^

Gezondheid

Tavyegil

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 09.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Tavegil is een synthetische anti-allergische (antihistaminicum) drug van een groep ethanolamine-blokkers van histaminereceptoren. Andere handelsnamen voor dit medicijn zijn Alagil, Anghistan Clemastin, Lecazole, Meklastine, Mekloprodin fumarate, Rekonin, Rivtagil, Tavist, Fumartin.

Indicaties Tavyegil

Tavegil wordt voorgeschreven voor allergieën, die zich manifesteren als:

Tavegil (injecties) wordt gebruikt voor serumziekte, in het geval van angio-oedeem (het oedeem van Quincke) en anafylactische shock.

Vrijgaveformulier

Tavegilum afgevoerd in de vorm van tabletten (0,001 g), stroop (in injectieflacons van 60 ml of 100 ml maatlepel is bevestigd) en 0,1% oplossing voor injecties (2 ml in ampullen).

trusted-source[1]

Farmacodynamiek

Therapeutische werking Tavegilum basis van de werkzame stof - 1-methyl-2- [2- (α-methyl-p-chlorobenzhydryloxy) -ethyl] -pyrrolidine als een fumaraat, dat de afgifte van endogene neurotransmitter onmiddellijke type allergische reacties beïnvloedt - histamine.

Dit komt door het blokkeren van de stimulatie van cellen die zich op het buitenoppervlak van het cytoplasmatische membraan van perifere H1-receptoren van histamine bevinden. Bijgevolg niet verhoogd histaminesynthese, afnemende capillaire permeabiliteit, en - als gevolg daarvan - onderdrukt allergische reactie van het lichaam in de vorm van spoelen en jeuk, irritatie en zwelling van de slijmvliezen, bronchiale spasmen en anderen.

trusted-source[2], [3]

Farmacokinetiek

Absorptie van Tavegil in het spijsverteringskanaal bij inname is bijna 100% en gemiddeld na drie uur in het bloedplasma wordt de maximale concentratie van de werkzame stof bereikt. 90-95%, het medicijn bindt zich aan bloedplasma-eiwitten; de biologische beschikbaarheid is 39%.

Na 5-6 uur na inname van het maximale protivogistaminnoe effect van het medicijn, dat kan duren van 10 uur tot 24 uur.

Uit het bloedplasma komt Tavegil in twee fasen: een deel - ongeveer 3,5-4 uur later, de rest - na 1,5-2 dagen. Biologische transformatie van het medicijn vindt plaats in de lever, meer dan de helft van de producten van zijn verval wordt door de nieren uitgescheiden via het lichaam - met urine, waarin kleine hoeveelheden onveranderde werkzame stof aanwezig kunnen zijn.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Dosering en toediening

Tavegil in de vorm van tabletten wordt oraal ingenomen vóór de maaltijd. De standaard therapeutische dosis voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is 1 tablet (0,001 g) tweemaal daags 's morgens en' s avonds). Dosering voor kinderen van 6-12 jaar is 0,0005 g (halve tablet) tweemaal per dag. De maximaal toegestane dagelijkse dosis is 0,006 mg.

Tavegil in de vorm van siroop wordt oraal ingenomen: volwassenen en kinderen na 12 jaar - 10 ml tweemaal daags; kinderen 1-3 jaar - 2,5-5 ml per dag; 4-6 jaar - 5 ml; 7-12 jaar - 5-10 ml.

De oplossing voor injecties wordt in de spier of in een ader geïnjecteerd - 2 mg 2 keer per dag. Voor kinderen wordt het medicijn alleen intramusculair toegediend (25 μg per kilogram lichaamsgewicht).

trusted-source[16], [17], [18]

Gebruik Tavyegil tijdens zwangerschap

Het gebruik van Tavegil tijdens de zwangerschap, evenals tijdens het geven van borstvoeding is gecontra-indiceerd.

Contra

Onder de contra-indicaties voor het gebruik van Tavegil zijn:

  • verhoogde gevoeligheid voor antihistaminica;
  • kinderen tot 12 maanden;
  • bronchiale astma;
  • een maagzweer (vooral met vernauwing van de maagklier);
  • pathologie van de schildklier (hyperthyreoïdie, thyroiditis, enz.);
  • ziekten van de prostaat (met problemen bij het plassen);
  • verhoogde bloeddruk (arteriële hypertensie);
  • glaucoom (gesloten hoek).

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

Bijwerkingen Tavyegil

Mogelijke neveneffecten van het geneesmiddel kunnen hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, droge mond, verminderde eetlust, misselijkheid, constipatie of diarree, epigastrische pijn, frequent of moeilijk urineren, piepende ademhaling, kortademigheid sputum manifesteren bij het hoesten, anafylactische shock .

Het gebruik van Tavegil bij de behandeling van kinderen kan dergelijke bijwerkingen veroorzaken zoals agitatie, verhoogde nervositeit, slaapstoornissen, gevoelloosheid van de ledematen, convulsies.

trusted-source[14], [15]

Overdose

Bij een overdosis Tavegil wordt een droge mond waargenomen; verwijde pupillen; hyperemie van de huid van het gezicht, de nek en de borst van de borst; spijsverteringsstoornissen; de staat van onderdrukking (bij volwassenen) of opwinding (bij kinderen).

In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om de maag te spoelen en actieve kool te gebruiken.

trusted-source[19]

Interacties met andere geneesmiddelen

Tavegil verbetert het effect van kalmerende en hypnotiserende middelen, preparaten voor algemene anesthesie, neuroleptica en alcoholbevattende geneesmiddelen (tincturen).

Gelijktijdige ontvangst Tavegilum met anti-Parkinson geneesmiddelen selectief inwerkt op het monoamine oxidase (fenelzine, Azafen, eprobemide, Iproniazide, nialamide et al.) Versterkt ook de werking.

Evenzo is de interactie van Tavegil met acetylcholine-antagonisten (m-holinoblokatorov), gebruikt bij de behandeling van bronchiale astma, chronische obstructieve longziekte, enz.

trusted-source[20], [21], [22], [23]

Opslag condities

Het geneesmiddel moet worden opgenomen in lijst B, het moet worden bewaard in een droge, tegen licht beschermde plaats, bij een temperatuur van + 18-25 ° C.

trusted-source[24], [25]

Houdbaarheid

De houdbaarheid van Tavegil in tabletten is 5 jaar, oplossing voor injecties en siroop - 3 jaar.

trusted-source[26], [27]

Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Tavyegil" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.