^
A
A
A

Amerikaanse experts riepen op tot de creatie van "dikke" dummies voor crashtests

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

09 January 2011, 20:03

Amerikaanse medische experts riepen op tot het uitvoeren van auto-ongelukken op mannequins met een verhoogde massa, schrijft Daily Mail.

De reden voor een dergelijk initiatief was de uitkomst van een studie uitgevoerd door leden van de Universiteit van Buffalo en het Erie County Medical Center. Wetenschappers hebben meer dan 150.000 ongevallen geanalyseerd die in de VS van 2000 tot 2005 hebben plaatsgevonden en zijn opgenomen in de database van het National Accident Reporting System. De uitkomsten van het ongeval zijn gegroepeerd volgens de body mass index van de chauffeurs.

Link naar fotogalerij

Het bleek dat mensen met een gemiddelde zwaarlijvigheid 21 procent vaker stierven bij ongevallen, en mensen met ernstige obesitas 56 procent vaker dan bestuurders met een normaal gewicht. In dit geval werd de hoogste overlevingskans waargenomen bij mensen met een licht verhoogd lichaamsgewicht.

Na het verkrijgen van deze gegevens kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat het noodzakelijk was om botsproeven van auto's te wijzigen, die momenteel worden uitgevoerd op mannequins die overeenkomen met een persoon met een normaal gewicht.

Volgens het hoofd van het onderzoek Dietrich Jehle is het noodzakelijk om in de test "dikke" mannequins te produceren en voertuigen veiliger te maken voor bestuurders met obesitas.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.