^
A
A
A

Vaginismus en psedovaginizm

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Vaginisme - een reflex samentrekken van de spieren die de vagina bij de vagina gevuld comprimeren (bijvoorbeeld ging de penis, vinger of ander voorwerp), ondanks de wens dan vrouwen, gericht op het object penetratie, bij gebrek aan structurele of andere lichamelijke aandoeningen. Vaginisme wordt vaak geassocieerd met angst voor pijn en angst voor het inbrengen van een vreemd lichaam in de vagina.

Vaginisme komt meestal voor bij het begin van seksuele activiteit. De krampachtige samentrekking van de spieren wordt voorafgegaan door de angst voor pijn tijdens ontmaagding, maar in sommige gevallen ontstaat het plotseling, onverwacht voor de patiënt op het moment van pijnlijke ontmaagding. Zachte, tactvolle mannen staan niet op coïtus. Wanneer u het opnieuw probeert, wordt alles herhaald. In de toekomst manifesteert vaginisme zich bij gynaecologisch onderzoek. Er zijn drie niveaus van vaginisme te onderscheiden: 1 graad - de reactie treedt op wanneer een penis of instrument tijdens gynaecologisch onderzoek in de vagina wordt ingebracht; II graad - de reactie treedt op wanneer u de geslachtsdelen aanraakt of wacht om ze aan te raken; III graad - de reactie treedt op wanneer een presentatie van een seksuele daad of gynaecologisch onderzoek.

De afwezigheid van ontmaagding getrouwde echtgenoten nauwelijks ervaren, hoewel in veel gevallen geen afbreuk doet aan interpersoonlijke relaties en seksuele aanpassing van het paar vindt plaats op het niveau van de kinderboerderij of (indien mogelijk) het vestibulair coïtus. Vrouwen met vaginisme kunnen vaak orgasmen ervaren, maar als ze contact opnemen met hun arts, voelen ze zich minderwaardig of hebben ze een verlangen om een kind te krijgen.

Diagnose van Vaginismus

Voor de diagnose van vaginisme is het noodzakelijk om fysieke oorzaken uit te sluiten. Voor dit doel wordt het onderzoek uitgevoerd na het einde van de behandeling, wat het onderzoek mogelijk maakt. De patiënt zit in een zittende positie op de stoel, na verdunning van de kleine schaamlippen, worden ze in de spiegels onderzocht of door het gaatje van het maagdenvlies gevist. Deze eenvoudige techniek (vingeronderzoek) kan tegelijkertijd de aanwezigheid van een normale vagina bevestigen en een diagnose van vaginisme veronderstellen.

Vaginisme moeten worden onderscheiden van psedovaginizma wanneer de pijn wanneer het proberen om introjection, krampachtige krampen en defensieve reactie van vrouwen ondergeschikt zijn, als gevolg van de nederlaag van genitosegmentarnoy component (ontwikkelingsstoornissen, obesitas, verklevingen en andere gynaecologische aandoeningen, waardoor introitus scherp pijnlijk). Bovendien moet vaginisme worden onderscheiden van koi-tofobii - angst voor pijn tijdens het vrijen, het voorkomen van de uitvoering ervan en gaat niet gepaard met krampachtige samentrekking van de vaginale spieren. Soortgelijke fenomenen met vaginisme kunnen worden veroorzaakt door onjuiste acties, veroorzaakt door onwetendheid over de anatomie van de geslachtsorganen door beide partners. In dit geval volstaat een enkele correctie om de seksuele functie te herstellen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Behandeling van vaginisme

De behandeling van vaginisme is om het gedrag te veranderen, inclusief de ervaring van het gebruik van een zelfcontact vanaf de ingang van de vagina en langzaam vooruit bewegen, waardoor de angst voor daaropvolgende pijn wordt verminderd. De vrouw moet het perineum dagelijks zo dicht mogelijk bij de ingang van de vagina aanraken en de kleine schaamlippen met haar vingers verspreiden. Wanneer de angst en angst bij contact met de ingang van de vagina voorbijgaan, kan de patiënt een vinger in het gat van het maagdenvlies steken, waardoor de ingang van de vagina groter wordt. Als het inbrengen van de vinger geen ongemak veroorzaakt, kunnen vaginale dilators, op maat gemaakt op grootte, worden aanbevolen. Deze expanders kunnen worden aanbevolen voor natuurlijke bougie. Ze laten perivaginale spieren wennen aan een lichte toename van de druk zonder reflexreductie. De eerste extender die een vrouw kan toestaan om een partner tijdens de geslachtsgemeenschap te injecteren, zal minder pijnlijk zijn, omdat een vrouw seksueel opgewonden is. Als de toepassing van dilators pijnloos is, moet het seksuele koppel de vulva opwarmen door voorzichtig de penis in te brengen. Tijdens seksueel spel moet een vrouw wennen aan het voelen van een lul op haar vulva. Uiteindelijk kan een vrouw gedeeltelijk of volledig een partner in de vagina inbrengen. Ze kan zich meer zelfverzekerd voelen terwijl ze zich in de hoogste positie bevindt. Sommige mannen ervaren situationele erectiestoornissen in deze positie en fosfodiësteraseremmers kunnen worden aanbevolen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.