^

Henna tatoeages

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Op dit moment is er een modieuze tendens om je lichaam te versieren met een origineel ontwerp. Met andere woorden, veel mensen komen in de verleiding om een tatoeage te krijgen. Maar aangezien de mode verandert en de smaak van elke persoon vergankelijk is, beslist niet iedereen over de lange termijn 'decoratie' van de tatoeage. Daarom is het praktiseren van schoonheidssalons een alternatieve oplossing voor het probleem - een tijdelijke henna-tatoeage. Maar eerst zullen we omgaan met enkele nuances in verband met tatoeages.

Opgemerkt moet worden dat tijdelijke hennatattoos niets te maken hebben met echte tatoeages. Het is belangrijk om een aantal aspecten te begrijpen. Als de meester beweert dat deze tatoeage het lichaam voor een lange tijd ( maanden en zelfs jaren ) zal sieren , moet je wegblijven van zo'n salon. Alles wordt eenvoudig uitgelegd - zulke tijdelijke tatoeages bestaan niet.

Ook raden de salons aan om de tatoeage te tatoeëren, met het argument dat deze tatoeage als tijdelijk wordt beschouwd, maar het zal weer een lange tijd duren (3-5 jaar ). De eigenaardigheid van deze tatoeage is als volgt: het is doorboord tot een kleine diepte van de huidlaag ( niet meer dan 4 mm ), en is beperkt in kleur en grootte (niet meer dan 5 cm). Het tarief wordt uitgevoerd met behulp van verf die wordt gebruikt voor permanente make-up. De belangrijkste componenten van deze verven zijn: isopropylalcohol, ijzeroxide, titaniumdioxide, gedestilleerd water, glycerol of ethyleenglycol.

Het zijn deze kleuren die de "onderwatersteen" van deze tatoeage zijn. Aangezien de componenten van verven onstabiele verbindingen zijn, moeten ze volgens de scheikundewetgeving na een bepaalde tijd volledig verdwijnen. Maar in feite gebeurt er iets anders. Het beeld vervaagt en verandert uiteindelijk in een wazige vlek, die voor altijd blijft "pronken" op de huid.

Als gevolg hiervan zijn er twee opties om de situatie op te lossen - om een echte tatoeage te maken of om een dure laseruitsnijprocedure te ondergaan. Om dit te voorkomen, is het beter om je lichaam te versieren met een tijdelijke henna-tatoeage. Zo'n tatoeage kan zowel met de hulp van een meester als onafhankelijk worden gedaan. Het tatoeëren van henna houdt in principe 5 dagen tot 2 weken aan.

trusted-source[1], [2], [3]

Voorbereiding

 • Kies de locatie van de tatoeage. Hier is er een belangrijk punt - maak geen tatoeage in plaats van de vorige, omdat de huid niet van constante externe prikkels houdt.
 • Voorafgaand aan de procedure ( voor 1 dag ), wordt aanbevolen om direct zonlicht te vermijden naar de plaats van aanbrengen van de tatoeage, en ook om af te zien van een bezoek aan het solarium.
 • Voorbereiding van de huid. Het moet worden ontvet, behandeld met alcohol of grondig worden gewassen met zeep. Als de huid een ruwe structuur heeft, is het nodig om het glad te maken met een stijf washandje of af te pellen. Hoe gladder de huid, hoe meer vertrouwen dat het patroon langer meegaat.
 • Verwijder alle haren van de beoogde plaats van toepassing. Dit komt door het feit dat op de haarlijn henna de eigenschap heeft om langer te blijven. Het gevolg is dat het patroon op de huid verdwijnt en dat de kleur van de haartjes nog een tijdje blijft zitten, als herinnering aan de vorige decoratie.

trusted-source[4], [5], [6]

Techniek henna tatoeages

Een verscheidenheid aan henna-schilderijen op het lichaam (mendi, mehendi) verwijzen naar tijdelijke tatoeages. Ze verschillen in die zin dat ze veel langer meegaan dan andere tijdelijke soorten tatoeages (bijvoorbeeld met verf). Wijdverspreid in Noord-Afrika, India, Maleisië, Arabische landen, Indonesië.

Mehendi ziet er erg mooi uit en verfijnd in zijn handen. Voor liefhebbers van de natuur en de dierenwereld zijn afbeeldingen van dieren, vogels, insecten enz. Geschikt. Vaak worden in de handen mythische dieren (draken) afgebeeld. Dergelijke tekeningen onderscheiden zich door een magische overloop tijdens de beweging van de handen. Tattoos met beplanting (klimplanten, bloemen, bladeren) zullen bijna elk beeld benadrukken. Voor plechtige rituelen zijn afbeeldingen in de vorm van elegante patronen en kanten veters ideaal.

Een ander origineel type henna-tatoeages op de handen is tribal tattoo. Het wordt op verschillende manieren toegepast: uniform tekenen, tekenen met 3D-effect en tekenen met verplaatsing. Ook onderscheiden door originaliteit zijn geschreven zinnen in Latijnse of Chinese karakters. Deze tatoeage ziet er mysterieus en mysterieus uit. Maar bij het kiezen van een zin is het belangrijk om de exacte vertaling te kennen om belachelijke situaties te voorkomen.

Tatoeages van henna op het lichaam, afhankelijk van het gekozen patroon, benadrukken zowel vrouwelijke gratie, verfijning en seksualiteit als mannelijke kracht. Vooral populair voor het aanbrengen van de tatoeage zijn dergelijke lichaamsdelen als de onderarm, de buitenzijde van de scheen, rug, navelstreek.

Henna-tatoeages aanbrengen in een thuisomgeving

Ingrediënten vereist voor de procedure:

 • henna poeder;
 • citroensap (2 citroensap en stam);
 • aromatische olie;
 • gewone suiker;
 • een kleine kom gemaakt van plastic of glas;
 • een kleine lepel;
 • pakket (bij voorkeur plastic);
 • plastic fles met een klein gaatje, een polyethyleen zak in de vorm van een kegel met een kleine gleuf, een medische spuit met een naald verwijderd (optioneel, als een applicator);
 • brede platte stok, tandenstoker of borstel (gebruikt afhankelijk van de breedte van de foto);

trusted-source[7], [8], [9]

Voorbereiding van pasta

Opgemerkt moet worden dat de pasta een dag voor het aanbrengen wordt bereid. Om 100gr pasta te krijgen, heb je 20gr henna nodig. Deze hoeveelheid is voldoende om te kleuren van de handen naar de ellebogen. Het volgende moment - als er fijne lijnen in de geselecteerde tekening zitten (ze worden aangebracht met een medische spuit), is het voor de voorbereiding nodig om het hennapoeder door een fijne zeef te zeven.

Laten we het kookproces beginnen:

 • Tot 1 eetl. Lepel met de bovenkant van het hennapoeder (20 g) voeg ¼ kopje citroensap toe. Roer grondig totdat de klonten volledig oplossen. In dit geval moet het mengsel een dikke consistentie hebben (zoals aardappelpuree). Schalen met de resulterende samenstelling moeten worden verpakt in een plastic zak, die goed is afgesloten (om contact van het mengsel met lucht te voorkomen). Plaats het pakket op een warme plaats (de temperatuur moet 24-25 graden zijn) en laat een halve dag staan.
 • Maak na 12 uur de verpakking open en voeg 1 uur aan het mengsel toe. Een lepel suiker en 1 uur. Lepel aromatische olie. Suiker wordt toegevoegd om beter contact te maken met het patroon met de huid. Aromatische olie geeft een donkerdere en meer consistente kleur aan het patroon. Roer de ingrediënten voorzichtig. Vervolgens moet het voltooide mengsel op optimale dichtheid worden gebracht. Om dit te doen, wordt de compositie geleidelijk toegevoegd aan 1 uur. Lepel citroensap voortdurend roeren, totdat het bereide mengsel de consistentie van dikke zure room of tandpasta bereikt. Daarna worden de gerechten met het afgewerkte mengsel opnieuw hermetisch verpakt in een zak en een halve dag warm gehouden. Na de belichtingstijd is pasta in de voltooide staat. U kunt doorgaan naar de Mendy-procedure.

Hoe maak je een tatoeage met henna. Techniek van toepassing

Aan de vooravond van de procedure is het wenselijk om een test uit te voeren voor huidtolerantie voor eucalyptusolie. Om dit 's nachts op de elleboog te doen, moet je een druppel pasta, eucalyptusolie en plantaardige olie aanbrengen. Controleer 's morgens de reactie. Als er geen tekenen van allergie (roodheid, jeuk) zijn, kunt u veilig verder gaan met het schilderij. Nog een belangrijk punt - de procedure moet in warme omstandigheden worden uitgevoerd.

 1. Als je voor de eerste keer een tatoeage doet, is het beter om de tekening eerst met een cosmetisch potlood of een aquarelpotlood aan te brengen. Aan het einde van het schilderij worden ze gemakkelijk gewassen met een tampon die is ondergedompeld in plantaardige olie.
 2. Vul de pasta met de applicator.
 3. Smeer de plaats van de toekomstige tatoeage in met eucalyptusolie (gebruik niet meer dan 3 druppels). Dit is belangrijk. De essentie van de zaak ligt in het feit dat eucalyptusolie de eigenschap heeft om de droogtijd van de pasta te verhogen, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd. Ook breidt de olie de poriën van de huid uit, wat helpt de penetratie van de verf te versnellen. Belangrijk is het feit dat eucalyptusolie de kleur van de verf meer verzadigd maakt.
 4. Breng de verf aan op de contouren van het patroon en knijp het met een dunne lijn uit de applicator. Zorg ervoor dat de punt van de applicator de huid niet raakt. Meestal wordt de pasta aangebracht in een laag van 3 mm. Een belangrijke nuance is om beter te gaan schilderen met fijne lijnen, dan naar rechte lijnen te gaan en het werk af te maken met afgeronde details van de tekening. Het is ook belangrijk om te onthouden dat henna zeer snel in de huid absorbeert, dus als je een fout maakt, moet je de verf heel snel afvegen met een wattenstaafje. Tijdens het gebruik moet de tekening constant worden bevochtigd met citroensap.
 5. Wanneer je heel dunne lijnen schildert, kun je een tandenstoker of een dunne stok gebruiken, waardoor je deze in de verf dompelt. En integendeel: brede lijnen worden geverfd met behulp van een brede staaf (zoals een stok voor ijs).
 6. Om een lichtere toon van het patroon te krijgen, moet je de pasta smeren met een dunne laag met een brede stok. Om een donkerdere tint te krijgen, wordt de laag pasta dikker. Ook in dergelijke gevallen kunt u basma gebruiken. Om dit te doen, roer je Basma met een kleine hoeveelheid pasta met gewoon heet water. Als gevolg hiervan is de kleur meer bruin dan oranje.
 7. Kortom, het patroon wordt met de hand getekend, maar als u twijfelt aan uw artistieke capaciteiten, is het beter om een speciaal stencil (sjabloontechniek) te gebruiken. Of maak een sjabloon met je eigen handen, wat heel gemakkelijk is. De eenvoudigste optie is het gebruik van een zelfklevende film. Eerst wordt op de film het gewenste ornament uitgeknipt, vervolgens wordt de film stevig gehecht aan de plaats van de tatoeage en wordt verf van bovenaf aangebracht. Zoals je ziet, is het heel goed mogelijk om zelf een tatoeage met henna te maken.

Verschillende recepten voor hennatattoos

 • Recept # 1

In een half uur krachtig brouwen van thee wordt citroensap toegevoegd (een halve citroen wordt gebruikt) en 2 eetlepels. Lepels suiker. De resulterende oplossing wordt grondig gemengd met hennapoeder (tot de consistentie van dikke zure room). Aandringen 20 minuten. Kant-en-klaar plakken in de applicator. Indien nodig wordt deze samenstelling 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard.

 • Recept # 2

Het zal duren: een poeder van rode henna, zakken zwarte thee, koffie, eucalyptusolie, date-olie, kruidnagelolie.

Voeg in 400 ml water 2 theezakjes, 2 theelepels koffie en 2 theelepels datumolie toe. Het mengsel wordt gedurende 1 uur op laag vuur gekookt. Koel af tot een temperatuur van 20-22 graden (kamertemperatuur). Zeef door een fijne zeef. Voeg in de resulterende oplossing het poeder van henna toe, voortdurend mengend. Meng het mengsel tot een consistentie van dikke pasta en laat het op een koele plaats gedurende 3 uur. Voeg in de resulterende pasta 5 druppels kruidnagelolie en eucalyptus toe. Meng grondig.

 • Recept # 3

Voeg in een kop sterke thee of koffie 3 theelepels citroensap en 3 druppels olijfolie toe. In de resulterende oplossing wordt ongeveer 4-5 eetlepels hennapoeder toegevoegd. Het resultaat moet een consistentie van dikke room zijn. Indien nodig kan de resulterende pasta maximaal 20 dagen in de koelkast worden bewaard.

 • Recept # 4

Het duurt: rode hennapoeder, oranjewater, rozenwater, citroensap (ongeveer 12 uur op de zon blijven staan) en zwarte thee (nachtthee).

Voeg in 1 kopje thee 1 theelepel citroensap toe en roer. Voeg vervolgens het poeder van rode henna toe aan de oplossing en meng grondig.

Vóór de ingreep wordt de tatoeage behandeld met sinaasappel- en rozenwater.

Contra-indicaties voor de procedure

 • acne;
 • dermatitis;
 • dermatose;
 • atopische dermatitis;
 • andere huidziekten.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14]

Complicaties na de procedure

Complicaties na de ingreep (allergische reactie, chemische verbranding, contactdermatitis) komen meestal voort uit het feit dat sommige meesters in de natuurlijke henna schadelijke ingrediënten toevoegen: verschillende kleurstoffen of zwarte henna. Natuurlijke rode henna heeft een roestig-rode tint. Om complicaties na het tatoeëren te voorkomen, moet je niet te lui zijn om de samenstelling van de verf die je gaat gebruiken voor mendi te bestuderen, en de tolerantietest uitvoeren die hierboven werd genoemd.

Heel vaak zijn er complicaties als gevolg van een onredelijke houding ten opzichte van de henna-tatoeage - een constante toepassing op de site van de vorige tatoeage. Als gevolg - eczeem, irritatie van het slijmvlies, beroven.

Laten we het samenvatten. Tijdelijke hennatattoos zijn veilig en pijnloos, in sommige opzichten zelfs een aangename procedure. Mendy is heel goed mogelijk om thuis te doen, zelfs een beginner. Maar toch bestaan er bepaalde regels voor het schilderen op het lichaam, en ze moeten worden nageleefd. Het is overeenstemming met alle aanbevelingen die ertoe leiden dat je lichaam niet alleen mooi, maar ook gezond is.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19]

Zorg na de procedure

Drogen de tatoeage moet op een warme plaats ( beter in de zon of onder een infrarode lamp ). Hoe langer de henna droogt, des te helderder het patroon. Tijdens het drogen moet de tatoeage periodiek worden bevochtigd met citroensap en suiker ( verhouding - 2: 1 ). Nadat de verf uitdroogt, kan het overtollige materiaal met een stok worden afgeschraapt, maar niet afspoelen! Na het verwijderen van de pasta wordt het patroon behandeld met amandelolie ( om de kleurhelderheid en glans te geven ). Je kunt ook sesamolie gebruiken. Vervolgens is het wenselijk om dit proces te herhalen.

Voorzichtigheid is geboden bij alle waterprocedures. Het is beter om een warm bad te vervangen door een warme douche. Voor het baden moet de tatoeage worden ingevet met plantaardige olie. Voor dit doel zal elke olie, behalve vaseline en babyolie, doen.

Hoe meer de tekening met water wordt bevochtigd, hoe sneller deze zal afnemen. Het is onwenselijk om de plaats van de tatoeage te wassen met zeep, slechts een beetje te spoelen met water.

Het zal nodig zijn af te zien van intensieve sporten en saunabezoeken een beetje - tijdelijke hennatattoos houden niet van meer transpireren. Het wordt ook niet aanbevolen om te scheren of ontharen op de plaats van toepassing van de tatoeage.

Als u zich volledig houdt aan deze tips voor verzorging na de procedure van het schilderen van henna, blijft de foto maximaal 14 dagen bewaard, of zelfs meer.

trusted-source[20]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.