^
A
A
A

De verspreiding van tuberculose in Afrika werd aan mijnwerkers toegeschreven

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

09 January 2011, 20:17

De ontwikkeling van de mijnbouw in Afrikaanse landen is bevorderlijk voor de verspreiding van tuberculose. Tot deze conclusie kwam een groep onderzoekers uit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië onder leiding van David Stuckler (David Stuckler) van de universiteit van Oxford (Universiteit van Oxford). Een rapport over hun werk is gepubliceerd in het American Journal of Public Health. Onderzoekers bestudeerden het groeitempo van de mijnbouw in 44 landen in Midden- en Zuid-Afrika voor de periode 2001-2005. Daarna vergeleken ze de bevindingen met de incidentie van tuberculose onder inwoners van deze landen. Wat is tuberculose? Wetenschappers merkten op dat het risico van besmetting van mijnwerkers met tuberculose hoger is dan dat van vertegenwoordigers van andere beroepen vanwege schadelijke arbeidsomstandigheden. Bijna de helft van de Afrikaanse mijnwerkers komt naar het werk in landen met ontwikkelde winning van edelstenen en metalen uit het buitenland. Als gevolg hiervan neemt het risico van tuberculose op het continent toe. Volgens wetenschappers kan, met een toename van het tempo van de ontwikkeling van de mijnbouw in Centraal- en Zuid-Afrika, tot 760.000 nieuwe gevallen van tuberculose per jaar worden verbonden. De incidentie van tuberculose in Afrikaanse landen is de afgelopen 20 jaar gestaag toegenomen. Vooral in de periode van 1900 tot 2007 verdubbelde deze indicator bijna 173 tot 351 gevallen per 100.000 inwoners per jaar. In 2008 stierven ongeveer 1,8 miljoen tuberculosepatiënten in de wereld.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.