^
A
A
A

WIE: artsen moeten worden voorbereid op complicaties na operaties die vrouwelijke geslachtsdelen schaden

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

26 May 2016, 10:15

De WHO heeft een reeks aanbevelingen voor gezondheidswerkers ontwikkeld die de kwaliteit van de medische zorg voor miljoenen vrouwen, meisjes en meisjes die moeilijke niet-medische operaties aan de geslachtsdelen hebben ondergaan, zal verbeteren. Volgens de WHO worden dergelijke verwondingen door vrouwen nog steeds uitgevoerd in een aantal Afrikaanse en Aziatische landen, het Midden-Oosten. De praktijk van gedeeltelijke of volledige verwijdering van vrouwelijke genitaliën is niet alleen schadelijk voor vrouwen, maar ook voor haar nakomelingen. Onder een verscheidenheid aan complicaties kunnen bloedingen, urineproblemen, het risico op cystevorming, infectie en overlijden worden geïdentificeerd, en de waarschijnlijkheid van complicaties tijdens de bevalling en doodgeboorte is ook toegenomen.

De WHO merkt op dat de praktijk van vrouwenmishandelingen een wereldwijd probleem is geworden, en een van de redenen hiervoor is internationale migratie.

Tot op heden moeten artsen overal ter wereld klaar staan om vrouwen, meisjes en meisjes te helpen die dergelijke operaties hebben ondergaan. Helaas zijn niet alle artsen op de hoogte van de ernstige gevolgen voor de gezondheid van vrouwen na dergelijke operaties en zijn ze niet in staat volledige medische hulp te bieden aan dergelijke vrouwen. Dit alles leidt ertoe dat meisjes en vrouwen niet alleen lijden aan fysieke, maar ook aan psychologische gevolgen na operaties, waarbij ze de geslachtsorganen verminken en gezondheidswerkers dergelijke patiënten kunnen en moeten helpen. Artsen moeten complicaties bij vrouwen leren herkennen en behandelen na dergelijke chirurgische ingrepen. Volgens assistent-WHO-directeur-generaal Flavia Busteru moeten artsen goed voorbereid zijn op dergelijke situaties, die nieuwe incidenten van verminkingsoperaties helpen voorkomen en miljoenen vrouwen helpen die al het slachtoffer zijn geworden van wrede gewoonten.

Bijna 20 jaar lang is het werk geïntensiveerd om de praktijk van vrouwelijke genitale verminking uit te bannen, met name onderzoek, voorlichting van lokale gemeenschappen, herziening van juridische mechanismen en toenemende politieke steun voor het elimineren van brutale praktijken. Daarnaast zijn er resoluties opgesteld die niet-medische operatieve ingrepen ten aanzien van vrouwelijke genitaliën en besnijdenis van vrouwen sterk veroordelen.

De nieuwste WHO-aanbevelingen wezen op het belang van kwaliteitsvolle zorg aan vrouwen die genitale operaties hebben ondergaan, in het bijzonder de preventie en behandeling van geboortecomplicaties, depressieve en angststoornissen en counseling over de seksuele gezondheid van vrouwen. De WHO benadrukt ook dat het even belangrijk is om de medische professionals bewust te maken van het voorkomen van het uitvoeren van dergelijke operaties door artsen, bijvoorbeeld op verzoek van de ouders of familieleden van het meisje.

Zes jaar geleden hebben WHO, UNICEF en UNFPA een strategie ontwikkeld om deze praktijken uit te roeien, waaronder een strategie om de praktijk van genitale verminking van vrouwen door medisch personeel uit te bannen. Volgens deskundigen, is het noodzakelijk om de juiste gedragsregels voor de gezondheid van de werknemers, waarbij er specifieke instructies over hoe te handelen op verzoek van de ouders van de meisjes / vrouwen, familieleden of de vrouw te houden verminkende operatie te ontwikkelen (in Sudan wijdverbreide praktijk van het stikken van de schaamlippen na de bevalling of uit weduwen, vaak op verzoek van de vrouw zelf).

Ook de WHO benadrukte de noodzaak van aanvullend onderzoek op dit gebied om de kwaliteit van de medische zorg voor vrouwen te verbeteren, na het verminken van de geslachtsdelen van operaties. Ook kunnen nieuwe feiten over dergelijke operaties de gezondheidsgemeenschap helpen om beter voorlichting te geven over de risico's voor de gezondheid van vrouwen en helpen om deze praktijk te elimineren.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.