^

Wenkbrauw lift

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De aantrekkelijkheid van een vrouw is een combinatie van veel details en wenkbrauwen nemen een belangrijke plaats in met een aantrekkelijk uiterlijk. De vorm en contouren van de wenkbrauwen bepalen de uitdrukking van emoties, de helderheid van het uiterlijk, de harmonie van het gezicht als geheel. Als, met de leeftijd of om andere redenen, onplezierige veranderingen in het gezicht optreden, helpt het vaak optillen van de wenkbrauwen om het probleem op te lossen en de vroegere schoonheid te herstellen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Indicaties voor wenkbrauw lift

In de meeste gevallen wordt de wenkbrauwlift gebruikt om de buitenkant te verjongen. Het is geen geheim dat met de leeftijd, de huid (vooral in de bovenste helft van het gezicht) inelastisch en traag wordt. Dit kan tot de volgende problemen leiden:

 • weglaten van de wenkbrauwen;
 • het verschijnen van uitgesproken rimpels in het voorhoofd, bij de wenkbrauwen;
 • het verschijnen van "kraaienpootjes" rimpels van de buitenkant van de ogen;
 • overhang van de huid over de bovenste oogleden.

Soms kunnen wenkbrauwen met een lage gesteldheid een aangeboren kenmerk zijn: in een dergelijke situatie wordt een lift uitgevoerd, niet met het oog op verjonging, maar met het doel een individueel uiterlijk defect te corrigeren.

Directe indicaties voor de procedure voor wenkbrauwlift zijn:

 • overtollige huid over de ogen;
 • ptosis van de wenkbrauw (aan de ene kant, of bilaterale verslapping);
 • ptosis van de huid boven de jukbeenderen;
 • uitgesproken rimpels in de frontale regio en op de brug van de neus.

De operatie wordt niet uitgevoerd met koortsachtige omstandigheden, met acute infectieziekten, maar ook tijdens een exacerbatie van chronische ontstekingsprocessen. Aanvullende contra-indicaties kunnen zijn:

 • ontstekingsprocessen in het operatiegebied;
 • aandoeningen van het endocriene systeem (schildklierziekte, diabetes);
 • oncologische pathologieën;
 • ernstige ziekten van het cardiovasculaire systeem, hypertensie;
 • bloedingsstoornissen;
 • volledig verlies van huid turgor.

Voorbereiden op een wenkbrauwlift

Waar te beginnen, als je besloten hebt om een wenkbrauw lift te doen? Allereerst, schrijf je in voor een consult met een arts. De arts onderzoekt de huid, beoordeelt de omvang van het defect en bepaalt de beste methode om de situatie te corrigeren. Zorg ervoor dat u de arts vertelt over de aanwezigheid van chronische en acute ziekten, over mogelijke allergische reacties, over genomen medicijnen. Als je eerder al een plastic gezicht hebt gehad, vertel het dan ook.

30-50 dagen vóór de operatie, is het raadzaam om te stoppen met roken, stoppen met het nemen van medicijnen op basis van acetylsalicylzuur.

Meestal, op de dag van de procedure, schrijft de arts een profylactische inname van een antimicrobieel en antiviraal geneesmiddel voor: het medicatieregime moet van tevoren worden afgesproken.

Het is niet nodig om het haar bij de knippunten te knippen of te scheren.

Met wie kun je contact opnemen?

Methoden voor het optillen van de wenkbrauwen

De procedure voor het opheffen van de wenkbrauwen van de kransslagader is een van de technisch meest ongecompliceerde methoden van bretels. De arts maakt een snee aan de rand van de haargroei op het hoofd. De afgescheiden huid vanaf de zijkant van de frontale zone wordt naar boven getrokken, waardoor de wenkbrauwen hoger worden. Tegelijkertijd stijgt de rand van de hoofdhuid, waardoor de openheid van het voorhoofd naar buiten toe toeneemt.

Voor personen met weinig haar of een hoog voorhoofd werkt een dergelijke lift van het voorhoofd en de wenkbrauwen niet: in de regel wordt het aangeraden voor een laag liggend voorhoofd.

Deze chirurgische procedure vereist een lange herstelperiode. De naad is behoorlijk lang, wat soms het verlies van gevoeligheid van de huid beïnvloedt.

 • Endoscopische wenkbrauwlift is een minimaal invasieve techniek met behulp van een microcamera en een specifiek instrument. De techniek van de operatie bestaat uit drie of vier kleine incisies (ongeveer 15 mm) in de hoofdhuid. Vervolgens worden de instrumenten met de camera subcutaan geïnjecteerd. Dit laatste is nodig voor de arts om het verloop van de interventie te volgen. Huidcovers worden netjes gescheiden, spierweefsels worden aangetrokken met behulp van biologische draden en produceren fixatie op een bepaalde plaats.

Deze operatie zorgt voor minimale schade aan de huid, dus het risico op bloeden is bijna nul. Bovendien neemt de kans op traumatisering van zenuwvezels en haarzakjes af. Overtollig weefsel tijdens operaties wordt niet verwijderd, maar verdeeld over het oppervlak van de geregenereerde zone. Interventie is relatief kortstondig, de revalidatieperiode is ook niet lang.

Wenkbrauwlift met filamenten is niet geschikt voor oudere patiënten, omdat in de meeste gevallen met een breuk van de huidelasticiteit de procedure geen zichtbaar resultaat zal geven. Biologische draden kunnen worden gebruikt bij patiënten met kale plekken en een opgeblazen open frontale zone, omdat de operatie vrijwel geen sporen nalaat.

 • De temporele wenkbrauwlift is het maken van incisies in de tijdelijke zones van de ene kant en de andere. Overtollige lagen van huidintegumenten worden aangetrokken en verwijderd zonder dat dit invloed heeft op het geïnterpoleerde gebied. Deze optie is geschikt voor degenen die de verlaagde wenkbrauwen willen optillen. De procedure wordt vaak gecombineerd met een endoscopische opmaak van filium - dit maakt het mogelijk om de wenkbrauwen een ideale vorm te geven.
 • De procedure van de mediane suspender is een operatieve ingreep, waarbij de incisie passeert in een van de diepe rimpels in het midden van de frontale zone. Overtollige weefsels worden verwijderd, waardoor het oppervlak van het voorhoofd visueel wordt verkleind. De mediane lift wordt meestal uitgevoerd bij oudere patiënten met uitgesproken frontale plooien.
 • De procedure van een bovenbeentje brachy is een operatie met een snee boven de wenkbrauwrand, met het kopiëren van hun natuurlijke bocht. Deze operatie wordt als technisch ingewikkeld beschouwd, dus alleen specialisten met voldoende ervaring worden ervoor opgenomen.
 • De procedure van transpalpebraal tillen of beugels door het bovenste ooglid omvat de incisie in een natuurlijke vouw boven het bovenste ooglid. Deze methode is vooral effectief voor het wegwerken van rimpels op de neus en het voorhoofd. Het spoor van de naad na de operatie is absoluut niet merkbaar en het effect is vergelijkbaar met dat van botox (maar er is een voordeel: het resultaat is veel langer).
 • De methode om het benige uitsteeksel over de wenkbrauwen glad te strijken, maakt het mogelijk om van het diepliggende oogeffect af te komen. De operatie is vergelijkbaar met de techniek van coronair tillen. De procedure duurt ongeveer 1 uur, algemene of lokale anesthesie wordt gebruikt. Een dag na de interventie keert de patiënt terug naar huis.
 • Wenkbrauwen optillen met botox wordt gebruikt om zich te ontdoen van rimpels in de wenkbrauwopening. Dit is een injectieprocedure, die een alternatief is voor chirurgische wenkbrauwlift: het belangrijkste verschil is dat injecties met botulinumtoxine geen blijvend effect hebben en de procedure moet minstens één keer per jaar worden herhaald. Het feit is dat het geïnjecteerde neurotoxine het weefsel volledig verlaat na 7-8 maanden na de procedure. Operatief plastic geeft daarentegen in de meeste gevallen een levenslang resultaat

Herstelperiode na wenkbrauwlift

De langste herstelperiode is inherent aan de coronaire methode van bretels - deze is gemiddeld 2 tot 3 weken. Met endoscopie wordt de revalidatie teruggebracht tot een week.

Na een standaardoperatie treedt gevoelloosheid soms op in het gebied van de naad of het voorhoofd, jeuk van de huid, zwelling of blauwe plekken. Dergelijke gevolgen worden meestal een maand lang vanzelf weggenomen.

Postoperatieve pijn is in de regel niet typerend. De haargroei in het naadgebied kan tijdelijk worden verstoord, maar na enige tijd worden de haarzakjes hersteld.

Alle steken worden meestal na 7-10 dagen verwijderd. Als de drainage tijdens de operatie is geïnstalleerd, wordt deze na 1-2 dagen verwijderd.

Gedurende de herstelperiode moet u op een hoog kussen slapen om postoperatief oedeem van de weefsels te voorkomen. Na 4-5 dagen kunt u uzelf wassen in een niet-gematigde douche. Tijdelijk verboden om te zonnebaden, bezoek de sauna en sauna, drink alcohol en rook, omdat dit bloedingen kan veroorzaken op de plaats van interventie.

Het werkelijke resultaat van beugels kan na ongeveer 3-5 maanden na de laatste regeneratie worden geschat. De volgende effecten worden merkbaar:

 • rimpels rond het voorhoofd en de neusbrug worden gladgemaakt;
 • wenkbrauwen verhogen;
 • het voorhoofd wordt meer open;
 • het gezicht verjongt visueel.

Ondanks de effectiviteit van deze methoden van wenkbrauwverstrakking, moeten alle patiënten rekening houden met mogelijke complicaties na de procedure. Problemen zijn relatief zeldzaam, maar het is noodzakelijk om erover te weten. Een van de meest voorkomende complicaties zijn de volgende:

 • voorbijgaand verlies van gevoeligheid van de huid in het operatiegebied;
 • asymmetrie van het gezicht;
 • de rand van de haarlijn terug bewegen;
 • schade aan de haarzakjes, leidend tot focale alopecia;
 • schade aan zenuwvezels;
 • bloedingen in de dichtstbijzijnde weefsels;
 • schendingen van gezichtsuitdrukkingen;
 • allergie voor geneesmiddelen die worden gebruikt voor analgesie;
 • toetreding van infectie.

De arts moet tijdens het vooronderzoek noodzakelijkerwijs de mate van contra-indicaties en de mogelijkheid van ontwikkeling van negatieve gevolgen na operatieve plastische chirurgie beoordelen. Als de arts enig risico vindt, moet hij de patiënt van tevoren waarschuwen.

De wenkbrauwlift wordt vaak voorgeschreven in combinatie met blepharoplastie en liposuctieprocedures. Ook wordt, indien nodig, een haartransplantatie uitgevoerd naar gebieden met beschadigde haarzakjes. Bovendien mag chirurgisch tillen worden gecombineerd met mesotherapie, botox-injecties en chemische gezichtspeeling.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.