^
A
A
A

Kanker kan zichzelf vernietigen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

09 March 2021, 09:00

Amerikaanse onderzoekers hebben een "zwak punt" gevonden in kankertumoren: het blijkt dat je een programma van zelfvernietiging van kwaadaardige cellen kunt starten en daarmee een ernstige ziekte kunt genezen.

Wetenschappers hebben bij ratten menselijke kankercellen geïmplanteerd die uit de dikke darm en het lymfoom zijn gehaald. Als resultaat merkten ze op dat onderdrukking van specifieke eiwitstructuren die de tumor voeden, de dood veroorzaakt.

Op dit moment hebben onderzoekers al kant-en-klare medicijnen die zo'n eiwitstructuur als ATF4 onderdrukken. De wereldgeneeskunde heeft alle kans om binnenkort innovatieve antikankermedicijnen te krijgen die de ontwikkeling van kwaadaardige cellen selectief kunnen remmen.

De leidende specialist in wetenschappelijk werk, Dr. Kumenis, verzekerde dat wetenschappers in de goede richting gaan en zeer binnenkort de groei van het neoplasma volledig zullen kunnen stoppen zonder de mogelijkheid van tumorherhaling. Bovendien was er vertrouwen dat het ontdekte "zwakke punt" geschikt is in relatie tot veel oncologische pathologieën.

Een groot aantal cellulaire structuren in het menselijk lichaam sterft elke dag, alleen om andere cellen te beschermen tegen mogelijke gevaren. Tegelijkertijd negeert de kankergezwel dit gedrag van de immuunafweer. Hoe een neoplasma tot zelfvernietiging te dwingen? Deze vraag heeft wetenschappers lange tijd gekweld. En pas nu heeft het team, onder begeleiding van dokter Koumenis, resultaat geboekt door verbinding te maken met ATF4 in de structuren van de darm, borst- en humaan lymfoom en ratten met geïnduceerd lymfoom. Het bleek dat ATF4 verantwoordelijk is voor alle biochemische routes die gelijktijdig met het gen functioneren. Als deze richting wordt gestopt, zullen de kwaadaardige cellen grote hoeveelheden eiwit produceren en afsterven.

Toen wetenschappers ATF4 in tumoren en rattenorganismen konden "uitschakelen", werd ontdekt dat pathologische cellen het eiwit 4E-BP bleven ophopen en vervolgens stierven als gevolg van stress. Een soortgelijk mechanisme "werkte" en remming van de ontwikkeling van lymfoom en darmkanker bij dieren. Bij menselijke tumoren wordt als gevolg van mutatieveranderingen in MYC ook een toename in de expressie van ATF4 en 4E-BP opgemerkt. Dr. Kumenis wijst op de betrokkenheid van dit feit bij het vermeende succes van de ontdekking.

Geneesmiddelen die de biologische synthese van ATF4 remmen (staat voor activerende transcriptiefactor 4) zijn niet nieuw, ze worden geproduceerd door farmaceutische bedrijven en worden gebruikt om vele pathologieën te behandelen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson .

Volgens de onderzoeksresultaten is het effect op ATF4 effectief in relatie tot MYC-afhankelijke neoplasmata. Tot op heden wordt er geëxperimenteerd om de mogelijke bijwerkingen van een dergelijke behandeling bij kankerpatiënten vast te stellen.

De resultaten van het wetenschappelijke werk worden gepubliceerd in de Sciencedaily- editie .

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.