^
A
A
A

Schalen van sterfgevallen door zwangere vrouwen en pasgeborenen worden onderschat

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

26 August 2016, 09:00

Voor elke zwangere vrouw wordt een potentieel gevaar, zowel voor zichzelf als voor haar toekomstige kind, weergegeven door de bevalling. Elk jaar in de wereld, van meer pathologieën, sterven meer dan 300.000 zwangere en moederschapspatiënten, sterven ongeveer 3 miljoen kinderen tijdens de eerste levensweken, meer dan 2,5 miljoen vrouwen bevallen van een dood kind.

WHO-experts merken op dat de meeste doodgeboorten of sterfgevallen van kinderen in de eerste levensweken kunnen worden voorkomen door betere zorg te bieden aan zwangere vrouwen, vrouwen en pasgeborenen.

De rapporten worden vaak overgelaten ongecontroleerd doodgeboren baby's en neonatale sterfte in de eerste week van het leven, om deze reden, in de gezondheidszorg systemen zelf geen onderzoek gedaan naar de dood, en de landen die over onvoldoende informatie over het aantal van kindersterfte, de oorzaak van de dood. Dit alles leidt tot het feit dat het onmogelijk is om voldoende effectieve en tijdige maatregelen te ontwikkelen om nieuwe sterfgevallen van pasgeborenen, parturients en de geboorte van overleden baby's te voorkomen.

Volgens het hoofd van de afdeling WHO van Reproductive Health Ian Askew, moet ieder geval registreren in een zorginstelling, of doodgeboren of stierven binnen de eerste weken van het leven van het kind, zal dit helpen om de oorzaak te begrijpen en het merendeel van de sterfgevallen in de toekomst te voorkomen.

Onderzoek naar sterfgevallen onder vrouwen in arbeid en baby's zal helpen de kwaliteit van medische zorg te verbeteren, bestaande tekortkomingen en hiaten in gezondheidsdiensten te elimineren.

Tot op heden heeft de WHO 3 publicaties uitgegeven die landen adviseren over het verbeteren van het meldsysteem voor het moederschap, de zuigelingen en de geboorte van een dood kind.

De eerste publicatie biedt een systeem voor het classificeren van kindersterfte en doodgeborenen. Dit systeem zou de dood van een kind moeten helpen verbinden met de gezondheidsproblemen van een zwangere vrouw (hypertensie, diabetes, enz.). Opgemerkt moet worden dat dit systeem de eerste is die in elk land van de wereld kan worden gebruikt, ongeacht het inkomensniveau.

In de tweede publicatie geven WHO-specialisten aanbevelingen over de bestudering van individuele gevallen van kindersterfte, zodat dergelijke gevallen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Als hoofd van de WHO-afdeling voor de gezondheid van moeder en kind, zal Anthony Costello, die elke sterfte van zuigelingen zorgvuldig bestudeert, begrijpen welke maatregelen in de toekomst moeten worden genomen om de levens van andere pasgeborenen te redden.

De derde publicatie bevat aanbevelingen voor gezondheidswerkers om de kwaliteit van de zorg voor zwangere en halfwas zwangere vrouwen te verbeteren. Deskundigen benadrukten ook dat het belangrijk is om sterfgevallen te registreren die niet alleen voorkomen in medische instellingen, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld tijdens thuisbevallingen.

Het onderzoek naar zwangerschapssterfgevallen moet worden uitgevoerd door speciaal ingestelde commissies, die medische instellingen zullen helpen fouten in de toekomst te voorkomen en de kwaliteit van de verleende hulp te verbeteren, maar tegenwoordig werken dergelijke comités volledig minder dan in de helft van de landen.

Het is vermeldenswaard dat volgens officiële rapporten het sterftecijfer onder vrouwen in de bevalling en zwangere vrouwen over de hele wereld met 30% wordt onderschat, en in sommige landen zelfs met 70%.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.