^
A
A
A

De incidentie van tuberculose in het VK heeft zijn hoogtepunt bereikt in 30 jaar

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

09 January 2011, 20:14

Morbiditeit van inwoners van het Verenigd Koninkrijk met tuberculose heeft een piek bereikt in de afgelopen 30 jaar, meldt Physorg. Deze gegevens werden verkregen in een studie uitgevoerd door een team van specialisten onder leiding van Alimuddin Zumla van het University College London. Volgens de studie waren er in 2009 in het VK 9040 gevallen van tuberculose. Dit is de maximale jaarlijkse incidentie in het land gedurende 30 jaar. Het Verenigd Koninkrijk was de enige West-Europese staat waar de incidentie van tuberculose toeneemt. Wetenschappers hebben ook vastgesteld dat het aantal gevallen van drugbestendige infectievorm in Londen het laatste decennium is verdubbeld. In totaal woont ongeveer 40 procent van alle geregistreerde tbc-patiënten in het VK in de hoofdstad van het VK. De auteurs van het onderzoek merkten op dat een aanzienlijk deel van de nieuwe gevallen van infectie werd geregistreerd onder migranten. Deze gevallen worden echter niet geïmporteerd. In het bijzonder leeft 85 procent van de migrantenpatiënten in het land gedurende ten minste twee jaar, ongeveer 50 procent gedurende ten minste vijf jaar. Volgens Alimuddin Zumli zijn de belangrijkste factoren die bijdragen aan de verspreiding van tuberculose in Londen en omgeving, overbevolking, slechte huisvestingsomstandigheden en onvoldoende ventilatie van gebouwen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.