^
A
A
A

WHO die zich zorgen maakt over hoorproblemen bij jonge mensen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

11 March 2015, 09:00

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft haar bezorgdheid uitgesproken over luid luisteren naar muziek, wat leidt tot gehoorproblemen, vooral op jonge leeftijd. In de afgelopen jaren, is de muzikale begeleiding van de onveilige volume niet alleen in nachtclubs, cafés, maar ook in theaters, stadions, en zelfs sportcentra. Moderne technologie wordt nu op grote schaal gebruikt en beschikbaar is voor bijna iedereen, maar vooral het gevaar dat ze vormen voor jongeren die bijvoorbeeld gebruik maken van hun smartphones om te luisteren naar muziek, en vaak op een zeer hoog volume, die niet alleen de ontwikkeling van bedreigt gehoorproblemen, maar ook tot zeer ernstig gehoorverlies in een vrij jonge leeftijd.

Volgens de voorspellingen van de wereldgezondheidsorganisatie in de wereld kunnen meer dan een miljard jongeren last hebben van verschillende gehoorstoornissen als gevolg van het luisteren naar muziek op hoog volume. Meer dan veertig miljoen mensen in de leeftijd van 12 tot 35 jaar hebben duidelijke gehoorproblemen die uiteindelijk tot een handicap kunnen leiden.

Ongeveer de helft van de jonge mensen in de wereld geeft er de voorkeur aan naar muziek te luisteren met behulp van smartphones, spelers en andere audio-apparaten via een koptelefoon met een zeer hoog volume, ongeveer 40% wordt blootgesteld aan een hoog volume in amusementsclubs, cafés, discotheken, enz.

Om zijn gehoor te behouden, beveelt de WHO aan om het volumeniveau te beperken (optimaal als het volumeniveau niet hoger is dan 60% van de maximumwaarden).

Voor bescherming kunnen speciale gehoorbeschermers worden gebruikt tijdens bezoeken aan discotheken, entertainmentclubs, bioscopen, cafés en andere plaatsen waar het geluidsniveau de maximaal toegestane waarde kan overschrijden.

Wanneer u een hoofdtelefoon kiest, moet u de voorkeur geven aan modellen met ruisonderdrukkende hoofdtelefoons die achtergrondgeluid verminderen en het geluid schoner maken, zelfs bij een laag volumeniveau.

Het is belangrijk om tijdens uw verblijf op lawaaierige plaatsen (cafés, nachtclubs, sportmanifestaties) kleine pauzes te maken om de totale tijd van blootstelling aan lawaai te verminderen, u kunt bijvoorbeeld uitgaan of zich terugtrekken op een rustiger plek.

Op lawaaierige plaatsen kunt u het beste directe nabijheid van de geluidsbron vermijden. Kies een locatie uit de buurt van de luidsprekers of luidsprekers.

Ook moet u de tijd van het luisteren naar muziek op audioapparaten met behulp van een hoofdtelefoon beperken.

Moderne smartphones hebben een speciale technologie waarmee u het niveau van blootstelling aan lawaai kunt meten en kunt kennismaken met informatie over de mogelijke risico's op het ontwikkelen van gehoorproblemen.

De eerste verschijning van de problemen van het gehoor, bijvoorbeeld als je ziek om een aantal van de geluiden te horen geworden (bijvoorbeeld, bel dan de voordeur of alarm), een hard-ontleden tijdens het gesprek op de telefoon of op openbare plaatsen, moet u onmiddellijk de hulp van een specialist te zoeken.

Het is belangrijk om uw gehoor systematisch te controleren om problemen in de toekomst te voorkomen, omdat het probleem in een vroeg ontwikkelingsstadium gemakkelijker te behandelen en te corrigeren is.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.