^
A
A
A

9 gewoonten van een gezond gezin

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

07 October 2012, 09:26

Onze gewoonten hebben grote invloed op de kwaliteit van ons leven, ze kunnen ons gelukkig en ongelukkig maken, zowel gezond als zwak.

We willen goede gewoonten met je delen die ertoe bijdragen dat alle gezinsleden gezond en gelukkig blijven.

Verhonger niet

Verhonger jezelf niet en probeer altijd tegelijkertijd ontbijt, lunch en avondeten te eten. Voedingsdeskundigen zeggen dat als je niet regelmatig eet en maaltijden overslaat zonder het niveau van ghrelin te verhogen, het hormoon van de honger, dan zul je het voedsel en het goede er een beetje gretig in aanvallen. Om het niveau van ghrelin te verhogen, duurt het ongeveer een half uur en in deze 30 minuten eet iemand in de regel veel extra calorieën. Probeer dus regelmatig maaltijden te maken met je onwrikbare regel.

Ontbijt en lunch zijn verplicht

Dit zijn verplichte maaltijden, die de hele dag kracht en energie geven, dus het is wenselijk dat het ontbijt en de lunch maximaal verzadigd en voedzaam zijn. Vergeet echter niet dat gebak en gebak voor het ontbijt - een slecht idee. De beste start van de dag is een kom havermout. Als het van jongs af aan niet leuk voor je is, probeer dan dit gerecht te diversifiëren met fruit, noten of omgekeerd, kook het in een zoute vorm. Hetzelfde geldt voor de lunch, broodjes zijn niet de beste optie, het is beter om een kom soep te eten.

trusted-source[1], [2], [3]

Lichaamsbeweging thuis

De meeste drukke mensen kunnen de tijd niet vinden om te oefenen in de sportschool, dus je moet op zoek naar een alternatief, vooral als je een zittend beroep hebt. Er is een uitweg - doe het thuis of indien mogelijk op het werk. Slechts 20 minuten per dag en zeer eenvoudige oefeningen, bijvoorbeeld touwtjespringen, elementaire warming-up en push-ups.

Product selectie

Als u van tevoren een lijst met noodzakelijke producten maakt, kunt u veel tijd besparen in de supermarkt en het risico van onnodige producten verminderen. Als je met kleurrijke pakjes langs de planken loopt, wil je alles in één keer kopen, en ondanks het feit dat we onszelf stoppen, handen en bereik naar de lever, chocolaatjes of chips. Als ze met het kind naar de winkel kwamen, is het een garantie dat er iets lekkers in de mand zal zijn, maar helemaal niet zo handig voor de gezondheid. Dus probeer de gewoonte af te leren gaan winkelen en onthouden wat je moet kopen, plan het thuis.

Diner elke avond

Het is wenselijk in de familiekring om de ontvangen indrukken van de dag te delen, naar de kinderen te luisteren en gewoon een goede avond te hebben. Volgens psychologen versterken gezamenlijke maaltijden, of het nu gaat om een etentje, lunch of ontbijt, familierelaties en creëert het een emotionele harmonie tussen familieleden.

Gezamenlijk tijdverdrijf

Als er geen tijd is om actief op weekdagen te rusten, zorg er dan voor dat u uw gezin in het weekend kiest voor de natuur of gewoon voor een wandeling. Hierdoor kunt u ontspannen van de dagelijkse beslommeringen en kunt u ontspannen in het gezelschap van nabije mensen.

Wens elkaar een goede nacht

Als het huis kleine kinderen heeft, maak dan de gewoonte om 's nachts een sprookje voor ze te lezen. Adolescente kinderen hebben ook aandacht en deelname van hun ouders nodig. Praat met uw zoon of dochter, misschien wil het kind uw problemen met u delen.

Voor het naar bed gaan

Ventileer de kamer waarin u slaapt, want benauwdheid kan slaapstoornissen veroorzaken en 's morgens wordt een slapeloze nacht weerspiegeld in uw gezicht. Als je niet in slaap kunt vallen, neem je beter iets om te lezen, ontspant het en verdrijf je onnodige gedachten.

Kwalitatieve seks

Psychologen zeggen dat regelmatige seks een persoon drie jaar lang leven geeft en bovendien de sleutel is tot sterke familierelaties.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.