^
A
A
A

Na 30 jaar kan de mensheid worden vernietigd

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

27 September 2019, 09:00

Regelmatige metingen van thermische indicatoren op aarde tonen aan dat de planeet zelf warmte blijft accumuleren: dus de opwarming van de aarde gaat door en versnelt zelfs, en het tempo laat ons niet nadenken over positieve trends.

Een team van onafhankelijke experts uit Australië, dat zich al vijf jaar bezighoudt met de wereldwijde klimaatverandering, heeft ongunstige informatie geuit. Het vertelt over de aanstaande perspectieven voor mensen in de komende 30 jaar. Volgens de auteurs van het werk - en dit zijn onder meer vooraanstaande wetenschappers, prominenten en politici - staat de mensheid op het punt van zelfvernietiging. In dit geval kan het kritieke punt het jaar 2050 zijn.

Wetenschappers dringen aan op de enige manier om de vernietiging van de beschaving te voorkomen. Maar hiervoor moeten we iedereen mobiliseren om de klimaatverandering op onze planeet te corrigeren.

De belangrijkste spreker was de voormalige Australische minister van Defensie, voormalig admiraal Chris Barry, die bekend staat als een actieve voorstander van natuurlijke hulpbronnen. Hij is van mening dat klimaatverandering in drie decennia zal leiden tot ernstige negatieve gevolgen die vooraf moeilijk te voorspellen zijn, aangezien de mensheid nog niet met dergelijke grootschalige schendingen is geconfronteerd.

Volgens wetenschappers, als de opwarming van de aarde de groeisnelheid niet vertraagt, zullen de veranderingen zeer snel onomkeerbaar worden. Als gevolg hiervan zullen belangrijke ecologische systemen instorten, waaronder een systeem van riffen, regenwouden, de Amazone en Afrika.

De resultaten zullen rampzalig zijn. Miljarden inwoners van de wereld zullen hun woonplaats moeten veranderen, er zal een tekort aan watervoorziening zijn en veel regio's zullen niet langer geschikt zijn voor leven. Landbouw wordt onmogelijk, onderbrekingen in de aanvoer van voedselproducten.

De auteurs van de studie benadrukken dat het punt van geen terugkeer al praktisch is bereikt: de normale biosfeer stort snel in. “Het overschrijden van de wereldwijde temperatuur met slechts een paar graden zal al leiden tot de noodzaak om een groot aantal mensen te verplaatsen. En als de opwarming nog sneller gaat, wordt de schaal van vernietiging nog erger. Je moet waarschijnlijk praten over de absolute finish van de beschaving ', zeggen experts.

Wat kan een catastrofe helpen voorkomen? Volgens wetenschappers is het dringend nodig om de inspanningen van de hele gemeenschap van de planeet te mobiliseren, om hen te leiden tot remming van het broeikaseffect. Onderzoekers vergelijken de huidige situatie met die van tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is waar dat het vandaag de dag gaat om de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer van de wereld te weerstaan en het klimaat op aarde te herstellen.

Het rapportdocument is te lezen op docs.wixstatic.com/ugd/148cb0_a1406e0143ac4c469196d3003bc1e687.pdf

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.