^

Gezondheid

Ziekten van het urogenitaal stelsel

Angiomyolipomen van de linker en rechter nier

Onder goedaardige tumoren is er zo'n specifiek neoplasma als angiomyolipoma, dat per ongeluk kan worden gedetecteerd tijdens beeldvorming van de buikorganen.

Scheuren in de voorhuid bij mannen en kinderen

Scheuren in de voorhuid verschijnen aan de binnenkant van het huidvel. Ze zijn zowel klein, onopvallend, veroorzaken geen pijnlijke sensaties, als groot, wat niet over het hoofd kan worden gezien.

Testiculaire hematocele

Hematocele is meestal het gevolg van bloeding uit beschadigde bloedvaten. Dit gebeurt met traumatische verwondingen, chirurgische ingrepen. Bij sommige patiënten wordt het optreden van pathologie geassocieerd met de ontwikkeling van zaadbalkanker, wanneer de tumor groeit en de integriteit van het scrotale vasculaire netwerk schendt.

Preventie van cystitis bij vrouwen, mannen en kinderen

Voor de preventie van chronische cystitis is het belangrijk om het plassen niet uit te stellen, om jezelf te beschermen tegen verkoudheid, om persoonlijke hygiëne in acht te nemen, vooral in de intieme zone. Het ondergoed moet los zitten, knijp niet in de luchtbel.

Waarom is het scrotum opgezwollen en wat te doen?

Een symptoom zoals scrotumoedeem kan om verschillende redenen bij mannen op elke leeftijd voorkomen, het kan eenzijdig of bilateraal zijn, het kan gepaard gaan met andere symptomen, met name hyperemie en pijn.

Soorten en waarom zijn bacteriën in urine gevaarlijk?

Tegenwoordig hoort men steeds vaker de vraag of bacteriën in urine gevaarlijk zijn. Moeten ze daar verschijnen? Het blijkt dat urine wordt beschouwd als een voorwaardelijk steriele biologische vloeistof, dus normaal gesproken mag het geen bacteriën bevatten. 

Bacteriën in urine: diagnose, behandeling

Bacteriën in de urine zijn een uiterst ongunstig teken dat wijst op een ernstig aanhoudend ontstekings- en infectieus proces dat de nieren, de urinewegen en mogelijk zelfs het bloed en andere lichaamssystemen aantast.

Bacteriën in urine: wat betekent het?

Verschillende pathologieën van inwendige organen, met name van de nieren, urinewegen, gaan gepaard met het feit dat bacteriën in de urine van vrouwen en mannen zich intensief beginnen te vermenigvuldigen.

Diffuse veranderingen in het parenchym en de sinussen van de nieren: wat is het?

Door aan patiënten uit te leggen wat diffuse veranderingen in de nieren, gedetecteerd tijdens hun echografie (VS), betekenen, praten nefrologen en urologen over echografisch gevisualiseerde pathologische afwijkingen in de weefsels en individuele structuren van dit orgaan.

Azotemie

Als we de naam 'azotemie' uit het Latijn vertalen, betekent het letterlijk 'stikstof in de bloedbaan'. Soms wordt deze aandoening uremie genoemd - dat wil zeggen "urine in de bloedbaan", maar de concepten zijn niet precies hetzelfde: azotemie is meestal de basis van uremie.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.