^
A
A
A

Nieuwe mogelijkheden van 'oude' medicijnen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

28 December 2015, 09:00

In Zweden werd de Nobelprijs voor de geneeskunde toegekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de Chinese wetenschap, werd de prijs toegekend aan de Chinese farmacoloog voor de oprichting van een medicijn voor de behandeling van malaria, waardoor miljoenen levens werden gered.

De 84-jarige Tu Yuu werd dit jaar de Nobelprijswinnaar.

50 jaar geleden slaagde ze er in om artemisinine te isoleren van alsem, dat later een van de belangrijkste componenten van het medicijn werd van malaria. Alsemzoet werd voor het eerst genoemd in een van de werken over de traditionele Chinese geneeskunde van de IV-eeuw (in de tekst werd aanbevolen om de plant in koortsachtige omstandigheden te gebruiken).

Zoals de statistieken laten zien, heeft meer dan 15 jaar van gebruik van artemisinin meer dan 200 miljoen levens in Afrika kunnen redden en heeft de traditionele Chinese geneeskunde in de strijd tegen een dodelijke infectie een belangrijke bijdrage geleverd. Maar daarnaast kon artemisinin de epidemie van 2003, die in China uitbrak, met succes het hoofd bieden. In dit opzicht ontving het medicijn, dat werd verkregen vanwege de kennis van de traditionele geneeskunde, een waardige erkenning onder westerse specialisten.

Westerse artsen voor een lange tijd geweigerd om de methoden van de traditionele Chinese geneeskunde, die waren gebaseerd op de leer van de structuur en het functioneren van het menselijk lichaam en het bestaan van "chi" energie van het leven te herkennen, maar het is moeilijk om te ontkennen dat 2000 jaar de praktijk van de traditionele geneeskunde bereikte een hoog niveau en kan helpen bij de behandeling van vele gevaarlijke ziekten die de moderne geneeskunde niet aankan.

Tegenwoordig is de situatie aan het veranderen en na enkele decennia van onderzoek is de traditionele Chinese geneeskunde niet alleen thuis, maar ook ver buiten haar grenzen erkend.

Onlangs wenden steeds meer mensen zich tot hulp voor specialisten die deze behandelmethoden toepassen.

Overigens, enkele maanden geleden werd het gebruik van Kanglaite in de derde fase van klinische proeven goedgekeurd. Dit medicijn bevat actieve ingrediënten en helpt kankertumoren bestrijden. Het bevat stoffen uit de kraal - graanoogst, die sinds de oudheid in China wordt gebruikt.

De eerste 2 fasen van de studies hebben de effectiviteit van Kanglaite al bewezen in de behandeling van gevorderde stadia van longkanker, pancreas, lever.

Als de derde fase van de test ook succesvol is, dan is dit medicijn de derde na aremizinine en efedrine, die wordt verkregen op basis van traditionele kennis van de Chinese geneeskunde en wordt gebruikt door westerse specialisten. 

Nu biedt China actieve ondersteuning en financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van de traditionele geneeskunde - pas in 2013 werd meer dan 78 miljard dollar uitgegeven, en dit is 1/3 van het totale bedrag voor de ontwikkeling van medicijnen, toegekend door de staat.

In mei publiceerde de Chinese overheid een plan dat binnen vijf jaar de traditionele behandelmethoden binnen het nationale gezondheidssysteem zal ondersteunen, en China is van plan om de traditionele geneeskunde concurrerend te maken. Ten minste één ziekenhuis in een stad of provincie zal traditionele Chinese behandelmethoden introduceren.

Nu is er geen twijfel over bestaan dat de opening van de Tu Youyou duwen de traditionele Chinese geneeskunde naar een nieuw niveau, en het erfgoed dat al eeuwen verzameld en doorgegeven van generatie op generatie Chinese artsen, wetenschappers zal helpen om meer dan één belangrijke ontdekking te maken.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.