^

Wat als ik verliefd werd?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Heel vaak kunnen jongens hun eigen vragen over wat te doen als ze verliefd worden niet beantwoorden? Liefde bedekt met het hoofd en het lijkt erop dat je niet zonder dit meisje kunt leven, dat deze liefde je zal verbranden en je zal doden en dat het oneindig zal zijn. Om te weten hoe je je verder moet gedragen, moet je weten wat liefde is. En dan komen de opties voor een antwoord - hoe te handelen met een meisje - vanzelf.

Liefde is ...

Uit het Engels wordt het woord 'liefde' vertaald als 'limiet' - dit is een sterk gevoel of een complex dat psychologen als positief beschouwen. Het object van dit gevoel is een andere persoon (dier, object). Let op: psychologen zeggen dat verliefdheid leidt tot een vernauwing van het bewustzijn, waardoor de waardering van het geliefde object aanzienlijk wordt verstoord. Dit is een psychologisch kenmerk dat, met liefde, in aanmerking moet worden genomen.

Vanwege deze verwrongen beoordeling van de realiteit zijn er veel teleurstellingen. Je gaf het meisje wat kwaliteiten, en toen bleek dat ze compleet anders was. En wanneer de tijd verstrijkt en je kijkt naar het object van je liefde met nuchtere ogen, komt de gedachte vaak bij je op: "En wat vond ik erin?"

Maar het zal later zijn. In de tussentijd ziet een persoon geen nadelen in het onderwerp verliefd worden, maar gigantische dimensies winnen gewoon waardigheid.

Wat is het verschil tussen liefde en andere gevoelens?

De toestand waarin een persoon verliefd wordt, verschilt van seksuele affectie of verliefdheid met het feit dat seks in dit geval niet het belangrijkste is. Verliefd worden op een persoon volledig - zijn gang, gewoonten, stem enzovoort. Maar, in tegenstelling tot liefde, is liefde intenser en stormachtiger, maar minder langdurig. Het kan een week duren, en misschien - zes maanden lang - hangt het af van de aard en het voortbestaan van degene die verliefd werd, en ook of deze liefde wederzijds is of niet.

Wanneer een persoon verliefd wordt, ervaart hij veel meer en meer dan toen hij verliefd werd. Deze toestand wetenschappers karakteriseren als de finale, maar de exacte grenzen van liefde zijn individueel, ze zijn moeilijk te definiëren, zelfs door professionals. Volgens de strengste schattingen kan verliefd worden maximaal twee jaar duren. Maar, hoe gelukkig je ook bent in een staat van verliefd worden of, integendeel, het maakt niet uit hoeveel je lijdt, je moet weten dat liefde één belangrijker eigenschap heeft: eindigheid. Vroeg of laat komt het ten einde, overgaand in een stevige en sterke liefde, of in onverschilligheid of teleurstelling.

En, natuurlijk, als je verliefd wordt, kan deze toestand zijn

  • wederzijds
  • stom

Wat zeggen sociale psychologen over mensen die verliefd worden?

Als je verliefd wordt, probeer je het eerste dat een persoon doet dichter bij het object van zijn passie te zijn. Ofwel knijpen, verbergt zich voor dit object, maar dit doet niet af aan zijn verlangen om dichterbij te zijn. Deze twee kenmerken worden opgemerkt wanneer sociaal psychologen verliefd zijn.

Als je verliefd wordt, wordt het ook bepaald door fysieke symptomen: een staat van angst of angst, of grondeloze vreugde, of een druppel emotie van ongeremd geluk naar hopeloos verdriet. Onbeantwoorde liefde wordt meestal gekenmerkt door een symptoom als angst.

Wanneer je jezelf afvraagt "Wat te doen als je verliefd bent geworden, merk dan op dat de staat van verliefdheid niet afhangt van of het wederkerig is of niet. Als liefde niet wederzijds is, gaat het in 90% snel over. Maar als het object van liefde de passie voor een beetje beantwoordt, kan liefde veel langer duren.

Dus, wat als je verliefd werd?

Vraag het kind eerst hierover. Kinderen kunnen zulke gedachten uiten, die ondanks al hun eenvoud erg nuttig zijn voor ons, volwassenen. Varianten van antwoorden:

  • Het is nodig om niet bang te zijn, maar om kennis te maken. (5 maart)
  • Om het persoonlijk te zeggen tegen een persoon. Je kunt niet alles in jezelf houden. (Frosya, 11 jaar oud)
  • Nou, als je een volwassene bent, kun je kussen ... (fluisteren) het is beschamend om te zeggen, op de lippen. (Rebecca, 5 jaar oud)
  • Trouw en maak vrienden. (Mark, 6 jaar)
  • Zoek naar manieren om dit te voorkomen. (Petya, 9 jaar oud)

Als je verliefd bent, moet je serieus rekening houden met alle informatie die je hierboven hebt gelezen en besluiten: wil je contact maken met je liefdesobject? Zo ja, ga, beslis, zoek uit. En wees gelukkig of, in tegendeel, lijden in stilte. Misschien zal je liefde niet zo snel en onmerkbaar voorbijgaan als het begon.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.