^
A
A
A

Het proces van seksuele opwinding en zijn overtreding

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Vooral de moderne seksuologie (de wetenschap van het seksuele leven) wijst op zulke prangende problemen: de kenmerken van mannelijke en vrouwelijke seksualiteit in aspecten en psychofysiologie, en de dynamiek van sociale en seksuele problemen; de relativiteit van het onderscheid maken tussen "seksuele" en "niet-seksuele" gehechtheid en reacties van mannen en vrouwen, meegevoerd door elkaar.

Seksueel stimulerende stimuli voor verschillende mensen zijn verschillend: sommige trekken de mening van iemand anders aan, andere aanraken, enz. Mannen hebben meer kans op verhoogde seksuele opwinding bij het zien van verschillende delen van het lichaam van de vrouw. Seksuele opwinding kan niet alleen worden veroorzaakt door de invloed van psychogene factoren, maar ook door stimulatie van de lokale receptoren van de uitwendige geslachtsorganen.

Enerzijds, de perceptie van een persoon of een denkbeeldig beeld omvat cortex, limbische systeem in de hersenen en hypothalamus, maar anderzijds, vervaardigd partners wederzijdse stimulering pudendal uiteindelijk leiden spinale reflexen, die een verandering in mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen, met name krovenapolnenie en secretie. Aangename gevoelens zorgen voor activering van seksueel gedrag, waarbij twee mensen bij elkaar worden gebracht.

Ontwaken door geslachtsgemeenschap, sensaties resulteren in een orgasme, waarbij er een plotselinge toename is in de intensiteit van erotische waarnemingen gepaard gaand met samentrekking van spieren, en in de mens - en ejaculatie. Verhoogde bloedtoevoer naar de penis en de clitoris, waardoor ze in omvang toenemen. Het vullen van holle lichamen comprimeren de veneuze bloedvaten, waardoor de uitstroom van bloed uit de penis wordt verminderd. Als gevolg hiervan neemt de inwendige druk toe, neemt de penis in lengte toe en wordt hard (erectie).

Bij vrouwen zorgt de bloedtoevoer naar de uitwendige genitaliën (vulva) ervoor dat de weefsels rond de vaginale opening dichter worden en bijdragen aan de verlenging van het slijmbeurskanaal. Verhoogt baarmoederbloedvulling. De wanden van de vagina beginnen vocht af te scheiden en de klieren van de vestibule (Bartholin-klieren) zijn slijm. Dit helpt de beweging van de penis in de vagina en creëert een gunstigere omgeving voor het overleven van spermatozoa. Bij mannen, tijdens seksuele opwinding (vóór orgasme), is er ook een verhoogde secretie van klieren die worden afgescheiden door klieren van de penis.

Het orgasme wordt gekenmerkt door een explosie van gewaarwordingen die kunnen worden beperkt tot het perineale gebied of zich uitstrekken tot het hele lichaam (algemene opwinding).

De sensaties van een orgasme kunnen gepaard gaan met samentrekkingen van de spieren van de benen, nek, gezicht, buik, het scrotum is verkort, de testikels zijn gespannen. Met bijzonder sterke stimulatie, lijken de sneden op een kramp met een krachtige ejaculatie, volledige spierontspanning en een gevoel van vrede.

Bij vrouwen manifesteert het orgasme zich in de vorm van meerdere samentrekkingen van de ringspier, gelegen aan de ingang van de vagina. Er kan een samentrekking van de baarmoederspieren zijn. Soms is er een erectie van de tepels van de borstklieren.

Jonggehuwden, niet het ervaren van aangename gevoelens van seks of twijfelen aan de mogelijkheid om een kind te verwekken, in de eerste plaats, moet je bijzondere aandacht besteden aan de meest voorkomende schendingen van het proces van seksuele opwinding: impotentie bij mannen en frigiditeit, anorgasmie, vaginisme - bij vrouwen.

Primaire impotentie - het onvermogen van een man om een staat van erectie te hebben en te behouden tot het einde van geslachtsgemeenschap en te zorgen voor het bereiken van seksuele bevrediging met de partner.

Secundaire impotentie is te wijten aan organische oorzaken, evenals overmatig gebruik van grote doses alcohol of bepaalde medicijnen.

Frigiditeit (seksuele kilte) - een volledige afwezigheid of achteruitgang bij vrouwen van seksuele begeerte, seksuele sensaties en orgasme.

In een aantal gevallen gaat frigiditeit gepaard met pijnlijke gevoelens of afkeer van geslachtsgemeenschap.

Frigiditeit wordt vaak gevonden bij vrouwen met buitensporige achterdochtigheid, besluiteloosheid, verlegenheid, een neiging tot langdurige ervaring van negatieve emoties. In dit geval kan een belangrijke rol spelen psychotrauma, geassocieerd met een gescheurde ruptuur van het maagdenvlies, pogingen tot verkrachting, angst voor zwangerschap of publiciteitsrelaties, fysieke afkeer van een partner. Frigiditeit wordt bevorderd door neurohumorale stoornissen, gevoeligheidsstoornissen en verlies van seksuele gewaarwordingen en orgasme, aangeboren afwijkingen en ontstekingsziekten van de geslachtsorganen.

Ontbreken van een orgasme - is frigiditeit manifestatie als gevolg van, bijvoorbeeld, een man onderbroken geslachtsgemeenschap (premature ejaculatie), onvoldoende training psihoeroticheskoy vrouwen te convergeren (wegens gebrek aan voorspel, verkeerd gekozen houding, etc ...).

Vaginisme is een convulsieve samentrekking van de spieren van de vagina en de bekkenbodem, waardoor de seksuele handeling wordt voorkomen. Vaginisme kan ontstaan uit angst voor pijn, grof gedrag van een partner.

Tactvol echtgenoten staan niet op geslachtsgemeenschap.

Behandeling van deze stoornissen vereist dat de arts en de patiënten zelfvertrouwen hebben, volhardend in de professionele toepassing van de prestaties van psychotherapie. Deze schendingen zijn onmiskenbaar geëlimineerd.

Eerder beschreven seksuele opwinding en de conceptie proces weerspiegelt de normale daad van seksuele gemeenschap van gezonde mannen en vrouwen, wat leidt tot een bevruchte eicel, embryo implantatie en zwangerschap ontwikkeling. Helaas, in het echte leven is een kans op het optreden van verschillende ziekten (erfelijk, niet-infectieuze, besmettelijke), die bij vroegtijdige opsporing en onbekeerden aan artsen, kan niet alleen leiden tot een fatale klap voor het genitale gebied van man en vrouw, maar ook de fysieke gezondheid van de zwangere , de foetus en de toekomstige baby. Het bepaalt van vitaal belang (voor de planning en het creëren van gezonde gezinnen) nodig om de belangrijkste redenen voor het onvermogen van vrouwen en mannen te beschrijven de normale ontwikkeling van de foetus en de geboorte van een gezonde baby te verwekken, dat wil zeggen, onvruchtbaarheid en andere aandoeningen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.