^
A
A
A

WHO ondersteunt landen die vluchtelingen uit het Midden-Oosten opvangen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

24 September 2015, 09:00

Vanwege de grote stroom vluchtelingen naar Europese landen, ondersteunt de WHO landen die hulp bieden aan intern ontheemden.

De zorgorganisatie levert de noodzakelijke eerste hulpartikelen, beoordeelt de capaciteiten van landen die klaar zijn om hulp te bieden, leidt personeelstraining en biedt financiële en materiële ondersteuning.

De gevolgen van een dergelijke massale stroom mensen werden besproken tijdens een bijeenkomst in Litouwen. Ambtenaren uit 53 landen vroegen WHO, stop niet met assistentie, zodat alle landen normale voorwaarden kunnen bieden aan iedereen die het nodig heeft. Naar aanleiding van de bijeenkomst werd besloten een conferentie te houden om een actieplan te ontwikkelen onder omstandigheden van grootschalige hervestiging om de volksgezondheid te beschermen.

Suzanne Jakab, het hoofd van het regiokantoor, merkte op dat met steeds meer intern ontheemden meer en meer landen niet in staat zijn de volksgezondheid te beschermen en het is vandaag erg belangrijk om dringende en effectieve actie te ondernemen. Rekening houdend met de beweging van vluchtelingen, is het belangrijk gecoördineerd werk uit te voeren van alle landen, en niet alleen in Europa.

Dit jaar vluchtten meer dan 300.000 vluchtelingen naar Europa (met uitzondering van 2 miljoen mensen aan wie asiel werd verleend in Turkije).

Algemeen wordt aangenomen dat massale hervestiging bijdraagt tot de verspreiding van besmettelijke ziekten, maar ondanks deze opvatting heeft de WHO geen overschrijding van de morbiditeitsdrempel aangetoond in landen die vluchtelingen opvangen.

De kans om in de Europese landen gevaarlijke infecties te krijgen die kenmerkend zijn voor het Midden-Oosten (Ebola, Lassa, coronavirus, enz.) Is uiterst klein. Het is vermeldenswaard dat sinds 2012 in Europa gevallen van coronavirus zijn gedocumenteerd , maar de ziekte werd veroorzaakt door toeristen of personen die op zakenreis waren.

In landen waar mensen vaak vluchten, hebben mensen vaak een hogere vaccinatiegraad, waardoor ze een lage incidentie hebben. Nu is het noodzakelijk om speciale aandacht te besteden aan gezondheidszorg, met inbegrip van de bescherming van de bevolking tegen infectieziekten met vaccins, eerste hulp bij verwondingen, verlening van de nodige medische zorg, zwangere vrouwen en moeders, kinderen, mensen met chronische ziekten en vereisen psychosociale ondersteuning.

De WHO heeft een reeks aanbevelingen voor het gezondheidssysteem ontwikkeld die landen zullen helpen bij het opstellen van een noodplan. De WHO probeert ook alle landen te voorzien van een volledig aanbod van medische benodigdheden. Hiervoor worden speciale sets aangeschaft, waaronder medicijnen uit de hoofdgroep en de benodigde hulpmiddelen.

In 2013 opende de WHO een veldkantoor in Gaziantep, Turkije, om het vermogen om vluchtelingen te ontvangen te verbeteren en te reageren op de opkomende behoeften van mensen die hun huis tijdig verloren. Nu doorlopende evaluaties van de behoeften van de intern ontheemden uit Syrië, steunde de Syrische artsen, biedt financiële en technische hulp om het risico van verspreiding van de ziekte, en een extra vaccinatie van de bevolking te verminderen, voerde de aanschaf van medische apparatuur en medicijnen, om het bewustzijn onder de vluchtelingen te verhogen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.