^
A
A
A

In Hong Kong, voor de eerste keer in zeven jaar, een geval van vogelgriep

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

18 November 2010, 14:30

In Hong Kong is voor het eerst in zeven jaar het geval van H5N1 (aviaire influenza) gedocumenteerd; de autoriteiten nemen maatregelen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Zoals gemeld door Chinese media, werd de H5N1-griep gediagnosticeerd bij een 59-jarige inwoner van Hong Kong die op 1 november terugkeerde van een reis naar het vasteland van China. De patiënt wordt in het ziekenhuis opgenomen, haar toestand wordt als ernstig beoordeeld. De sanitaire dienst onderzocht acht mensen die nauw contact hadden met de patiënt, inclusief haar man en twee kinderen, ze hadden geen tekenen van ziekte.

Tot op heden heeft de gezondheidsafdeling van Hongkong een verhoogd niveau van epidemische dreiging aangekondigd, een hotline is gecreëerd om onmiddellijk signalen van het publiek te ontvangen over mogelijke gevallen van de ziekte. Het valt nog te bezien of de patiënt besmet werd na zijn terugkeer in Hong Kong of op het vasteland.

De ziekte, nu bekend als aviaire influenza, is een besmettelijke ziekte van vogels veroorzaakt door een van de stammen van het influenza A-virus. Wetenschappers suggereren dat trekvogels een sleutelrol spelen bij het verspreiden van de infectie. Vooral gevoelig voor pluimvee met epidemieën, waaronder kippen en kalkoenen. Het eerste bevestigde geval van infectie van mensen met aviaire influenza werd in 1997 in Hongkong geregistreerd.

Bedenk dat in maart van dit jaar op een pluimveebedrijf in het Roemeense dorp Letya, vlakbij de grens met Oekraïne, de uitbraak van de vogelgriep werd geregistreerd. De hele vogel op de besmette boerderij werd vernietigd.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.