^
A
A
A

In Amerika hebben mijten een dodelijk menselijk virus

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

12 March 2015, 09:00

Artsen van de Verenigde Staten van Amerika zijn gealarmeerd door de verspreiding van een nieuw dodelijk virus, onbekend bij de wetenschappelijke gemeenschap. Specialisten hebben de eerste dood al te verduren gekregen van een onbekende ziekte, waarvan de drager een teek werd.

Binnen zes maanden, epidemiologen, specialisten van de Amerikaanse openbare onderzoeksuniversiteit in Kansas, vastgesteld de oorzaken van de dood van een 50-jarige inwoner van Kansas, uit de provincie Bourbon.

Zoals het werd vastgesteld voor de onderzoeksgroep, kwam de dood van een man als gevolg van een ziekte die een onbekend virus veroorzaakte voor de wetenschap. Zoals experts opmerkten, lijkt het genoom van het virus op die in Afrika, Oost-Europa en Azië, maar in West-Europa zijn virussen uit deze groep nog nooit eerder gezien. Ondanks het feit dat de dood van een nieuw virus slechts in één geval wordt vastgesteld, drukken deskundigen hun bezorgdheid uit, aangezien het vaccin momenteel niet is ontwikkeld en dit tot een epidemie kan leiden.

Wetenschappers gaven de naam van het nieuwe virus - Bourbon, in de plaats van zijn eerste detectie. Experts vonden ook overeenkomsten tussen het Bourbon-virus en het Heartland-virus geïdentificeerd in 2009.

Verscheidene jaren geleden beschreven experts van het Heartland Regional Medical Center een voorheen onbekend virus dat mijten overbrengt en vermoeidheid, koorts, diarree en verhoogd aantal bloedplaatjes veroorzaakte. Het Bourbon-virus heeft vergelijkbare symptomen als Heartland, maar daarnaast leidt het tot ernstige uitputting van het lichaam.

Beide virussen worden door teken overgedragen op mensen. Zoals bekend is, kunnen mijten zowel bacteriële als virale ziekten verdragen. De meest voorkomende ziekte overgedragen door mijten in onze streken is het teken overgedragen encefalitis-virus. Infecteurs van alle landen zijn het erover eens dat encefalitis gemakkelijker te voorkomen is met behulp van speciale beschermingsmiddelen (kleding, sprays, enz.) Dan te genezen.

Ook maakt de academische gemeenschap zich zorgen over de voortdurende mutatie van het Ebola-virus, dat vele levens in West-Afrika heeft gedood en zich nog steeds onder de bevolking verspreidt. Deskundigen toonden zich bezorgd dat het gemuteerde virus zich door de aarde zal verspreiden door druppeltjes in de lucht. Zoals microbiologen zeggen dat het virus dat de dodelijke koorts veroorzaakt is bijna het stadium waarin overdraagbaar is van mens tot mens door middel van de luchtwegen, zoals de griep bereikt, maar de gevolgen van een dergelijke epidemie zal een echte wereldwijde catastrofe geworden.

Zoals sommige onderzoekers geloven, zijn de microscopische deeltjes van de dodelijke koorts van Ebola al in staat om in de lucht te komen en ziekte bij anderen te veroorzaken. Dergelijke deeltjes zijn afkomstig uit het maagdarmkanaal van de mens en komen via de longen de lucht binnen.

Virologen denken echter dat de dodelijke koorts in de toekomst alleen zal worden overgedragen door rechtstreeks contact met de biologische vloeistoffen van de patiënt (bloed, speeksel en andere ontladingen). In dit geval zijn virusspecialisten er zeker van dat het virus in de actieve fase van het leven moet zijn om in het bloed te kunnen zijn.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.