Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Er is een methode om insuline-injecties voor diabetici te annuleren

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 03.03.2021

Een groot aantal patiënten met diabetes type II kan worden geholpen om insuline-injecties te weigeren: dit zal de minimaal invasieve endoscopische methode helpen, die dit najaar wordt voorgesteld tijdens het volgende evenement van UEG Week 2020.

Wetenschappers die het Centrum voor Geneeskunde vertegenwoordigen aan de Universiteit van Amsterdam, Nederland, onderzochten de effectiviteit van een innovatieve minimaal invasieve procedure met hermodellering van het slijmvlies van de twaalfvingerige darm . Gelijktijdig met de procedure namen de patiënten antidiabetica (receptorantagonisten van de glucagon-achtige peptide-1 GLP-1 RA's) en leidden ze een uitzonderlijk gezonde levensstijl. Het primaire experiment omvatte 16 patiënten met insulineafhankelijke diabetes mellitus type II.

Endoscopische DMR werd poliklinisch uitgevoerd met behulp van draadkatheterisatie. Tijdens de procedure voerden de artsen het optillen en wegnemen van het slijmvlies in de twaalfvingerige darm uit. Het is bekend dat de darmslijmstructuren pathologisch veranderd zijn door een ongezonde levensstijl en ongezonde voeding met een verhoogde consumptie van suikers en dierlijke vetten. Negatieve factoren zijn van invloed op de productie van basishormonen, inclusief die welke de insulineresistentie beïnvloeden en de ontwikkeling van diabetes uitlokken. Speciale weefselhervorming van de twaalfvingerige darm helpt om cellen in een nieuwe modus te starten en het proces van hormonale productie te herstellen.

Uit het onderzoek bleek dat ongeveer 3/4 van de insulineafhankelijke patiënten met diabetes type II die aan het experiment van de therapeutische endoscopische methode deelnamen, na zes maanden de behoefte aan insuline-injecties verloren. Laboratoriumwaarden van geglyceerd hemoglobine bij dergelijke patiënten daalden van 7,5% tot 6,7%, wat wijst op een positieve diabetische compensatie.

Deelnemers met een bevredigende respons op remodelleringstherapie vertoonden ook een duidelijke afname van de BMI (body mass index) - van ongeveer 30 kg / m² vóór het experiment tot 25 kg / m² binnen een jaar na de behandeling. Daarnaast werd een procentuele afname van het levervetgehalte gevonden - van 8% naar 4,5% binnen zes maanden. Een vette leverziekte is een van de belangrijkste risicofactoren voor het ontstaan van het insulineresistentiesyndroom, waaronder een verhoogde bloeddruk , gewichtstoename en een verminderd vetmetabolisme .

De 25% van de deelnemers die geen reactie op de remodelleringsbehandeling vonden, bleven insuline gebruiken. De gemiddelde dagelijkse hoeveelheid van het medicijn voor hen werd echter met meer dan twee keer verminderd (van ongeveer 35 IE vóór de therapie tot 17 IE binnen een jaar na de procedure).

Volgens een van de co-auteurs van het werk Suzanne Meiring verandert de nieuwe methode de benadering van diabetesbehandeling fundamenteel. Een enkele procedure in combinatie met suikerverlagende medicijnen en voedingscorrectie is vaak voldoende om insuline-injecties te stoppen en metabolische processen in het lichaam van de patiënt te verbeteren. De meeste patiënten konden na de studie de insulinetherapie voltooien, die ook gepaard ging met negatieve bijwerkingen - in het bijzonder verhoogd lichaamsgewicht en tekenen van hypoglykemie .

Wetenschappers zullen binnenkort een groter wetenschappelijk werk aankondigen.

Meer informatie over het experiment is te vinden op de website van Medicalxpress 


Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.