^

Gezondheid

Sekstherapeut

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Een sekstherapeut is een specialist die betrokken is bij de diagnose en behandeling van seksuele stoornissen en aandoeningen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Laten we eens kijken naar de kenmerken van de seksuoloog, de methoden die de arts gebruikt in zijn werk en wanneer het nodig is om hulp te zoeken bij een arts.

De seksuoloog helpt bij het herstellen van de seksuele harmonie in gezinnen, behandelt verschillende ziektes (impotentie, voortijdige ejaculatie, verminderde libidofuncties). Ook behandelt de arts de behandeling van stoornissen en schendingen van seksuele aard, perversie, pathologie en afwijkingen die stoornissen in het seksuele leven veroorzaken.

Het vakgebied van kennis en onderzoek waarin een arts gespecialiseerd is, is seksopathologie, dat wil zeggen, de wetenschap van het seksuele leven. Seksopathologie is het gebied van klinische geneeskunde, dat zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van seksuele disfunctie. De seksuoloog bestudeert de emotionele, persoonlijkheid en functionele aspecten van aandoeningen die seksuele pathologieën veroorzaken. De arts onderzoekt de patronen van ontwikkeling van pathologieën en afwijkingen, gebaseerd op gynaecologie, urologie, neuropathologie, psychiatrie, endocrinologie.

trusted-source[1], [2], [3]

Wie is een sekstherapeut?

Wie is een sekstherapeut - een arts die zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van seksuele aandoeningen. De arts diagnosticeert psychologische en andere afwijkingen die het seksuele leven beïnvloeden. De seksuoloog adviseert koppels en mensen die net seksuele relaties beginnen over de psycho-hygiëne van het seksuele leven. De arts voert een uitgebreid onderzoek uit van de patiënten en bestudeert de symptomen van seksuele aandoeningen.

In zijn werk gebruikt de arts de theorie van algemene sexopathologie, gebaseerd op de patronen van differentiatie van geslachten en seksuele behoeften. Een seksuoloog bestudeert ziektes die seksuele disfunctie veroorzaken en stelt een behandelplan op voor overtredingen. Ook gebruikt de arts praktische seksopathologie in zijn werk, de formules van mannelijke en vrouwelijke seksualiteit en seksueel leven vormend.

Wanneer moet ik naar een sekstherapeut?

Wanneer moet ik naar een sekstherapeut en welke symptomatologie van seksuele aandoeningen vereist de tussenkomst van een arts?

 • Als een man een erectiestoornis heeft , dan is hiervoor behandeling nodig. Deze ziekte kan worden veroorzaakt door mentale en neurologische aandoeningen of fungeren als een symptoom van een ziekte zoals impotentie.
 • Voortijdige ejaculatie is een andere seksuele afwijking die behandeling vereist. Ejaculatie wordt niet gecontroleerd, en het gebeurt zelfs voor het ontvangen van bevrediging van geslachtsgemeenschap.
 • Overtredingen van seksueel verlangen, dat wil zeggen, het libido ontstaat zowel bij mannen als bij vrouwen. De aandoening kan tijdelijk of pathologisch zijn. In het tweede geval ontbreekt een van de partners volledig aan seksuele verlangens, fantasieën en de interesse voor seksuele intimiteit verdwijnt. Deze seksuele stoornis wordt geassocieerd met psychische problemen en trauma, dus de behandeling is niet alleen een sekstherapeut, maar ook een psychiater.

Welke testen moet je doorgeven aan een seksuoloog?

Als u naar een arts gaat voor de diagnose en behandeling van problemen en ziekten van seksuele aard, moet u weten welke tests u moet doorstaan wanneer u een seksuoloog aanspreekt. Een standaardanalyse is een uitgebreide bloedtest voor biochemie, een vingerbloedtest en een urinetest. Voor vrouwen is het verplicht om het niveau van oestrogeen-, prolactine- en ultrageluidonderzoek van de eierstokken te bepalen.

Als een man zich tot een sekstherapeut wendt, is het naast bloed en urine noodzakelijk om een analyse door te geven om het niveau van testosteron en creatinine te bepalen. Ook kan de seksuoloog aanwijzingen geven voor leverfunctietests en echografisch onderzoek van de schildklier.

Welke diagnostische methoden gebruikt een seksuoloog?

Elke arts in zijn medische praktijk gebruikt bepaalde technieken en methoden die helpen bij de diagnose van ziekten, stoornissen en aandoeningen. Laten we eens kijken naar welke diagnostische methoden de seksuoloog gebruikt in zijn werk.

Allereerst is dit een primair onderzoek en consultatie - de arts voert een gesprek met de patiënt om de reden voor de behandeling en studie van de symptomen van een seksuele stoornis te achterhalen. Daarna schrijft de arts tests voor levering voor en ontwikkelt een plan voor een volwaardige behandeling. Tijdens het onderzoek van de patiënt kan de seksuoloog aanwijzingen geven voor het afleveren van tests die de diagnose van de stoornis kunnen stellen, de oorzaak van zijn verschijning kunnen vinden en deze kunnen genezen. Seksopathologen schrijven hun patiënten soms een onderzoek voor van een psychiater, gynaecoloog, endocrinoloog en androloog.

Wat doet een seksuoloog?

Wat een sekstherapeut doet - de arts voert onderzoeken uit naar afwijkingen, dat wil zeggen perversies, die verband houden met seksuele ziektes en lichaamsveranderingen. De belangrijkste taak van een sekstherapeut is het tijdig opsporen van stoornissen en afwijkingen van seksuele relaties en de effectieve behandeling ervan.

De arts adviseert koppels in kwesties van seksueel leven, helpt de problemen van seksuele en interpersoonlijke relaties te begrijpen. Ook voert de seksuoloog preventieve gesprekken met jonggehuwden over de psychologische en hygiënische aspecten van het seksuele leven in het huwelijk.

Welke ziekten worden behandeld door een sekstherapeut?

Als u zich zorgen maakt over problemen van seksuele aard, moet u weten welke ziekten de seksuoloog behandelt. Het werk van de arts houdt dus verband met de behandeling, diagnose en preventie van dergelijke ziekten en afwijkingen:

 • Verminderde interesse in seks en seksuele relaties met een van de partners.
 • Snelle ejaculatie, problemen met potentie en verminderd libido.
 • Vaginisme is een vrouw ziekte die aanvallen van de vagina veroorzaakt en het seksuele leven ontkent. In de regel gebeurt het tegen de achtergrond van psychische stoornissen.
 • Anorgasmie.
 • Frigiditeit is de afwezigheid van opwinding en seksuele gevoelens.

Alvorens een behandelplan op te stellen voert een seksuoloog een volledige diagnose van patiënten uit, onderzoekt de symptomen en zoekt naar de oorzaken die de ziekte veroorzaakten.

Seksopatholoog tips

Tips seksopatholoog - een aanbeveling die u toestaat om de gezondheid en het nut van het seksuele leven te behouden. Laten we eens kijken naar het basisadvies van een sekstherapeut.

 • Rustige romantische sfeer en voorlopige strelingen - dit is de garantie voor maximale emancipatie van partners. Om je aan te passen aan een intieme golf, vergeet je alle problemen een tijdje, probeer je te ontspannen, te bezorgen en te genieten.
 • Aarzel niet om te zeggen dat de problemen in het intieme leven van veel paren verband houden met een misverstand dat voortkomt uit beperkingen, geheimhouding en zelfs bescheidenheid. Wie, hoe ken je je lichaam niet beter. Help je partner om je goed te voelen, vertel ons wat je leuk vindt en wat je wilt. Dit helpt niet alleen om te ontspannen, maar ook om vooroordelen weg te nemen.
 • Wees niet bang om te experimenteren en je te ontwikkelen - als je je verveelt met je seksleven, het vervelend voor je lijkt, en seks vermoeiend is, probeer dan iets nieuws. Diversificeer seks met seksspeeltjes (mooi erotisch ondergoed, vibrators, dildo's en andere accessoires).
 • Vergeet niet dat er tussen liefdevolle mensen geen geheimen en verboden mogen zijn, zowel in interpersoonlijke relaties als in intieme relaties. Volledig vertrouwen is de garantie voor echte harmonie.

Een seksuoloog is een specialist die betrokken is bij de diagnose en behandeling van verschillende pathologieën en aandoeningen van het seksuele leven. De arts helpt de complexen het hoofd te bieden en behandelt ziekten die frustratie en ongemak veroorzaken bij seksuele relaties tussen partners.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.