^
A
A
A

Classificatie van psychologische typen seksuele partners

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De man-vader. Bejaarde man met een psychologische behoefte dat de vrouw hem aanbaden, zouden veel jonger, fysiek zwak, onervaren zijn geweest. Zijn libido kan een lage (of verminderd), maar de kunst van het vrijen een vrouw die hem in staat stelt te charmeren sommige vrouwen, wordt tijdens de seks - om daaraan te voldoen als gevolg van een goede voorbereiding, het gebruik van een verscheidenheid aan liefkozingen en nauwkeurig geselecteerd, ondanks de lage potentie.

Mannelijke man. Er zijn twee soorten:

  • actief (agressief) type,
  • passief (heeft een agressieve vrouw nodig).

Active. Een jongeman of een man van middelbare leeftijd met een goede lichamelijke ontwikkeling, assertieve, enigszins botte, weinig onderscheidende strelingen, maar intensief dragend. In de seksuele daad - een aanhanger van een lange periode van wrijvingen, soms geneigd om een vrouw pijn en moreel leed te bezorgen.

Passief. Jongeman of man van middelbare leeftijd, die een vrouw aanbad die zichzelf onwaardig voor haar acht, schuldig, dorst naar haar straf en zelfs minachting. Hij geeft de voorkeur aan vrouwen met agressieve neigingen in het seksuele leven.

De man-zoon. Altijd jong, infantiel, fysiek zwak, vaak verliezer, niet bang om een vrouw erover te vertellen, wil dat ze er spijt van krijgt. In liefkozingen een beetje schattig, wispelturig, passief, verwacht van een voogdijschap, activiteit in het seksuele leven.

Een vrouw is een moeder. Vaker dan middelbare leeftijd (op jongere leeftijd heeft ongedifferentieerde seksualiteit), maar misschien jong. In het liefkozingensysteem heerst het motief voor redding, steun en opvoeding. Soms komt het tot toenadering met alcoholisten, psychopaten, chronische verliezers om hen te redden, een man te maken. Gebrek aan schoonheid, fysieke zwakte, onuitvoerbaarheid, onsucces, morbiditeit van mannen, stoot hen niet alleen af, maar integendeel, het kunnen factoren zijn die aantrekken, opwinden.

Vrouw vrouw:   

  • passief (vrouwelijk, lijdend) type,
  • actief (agressief, vrouwelijke heer).

Passief. Meestal jonger dan een man, vatbaar voor gehoorzaamheid, zelfopoffering, zacht, volgzaam, accepteert het gedragspatroon en de tactiek van een man in het seksuele leven, maar reageert negatief op zijn passiviteit, zwakte en falen. Haar ideaal van een man omvat fysieke kracht, een enigszins standaard, maar mooie verschijning. In vroeger tijden trouwde ik graag.

Active. Streeft naar een actieve partnerkeuze, overheersing over hem. Liefde drukt ironie, kritiek, spot uit. In liefkozingen is actief; benadrukking van het onvermogen van een man, tegelijkertijd kan schelden en strelen, en hem ook pijn doen.

De dochter van de vrouw. Meestal veel jonger dan mannen, merkt op dat ze sinds de adolescentie geliefd zijn geweest bij mensen die veel ouder zijn. Het was saai met mijn collega's. Heeft een grote behoefte aan seksuele voorspel, dan aan de intensiteit van de seksuele daad zelf. Zelfs fysieke tekenen van ouderdom, bijvoorbeeld rimpels, zoals deze vrouw.

Als we de socio-psychologische kenmerken van dit soort mannen en vrouwen vergelijken, kan men zien dat bijvoorbeeld een man-zoon en een moeder-vrouw psychologische en seksuele harmonie vertegenwoordigen. Hetzelfde kan gezegd worden over een man-man en een vrouw-vrouw. Tegelijkertijd duiden de relatie tussen man en vader, moeder en vrouw, man en vrouw op een zekere disharmonie in seksuele behoeften en verwachtingen (ervaringen).

Daarom moet alle stappen en opties voor de zogenaamde seksuele techniek worden geacht niet alleen in termen van de mechanische werking van bepaalde prikkels, maar ook in termen van hun psychologische inhoud, compliance of niet-persoonlijke behoeften, waarden, houdingen en posities van de persoon.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.