^

Hoe zich te ontdoen van roos met zout?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

In de strijd tegen roos worden zowel cosmetische producten die speciaal door fabrikanten zijn ontwikkeld om dit probleem op te lossen, als tal van alternatieve recepten gebruikt. Een daarvan is het gebruik van zout, vooral zeezout, vanwege de vele heilzame eigenschappen ervan.

Indicaties Roos zouten

Zoals u weet, kan roos droog en vettig zijn. Broze, doffe en gespleten krullen, overvloedig verpletterd met witte "bloem", jeuk van de huid, de duidelijke peeling duidt op het eerste type seborrhea. De tweede wordt gekenmerkt door snelle besmetting, de aanwezigheid van plakkerige gelige vlokken en een constant gevoel van onbehagen.

Het is een vette roos die een indicatie is voor het gebruik van zout.

Farmacodynamiek

Het farmacologische effect van zout op de opperhuid is om de bloedcirculatie te stimuleren, het te verzadigen met nuttige mineralen en een antiseptisch effect te hebben. Dit leidt tot genezing van de huid, het drogen ervan, het ontwaken van nieuwe follikels, hun versterking.

Zeezout is naast natriumchloride (95%), rijk aan jodium, het bevat magnesium, kalium, ijzer, selenium, silicium en een aantal andere mineralen, die hun tekort zullen compenseren en het werk van de talgklieren in evenwicht zullen brengen klieren.

Dosering en toediening

Hoe gebruik je zout om van roos af te komen? Schoonheidsspecialisten raden aan het te gebruiken om het hoofd te masseren, zoutmaskers aan te brengen. Voor procedures moet u fijn zout nemen of grof zout in een koffiemolen tot deze staat malen.

Zeezout heeft de voorkeur voor roos. Voor de massage wordt het haar bevochtigd, zout wordt in de handpalm genomen en met massagebewegingen in de haarwortels ingewreven. De duur van de procedure moet 10-15 minuten zijn. Daarna wordt het haar dezelfde tijd in deze staat gelaten en vervolgens afgewassen.

Voor maskers met zout nemen ze ook hun toevlucht tot andere componenten die niet alleen het probleem van huidpeeling kunnen oplossen, maar ze ook kunnen verbeteren en versterken. Hier zijn enkele opties:

  • combineer een eetlepel zout, eigeel en een theelepel honing, meng goed;
  • voeg direct aan het zout enkele druppels van een of meer essentiële oliën toe (ceder, eucalyptus, munt, theeboom, jeneverbes). Deze zijn zelfs geschikt voor droge, verzwakte lokken;
  • meng zout met kefir of yoghurt;
  • zout en frisdrank zijn effectieve "partners" in de strijd tegen roos. Frisdrank reinigt zeer goed, daarom werkt het samen met zout als een uitstekende scrub die tal van dode huiddeeltjes verwijdert. Bovendien is het een bekend antisepticum, verlicht het ontstekingen, voorkomt het de reproductie van schimmelinfecties, elimineert het jeuk, normaliseert het de zuur-base balans van de huid, maakt het haar zacht en zijdeachtig.

Alle maskers worden aangebracht op nat haar door ze achtereenvolgens in strengen te verdelen en de samenstelling op de scheidingen aan te brengen. Het bedekt het hele oppervlak van het hoofd, bedekt met een cellofaanfilm en laat het 30-40 minuten staan, waarna het wordt afgewassen met warm stromend water.

Gebruik Roos zouten tijdens zwangerschap

Topische toepassing van zout om roos te bestrijden is een van de veiligste methoden, zowel tijdens de zwangerschap als voor kinderen.

Contra

Zout kan niet worden gebruikt voor haar met overmatige droogheid, de aanwezigheid van schade aan de huid.

Bijwerkingen Roos zouten

Frequente blootstelling aan zout op de opperhuid van de hoofdhuid kan het haar stijf maken, leiden tot verlies van glans en elasticiteit, en de huid uitdrogen en irritatie veroorzaken.

Analogen

Speciale apotheekshampoos en andere alternatieve remedies helpen bij het wegwerken van roos. Een heel goed alternatief voor zout is teerzeep of zelfs gewone waszeep. Geeft een goed resultaat door het haar uit te spoelen met afkooksels en aftreksels van kruiden zoals salie, calendula, munt, evenals eikenschors, uienschil.

Beoordelingen

Velen waarderen het positieve effect van zout bij het elimineren van roos, maar benadrukken de noodzaak om niet gedachteloos recepten te gebruiken, maar in overeenstemming met het type haar. In dit geval herinneren ze je aan de wenselijkheid om vettig aan te brengen. Het is ook logisch om aandacht te besteden aan interne problemen, om een mogelijke oorzaak van disfunctie van de talgklieren vast te stellen.

Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Hoe zich te ontdoen van roos met zout?" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.