^
A
A
A

De WHO zal $ 47 miljard besteden aan de bestrijding van tuberculose

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

09 January 2011, 20:16

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuw plan voor de bestrijding van tuberculose gepubliceerd, dat vijf jaar is opgesteld. De maatregelen in het document suggereren een stijging van de kosten voor het diagnosticeren, behandelen en onderzoeken van deze infectie tot $ 47 miljard. "De inzet is hoog: zonder snelle inspanningen om tuberculose uit te roeien, sterven in 2015 ongeveer 10 miljoen mensen aan deze behandelbare ziekte", zei woordvoerder Marcos Espinal van de WHO. Onder de taken geregelde WHO - brengende succesvolle behandeling van tuberculose wereldwijd en 90 procent (vanaf 2008/2009, is het cijfer 86 procent), ter ondersteuning van het onderzoek HIV-overdracht 100 procent van tuberculose patiënten werd een toename van het aantal laboratoria voor het detecteren van tuberculose in de ontwikkelingslanden landen, de introductie van moderne methoden voor het diagnosticeren van infecties, de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Volgens schattingen van de internationale organisatie sterven momenteel elk jaar ongeveer 2 miljoen mensen aan tuberculose. De overgrote meerderheid van deze sterfgevallen vinden plaats in Azië, Afrika en Oost-Europa. De kosten van medische zorg voor mensen met tuberculose in de armste delen van de wereld worden door de WHO geschat op $ 37 miljard. Het financieringsgat voor deze maatregelen is nu $ 14 miljard. Bovendien voorziet het document in de toewijzing van $ 10 miljard om onderzoeksprogramma's te financieren. De implementatie van het plan is dus onmogelijk zonder een aanzienlijke verhoging van de financiering door donorlanden. Volgens de berekeningen van de WHO zal de vervulling van de vastgestelde taken het mogelijk maken om 5 miljoen sterfgevallen in de komende vijf jaar te vermijden, dat wil zeggen om het sterftecijfer door tuberculose met de helft te verminderen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.