^

Gezondheid

Seksuoloog

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Seksuologie neemt een belangrijke plaats in binnen de wetenschappen die zich bezighouden met de relatie tussen de tegenovergestelde geslachten. Onder de gebieden waar seksuologie zich mee bezighoudt, is het noodzakelijk om niet alleen schendingen toe te wijzen in het "normale" seksuele leven, maar ook in seksuele afwijkingen. De vertegenwoordiger van deze wetenschappelijke discipline is de seksuoloog. Seksuoloog is een arts die worstelt met seksuele aandoeningen van mensen en probeert hen te behoeden voor veel problemen.

Seksuologie is een discipline die het normale seksuele leven van een persoon kan karakteriseren en seksuele gewoonten kan bestuderen. In feite kan een seksuoloog niet alleen de problemen van seksuele aard begrijpen , maar ook mensen helpen de smaak van het leven te voelen.

Om een goede specialist in deze materie te worden, moet aandacht worden besteed aan verwante disciplines als biologie, pedagogiek, statistiek, sociologie, psychologie en, in sommige gevallen, forensische wetenschap.

De seksuoloog heeft kennis over de relatie tussen een man en een vrouw, hun seksualiteit en intiem leven. Bovendien moet hij goed georiënteerd zijn in seksuele pathologie, die zich kan manifesteren als een obsessie met seks, een aantrekking tot contacten van hetzelfde geslacht of intimidatie van kinderen.

Het is de plicht en taak van een seksuoloog om bepaalde stereotypen of normen op te leggen, maar om de oorzaak te vinden van de ontwikkeling van afwijkingen in menselijk gedrag. In de toekomst is het noodzakelijk om een plan te maken voor het corrigeren van seksuele pathologie en geleidelijk een persoon uit een pathologische aandoening te verwijderen.

trusted-source[1], [2], [3]

Wie is een seksuoloog?

Weet jij wie zo'n seksuoloog is? Dit is een specialist die zich bezighoudt met de behandeling van ziekten uit de seksuele sfeer. Daarnaast corrigeert hij seksueel gedrag en probeert hij ook met veel basisproblemen om te gaan. Dus, seksuele voorlichting is een belangrijk onderdeel van het leven van elke persoon. Als er problemen zijn met dit probleem, moet u deze corrigeren. Dit probleem wordt ook behandeld door een ervaren seksuoloog. Het gebeurt dat mensen problemen hebben met de relatie tussen de seksen. En dit gebeurt allemaal op een psychologisch niveau. Natuurlijk brengt dit een reeks onplezierige gevolgen met zich mee, die moeten worden bestreden. Met al deze vragen en zoek hulp bij een seksuoloog. Hij probeert op zijn beurt de oorzaak van dergelijk gedrag of fenomeen te bepalen en vervolgens "behandeling" aan te duiden.

Een seksuoloog kan zelfs als een soort psycholoog worden beschouwd, maar alleen in een specifieke kwestie. Over het algemeen is de wetenschap van de seksuologie heel breed en omvat ze elk jaar geleidelijk nieuwe concepten en richtingen. De seksuoloog probeert op zijn beurt dit alles op te lossen en om mensen te helpen om harmonie in hun seksuele leven te bereiken.

Om volledige hulp te garanderen, gebruiken ze niet alleen de principes van de seksuologie, maar ook andere wetenschappen die helpen het probleem vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Deze omvatten sociologie, sexopathologie, psychotherapie, psychoanalyse, psychosomatiek, gezinspsychologie en psychologische correctie.

Alvorens de hoeveelheid noodzakelijke zorg te bepalen, moet een seksuoloog de richting van het werk achterhalen. Dit kan normale seksuologie zijn, medisch, etnisch-cultureel en zelfs crimineel.

Normale seksuologie brengt het gewenste resultaat bij afwezigheid van pathologische afwijkingen bij mensen vanuit een medisch oogpunt. Medisch of klinisch - is in staat om schendingen te identificeren die problemen veroorzaken in de seksuele gezondheid van beide geslachten, en ook met hen worstelt en pogingen onderneemt om hun opnieuw verschijnen te voorkomen.

Etnoculturele seksuologie bestudeert de historisch geschoolde culturele verschillen tussen mannen en vrouwen. Wat betreft de criminele richting van de seksuologie, de seksuoloog helpt bij het onderzoeken van een misdrijf of kan zelfs seksueel geweld voorkomen.

Wanneer moet ik naar een seksuoloog gaan?

Realiseer je je wanneer je naar een seksuoloog moet en je het nodig hebt? Het moet dus duidelijk zijn dat deze specialist zich bezighoudt met een aantal kwesties met betrekking tot het seksuele leven van mensen. Hij is in staat om vele problemen met betrekking tot zowel de psychologie als de geneeskunde op te lossen. In feite is dit een specialist met een breed profiel. Dus wanneer moet je hem contacteren?

In feite zijn er veel redenen om naar de receptie te komen. Het eerste probleem heeft te maken met het verdwijnen van seksueel verlangen, in dit geval probeert de expert de oorzaak te achterhalen en op basis van deze omgang met het probleem. Bovendien zijn tieners geen zeldzame gasten van een seksuoloog. De jongere generatie moet immers op intelligente wijze alle subtiliteiten van de seksualiteit van het leven verklaren, zodat er in de toekomst geen problemen meer waren.

Mannen zouden aandacht moeten schenken aan het verschijnen van sommige klinische manifestaties, die wijzen op het begin van de ontwikkeling van schendingen in hun seksuele sfeer. Dus als er geen behoefte is aan geslachtsgemeenschap en aantrekking tot het andere geslacht, als er sprake is van een overtreding of een vertraging in de ejaculatie, afwezigheid van emissie of het optreden van een trage erectie, is het noodzakelijk om hulp te zoeken bij een seksuoloog.

Daarnaast zijn orgasmische ouderdom, post-coïtale hoofdpijn of dysforie, priapisme of ongemak tijdens masturbatie mogelijk.

Wanneer moet ik naar een seksuoloog in het vrouwelijke deel van de bevolking? Ze hebben misschien geen opwinding of plezier, wat het meest voorkomt bij vrouwen die het reproductieapparaat onderontwikkeld hebben, na infectieziekten in het verleden of abortussen.

Vergeet ook de aangeboren pathologie niet, met als gevolg een obstakel in het geslachtsorgaan. Spasme ingang van de vagina, dat een tonische samentrekkingen van de baarmoeder veroorzaakt tijdens geslachtsgemeenschap, schokken vaginale spieren en dijen met bijbehorende pijngevoel kan volledige ontspanning en tevredenheid te voorkomen. Meestal wordt deze aandoening op jonge leeftijd waargenomen in afwezigheid van seksuele ervaring.

Pijnlijke sensaties kunnen tijdens de hele geslachtsgemeenschap storen in de aanwezigheid van chronische of acute pathologie van inflammatoire aard in de baarmoederhals, de vagina en ook in tumorale neoplasmen van aanhangsels.

Bovendien is de expert bekwaam om de problematiek van seksuele relaties tussen een man en een vrouw te begrijpen. Frigiditeit, problemen met potentie, erectie en zelfs het ontbreken van een orgasme, dit alles is in staat de seksuoloog op te lossen. In al deze gevallen, en ter hulp naar deze specialist gestuurd.

Welke tests moet je doorgeven aan een seksuoloog?

Weet je welke tests je moet doorlopen als je een seksuoloog aanspreekt, en is het überhaupt nodig? In feite kan een seksuoloog op de een of andere manier als een psycholoog worden beschouwd, dus testen om het te nemen is niet nodig. Bij de primaire opname onderzoekt de arts in de regel de klachten van een persoon, wat hem zorgen baart en probeert op elke mogelijke manier de oorzaak van het optreden van dit of dat fenomeen te begrijpen. Bovendien is het belangrijkste om de algehele emotionele toestand van een persoon te beoordelen. Immers, in de meeste gevallen bevindt alles zich in een psychologische toestand en alle problemen ontstaan op dit niveau.

Nadat het gesprek is afgerond, geeft de seksuoloog de belangrijkste aanbevelingen met betrekking tot deze of gene situatie. In de regel zijn dit tips voor het aanpassen van de manier van leven, evenals de belangrijkste manieren om het probleem op te lossen dat is ontstaan. Als het probleem heel moeilijk is, moet je soms een cursus psychologische hulp volgen. Het is helemaal niet ingewikkeld, maar effectief. In sommige gevallen wordt een aanvullend onderzoek uitgevoerd. Voor dit doel worden laboratorium- en instrumentele methoden gebruikt voor het diagnosticeren van pathologische aandoeningen.

Welke tests moet je doorgeven aan een seksuoloog? Om het algemene niveau van gezondheid te bepalen, is het noodzakelijk om een klinische analyse uit te voeren, waarbij het bloed wordt onderzocht. Met behulp van de biochemische analyse is het mogelijk om de hoeveelheid creatinine, stikstofhoudende basen, bilirubine en leverenzymen te bepalen.

Bovendien moet het bloed worden onderzocht door bacteriële kweek, PCR of ELISA.

Ook moet urine worden geanalyseerd met behulp van een algemene analyse. Wat de hormonale achtergrond betreft, is voor de diagnose ervan een kwantitatieve bepaling van schildklierhormonen en geslachtshormonen (testosteron en oestrogenen) vereist.

Bij mannen moet je het ejaculaat en de uitscheiding van de prostaat analyseren en een uitstrijkje van de urethra nemen. Vrouwen moeten een uitstrijkje doen met het vaginale slijmvlies.

Welke diagnostische methoden gebruikt een seksuoloog?

Het is noodzakelijk om te begrijpen welke diagnostische methoden de seksuoloog gebruikt? Opgemerkt moet worden dat er geen speciale diagnostische methoden zijn. Allereerst probeert een specialist naar een persoon te luisteren, de oorzaak van het fenomeen te begrijpen en alleen, en wijst vervolgens manieren van oplossen toe.

In sommige gevallen kan een specialist enkele tests vereisen. Het eerste is dus een klinische en biochemische bloedtest. Op basis hiervan kun je begrijpen of alles normaal is in het menselijk lichaam. Immers, in feite kunnen veel problemen ontstaan op basis van de aanwezigheid van een ziekte of aandoening. Bovendien wordt de schildklier onderzocht. Natuurlijk moet je ook het niveau van testosteron in het lichaam van een man bepalen. In het vrouwelijk lichaam wordt het niveau van oestrogeen gecontroleerd.

Als het probleem niet in de psychologie ligt, wordt in dit geval een persoon naar een gespecialiseerde specialist gestuurd. Immers, soms stellen sommige vragen die de seksuoloog simpelweg niet kan oplossen. Daarom moet u contact opnemen met een bevoegde arts.

Bij het identificeren van de oorzaak van de aandoeningen, bestaande uit de aanwezigheid van een chronische inflammatoire focus, is het noodzakelijk om een medicamenteuze behandeling te gebruiken. Als de stoornissen verband houden met het voortplantingssysteem, wordt het aanbevolen om reflexotherapie, vibrodrenage of intieme kunststoffen te gebruiken.

Een grote stap op weg naar het oplossen van het probleem wordt beschouwd als vertrouwelijk contact seksuoloog en de patiënt, maar ook het bewustzijn van de laatste te zijn zorgt ervoor dat de pathologie en de aanwezigheid van een verlangen om te winnen.

Bovendien moet de behandeling beide partners betreffen, omdat het belangrijk is om een geliefde te ondersteunen en mee te werken aan het oplossen van het probleem. Dit vereist regelmatige bezoeken aan de arts en zorgvuldige uitvoering van zijn advies.

Voor een meer gedetailleerde studie van de oorzaken van de ziekte bij de intieme levenssfeer, sextherapeut analyseert het sperma, een onderzoek waarbij Doppler vasculaire genitaliën, en prostaat ultrasoon diagnose methode via het rectum.

Echografie van hormoonproducerende organen, analyse van het hormoonniveau en microscopie van uitstrijkjes helpen op hun beurt de omvang van het probleem te beoordelen.

Wat doet een seksuoloog?

Het is noodzakelijk om te begrijpen wat een seksuoloog aan het doen is en wanneer contact met hem op te nemen. De hoofdtaak van een seksuoloog is om mensen te helpen die ongemak of veranderingen in hun seksuele leven ervaren. Heel vaak in de praktijk neemt een arts de taken op van een seksuoloog en een sekstherapeut.

In feite zijn de problemen in beide gevallen bijna hetzelfde als ontwikkeling. Met een grondige kennis van de meeste aanverwante wetenschappen is de seksuoloog in staat om de ware oorzaak van seksuele pathologie te identificeren en er geleidelijk van af te komen. Problemen kunnen betrekking hebben op het intieme leven, familierelaties tussen mensen en de invloed van omgevingsfactoren op seksuele activiteit.

De taken van de seksuoloog zijn om bestaande aandoeningen in de seksuele sfeer te behandelen, vernieuwing van harmonie en correctie van relaties tussen partners in intiem en dagelijks leven. Ook speelt de seksuoloog een ondersteunende rol bij de vorming van een jong stel als een eenheid van de samenleving. Dit geldt zelfs voor paren die bereid zijn om opnieuw een serieuze relatie op te bouwen na een mislukte poging in het verleden.

Deze specialist behandelt alle seksologische problemen die kunnen optreden tussen een man en een vrouw. Dus benadert hij enkele vragen van de kant van de psychologie, in feite ontstaan soortgelijke verschijnselen niet zomaar. Natuurlijk zijn er ook problemen die behandeld moeten worden en die helemaal niet op de psychologie van toepassing zijn. Naast het begrijpen van de problemen, moet deze specialist in staat zijn om mensen competent te helpen. Hij zou disciplines als sociologie, psychologie en zelfs geneeskunde moeten begrijpen.

De seksuoloog is een specialist in een breed veld, veel wetenschappen zouden zich aan hem moeten overgeven. Het is niet zo eenvoudig om mensen in de seksuele kwestie te helpen. Hij moet de juiste diagnose stellen en de manieren kennen om de situatie op te lossen. Dankzij zulke specialisten kun je het gezin zelfs redden. Daarom moet zo'n arts over alle kwaliteiten van een psycholoog beschikken. Maar naast het oplossen van psychische problemen, is hij betrokken bij een aantal andere kwesties, die in de volgende paragraaf zullen worden besproken.

Welke ziekten worden behandeld door een seksuoloog?

Dus, welke ziekten worden behandeld door een seksuoloog en wanneer behandel je hem? Allereerst wordt deze specialist aangesproken wanneer de seksuele begeerte verdwijnt. En het kan verdwijnen als het gaat om zijn constante partner, en in het algemeen. Deze vraag kan de seksuoloog oplossen. Daarnaast wordt de specialist benaderd op het gebied van homoseksualiteit, erectiestoornissen, gebrek aan orgasme en frigiditeit. Het gaat allemaal om niet-psychologische problemen.

Bovendien overweegt de seksuoloog kwesties die verband houden met het constante winden van de situatie. Dus mensen hebben vaak problemen vanwege angst dat alles fout zal gaan. In dit geval is het alleen nodig om de kwestie vanuit het oogpunt van de psychologie te beschouwen. Het komt ook voor dat mensen tijdens de zwangerschap geen seksueel leven kunnen leiden. In dit nummer helpt deze specialist te begrijpen. Vaak heeft een man problemen op deze achtergrond, dus het is verstandig om de persoon de hele situatie uit te leggen en hem te verzekeren dat alles normaal is. Bovendien hebben adolescenten bepaalde begeleiding nodig voordat zij met hun seksuele leven beginnen. Natuurlijk is het moeilijk om de kinderen te overtuigen om een seksuoloog te bezoeken, maar dit is echt in staat om van veel problemen af te komen. Over het algemeen is de reikwijdte van het werk van de seksuoloog zeer breed.

Het vrouwelijke en mannelijke deel van de bevolking kan een patiënt van een seksuoloog zijn vanwege zijn brede werkterrein, dat zowel psychologische stoornissen als orgaanpathologie omvat. Welke ziekten worden behandeld door een seksuoloog?

Bij vrouwen is het vaak mogelijk om pijnlijke gewaarwordingen te observeren in het begin of het proces van geslachtsgemeenschap, die worden veroorzaakt door ontstekingshaarden in de organen van het voortplantingssysteem in de chronische fase. Het is ook mogelijk om seksuele aantrekking tot het andere geslacht te verminderen als gevolg van hormonale veranderingen in het lichaam.

Welke ziekten worden door een seksuoloog behandeld bij mannen? Uit de pathologie van de voortplantingsorganen moeten ontstekingsprocessen in de prostaatklier, urethra, colliculitis, orchitis en epididymitis worden onderscheiden. Als gevolg van een overtreding van de lokale bloedsomloop kan gangreen van de penis of het scrotum ontstaan.

In het geval van een infectie die seksueel overdraagbaar is, kan de ziekte bij beide partners worden vastgesteld. Bijvoorbeeld syfilis, herpes, gonorroe, aids, trichomoniasis en schimmelinfectie van de urino-geslachtsorganen.

In het geval van langdurige ontstekingsziekten, kunnen er problemen zijn in de seksuele sfeer, zoals verminderde potentie of snelle ejaculatie.

Adviezen van een seksuoloog

Welk advies moet een seksuoloog in gedachten houden en naar hen luisteren. De meeste familieproblemen beginnen net hetzelfde met seksuele aandoeningen. Wanneer ruzies beginnen, wederzijds onbegrip, evenals ernstiger problemen, moet men altijd denken aan het seksuele leven. Immers, in de meeste gevallen begint het allemaal hierdoor.

Als een man zijn seksleven niet leuk vindt, zijn er enkele problemen met de erectie, maar zijn er geen pijnlijke gewaarwordingen? In dit geval moet u hulp zoeken bij een ervaren seksuoloog. Als 's nachts veelvuldig urineren optreedt, en je leeftijd dus niet is verstreken voor 40 jaar? Alles is duidelijk, hoogstwaarschijnlijk is het een kwestie van seksuele disfunctie. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen door een seksuoloog. Negeer daarom niet het bezoek van deze specialist.

Vrouwen hebben soms geen zelfvertrouwen en daardoor zijn er problemen van seksuele aard. Hiermee moet je vechten, niet onafhankelijk, maar onder begeleiding van een ervaren seksuoloog. Veel van de eerlijke seks beseffen niet hoe je hun vrouwelijke schoonheid kunt gebruiken, evenals aantrekkelijkheid. Ontdek en voel me welkom en geliefd zal een ervaren specialist helpen.

Als het seksleven niet zoveel plezier oplevert, hoeveel vroeger, dan is het de moeite waard om naar de volgende aanbevelingen te luisteren: 

  1. Beide partners moeten zoveel mogelijk ontspannen. Dit kan worden bereikt met behulp van een bepaalde situatie. Bovendien is het noodzakelijk dat een man er rekening mee houdt dat hij een vrouw moet voorbereiden op geslachtsgemeenschap, en dat hij het moet voorbereiden. Dit vereist aandacht voor liefkozingen en woorden, waarna het zal worden "afgestemd" op de juiste golf. 
  2. Vrouwen moeten van hun lichaam houden, dus zullen ze meer ontspannen zijn en klaar om een orgasme te krijgen. Je kunt ook voor dit doel seksspeeltjes gebruiken, waarmee een vrouw kan ontspannen en begrijpen wat ze nodig heeft voor plezier. 
  3. Het advies van een seksuoloog-arts beveelt aan dat je meer tijd aan het seksuele deel van het leven besteedt, omdat er vaker wel dan niet genoeg tijd voor is. Het is ook de moeite waard om het te diversifiëren met je verbeelding, misschien is de selectie van een andere pose een oplossing voor frigiditeit. 
  4. Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren en met je partner te praten over het onderwerp van het intieme leven. Zo kun je meer leren over de voorkeuren van je helft en niet alleen om je partner maximaal plezier te geven, maar ook om zelf nieuwe sensaties te leren. 

Seksuoloog - dit is de arts die in staat is om de complexen te verwijderen en opnieuw om de kans te geven om ten volle van het leven te genieten.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.