45%? En weet je dat een vijfjarig kind twee keer zo vaak ademt dan elke volwassene? En wat is het verschil tussen gewone kinderziekten zoals mazelen en waterpokken? Hoe de immuniteit van kinderen te vergroten, en wat als uw kind in ontwikkeling achterblijft bij zijn leeftijdsgenoten? Over alles wat ouders interesseert, kunt u informatie vinden in de sectie "Kind".

Nieuwe artikelen

Nieuws

Populaire artikelen in deze sectie

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.