^
A
A
A

Artsen ontvangen 5 salarissen voor werk in landelijke gebieden

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

11 May 2011, 18:35

"De Verchovna Rada van Oekraïne heeft een betaling van een eenmalige geldhulp aan afgestudeerden van medische en farmaceutische universiteiten die gaan werken in het dorp," zei vice-premier en minister van Sociaal Beleid van Oekraïne S. Tigipko.

"Vanaf 1 juli van dit jaar in te stellen in de regel die het mogelijk maakt afgestudeerden met een diploma in de medische en farmaceutische beroepen, die aan het werk gaan in het dorp, om een eenmalige financiële ondersteuning in de hoeveelheid van 5 maal het minimumloon (vanaf 1 januari 2011 -. Het is 941 USD), indien zij een overeenkomst voor minstens 3 jaar gesloten ", zei de minister tijdens een persconferentie.

Hij benadrukte dat dergelijke afgestudeerden al dit jaar in staat zal zijn om bijna 5000 UAH krijgen in de vorm van dergelijke hulp.

Bovendien zal volgens hem vanaf 1 juli 2011 het gemiddelde salaris op de werkplek worden bewaard voor medische en farmaceutische werknemers die hun kwalificaties met een onderbreking van het werk verhogen.

Ook heeft de overheid een vergoeding vastgesteld voor gezondheidswerkers, de zogenaamde gezondheidsverbeterende, voor een bedrag van één officieel salaris. Deze regel is van kracht vanaf 1 januari 2012.

Bovendien zijn sinds 1 september van het lopende jaar de betalingen voor de duur van de dienst voor werknemers van de sociale sfeer van 10 tot 30% van het officiële salaris vastgesteld. Het ontvangt werknemers van internaten, revalidatiecentra.

De vice-premier benadrukte dat er extra middelen van UAH 2,5 miljard nodig zijn om deze veranderingen door te voeren, en hiervoor zal de regering het parlement vragen om passende wijzigingen aan te brengen in de staatsbegroting voor het lopende jaar.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.