^

Circulaire facelift

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 10.07.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Veel vrouwen en sommige mannen zijn geïnteresseerd in verschillende methoden van chirurgische verjonging, maar ze weten niet allemaal wat een circulaire facelift is. We hebben het over een heel complex van operationele procedures, die tot doel hebben leeftijdsgerelateerde veranderingen te corrigeren. En niet alleen de huid, maar ook dieper gelegen gezichtsstructuren (bijvoorbeeld onderhuids vet).

Plastisch chirurgen verdelen het gezichtsgebied voorwaardelijk in segmenten: bovenste, middelste en onderste zone. De bovenste voorwaardelijke scheidslijn loopt door de wenkbrauwen en de onderste door de neusgaten. Als het de bedoeling is om al deze drie zones tegelijk op te tillen, dan is er in dit geval sprake van een circulaire facelift.[1]

Indicaties voor de procedure

De indicaties voor het uitvoeren van een circulaire facelift zijn hetzelfde voor vrouwelijke en mannelijke patiënten:

 • weglating van zachte gezichtsweefsels, wenkbrauwen, buitenste ooghoeken;
 • de vorming van "verzakte" zachte weefsels langs de randen van de onderkaak;
 • versterking van de plooien van de nasolabiale driehoek;
 • de vorming van rimpels, "kraaienpootjes", gevouwen defecten;
 • uitrekken van de huid (zogenaamde "extra huid");
 • "onderkin.

Op welke leeftijd wordt een circulaire facelift gedaan?

Algemeen wordt aangenomen dat een circulaire facelift optimaal geïndiceerd is voor patiënten in de leeftijdscategorie 40-50 jaar. Dit is precies de leeftijd waarop al uitgesproken leeftijdsgebonden veranderingen op het gezicht verschijnen en de conditie van de opperhuid is nog steeds goed genoeg voor een postoperatief herstel van hoge kwaliteit.

Er zijn echter veel gevallen waarin de interventie veel eerder wordt uitgevoerd - zelfs op 30-35 jaar. Uiteraard als daar relevante aanwijzingen voor zijn. Zelfs jonge weefsels van het gezicht kunnen bijvoorbeeld lijden als gevolg van te intense en onnodige cosmetische ingrepen, evenals van overmatige blootstelling aan ultraviolette straling of slechte gewoonten. Ten slotte speelt de erfelijke factor ook een belangrijke rol, waardoor een persoon uiterlijk ouder kan lijken dan zijn leeftijd. De chirurg houdt rekening met al deze nuances en weegt ze af om de optimale procedure voor de patiënt te bepalen.[2]

Voorbereiding

Alvorens een circulaire facelift voor te schrijven, moet de arts de factoren bepalen die problemen kunnen veroorzaken in het stadium van de ingreep zelf en verder weefselherstel. De chirurg zal de patiënt vragen naar de medicijnen die hij neemt, slechte gewoonten en levensstijl. Bovendien zal hij een uitgebreide diagnose voorschrijven - zoals voor elke andere operatie. Dergelijke diagnostiek kan algemene tests (bloed, urine), analyse van de kwaliteit van bloedstolling, fluorografie, beoordeling van bloedsuikerspiegels omvatten. Het doel van dergelijke gebeurtenissen is om mogelijke contra-indicaties te identificeren.

Na het ontvangen van diagnostische resultaten, moet de arts het gezicht van de patiënt zorgvuldig onderzoeken, met aandacht voor dergelijke factoren:

 • toestand van zachte gezichtstissues (spierweefsel, epidermis, pancreas);
 • gezichtscontouren, de vorm en structurele kenmerken.

De arts en de patiënt moeten samen alle nuances van de interventie bespreken, evenals de verwachtingen, verwachte resultaten en mogelijke complicaties.

Alle voorbereiding duurt minimaal twee weken. Gedurende deze hele periode moet u:

 • stop met het drinken van alcohol;
 • Niet roken;
 • neem geen medicijnen.

De dag voor de operatie is het toegestaan om alleen licht voedsel te eten, sappen te drinken. Avondmaaltijden kun je het beste overslaan. Op de dag van de procedure mag u niet eten of drinken.

Houd er rekening mee dat facelift (namelijk, deze term wordt de operatie van een circulaire facelift genoemd) tot 4-5 uur kan duren en wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. In de regel is dit inhalatie-anesthesie: intraveneuze anesthesie wordt alleen gebruikt voor de correctie van bepaalde delen van het gezicht, maar niet voor een volledige cirkelvormige lift. Daarom vindt de voorbereidende fase volledig plaats, zoals voor elke andere grote chirurgische ingreep.

Techniek circulaire facelift

Velen begrijpen niet helemaal hoe een circulaire facelift ontstaat. Ondertussen is dit een volwaardige en zelfs complexe operatie die een serieuze voorbereiding en langdurige revalidatie vereist.

Hoe wordt de interventie uitgevoerd?

 1. De chirurg maakt een incisie die afkomstig is uit het slaapgebied en de voorste contour van de oorschelp bereikt. Als een gelijktijdige neklift wordt verwacht, wordt de incisie ook gemaakt in het kingebied.
 2. De arts exfolieert de huid, beginnend in het temporale gebied, maar ook op de wangen en kin.
 3. De huid wordt herverdeeld door de zachte weefsels te verplaatsen, waarna de "extra" gebieden worden verwijderd (afgesneden).
 4. De arts fixeert het bind- en spierweefsel door te hechten (met SMAS-lifting).
 5. De huid wordt naar achteren en omhoog getrokken.
 6. De chirurg brengt een compressieverband aan.

Zo kan de circulaire facelift-operatie voorwaardelijk worden onderverdeeld in de volgende fasen: herverdeling van weefsels, het wegwerken van "extra" huid, fixatie van weefsels, vorming van de juiste gezichtscontour. In sommige gevallen worden extra plastic manipulaties uitgevoerd, afhankelijk van het gewenste effect. Dit kan zijn plastische chirurgie van de alvleesklier en aponeurose van de gezichtsspieren, een circulaire ooglidlift, ooglidcorrectie en een circulaire facelift. Meestal wordt de omvang van de interventie vooraf overeengekomen, zelfs in de voorbereidingsfase.[3]

Soorten circulaire facelift

Er zijn twee soorten van dergelijke interferentie:

 • SMAS circumferentiële lift - deze methode wordt aanbevolen voor patiënten met ernstige externe leeftijdsveranderingen die niet alleen kunnen worden gecorrigeerd door herverdeling van epidermaal weefsel.
 • Subcutaan tillen - deze methode wordt toegepast bij patiënten met relatief kleine leeftijdsgerelateerde veranderingen die kunnen worden gecorrigeerd door de huid opnieuw te verdelen.

Belangrijk: een echte circulaire facelift, of facelift, is altijd een operatie. Alle andere niet-chirurgische technieken, circulaire liften genoemd, zijn niet, maar imiteren alleen het overeenkomstige effect.[4], [5], [6], [7]

Contra-indicaties voor de procedure

Een circulaire facelift is, in tegenstelling tot de mening van velen, geen onschuldige cosmetische ingreep, maar een volwaardige chirurgische ingreep. Daarom heeft het zijn eigen aantal contra-indicaties:

 • verminderde bloedstolling;
 • ernstige gedecompenseerde pathologieën, kwaadaardige processen;
 • psychische afwijkingen;
 • neiging tot hypertensie;
 • epilepsie;
 • suikerziekte;
 • infectieziekten, dermatologische ziekten die de huid van het gezicht aantasten.

Voer geen cirkelvormige aanscherping uit voor zwangere en zogende patiënten.

Gevolgen na de procedure

De meeste patiënten van klinieken voor plastische chirurgie maken zich niet alleen zorgen over hun eigen uiterlijk, ze maken zich ook zorgen over de kans op onaangename gevolgen na de operatie. De voor de hand liggende nadelen van een circulaire facelift zijn met name de volgende gevolgen:

 • Oedeem: ze zullen lang op het gezicht "pronken" - ongeveer drie weken, en je moet hierop voorbereid zijn.
 • Tijdelijk effect: circulaire facelift zorgt slechts voor tijdelijke verjonging. Ondertussen blijft het verouderingsproces zijn werk doen en na zo'n vijf jaar kan er opnieuw correctie nodig zijn.
 • Hematomen, donkere kringen onder de ogen: dergelijke onaangename tekenen verdwijnen na een paar weken, met een goed uitgevoerde herstelperiode.

Tegenwoordig zijn er veel klinieken, er zijn veel praktiserende plastisch chirurgen die een circulaire facelift kunnen bieden. Maar bij het kiezen van een kliniek en specifiek een arts, moet u zeker zorgen voor de ervaring van de specialisten en de uitrusting van de instelling, de positieve beoordelingen. Als u geen aandacht besteedt aan het serviceniveau en de ervaring van de chirurg, kan de operatie eindigen in de ontwikkeling van verschillende complicaties.

Complicaties na de procedure

Soms moeten er onvoorziene complicaties optreden, bijvoorbeeld in dergelijke situaties:

 • met onervarenheid of incompetentie van de opererende chirurg;
 • met onvoldoende onderzoek van de patiënt vóór de operatie;
 • met onjuiste voorbereiding op een operatie, onjuist beheer van de revalidatieperiode.
 • Wat zijn de complicaties? Meestal zijn dit dergelijke pathologieën en verschijnselen:
 • verwonding van de aangezichtszenuw met verminderde spierinnervatie;
 • schending van gezichtssymmetrie, onjuiste fixatie van de huid en spieren, onjuiste herverdeling van weefsels;
 • onjuist hechten, wat leidt tot merkbare postoperatieve littekens;
 • de vorming van keloïde cicatriciale veranderingen als gevolg van onvolledige preoperatieve diagnose.

Het is belangrijk om te onthouden: een circulaire facelift is een complexe operatie die een speciale aanpak en een deskundige voorbereiding vereist. Om complicaties te voorkomen, moet u zorgvuldig de kliniek en de chirurg kiezen die de facelift zullen uitvoeren. Bovendien kunt u de aanbevelingen van de arts niet negeren, zijn instructies overtreden met betrekking tot de diagnose en het beheer van de postoperatieve periode. Helaas zijn er frequente gevallen waarin de boosdoener van complicaties niet de arts is, maar de patiënt zelf, die medische voorschriften verwaarloosde.[8]

Zorg na de procedure

Na de operatie kan de patiënt onder toezicht van artsen een dag in de kliniek blijven. Dit probleem wordt echter individueel opgelost, afhankelijk van de toestand van de persoon en van hoe de facelift-procedure is verlopen. De postoperatieve periode na een circulaire facelift duurt meestal maximaal een maand en het herstel vindt al thuis plaats.

Het postoperatieve verband wordt ongeveer op de tweede dag verwijderd en de hechtingen worden 1-2 weken na de procedure verwijderd. Absoluut alle patiënten moeten weten wanneer de naden gladgestreken zijn na een ronde facelift, hoe ze de naden moeten smeren, hoe lang ze moeten verwerken. Het genezen van hechtingen kan op verschillende manieren plaatsvinden: bij sommige patiënten kunnen ze in twee maanden volledig gladstrijken, terwijl dit bij andere pas na zes maanden gebeurt. Het kan zowel afhangen van de staat van immuniteit als van de leeftijd van de persoon.

Versnel het weefselherstel volgens de aanbevelingen van de arts:

 • Na een circulaire facelift mag u gedurende ten minste drie maanden geen thermische ingrepen (warme douche of bad, bad, sauna, solarium, langdurige blootstelling aan zonlicht of in warme omstandigheden) toestaan.
 • Sta geen fysieke inspanning toe, u kunt gedurende ten minste drie maanden geen zware voorwerpen optillen.
 • Een lichte warme douche is niet eerder dan 2-3 dagen toegestaan.
 • De eerste dagen na een circulaire facelift moet de huid worden behandeld met chloorhexidine en vanaf 3-4 dagen kan de oplossing worden vervangen door warm water en babyzeep.
 • Wanneer pijn optreedt, mag een tablet Ketonal, Ketanov of Nise worden ingenomen.
 • De hechtingen worden tot drie keer per dag behandeld met 0,05% chloorhexidine. Als de naden rood worden, kunt u bovendien Baneocin- of Levomekol-zalf gebruiken. Het is ook toegestaan om een week na de operatie lichte lotions te maken met een verse oplossing van Furaciline (kamertemperatuur).
 • Let op: het naadgebied moet altijd droog zijn! Met het verschijnen van huilende afscheiding, moet u dringend een arts raadplegen!
 • Om de genezing te versnellen kan een mengsel van Traumeel C en Bepanthen zalven (50:50) gedurende drie weken drie keer per dag op het gezicht worden aangebracht.
 • Na een circulaire facelift moet u proberen nabootsende manifestaties gedurende 20-25 dagen te beperken.
 • U kunt niet op uw buik slapen, een hoog kussen gebruiken, uw gezicht masseren en een maand na de operatie voelen.
 • U kunt Traumeel-tabletten 1 stuk sublinguaal innemen, 8 tabletten per dag (gedurende tien dagen), daarna overschakelen op driemaal daags één tablet (gedurende vijf dagen). Daarnaast nemen ze Askorutin (1 tablet driemaal daags), Detralex (1 tablet bij het ontbijt), Lymphomyosot (20 druppels driemaal daags).
 • Ongeveer een maand na een circulaire facelift kunnen de hechtingen worden behandeld met siliconenhoudende producten (Dermatix, Kelokot). Deze behandeling wordt voortgezet totdat de littekens wit worden.

Tijdens de hele revalidatieperiode moet je stoppen met het drinken van alcohol en roken: deze slechte gewoonten vergroten de zwelling en vertragen het herstelproces. Neem geen medicijnen zonder eerst een arts te raadplegen.

Controlebezoeken aan de arts worden een week na de operatie uitgevoerd, daarna - na 2 weken, drie weken, na een maand, na anderhalf en twee maanden, na drie maanden en na zes maanden.

Een alternatief voor een circulaire facelift

Chirurgie met gebruik van algemene anesthesie maakt velen bang, dus niet iedereen die zijn uiterlijk ten goede wil veranderen, beslist over de procedure. Bovendien is voor sommige mensen een circulaire facelift gecontra-indiceerd, of gewoon "niet kunnen betalen". Hiervoor zijn alternatieve aanhaalmethoden gecreëerd - misschien zijn ze wat minder efficiënt, maar ze zijn niet minder populair en hebben ook hun fans.[9]

Een circulaire facelift zonder operatie is geen echte facelift, maar in veel gevallen is het goed mogelijk deze te vervangen door een operatie. Welke niet-chirurgische methoden biedt cosmetologie tegenwoordig?

 • Hardwareprocedures:
  • Cryolifting - omvat een lage temperatuureffect op de huid, of de zogenaamde thermische schok, die de processen van collageensynthese activeert, de lokale bloedcirculatie verbetert, zwelling en bedwelming verlicht (een cryolifting-cursus omvat meestal maximaal tien sessies).
  • RF-lifting is de invloed van energie-radiofrequenties die verwarming van de huid veroorzaken, samentrekking van collageenvezels en zorgen voor aanscherping en aanscherping van weefsels. Er zijn minimaal 4-5 behandelingen nodig om resultaat te krijgen.
  • De fractionele fotothermolysemethode is een soort hardware-facelift die zorgt voor de vernieuwing van collageenvezels, wat bijdraagt aan een significante verbetering van de conditie van de huid. De minimale cursus moet uit 3-4 sessies bestaan.
  • Ultrasone SMAS-lifting is een methode die een impact geeft op de diepe lagen van de gezichts- en cervicale zones. Voor het effect is soms één procedure voldoende, waarvan de werking drie tot vijf jaar aanhoudt.
 • injectie procedures:
  • 3D circulaire lift met draden gemaakt van zelfabsorberende materialen, die subcutaan worden geïnjecteerd met behulp van een speciale elastische naald. De draden vormen een soort nieuw gezichts "frame", schetsen het ovaal, elimineren huidplooien. Het tillen wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie, de effectiviteit kan worden getraceerd gedurende 1,5-2 jaar na de manipulatie.
  • Contourplastische methode - omvat de injectie van hyaluronzuur - een speciaal compatibel materiaal dat rimpels opvult en de gezichtscontour verbetert. De manipulatie wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie en het effect is voldoende voor ongeveer 1-1,5 jaar.
  • De Zweedse soft-lift methode (volumetrisch modelleren) heeft veel gemeen met contour plastic, maar het gaat om een diepere introductie van fillers. Dankzij de procedure is het niet alleen mogelijk om het gezicht strakker te maken, maar ook om het reliëf, de juiste symmetrie en vorm te verbeteren. Het resultaat kan tot een jaar aanhouden.
  • Biorevitalisatiemethode - omvat de introductie van hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht. Speciaal aanbevolen voor patiënten van 25 tot 35 jaar. Hiermee kunt u de huid hydrateren, zorgt voor tonus, stopt het proces van natuurlijke veroudering. De termijnen van het zichtbare resultaat zijn ongeveer 12 maanden.
  • Bioreinforcement-methode - lijkt op biorevitalisatie, maar omvat het gebruik van een gel met een hogere consistentie. Manipulatie wordt aanbevolen voor patiënten van 40-45 jaar. Het resultaat zal ongeveer een jaar bevallen.
  • De plasmolifting-methode is een manier om het uiterlijk van de huid te verbeteren met behulp van bloedplasma, bovendien verrijkt met bloedplaatjes. Dergelijke injecties optimaliseren intracellulaire metabolische processen, verbeteren de zuurstofverzadiging van weefsels, wat leidt tot een natuurlijk herstel van de huid. De procedure is geschikt voor bijna elke leeftijd, van 25 tot 40 jaar.
  • Mesotherapie is een manipulatie waarbij speciale bioactieve stoffen (mesococktails) worden geïnjecteerd. De samenstelling van dergelijke oplossingen is individueel en kan vitaminestoffen, zuren, enz. Bevatten. Om het effect te verkrijgen, zijn ten minste vier procedures vereist.

Een ander chirurgisch alternatief voor een circulaire facelift is lipolifting. Dit is een methode van verjonging, preventie van leeftijdsgebonden veranderingen en contourcorrectie. Voor het gezicht wordt microlipolifting beoefend met behulp van het eigen vetweefsel van de patiënt. Het geprepareerde weefsel wordt in kleine hoeveelheden ingebracht met behulp van speciale instrumenten. Na de procedure worden de contouren van het gezicht duidelijker, rimpels worden gladgestreken, de contouren worden geëgaliseerd.

Spicelifting, of de zogenaamde Mendelssohn-lifting (genoemd naar de auteur van deze techniek, de Australische arts Mendelssohn), behoort ook tot laagtraumatische methoden van snelle verjonging. De basis van deze methode is de identificatie van specifieke holtes tussen de gezichtsspieren, hun verdere verplaatsing en consolidatie. De operatie wordt uitgevoerd onder intraveneuze anesthesie en duurt ongeveer twee uur. Deze ingreep is minimaal invasief en vrijwel bloedeloos.

Circulaire facelift-oefeningen

Er is een praktijk voor gezichtsverjonging die met succes thuis kan worden toegepast. We hebben het over speciaal ontworpen oefeningen, die velen verjongende gezichtsgymnastiek noemen. Dergelijke gymnastiek is betaalbaar, ongecompliceerd en de resultaten van regelmatige oefeningen zullen echt bevallen: de gezichtsspieren worden afgezwakt, het uiterlijk van het gebied rond de ogen verbetert, de natuurlijke contouren van de jukbeenderen en de kin worden hersteld.

Gymnastiek wordt vertegenwoordigd door de volgende typische technieken:

 1. Ze heffen hun hoofd op, proberen de kin aan te raken met het puntje van de tong. In dit geval moeten de gezichtsspieren ontspannen en gespannen zijn.
 2. Ze maken zulke gelijktijdige bewegingen: ze drukken met hun duimen op de neusrug en brengen hun wenkbrauwen bij elkaar.
 3. Ze glimlachen zonder hun mond te openen, waarna ze hun lippen in een "tube" strekken en hun wangen naar binnen trekken. Dit wordt meerdere keren herhaald.
 4. Ze nemen lucht in de mond, verplaatsen deze van links naar rechts en vice versa, en vervolgens van de onderlip naar de bovenlip.
 5. Ze klemmen hun tanden krachtig op elkaar en leggen ze bloot, waarbij ze hun onderlip een beetje laten zakken.

De lessen worden 's ochtends en 's avonds herhaald, gemiddeld duurt een sessie maximaal 20 minuten. Je kunt niet turnen zonder eerst een vochtinbrengende crème of melk aan te brengen: de huid mag niet droog zijn.

Voordat u met de les begint, dient u uw gezicht een beetje op te warmen door licht te wrijven en te kloppen. Maak geen ruwe bewegingen, knijp en strek de huid.

Circulaire facelift met massage

U kunt de slappe huid geleidelijk strakker maken met een lichte massage, die langs de lijnen van de spieren wordt uitgevoerd, waardoor hun tonus verbetert. Om goed te masseren, is het noodzakelijk om niet alleen het gezicht, maar ook de handen van tevoren op de procedure voor te bereiden: de huid moet worden gewassen of afgeveegd met een tonic, daarna moet een speciale massage of vochtinbrengende crème worden aangebracht. Kneedbewegingen en trillingen worden uitgevoerd met de wijs- en middelvinger van beide handen. Strijken kan met alle vingers, van de mediane gezichtslijn tot de oorschelpen.

Vergeet de massage van nek en kin niet: breng tikken en aaien aan met de rug van de hand. Elke techniek moet minstens 7-8 keer worden herhaald.

Om het effect te verzekeren, kan men dagelijks of om de dag, of minstens drie keer per week masseren.

U kunt geen massage doen als er tekenen zijn van ontsteking, uitslag op het oppervlak van het gezicht (inclusief herpesuitslag).

Massage moet licht zijn, zonder de huid uit te rekken en te knijpen. De overheersende bewegingen moeten tikken en aaien zijn.

Circulaire facelift, prijs in Korea

Tot op heden kan de operatie van een circulaire facelift in bijna elk land ter wereld worden gedaan. Korea is echter vooral populair bij patiënten: dit land staat op de vierde plaats op de wereldranglijst wat betreft de frequentie van plastische chirurgie. Vaker wordt een facelift alleen gedaan in de Verenigde Staten, Brazilië en Japan.

Waarom kiezen patiënten voor Zuid-Korea? Ten eerste is het dichterbij dan de VS of Japan. Ten tweede richten Koreaanse specialisten zich op minimaal invasieve en spaarzame technieken, met een minimale revalidatieperiode. Daarnaast kunnen transacties hier anoniem worden uitgevoerd.

Er zijn veel klinieken die op plastic oefenen in Korea. Deze diversiteit dicteert de verschillende kosten van dergelijke diensten. De gemiddelde prijs van een circulaire facelift in dit land is van 7 tot 10 duizend Amerikaanse dollars. Maar we mogen niet vergeten: de populariteit van centra voor plastische chirurgie in Korea wordt niet alleen verklaard door betaalbare prijzen, maar ook door de hoge mate van bekwaamheid van specialisten en hoogwaardige medische service.

Effect en resultaat na een circulaire facelift

Het eindresultaat van een circulaire facelift kan zo'n drie tot vier maanden na de operatie worden gezegd. Een volledig effect met het gladmaken van alle littekens wordt niet eerder dan zes maanden later opgemerkt.

De mate van zichtbare verjonging is afhankelijk van een aantal indicatoren en is dus niet voor iedereen hetzelfde. Het optimale resultaat wordt bereikt onder de voorwaarde van competente uitvoering van de operatie, goed beheer van de herstelperiode.

In de regel merkt de overgrote meerderheid van de patiënten een duidelijke gezichtsverjonging op (na 10-15 jaar), evenals stevigheid en frisheid van de huid. Het gezicht krijgt een ontspannen, opgewekte uitstraling en zelfs de blik wordt interessanter en zelfverzekerder.

We mogen echter niet vergeten dat verjonging met behulp van een circulaire lift een tijdelijke maatregel is, waarvan het effect maximaal 5-10 jaar zal duren. Aan leeftijd gerelateerde veranderingen in het lichaam zullen onvermijdelijk doorgaan en na een bepaalde tijd kan een dergelijke operatie opnieuw nodig zijn.

Overleg met uw plastisch chirurg om het resultaat van de verjonging zo lang mogelijk te behouden. Misschien heeft uw huid extra huidverzorging nodig, of het aansluiten van hardwaremethoden.

Recensies van de circulaire facelift operatie

Een circulaire facelift is een lange en ingrijpende ingreep, dus het is erg belangrijk om je er goed op voor te bereiden. Bovendien moet de voorbereiding de juiste morele instelling omvatten. Helaas zijn sommige patiënten niet zozeer voorbereid op een operatie als wel op een lange revalidatieperiode. Daarom hebben de meeste minder positieve beoordelingen specifiek betrekking op herstel: patiënten klagen over langdurige onthouding van de gebruikelijke sociale communicatie, enz. Welnu, wonderen gebeuren niet: alleen in films wordt een persoon wakker na plastische chirurgie en ziet zichzelf in de spiegel heel anders, jong en mooi. In het leven is er geen dergelijke installatie en de revalidatieperiode moet volledig worden volgehouden. En pas na een paar weken, of zelfs na 1-1,5 maand, kunt u beginnen te genieten van uw bijgewerkte uiterlijk.

Als we negatieve beoordelingen blijven overwegen, komt een niet-succesvolle circulaire lift het vaakst voor bij die patiënten die te vaak hun toevlucht nemen tot een dergelijke maatregel, of niet het aanbevolen tijdsinterval tussen operaties aanhouden. Bovendien kunnen er problemen optreden als u de aanbevelingen van de arts voor het beheer van de herstelperiode niet opvolgt.

En toch zijn beoordelingen van een dergelijke operatie als een circulaire facelift over het algemeen positief. Het belangrijkste is om de juiste kliniek en operatieve arts te kiezen, hem te vertrouwen en al zijn aanbevelingen en afspraken op te volgen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.