^

Waarom vindt seksuele onverenigbaarheid plaats?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Seksuele onverenigbaarheid is de op één na meest voorkomende oorzaak van desintegratie. In de eerste plaats - volledige emotionele onverenigbaarheid. Waarom is er seksueel misverstand en wat te doen?

Wat is seksuele onverenigbaarheid?

Wetenschappers zijn nog steeds aan het discussiëren over de vraag of seksuele onverenigbaarheid bestaat of simpelweg het gevolg is van analfabetisme op een seksuele en emotionele manier. De echte seksuele onverenigbaarheid van artsen beschouwt duidelijke afwijkingen van de norm, bijvoorbeeld impotentie of frigiditeit, die slechts in 2% van de gevallen kan voorkomen.

Experts op het gebied van seksuologie geloven dat in zijn pure vorm biologische onverenigbaarheid uiterst zeldzaam is tussen het paar. In 80% van de gevallen is de oorzaak gekunsteld en het kan (niet zeggen, wat gemakkelijk is) maar elimineren. Het is voldoende om alleen maar meer verlicht te worden op het gebied van seksuele relaties. Er zijn veel manieren: speciale literatuur, communicatie met een arts-seks-therapeut, internetbronnen.

Oorzaken van biologische onverenigbaarheid

Volgens het paar kan het zijn:

  • Verschillende temperamenten
  • Verschillende dagmodus
  • Ander concept van seks
  • Verschillende bioritmen

Deze redenen liggen volgens veel seksuologen in de meeste gevallen niet onder de grond. Vanaf het begin konden deze conflicten teniet worden gedaan als een man en een vrouw meer over zichzelf wisten op een seksuele manier (om nog maar te zwijgen van de partners). Maar in de praktijk gebeurt het vaak dat de kunstmatige biologische onverenigbaarheid tot ongelooflijke proporties is opgeblazen, en dan is het nodig om de relaties te corrigeren die zijn verhit vanwege beledigingen, beledigingen en wederzijds wantrouwen. Het onderzoek wordt een groter obstakel in de relatie dan de oorzaak.

Hoe eerder een paar een consult van een seksuoloog krijgt, hoe sneller ze hun relaties kunnen vaststellen - zowel seksueel als psychologisch. Het paar moet samen naar de receptie komen, individuele raadplegingen zijn ook mogelijk. De beste hulp voor een seksuoloog is met gecombineerde technieken, wanneer individuele sessies worden afgewisseld met gepaarde.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Wanneer geslachtsgemeenschap plezier brengt

Seksueel instinct is een van de sterkste in het wild. Maar alleen een man brengt geslachtsgemeenschap door, niet alleen vanwege de voortzetting van het gezin, maar ook vanwege het plezier. Een lage seksuele cultuur kan een obstakel zijn om genot te krijgen in geslachtsgemeenschap. Een stel (of een van een paar) denkt bijvoorbeeld dat plezier in seks hem en zonder gevoelens voor de partner kan brengen. Maar dit is verre van het geval. Als er geen gevoel is, verandert de geslachtsgemeenschap in coïtus (copulatie). Zo'n daad met een puur biologische inhoud is veel minder waarschijnlijk om succesvol te zijn dan nabijheid, waarin beide wederkerigheid ervaren.

Maar is genoeg voor een volwaardige geslachtsgemeenschap alleen liefde (sympathie voor elkaar)? Natuurlijk niet. Het paar moet op zijn minst een minimum aan kennis hebben over seksuele relaties.

Seksualiteit van een man

Een man heeft meestal een sterker seksueel temperament dan een vrouw. Het is dus inherent aan de natuur - het is sneller opgewonden en actiever in de intima. Het initiatief voor seksuele relaties komt meestal van een man (biologisch, hij rechtvaardigt zijn rol als een man).

Als een man alleen zijn instinct volgt, maar op een seksuele manier analfabeet is, kunnen normale relaties mislukken. Als een man alleen het initiatief neemt, sterk veeleisende seks, snel enthousiast is en niet weet hoe hij zijn erectie moet beheersen, heeft hij een ervaren patiëntenpartner of een ervaren seksuoloog nodig die zijn seksuele gedrag corrigeert.

Agressieve seksuele handelingen, waarbij een man alleen rekening houdt met zijn emoties en geen rekening houdt met de gevoelens van de partner, vereist zowel grote lichamelijke als emotionele stress. In dit liefdesspel is het bijna afwezig, de seksuele daad is snel en agressief, en orgasmische sensaties kunnen alleen bij mannen voorkomen, maar ze duren lang. Wanneer de volledige gemeenschap voorspel kan duren van 10 tot 15 minuten, komt zelf coïtus (dekking), orgastische fase beide kan duren dan langer en is langzame daling plezier, plezier uitgerekt in de tijd.

Belangenconflict in geval van onjuiste geslachtsgemeenschap

Met agressieve geslachtsgemeenschap zonder het verlangen van een vrouw, kan ze in het algemeen geen orgasme ervaren. Tijdens de act zelf kan een vrouw koud en onverschillig blijven, aan het eind geen plezier ervaren. En dan kan er een belangenconflict ontstaan: een man die seksueel slecht gemanierd is, begrijpt niet wat er aan de hand is, omdat hij zo hard heeft geprobeerd. Hij heeft vermoedens van zijn partner, hij beweert dat ze het koud heeft en denkt dat ze zichzelf amuseert met iemand anders. Ervaren seksuoloog zal helpen om dit probleem op te lossen, je hebt alleen de wens van beiden nodig.

Bij goed uitgevoerde geslachtsgemeenschap moet een man leren om zijn emoties en biologische instincten te beheersen. Het is wenselijk dat zijn orgasme op tijd samenviel met het orgasme van de partner. Dat wil zeggen, een man moet leren zijn opwinding in toom te houden, in staat te zijn een partner te stimuleren, om dit te doen zodat tegen het einde van de seksuele daad de opwinding van beiden dezelfde intensiteit heeft bereikt. Dan is er geen sprake van seksuele onverenigbaarheid.

trusted-source[11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.