^

Brandnetel gezichtsmasker

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Nettle Mask is een uitstekende reiniger voor de huid, die een krachtig ontstekingsremmend en verfrissend effect heeft.

Dankzij geneeskrachtige eigenschappen behoort brandnetel tot de categorie planten uit de "home medicine chest". Het bevat veel vitaminen en andere voedingsstoffen, dus op grote schaal gebruikt in de alternatieve geneeskunde en cosmetica, in het bijzonder als een effectief instrument voor de behandeling van huidaandoeningen (acne, ontsteking, acne), en de bevochtiging en het herstel van de droge, ouder wordende huid.

Wat is handig voor brandnetels voor het gezicht?

Brandnetel gezichtsmasker wordt in veel gevallen gebruikt, wanneer er behoefte is aan effectieve huidreiniging, acnebehandeling, huidontsteking. Infusies en afkooksels van deze geweldige plant worden ook gebruikt voor extra haarverzorging. Het brede gebruik van brandnetel in alternatieve geneeskunde wordt geassocieerd met zijn unieke genezende eigenschappen.

Wat is handig voor brandnetels voor het gezicht? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Immers, deze plant wordt beschouwd als een van de beste anti-aging, tonica en ontstekingsremmende medicijnen. Om allerlei gezichtsmaskers te maken, gebruiken we meestal brandnetelbladeren. Voor gebruik worden ze gemalen en overgoten met kokend water om de "brandende" eigenschappen van de plant te verwijderen. Voor verschillende cosmetische doeleinden worden zowel verse als droge bladeren van brandnetel gebruikt. De componenten in deze plant hebben uitgesproken bacteriedodende eigenschappen, wat vooral belangrijk is voor de verzorging van de probleemhuid van het gezicht.

De brandnetel bevat een grote hoeveelheid vitamine A, zodat irritaties op de huid, acne en acne in een mum van tijd kunnen worden genezen. Daarnaast bevat de plant een nuttige vitamine C, waardoor de huid van het gezicht elastischer wordt en bovendien een verbazingwekkend vermogen tot wondgenezing heeft. Bovendien verhoogt vitamine C de tonus van bloedvaten.

Een andere krachtige antiseptische stof die in de brandnetel zit, is vitamine K. Naast het vermogen om ontstekingen te verlichten, vecht het ook effectief tegen zwelling van de huid en elimineert het goed sproeten. Om de huid frisheid en uitstraling te geven, caroteen genaamd, dankzij welke brandnetel effectief is in de bestrijding van de droge huid van het gezicht.

Het masker voor de brandnetel heeft een uitgesproken verjongende werking door flavonoïden en tannines, die de huidverlichting verzachten en tegelijkertijd een effectief ontstekingsremmend effect hebben. Organische zuren, die in de brandnetel zitten, zijn in staat de huidskleur te verzachten en staan ook bekend om hun verjongende eigenschappen. Zo'n nuttige component als kalium, is in staat het natuurlijke niveau van hydratatie in huidcellen te handhaven.

Brandnetel als medicinale plant heeft dus een aantal positieve eigenschappen en is een zeer effectief product van natuurlijke oorsprong. Met de juiste naleving van aanbevelingen, deze plant is bijna veilig voor de gezondheid en kan helpen in verschillende situaties met betrekking tot de behoefte aan extra zorg voor de droge en problematische huid.

Van brandnetel, kunt u een lotion voor het reinigen van de poriën van het gezicht, comprimeren, herstellen van het masker, maar u moet onthouden over bestaande contra-indicaties over het gebruik van deze producten. Het is een feit dat een hoge concentratie in brandnetels van mierenzuur huidverbranding kan veroorzaken, als u de aanbevelingen negeert. Het wordt afgeraden om een masker van brandnetel langer dan 10 minuten op uw gezicht te houden, en voor een gevoelige of dunne huid is een dergelijk masker volledig gecontra-indiceerd.

Effect van brandnetel op de huid

Brandnetelmasker is een uitstekend hulpmiddel voor huidverzorging thuis. Het heeft een ontstekingsremmend, tonisch, verjongend effect en is vooral handig bij de verzorging van een probleem- of vette huid.

Het effect van brandnetels op de huid wordt bewezen door onovertroffen resultaten, wat de genezende eigenschappen van deze plant bevestigt. Nettle bevat veel nuttige stoffen, waaronder vitamines, organische zuren, tannines en micro-elementen. Vitamine A voorkomt dus huidveroudering en vitamine C brengt de huid perfect op kleur en verhoogt de elasticiteit en elasticiteit. Ontstekingsremmend effect op de huid zorgt ervoor dat vitamine K en caroteen en organische zuren het perfect hydrateren.

Nettle kan worden beschouwd als een universele tool voor het behoud van schoonheid. Het is nuttig voor zowel de behandeling van acne en acne, als voor de verzorging van vette en droge huidtypes. Ingrediënten die deel uitmaken van het netelsap, voeden en hydrateren de huid.

Brandnetel kan effectief omgaan met huidproblemen zoals ondiepe rimpels, acne, acne, acne, vervagende en uitgedroogde huid. Echter, deze plant moet met voorzichtigheid worden gebruikt voor mensen met een gevoelige huid vanwege de aanwezigheid van een grote hoeveelheid mierenzuur in brandnetelsap. Om deze reden is het aan te raden om het masker van de brandnetel niet langer dan 10-15 minuten op uw gezicht te houden.

De bladeren van de jonge brandnetel zijn vooral handig. Ze bevatten veel vitamines die de huid perfect voeden en verfrissen. Er moet rekening mee worden gehouden dat de inname van brandnetel naar binnen in de vorm van salades en soepen ook een gunstig effect op de huid heeft. Voor het gebruik, moeten de bladeren worden overgoten met kokend water. Als er geen mogelijkheid is om brandnetels alleen te verzamelen, kunt u een "apotheek" -verpakking van deze plant in gedroogde vorm kopen.

Onze grootmoeders gebruikten een aftreksel van brandnetel met de toevoeging van vlierbessenzwart om netelroos te behandelen. Met hetzelfde doel in de Russische baden gebruikte bezems van de brandnetel. Een speciale collectie, inclusief brandnetel, hielp de huid jeuken. Om een dergelijke verzameling is het noodzakelijk om brandnetels en klit root (1 eetl. Spoon) maal ze monteren was te bereiden, voeg dan het glas walnoot shell, evenals 1 uur. Schep salieblaadjes, melissa, basilicum, pepermunt en valeriaan wortels. De bouillon wordt als volgt bereid: de brandnetel en de kliswortel in geplette vorm worden met de schaal vermengd, in anderhalve liter water gegoten en 20 minuten gekookt. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe en kook dit mengsel nog eens 10 minuten. Afkookfilter en afkoelen. Neem 1 eetl. Lepel binnen na het nemen van voedsel voor een maand.

Het effect van brandnetel op de huid geeft altijd een uitstekend resultaat. In de aanwezigheid van verschillende huidziekten worden kruidenpreparaten gebruikt, die noodzakelijkerwijs brandnetel bevatten. Het verbetert het functioneren van uitscheidingsorganen, waardoor huidcellen worden vrijgegeven van metabolieten, waardoor hun vitaliteit wordt hersteld. Bovendien is de huid verzadigd met vitamines, die de versnelling van de metabole reacties en de bloedsomloop bevorderen.

trusted-source[1]

Therapeutische eigenschappen van brandnetel voor de huid

Masker voor het gezicht van de brandnetel heeft zijn brede toepassing in cosmetologie gevonden. Dankzij de geweldige eigenschappen van deze plant om een genezend effect op de huid te hebben, wordt een positief effect bereikt door ervoor te zorgen. De brandnetel bevat nuttige stoffen die de huid kunnen verversen en voeden met nuttige stoffen.

De helende eigenschappen van brandnetel voor de huid zijn bekend sinds de oudheid. Voor de voorbereiding van fondsen die bedoeld zijn voor de verzorging van de huid van het gezicht, worden brandnetelsap, gemalen bladeren of gedroogde grondstoffen gebruikt. Naast uitwendig gebruik worden brandnetels gebruikt voor voedsel, wat ook een gunstig effect heeft op de huid. "Verbrand" gras helpt de elasticiteit, jeugd en frisheid van de huid te behouden en verbetert ook de natuurlijke huidskleur. Het bevat nuttige zuren (ferulisch, pantotheen, mierenzuur, koffie), fytonciden, verschillende micro-elementen en tannines.

Het therapeutische effect op de huid zorgt voor een aantal vitamines in de brandnetel:

  • Vitamine C is de sterkste antioxidant.
  • Vitamine A helpt om de elasticiteit te behouden, de bloedtoevoer te verbeteren en de cel te vernieuwen.
  • Vitamine B verbetert de algemene conditie van de huid.
  • Vitamine K is in staat om de huid te verlichten van wallen, sproeten en pigmentvlekken, en heeft ook een actief ontstekingsremmend effect.

Vitamine E beschermt de huid tegen schadelijke ultraviolette straling en remt verouderingsprocessen daarin.

In het sap van brandnetel zitten sporenelementen zoals koper, calcium, magnesium, ijzer, die bijdragen tot de vernieuwing van cellen en dus een verjongende werking hebben op de huid. Organische zuren hebben exfoliërende en verjongende eigenschappen.

Met behulp van alternatieve recepten voor de bereiding van natuurlijke cosmetische producten van de brandnetel, kunt u goede resultaten bereiken bij de verzorging van de zogenaamde "probleem" huid van het gezicht, de behandeling van acne, omdat dit kruid heeft uitgesproken antiseptische en bacteriedodende eigenschappen. Bovendien activeren de 'brandende' eigenschappen van de plant metabolische processen op cellulair niveau, waardoor het werk van de talgklieren wordt gereguleerd en de tonus van de huid sterk toeneemt. Om deze reden worden brandnetels actief gebruikt bij de verzorging van een vettig type haar en gezicht.

Naast bouillons, infusen en brandnetelmaskers kunnen ijsblokjes gemaakt van bevroren sap of gesneden bladeren van een plant verdund met water worden gebruikt. Door over hun huid te wrijven, kunt u de uitgezette poriën versterken en strakker maken.

Nettle Mask Recepten

Brandnetelmasker is een geweldig hulpmiddel voor het reinigen en hydrateren van de huid. Gebruik voor de productie verse bladeren van de plant in geplette vorm, evenals sap en droge grondstoffen. Dit masker heeft een uitgesproken antiseptisch effect en kan de jeugdigheid van de gezichtshuid verlengen.

De recepten voor brandnetelmaskers kunnen heel divers zijn. Alles hangt af van het cosmetologie-doel. Soms moet je de huid hydrateren en soms - om acne te verjongen of te reinigen.

  • Voor de volwassen, vervagende huid van het gezicht is het volgende recept geschikt: verse brandnetelblaadjes (ongeveer 2 eetlepels) om te malen, in een vloeibare brij te veranderen en dan de helft te mengen met warme honing.
  • Om droge huid te hydrateren, kunt u deze tool gebruiken: droge brandnetelblaadjes (2 eetlepels) malen en giet water. Kashitsu verwarmd en gebruikt als een masker, en het afkooksel kan worden gebruikt als een natuurlijk middel om te wassen.
  • Als een tonicum voor de huid het volgende recept kan worden gebruikt. Verse Brandnetelbladeren in deeltjesvorm (1 eetlepel) grondig gewreven met 1 eidooier en vervolgens gemengd met dezelfde hoeveelheid warme melk tot een homogene massa.
  • Voor een vette huid kun je het recept gebruiken voor een verfrissende masker: in gelijke verhoudingen moet je verse en droge bladeren van brandnetel mengen, vooraf hakken en dan malen met het eiwit. In dit masker kunt u een paar druppels citroensap toevoegen.
  • Anti-aging gezichtsmasker: 1 el. Schep de gemalen verse brandnetelblaadjes gemengd met melk (3 eetlepels) en warme honing (1 theelepel).
  • Ontstekingsremmend kruidenmasker: een snufje gemalen gedroogde brandnetelbladeren met hetzelfde aantal bloemblaadjes van gedroogde rozen en bloemen van medicinale kamille. Dan moet het kruidenmengsel met kokend water worden gegoten tot een dikke consistentie wordt gevormd.

Om de problemen in verband met de vette huid van het gezicht te elimineren, kunt u dit hulpmiddel toepassen: de gelijke verhoudingen van brandnetel en weegbree om te malen met een blender tot een homogene massa. Voeg in het resulterende kruidenmengsel grapefruitsap (1 eetlepel) toe, breng het aan op de schil en laat het 10-15 minuten staan. Afspoelen met koud water. Dit masker is goed opgefrist, toont en reinigt de huid, en organische zuren, vervat in brandnetels en grapefruit, bewerkstelligen het pilling-effect.

Als optie wordt voor een vette huid een masker gebruikt, gemaakt van gemalen bladeren van brandnetel en zuring. Voeg in het mengsel 1 el. Een eetlepel zetmeel, half verdund in water. Het masker wordt gedurende 10-15 minuten vastgehouden en daarna afgespoeld met koud water.

Voordat je nettle als een kruidenremedie gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je geen allergische reactie op deze plant hebt. Met de nodige voorzichtigheid, moet u een brandnetelbouillon innemen in degenen met een verhoogde mate van coagulatie.

Brandnetelbouillon voor het gezicht

Een masker voor het gezicht van een brandnetel is een natuurlijke multivitamine die helpt om te gaan met een vervagende en problematische huid. Echter, van brandnetels kunt u preparaten en andere even effectieve huidverzorgingsproducten maken, bijvoorbeeld afkooksels, tonica, lotions, crèmes, enz.

Nettle bouillon voor het gezicht bevat een groot aantal vitamines en heeft antiseptische, wondgenezing en ontstekingsremmende eigenschappen. Dankzij de ingrediënten die deel uitmaken van de brandnetel, zijn de desinfecterende en deodoriserende eigenschappen van deze plant aanwezig. Chlorofyl helpt de cellen van het weefsel te verbeteren, hun tonus te verbeteren en de metabolische processen in de huid te verbeteren. Een aftreksel van brandnetel kan zelfs de teint veranderen, het meer natuurlijk en fris maken. De huid krijgt een gezonder uiterlijk. Vooral nuttig voor de gezondheid May Nettle, een krachtig vitaminesupplement.

Hoe is deze wonderbehandeling voorbereid? Het is heel eenvoudig! Om dit te doen, moet u verse brandnetel verzamelen. Voor dit doel zijn zowel jonge als volwassen planten met wortels, zaden en bloeiwijzen geschikt. Als het koude seizoen buiten koud is, kunt u droge grondstoffen gebruiken. Om de bouillon voor te bereiden giet je kokend water (1,5 liter) een handvol brandnetel (100 g) en doe je het op het vuur. Kook de bouillon gedurende 15 minuten, druk en gebruik zoals aangegeven. Zo'n afkooksel - een echte vondst om de schoonheid van de huid van het gezicht te behouden. Het verbetert de conditie van de probleemhuid, de teint, wordt gebruikt voor het zuiveren van de poriën, het wegwerken van ontstekingen en acne. Afkooksel van de brandnetel kan worden ingevroren en aangebracht in de vorm van ijsblokjes, waarbij dagelijks hun gezicht wordt afgeveegd. Dit is een uitstekend preventief middel tegen rimpels. Gunstig effect op de huid en heeft een inwendige ontvangst van het afkooksel voor een maand. Bovendien normaliseert hij de stofwisseling en krijgt de huid van het gezicht een frisse, gezonde uitstraling.

Brandnetel voor het gezicht van acne

Een masker voor een persoon uit de brandnetel helpt verschillende problemen die samenhangen met vet, pigmentatie, ontsteking van de huid te verminderen. Nettle pijnlijk prikt, maar heeft tegelijkertijd een aantal positieve eigenschappen waardoor het een speciale plant is onder andere medicinale kruiden.

Brandnetel voor het gezicht van acne wordt veel gebruikt in de alternatieve geneeskunde als een effectief ontstekingsremmend en bacteriedodend middel. Zo'n probleem als het verschijnen van acne en acne op het gezicht, vooral relevant in de adolescentie. Gebruik voor zowel behandeling als preventie zowel droog gras als verse planten. Om een geneesmiddel te bereiden, hebt u 3 eetlepels nodig. Lepelbrandnetel giet 200 ml kokend water en laat dan 1 uur trekken. Met deze oplossing kunt u uw gezicht spoelen of de probleemzones op de huid wrijven, maar vóór gebruik moet het in gelijke hoeveelheden met water worden verdund.

Je kunt ook lotions maken van het sap van brandnetel, ze vooraf weken met een dun gaasje. Nettle helpt bij het wegwerken van bijna elke vorm van acne. Voor het beste effect is het noodzakelijk om de externe toepassing van brandnetel in de vorm van lotion, afkooksel of tonic samen met de inwendige opname van brandnetelbouillon gedurende een maand te combineren. Zo is er in het lichaam een normalisatie van het metabolisme en actieve uitscheiding van afvalproducten. Het wordt aanbevolen dat u aandacht besteedt aan de voedselinname tijdens het gebruik van dit medicijn. Het is op dit moment het beste om de voorkeur te geven aan natuurlijke producten en alcohol, snoep en koolzuurhoudende dranken volledig op te geven.

Effectief in de strijd tegen acne zoals een brandnetelmasker voor het gezicht: zweep met een kwartel-ei van koraal 1, voeg 1 eetl. Een lepel grapefruitsap en 2 eetlepels. Lepels gemalen aardbeien. Ingrediënten moeten grondig worden gemengd en op het gezicht worden aangebracht met een wattenstaafje. Laat het 15 minuten staan en spoel het vervolgens af met koud water. Zo'n product reinigt perfect de poriën en verlicht de huid van opgehoopt vuil en vet, waardoor acne vaak voorkomt.

Infusie van brandnetel voor het gezicht

Een masker voor het gezicht van een brandnetel kan wonderen doen! Het is een natuurlijke remedie met een uitgesproken ontstekingsremmend effect. Bovendien reinigt dit masker de huid, tonen en maakt het elastischer. Opgemerkt moet worden dat bijna alle producten van de brandnetel een goed resultaat geven bij de behandeling van acne-uitbarstingen, en ook worden gebruikt voor irritaties, ontstekingen, uitdroging van de huid. Bijvoorbeeld, fading rijpere huid kan "verjongen" met behulp van een dergelijk masker: het gespoeld in warm water brandnetel bladeren moeten blad voor de mond (of juicer), en vervolgens vers bereide sap veeg de huid. Je kunt het gaasje dubbelgevouwen in de brandneteloplossing bevochtigen en aanbrengen op een gezicht dat vochtinbrengende en versterkende eigenschappen vereist.

Infusie van brandnetel voor het gezicht kan worden ingenomen als binnen (vooral effectief voor acne), en in de vorm van lotions en lotions, bedoeld voor het reinigen van de huid van het gezicht. Om dit product te bereiden, moet je 200 ml kokend water droge bladeren van brandnetel (15-20 bladeren) schenken, dan het mengsel een uur laten weken (bij voorkeur in een thermosfles) en zeef. Om een brandnetelbouillon voor te bereiden, moet dit mengsel gedurende 2-3 minuten worden gekookt, daarna aandringen en worden uitgerekt.

Naast de problemen die gepaard gaan met acne en puistjes, wordt de brandnetelinfusie gebruikt voor de externe behandeling van brandwonden, wonden en zelfs trofische ulcera. In dergelijke gevallen wordt het wondoppervlak goed gewassen in gekookt water en zorgvuldig gemalen brandnetelbladeren. Hiervoor kunt u ook een stuk gaas of een wattenstaafje gebruiken dat gedrenkt is in verse brandnetels. Nettle is effectief bij de behandeling van radiculitis, reumatische polyartritis, jicht. In dergelijke situaties is het raadzaam om de gewrichten te wrijven met vers geperst sap van deze plant.

Brandnetelextract wordt vaak opgenomen in verschillende cosmetische producten: crèmes, shampoos, lotions, tonics. Om brandnetelinfusies te bereiden, is het het beste om de planten in het voorjaar of de zomer te oogsten. Om dit te doen, moet u handschoenen inslaan om uw handen niet te "verbranden". De toppen van de stengels worden gesneden bij het oogsten en de bladeren worden na een paar dagen afgesneden, wanneer ze volledig vervagen. Het drogen van de brandnetel moet worden gedaan onder een luifel of op een zolder, waarbij direct zonlicht wordt vermeden, wat de genezende eigenschappen van de plant kan vernietigen. Een belangrijke voorwaarde voor het drogen van de plant is goede ventilatie. Om dit te doen, moeten de gescheurde brandnetels worden verspreid in een dunne laag (4-5 cm) op schoon karton, gaas of stof. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de bladeren niet uitdrogen - in dat geval worden ze broos en worden ze snel een droog poeder. De houdbaarheid van droge netel is 2 jaar.

Feedback over brandnetelmaskers

Een masker voor het gezicht van een brandnetel is een natuurlijke remedie die erg populair is bij vrouwen die hun jeugdige gezicht willen behouden. Dit masker is zeer effectief in gebruik, het helpt bij het wegwerken van puistjes en acne, het geeft een goede indruk en reinigt de huid.

Beoordelingen van gezichtsmaskers van brandnetels zijn altijd positief. Het is belangrijk om de indicaties te volgen en niet om dergelijke maskers te lang op de gezichtshuid te houden om brandwonden te voorkomen die het gevolg kunnen zijn van de krachtige werking van mierenzuur. Op internetfora vindt u hoge beoordelingen van consumenten die netels gebruikten als alternatief voor huidverzorging. Vooral nuttig zijn de producten, die brandnetel bevatten, gericht op het verzorgen van de probleemhuid van het gezicht. Zulke huidtypes zoals vettig, gevoelig, droog, vereisen speciale zorg. Dat masker uit een natuurlijk product (in dit geval - brandnetel) is in staat om zich te ontdoen van allerlei huidirritaties en ontstekingen, verzadigen de huid met mineralen en vitamine complex, dus een gunstig effect op cellulair niveau uitoefenen.

Een masker met harde honing helpt bijvoorbeeld bij het bestrijden van een te droge gezichtshuid. Om het te produceren, hebt u verse bladeren van brandnetel nodig, ingewreven met pap, gemengd met honing in een vloeibare consistentie en een masker op uw gezicht. Het verlicht de gevoelens van strakheid van de huid en verzadigt de rijpe huid met de nodige vitamines en nuttige micro-elementen.

Aan de beoordelingen te zien, gebruiken veel vrouwen maskers van brandnetels met de toevoeging van andere natuurlijke ingrediënten: vruchtvlees, room, grapefruitsap, enz. Om maskers voor te bereiden, worden zowel droge als verse stelen van brandnetel gebruikt, afhankelijk van het seizoen. Brandnetel kan zijn genezende eigenschappen gedurende 2 jaar opslaan na verzameling.

Naast maskers voor het gezicht worden brandnetels gebruikt voor haarverzorging, tk. Het versterkt het haar goed, maakt het gezonder en zijdezacht, voorkomt roos en bevordert een betere haargroei. Om een afkooksel van 1 el klaar te maken. Een lepel brandnetelblaadjes wordt in een glas kokend water gegoten, een uur aangedrukt en gefilterd. Na het hoofdwassen met een dergelijke infusie, bevochtig het hoofd, wrijf het lichtjes in de wortels van het haar. In dit geval wordt het niet aanbevolen om de kop af te vegen.

Een masker voor het gezicht van een brandnetel is een bron van gezondheid en schoonheid, iedereen moet weten wat zijn heilzame eigenschappen zijn om recepten toe te passen die gericht zijn op het behouden van jeugdigheid, zuiverheid en natuurlijke frisheid van de huid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.