^

Gezondheid

A
A
A

Erectiestoornissen (impotentie)

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Erectiestoornissen (impotentie) - een constant gebrek aan vermogen om een erectie te bereiken en / of te behouden die voldoende is voor een volledige geslachtsgemeenschap. Ondanks het feit dat erectiestoornissen (impotentie) niet van toepassing zijn op ernstige gezondheidsproblemen, kan het de mentale toestand van een man aanzienlijk beïnvloeden, de kwaliteit van zijn leven verminderen, partnerschappen en de kracht van het gezin schenden.

trusted-source[1], [2]

Epidemiologie

Erectiestoornissen (impotentie) met matige tot ernstige ernst komen voor bij 10-20% van de mannen, en de frequentie ervan neemt toe met de leeftijd.

De ontwikkeling van de erectie wordt verzorgd door neurovasculaire mechanismen die onder controle staan van mentale en hormonale invloeden. Dit leidt tot dilatatie van de slagaders van de penis, ontspanning van de trabeculaire gladde spieren en uitzetting van de cellen van de holle lichamen in combinatie met orgelveneuze occlusie. Uiteraard factoren die tot een verlaging van de arteriële aanvoer naar zwellichamen (arteriële insufficiëntie van de penis), of tot een verhoging van veneuze afvoer (venookklyuzivnye overtredingen), kan erectiele dysfunctie (impotentie).

Erectiestoornissen (impotentie) optreedt als gevolg van dezelfde factoren als de ziekte van het cardiovasculaire systeem: leeftijd, depressie,  gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht, roken, drugsgebruik, hyperlipidemie en het metabool syndroom.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Vormen

Erectiestoornissen (impotentie) worden ingedeeld naar ernst: mild, matig, ernstig; en de redenen voor het voorkomen ervan: organisch, psychogeen en gecombineerd, d.w.z. Combinatie van mentale en organische factoren. Men moet niet vergeten dat psychogene effecten aanwezig zijn in alle soorten erectiestoornissen (impotentie).

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

Diagnostics erectiestoornissen (impotentie)

Erectiestoornissen (impotentie) zijn moeilijk te diagnosticeren, deze diagnose heeft verschillende doelen:

  • de aanwezigheid van erectiestoornissen bevestigen (impotentie);
  • om de mate van expressie van erectiestoornissen (impotentie) vast te stellen;
  • om de oorzaak van erectiestoornissen (impotentie), d.w.z. Een ziekte die de ontwikkeling heeft veroorzaakt;
  • bepalen of de patiënt lijdt alleen door erectiestoornissen (impotentie) of het wordt gecombineerd met andere vormen van seksuele disfunctie.

Diagnose wordt aanbevolen om te beginnen met een gedetailleerd gesprek met de patiënt, waarbij informatie wordt verzameld over de gezondheidstoestand in het algemeen en mentale toestand. Analyseer de gegevens van de algemene en seksologische anamnese, evenals de toestand van de copulatieve functie eerder en op dit moment. Het is noodzakelijk om informatie te verkrijgen over de aard van de relatie met de seksuele partner, voorafgaand overleg en behandeling.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26]

Wat moeten we onderzoeken?

Hoe te onderzoeken?

Met wie kun je contact opnemen?

Behandeling erectiestoornissen (impotentie)

Erectiestoornissen (impotentie) worden behandeld voor een specifiek doel - dit is het bereiken van de kwaliteit van erecties, wat noodzakelijk is voor een volledige geslachtsgemeenschap. De patiënt moet worden geïnformeerd over de mogelijke methoden, de effectiviteit en negatieve eigenschappen.

Erectiele dysfunctie (impotentie) wordt behandeld door toepassing van een etiologische en pathogenetische benadering. Allereerst betreft het diabetes, arteriële hypertensie,  metaboolsyndroom. Op aanhoudende genezing van erectiele dysfunctie (impotentie) kan worden verwacht in het geval van psychogene erectiele dysfunctie (impotentie) (rationele psychotherapie), posttraumatische arteriogene erectiele dysfunctie (impotentie) bij jonge mannen met hormonale stoornissen (hypogonadisme, hyperprolactinemie).

Het voorkomen

Erectiestoornissen (impotentie) kan worden voorkomen met behulp van de volgende manieren: normalisering van de levensstijl, voldoende fysieke activiteit, met uitzondering van het roken, het beperken van alcoholgebruik, monitoring en correctie van het lichaamsgewicht, de inhoud van  glucose  en lipiden in het bloed, evenals regelmatige seksuele activiteit.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31], [32], [33]

Prognose

Individueel geselecteerde en stapsgewijze toepassing van moderne methoden voor de behandeling van erectiestoornissen (impotentie) maakt het overweldigende merendeel van de gevallen mogelijk om seksuele rehabilitatie van patiënten te bereiken.

trusted-source[34], [35], [36], [37], [38]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.