^
A
A
A

Paren waarin een vrouw aantrekkelijker is dan een man, vaak een deel

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

01 March 2011, 21:42

Een groep Britse wetenschappers van de universiteiten van Stirling, Chester en Liverpool kwam tot de conclusie dat bij paren waar de externe aantrekkingskracht van de vrouw de schoonheid van een man enorm overstijgt, de kans op afscheid bijzonder groot is.

Echter, zoals opgemerkt door The Daily Mail, als een man mooier is dan een vrouw - wordt de kracht van hun relatie niet aangetast.

Tijdens het onderzoek fotografeerden wetenschappers meer dan 100 paren. Sommigen van hen werden slechts een paar maanden geleden gevormd, terwijl anderen meerjarige allianties waren. Elke man en elke vrouw werd beoordeeld op externe aantrekkelijkheid. Toen bleek: als een vrouw veel mooier is dan een man, is hun relatie voorbestemd om slechts een paar maanden mee te gaan.

"Het blijkt dat het de vrouw is die beslist om de relatie voort te zetten", zegt onderzoeker Rob Barriss. Mooie vrouwen begrijpen dat ze een goede keuze hebben. Ze zijn ook zelfverzekerd genoeg om relaties te verbreken die zichzelf hebben uitgeput, meent hij.

Volgens hem geven aantrekkelijke vrouwen over het algemeen de voorkeur aan korte-termijnrelaties. Ze zijn meer geneigd om verder te gaan. Het is ook mogelijk dat de relatie eindigt als gevolg van jaloezie scènes, die de mooie vrouw haar minder aantrekkelijke partner brengt.

"Daarom moeten minder aantrekkelijke vrouwen tevreden zijn met wat ze hebben, dus langere relaties", legt Barriss uit.

Onderzoekers hebben nog een belangrijke ontdekking gedaan: een persoon streeft ernaar zijn lotsbestemming te verbinden met degenen wiens kenmerken onderworpen zijn aan dezelfde symmetryregels als de zijne. "Wil men alles wil kennismaken met een vrouw die eruit ziet als Anne Hathaway of Angelina Jolie, of wilt u een vrouw wier aantrekkingskracht - op hetzelfde niveau als uw Onze gegevens tonen aan dat de ideale partner dicht bij u in het niveau van de externe gegevens moeten worden ", - concludeerde de co-auteur van het werk gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Social Psychology Bulletin.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.