^

Hoe een bevroren zwangerschap bepalen?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Weet jij zelf hoe je een bevroren zwangerschap bepaalt? In feite is hier niets gecompliceerds, je hoeft alleen maar oplettend te zijn. Dus, in de eerste plaats moet het sap van vaginale afscheiding worden bewaakt. En in de regel gaan ze gepaard met scherpe pijn in de onderbuik en de onderrug.

Als een vrouw een vroege toxicose had en deze abrupt stopte, kan dit wijzen op een zwangerschap die zwanger wordt. Bovendien moet u de basale temperatuur controleren. Het mag niet hoger zijn dan 37,3-37,1 graden. Anders is er reden tot bezorgdheid. Het draait allemaal om vroege zwangerschap.

In een latere periode zijn er mogelijk geen bewegingen van de foetus, wat erop wijst dat hij hoogstwaarschijnlijk bevroor. Negeer de techniek, die laat zien dat het kind van 9 tot 9 uur minstens 10 diensten moet verrichten. Bepaal een bevroren zwangerschap kan zijn en voor scherpe gevechten in de taille. De algemene toestand kan sterk achteruitgaan. Er is misselijkheid, zwakte en koorts. Dit alles suggereert dat er veranderingen in het lichaam plaatsvinden. Negeer ze niet, je moet onmiddellijk hulp inroepen bij een arts. Bevroren zwangerschap is absoluut geen grapje!

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Diagnose van een onvolgroeide zwangerschap

Hoe is de diagnose van een bevroren zwangerschap? Kortom, ultrasoon scannen wordt uitgevoerd. Dankzij hem is de diagnose veel eenvoudiger en zelfs vóór het verschijnen van klinische symptomen.

Op de vroegst mogelijke datum wordt echografie uitgevoerd, wat resulteert in anembrionia. Het kan van twee soorten zijn. Dus met de eerste optie is het embryo volledig afwezig. Wat het foetale ei betreft, het is niet groter dan 3 cm. Na verloop van tijd treedt de toename niet op. Sterker nog, de grootte van de baarmoeder verandert helemaal niet. Het tweede type anembrionia geeft de afwezigheid van een embryo aan, maar het foetale ei blijft groeien.

Onlangs is ultrasone placentografie ook op grote schaal gebruikt. Dankzij het kunt u een nauwkeurige diagnose van de placenta geven, onthechting identificeren, evenals de aanwezigheid van pathologie. De meest gebruikte is IVF en ICSI. Met deze technologieën kunt u verschillende bevruchte eieren in de baarmoeder plaatsen. De waarheid tot nu toe is vastgesteld dat dit kan leiden tot miskramen en een verstarde zwangerschap.

Over het algemeen wordt echografie veel gebruikt. Hiermee kunt u snel en duidelijk bepalen of er sprake is van een pathologie of niet. Bevroren zwangerschap vereist een snelle diagnose.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Histologie met een stijve zwangerschap

Wat is de histologie met een verstarde zwangerschap? Opgemerkt moet worden dat de histologie wordt uitgevoerd na de onderbreking van dit proces. Wat is de essentie, en hoe kan het helpen?

Het is een feit dat het volgens de resultaten van de histologie eenvoudig onmogelijk is om de exacte oorzaak van de pathologie te bepalen. Deze procedure sluit eenvoudigweg de aanwezigheid van een bubbeldrift uit of bevestigt deze. Met deze uitdrukking wordt de kwaadaardige degeneratie van het foetale ei bedoeld.

Histologie wordt alleen gedaan na het schrapen. Ik bedoel, ik neem een beetje "materieel" en geeft me over voor onderzoek. Op zichzelf sluit histologie gewoon de hierboven beschreven variant van de ontwikkeling van een bevroren zwangerschap uit en niets meer.

Tijdens dit proces worden dergelijke onderzoeken niet uitgevoerd. Simpel gezegd, als er nog geen geïnduceerde kunstmatige geboorten zijn geweest en de foetus zich in de moeder bevindt, dan is de histologie niet gedaan. Dit is gewoon een onmogelijk proces. En in feite is dit onderzoek niet iets belangrijks. Bevroren zwangerschap wordt op andere manieren gediagnosticeerd.

Test met een stijve zwangerschap

Kan een test met een bevroren zwangerschap iets laten zien? In feite verschilt dit proces niet van de gebruikelijke zwangerschap van de foetus. Daarom, als de toekomstige moeder de test doet, zal hij ongetwijfeld haar twee strepen tonen.

Op de test is het over het algemeen moeilijk om iets te bepalen, het is noodzakelijk om naar andere indicatoren te kijken. Dus als de borst eerder gevoelig was, verliest deze tijdens de ontwikkeling van de pathologie deze kwaliteit en wordt onbeleefd. Bovendien wordt colostrum afgescheiden en vaker dan gebruikelijk.

We moeten de algemene toestand bepalen. Als er plotseling roodachtige afscheiding was, werd de onderbuik ziek en dit alles werd teruggegeven, dan is er niets goeds aan. U moet onmiddellijk hulp inroepen bij een arts.

Over het algemeen is het simpelweg onmogelijk om iets vast te stellen aan de hand van de test. Hij zal dezelfde twee strips laten zien als bij normale ontwikkeling van de zwangerschap. Dus je moet aandacht besteden aan de secundaire tekenen en alleen, ga dan naar het ziekenhuis. Bevroren zwangerschap is een pathologie, het vereist onmiddellijke interventie door specialisten.

HCG met een stijve zwangerschap

Wat is het hCG wanneer een zwangerschap wordt gestopt? Opgemerkt moet worden dat deze indicator een van de belangrijkste is. Dus, in zijn groei in een gezond lichaam kan alleen worden voorzien door middel van zwangerschap.

In alle andere gevallen mag de hoeveelheid niet groter zijn dan 10-15 mU / ml. Vanaf het moment van bevruchting neemt het niveau van hCG geleidelijk toe, tot het einde van het eerste trimester. In de toekomst wordt het niveau gestabiliseerd en beweegt het niet meer.

Is het mogelijk om de bevroren zwangerschap te bepalen op basis van het hCG-niveau? Feit is dat het in de vroege stadia bijna onmogelijk is. Omdat dit "hormoon" precies zo toeneemt als tijdens een normale zwangerschap. Praten over de pathologie kan alleen op een later tijdstip plaatsvinden. Aan het einde van het eerste trimester stabiliseert het hCG-niveau. Als we het hebben over pathologie, dan is het waarschijnlijk dat het sterk daalt.

Exclusief voor deze analyse, om te bepalen of iets moeilijk is. Een uitgebreid onderzoek is nodig, samen met de symptomen. Zo wordt een bevroren zwangerschap bepaald.

Progesteron met een stijve zwangerschap

Wat is het niveau van progesteron met een stijve zwangerschap? Opgemerkt moet worden dat het vanwege het ontbreken van dit hormoon en er zijn allerlei problemen in het lichaam van een vrouw.

Hij is dus in staat om zowel een bevroren zwangerschap als een miskraam te veroorzaken. Daarom moet het niveau worden bewaakt. Natuurlijk is het thuis onmogelijk om dit te doen. Alleen artsen zijn bezorgd over dit probleem.

Het is dankzij progesteron dat je de gekoesterde twee strepen op de test kunt zien. Er zijn bepaalde normen waarop het gemakkelijk te begrijpen is hoe zwangerschap plaatsvindt. Dus het niveau van het hormoon groeit wekelijks. In de vroege stadia zou het niet hoger moeten zijn dan 20,57 nmol / L bij een latere 301 nmol / l. Elke afwijking suggereert dat sommige veranderingen in het lichaam optreden.

Wat te doen in dit geval? Het is noodzakelijk om de oorzaak van dit fenomeen te bepalen. Daarom kan het, praten over de vervaging van de foetus, pathologie, die ernstige schade aan het lichaam van de vrouw veroorzaakt. Bevroren zwangerschap vereist onmiddellijke diagnose.

Echografie met een stijve zwangerschap

Wat laat de uzi zien in een verstarde zwangerschap? Dankzij deze procedure kunt u eenvoudig vaststellen of een vrouw problemen heeft. Echografie is dus gericht op het identificeren van anembrionia.

Wat is het? Opgemerkt moet worden dat anembrionia van twee soorten is. In het eerste geval is het embryo volledig afwezig, maar het foetale ei ontwikkelt zich ook niet. De maximale grootte is 3 cm. Dit geeft aan dat de zwangerschap is afgenomen. Door de tijd neemt de foetus niet toe, wat alleen de aanwezigheid van pathologie bevestigt. In dit geval moet u onmiddellijk beginnen kunstmatige aflevering te noemen. Omdat een dode vrucht de gezondheid van een moeder kan schaden.

In de tweede fase is het embryo ook afwezig, maar het foetale ei blijft groeien. Dit is ook niet de norm, zelfs meer, vereist onmiddellijk ingrijpen door artsen.

Dankzij echografie, is het gemakkelijk om te bepalen of de foetus een pathologie heeft of niet. Dit is de hoofdprocedure, als er een vermoeden bestaat dat een vrouw een bevroren zwangerschap heeft.

Genetische analyse in het geval van een stijve zwangerschap

Genetische analyse met een bevroren zwangerschap kan alleen de aanwezigheid van eventuele afwijkingen aantonen. Wat wordt in het algemeen bedoeld met dit "onderzoek". Het is dus mogelijk om te bepalen of het kind afwijkingen op genetisch niveau heeft. In dit geval is de ziekte van Down impliciet.

Het op deze manier vaststellen van de aanwezigheid van een bevroren zwangerschap is niet zo eenvoudig. Omdat het eerste ding echografie is. Alleen kan het laten zien of de foetus zich ontwikkelt of niet. Aldus wordt de aanwezigheid of afwezigheid van pathologieën gemakkelijk bepaald. Daarnaast worden een aantal andere manipulaties uitgevoerd, waardoor het aantal slagen van het hart van de baby wordt berekend. De groei wordt gemeten en het onderzoek wordt volledig uitgevoerd.

Op genetisch niveau kunnen alleen mogelijke pathologieën worden geïdentificeerd, maar niet bevroren zwangerschap. Om precies te zijn, om dit met slechts één analyse te doen is bijna onmogelijk. Bevroren zwangerschap kan ernstige schade toebrengen aan het lichaam van de moeder, zowel op fysiek als op emotioneel vlak.

De analyse van urine met de bevroren zwangerschap

De analyse van urine met de bevroren zwangerschap is in staat om afwijkingen van de norm aan te tonen. Dus, met het normale verloop van dit proces, zouden de witte bloedcellen in de urine niet meer dan 2000 milliliter moeten zijn. Wat betreft eiwit, de hoeveelheid ervan bedraagt niet meer dan 0,14 g / l.

Wat ketonlichamen betreft, ze kunnen verschijnen als er afwijkingen zijn. Dus als tijdens de zwangerschap de urinalyse hun aanwezigheid toonde, dan moet je een onderzoek ondergaan. Als mummie diabetes mellitus heeft, duidt dit fenomeen op verergering.

Als we het hebben over het suikergehalte in het bloed, dan is het moeilijk om over normen te praten. In elk laboratorium zijn ze anders. Ook kan in de urine worden gevonden en bacteriën, die waarschijnlijk praten over problemen met de nieren. En tenslotte, planten op de flora vertoont gevoeligheid voor antibiotica. Daar is niets mis mee.

Als na de urinetest enkele afwijkingen zijn gevonden, dan hebben we het waarschijnlijk over serieuze problemen. Bevroren zwangerschap kan ook enkele glitches in de indicatoren veroorzaken.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.