Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Pijn in de onderarm

Medical expert of the article

Ortopedist
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 24.06.2018

Soms gebeurt er in het leven, zodat de pijn niets geeft om over na te denken, zo ongeveer. Pijn in de onderarm kan anders zijn. Het kan plotseling zwaaien op het moment van plotselinge beweging, kan een kant van het lichaam voor een lange tijd naar beneden trekken, het kan de hele tijd jammeren, het kan geen slaap geven. Pijn van welke aard dan ook heeft altijd een specifieke reden. Hoe kom je ervan af? Laten we naar dit artikel kijken.

Velen adviseren - ga naar de dokter, en ze hebben gelijk. Maar, als 's nachts' gevangen 'en voor de ambulance - is niet alles zo slecht? En, als er op dit moment niemand is die het kind achterlaat? En deze "ifs" zijn veel. En het probleem moet nu worden opgelost, omdat elke pijn voorkomt dat iemand normaal leeft. In dergelijke gevallen zoeken mensen naar informatie op internet.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Oorzaken

Oorzaken van pijn in de onderarm

 1. Trauma van het pols- en ellebooggewricht, de spieren van de onderarm kunnen pijn in de onderarm veroorzaken. Deze verwondingen kunnen open en gesloten zijn. In het geval van ernstige verwondingen, namelijk kneuzingen, onderhuidse spierbreuken, fracturen van de onderarmbeenderen, zullen zich waarschijnlijk subfasciale hematomen vormen, die bloedvaten en zenuweinden kunnen comprimeren. Tijdens een dergelijke actie zijn de gevolgen mogelijk: een schending van de functionele activiteit van het penseel, wat het verlies van gevoeligheid van de huid niet uitsluit.

Wat de onderhuidse breuken van spieren en pezen betreft, dit is een zeldzaam verschijnsel. In het geval van gedeeltelijke en absolute schade zijn gedeeltelijke pijn in de onderarm, blauwe plekken en problematische bewegingen van de hand en vingers niet uitgesloten.

 1. Overbelasting of overbelasting van de spieren van de onderarm, bijvoorbeeld het tillen van te zware lading, fysieke activiteit, plotselinge beweging kan pijn in de onderarm veroorzaken, soms tot een dystrofisch proces. Type pijn: pijn. Als de hand in een vuist wordt gedrukt, neemt de pijn in de onderarm toe. Op het moment van beweging van het polsgewricht kan de pijn acuut zijn.
 2. Purulente tenosynovitis - de gevolgen van panaritium of phlegmon van de hand. Symptomen: koorts van het hele lichaam, zwelling van lokale betekenis, huidhyperemie, omdat etterig weefsel dat smelt pus. Bovendien is, naast de beperkingen, volledige disfunctie van de vingers mogelijk en is de pijn in de onderarm scherp en scherp.
 3. Als gevolg van verdichting van het transversale ligament en vernauwing van het polskanaal, treedt pijn in de onderarm op. In de geneeskunde worden dergelijke ziekten carpaletunnelsyndroom genoemd, wat leidt tot compressie van de medianuszenuw, vaten van de pols en pezen van de buigspieren.
 4. Beroepsactiviteiten (timmermannen, slijpmachines, strijkmachines, enz.) Kunnen sommige ziekten veroorzaken: myositis. De pijn in de onderarm is ondraaglijk, zelfs brandend. De rechterhand heeft een grotendeels linker onderarm en de linkerhand heeft de rechter onderarm.
 5. Reflex neurodystrofisch en neurovasculair syndroom. Met deze diagnose lijdt een persoon pijnlijke pijn, die niet alleen de onderarm treft, maar ook het occipitale deel van hoofd, nek, schouder en hand bedekt.
 6. Scalenus en pectalgic-syndroom kunnen pijn in de onderarm veroorzaken. In menselijke taal wordt dit uitgelegd als schendingen van het reflex- en spiertonuskarakter in de borstspieren. Bovendien worden de arteria subclavia en de plexus brachialis geperst.
 7. Pleskopatiya treedt op als gevolg van trauma, tumorvorming of bestraling.
 8. De samengedrukte mediane zenuw in de zone van de ronde pronator vormt een scherpe pijn in de onderarm.

Oorzaken en ziekten die een brandende, scherpe, scherpe, pijnlijke pijn in de onderarm veroorzaken, zijn in feite veel meer, en elk van hen heeft zijn gevolgen en symptomen.

trusted-source[6], [7]

Symptomen

Symptomen van pijn in de onderarm

Pijn in de onderarm kan worden gerechtvaardigd door verschillende oorzaken, respectievelijk, en een verscheidenheid aan symptomen.

Er is een hele groep ontstekingsprocessen en laesies van pezen, waarvan de oorzaak tendentie en tendinose zijn. In het geval van een pathologische overgang naar het ligament en de omringende omhulling, ontwikkelt zich tendovaginitis. Er is pijn in de onderarm en de functies van de bovenste ledematen zijn verstoord. In de regel is tendinitis en tendinose een gelijktijdige ziekte, aangezien de factoren van hun optreden identiek zijn, evenals de behandelingsmethoden.

Tijdens de ontsteking van de pees wordt het risico op een mogelijke breuk gecreëerd. Ontstekingsproces wordt gekenmerkt door dergelijke symptomen:

 • tijdens de beweging is er pijn,
 • passieve bewegingen mogen geen pijn in de onderarm veroorzaken,
 • als je het getroffen gebied aanraakt, dan zijn er pijnlijke sensaties,
 • verhoogde lokale temperatuur,
 • roodheid van de huid en zelfs zwelling in de pijnzone,
 • "Crunch" in de gewrichten in het bewegingsproces.

Diffuse fasciitis is een van de soorten ontstekingsprocessen. Zijn kenmerkende eigenschappen zijn dat in deze situatie de verbindende schil van de spieren van de onderarm wordt aangetast. Symptomen van deze ziekte:

 • pijn in de onderarm trekken,
 • zwakte van samentrekkingen in hand en vingers,
 • Huidveranderingen lijken op cellulitis met kleine zeehonden.

Gewrichtsdislocaties hebben deze symptomatologie:

 • pijn in de onderarm, in de schouder, in de pols, ellebooggewricht, hand,
 • externe veranderingen: "kegel" in het gewrichtsgebied en in de buurt van de holte, zwelling,
 • De bewegingen van de aangedane arm samen met de onderarm zijn beperkt, vaak zelfs onmogelijk.

Stressfractuur is het resultaat van fysieke activiteit. Meestal wordt een dergelijke diagnose gevonden bij sporters.

Breuken veroorzaakt door trauma hebben dergelijke tekenen:

 • de groeiende pijn in de onderarm, die ook geeft aan de naburige delen van het lichaam (hand, rug) in het bewegingsproces,
 • zwelling en zwelling in het aangedane punt,
 • onderhuidse bloeding,
 • geen normale armpositie,
 • verminderde mobiliteit, inclusief beperkte mobiliteit,
 • mogelijk "crunching" van een gebroken bot,
 • als de breuk open is, kunnen fragmenten van botten worden gezien,
 • met een open fractuur gekenmerkt door bloeden en traumatische shock.

Breuken in het gebied van het ellebooggewricht treden meestal op als gevolg van een val op de elleboog of een scherpe samentrekking van de triceps. Bepaal de aanwezigheid van een fractuur in deze zone kan te wijten zijn aan dergelijke symptomen:

 • wallen en vervorming in de aangedane holte,
 • blauwe, paarse tint,
 • in de rechtgetrokken staat hangt de hand,
 • om een hand te bewegen is het onmogelijk, omdat er slechts bij één poging sprake is van een sterk penetrerende pijn,
 • Onmogelijkheid om zelfstandig de onderarm te ontbinden in het geval van een fractuur met verplaatsing.

Artritis is een andere vorm van een ontstekingsproces, die wordt bepaald door de volgende symptomen:

 • stijfheid en pijn in de onderarm,
 • verandert de vorm van het gewricht,
 • beperking van bewegingen van het getroffen ledemaat,
 • roodheid van de huid,
 • ongewone "crunch" tijdens de belasting.

Artrose is een ziekte die wordt gevormd op basis van vernietiging van kraakbeenweefsel op de oppervlakken van het gewricht.

Symptomen in de beginfase van de ontwikkeling van osteoartritis:

 • periodieke pijn in de onderarm, die optreedt na verhoogde lichamelijke inspanning,
 • pijn 's nachts.

De klinische vorm van osteoartritis heeft andere symptomen:

 • beperkte ledemaatbewegingen, meer verergerde moeilijkheden zijn kenmerkend in de ochtend,
 • "Crunch".

Pijn in de spieren van de onderarm

Het is logisch dat als de spieren acuut pijnlijk zijn, dit de nederlaag van de spieren is. Laten we nu kijken naar de nederlagen:

 1. 1. Myositis. Het werd als iets hoger beschouwd.
 2. Fysieke overbelasting is een verschijnsel dat meestal voorkomt. In dit geval is er pijn in de onderarm en in de hele arm. Als je niet stopt met trainen, verspreiden de pijnzintuigen zich door het hele gebied van de arm, inclusief de hand. Als gevolg van chronische overspanning zijn dystrofische processen mogelijk.
 3. Stretching spieren. In dit geval kunnen de spieren een gezwollen voorkomen hebben en gaan ze natuurlijk gepaard met pijn, vooral als ze aanvoelen. Zelden, maar gebeurt nog steeds, de zwelling en de toegenomen grootte van de onderarm.
 4. Voorarmspieren van de onderarm. Pijn in de onderarm heeft niet alleen betrekking op de spier zelf, maar ook op de pees. Als de opening groot genoeg is, is het mogelijk dat de spier kan worden losgemaakt van de pees. De pijn is ongelooflijk scherp en sterk. Bij spiertranen zijn er wijzigingen: een groot oedeem op de plaats van beschadiging, een hematoom. In het geval van hematoomvorming is de onderarm heet om aan te raken. De extreme gevolgen zijn onder meer de onherstelbare vernietiging van zenuwvezels en spierweefsel, met als gevolg het onvermogen de hand en vingers te buigen of te ontbinden.

Pijn in de onderarm

Het is mogelijk dat pijn in de onderarm klinische vormen van de ziekte met betrekking tot neurologie, vertebrology kan dragen, of is gerelateerd aan de metabole, het immuunsysteem, neuroreflex en neurovasculaire aandoeningen, en ga zo maar door.

Veneuze trombose - de ziekte is te wijten aan de verstopping van de aderen, wat de natuurlijke bloedstroom ontkent. Bovendien worden de wanden van de bloedvaten en de omliggende weefsels ontstoken. De pijn kan in dit geval anders zijn: pijnlijk, krampachtig, sterk, scherp, scherp, saai, doof, gematigd. Het gevaar van deze diagnose is dat een trombus zich kan afscheiden van de vaatwand en met een bloedstroom het hart, de longen of de hersenen kan binnendringen.

Reflex neurodystrofische en neurovasculaire syndromen.

Lupus erythematosus, die inherent is aan de symptomen:

 • ernstige vermoeidheid,
 • een progressieve uitslag op de huid,
 • pijn in de gewrichten,
 • nederlaag van de nieren, hart, longen, bloed,
 • gewichtsverlies,
 • overvloedige haaruitval,
 • ontstoken lymfeklieren,
 • huidvasculitis,
 • bloedarmoede,
 • gezwollen voeten en handpalmen.

trusted-source[8], [9]

Ernstige pijn in de onderarm

Erger dan pijn, alleen permanente, hevige pijn in de onderarm, die niet alleen de beweging belemmert, maar zelfs verlamt. Welke ziekten kunnen ernstige pijn in de onderarm veroorzaken?

 • Jicht. Zeker, veel mensen hebben gehoord dat vanwege de grote aanwezigheid van urinezuur in het bloedplasma, zouten worden afgezet op het oppervlak van de gewrichten. Maar heel weinig mensen weten van de ongelooflijk brandende en sterke pijn, waarvan de wortel in de gewrichten van de duim op het been zit en naar de onderarm knijpt. De gevolgen omvatten polyartritis.
 • Plexitis is een ontstekingsproces met betrekking tot de brachiale plexus. Als oorzaak treedt meestal een trauma op. In ernstige gevallen is er een verstoring in de toevoer van weefsels die de bovenste ledematen treffen. Deze ziekte heeft twee graden van ontwikkeling: paralytisch en neuralgisch. De eerste graad is te wijten aan spierverlamming. De tweede - spontane pijn in het schoudergewricht.
 • Vertebrale hernia. Zijn eigenaardigheid is dat het pijn in de onderarm reflecteert, en niet in het gebied van de cervicale en thoracale wervelkolom, ondanks het feit dat de kern van de ziekte daar is. In dit geval verandert de onderarm zijn uiterlijk niet, er zijn geen obstakels in de beweging. Pijn, de basis van deze ziekte, kan iemand 's nachts uit bed halen.

Spierpijn in de onderarm

Spierpijn in de onderarm wordt meestal verklaard door fysieke inspanning, maar de ziekten worden niet uitgesloten: tendovaginitis, tendentitis, pees syndroom, scalenus syndroom enzovoort.

 1. Crepening tenosynovitis is de tweede naam van paratenonitis van de onderarm. Op het moment van beweging is er pijn in het gebied van de laesie, crepitus. De inflammatoire ontwikkeling is acuut. Er is een mogelijkheid dat de ziekte chronisch kan worden.
 2. Tunnelsyndroom. In dit geval ontstaat er pijn in de handen, meestal het begin van zijn uiterlijk - de rechterhand. De basis voor een dergelijk resultaat kan een eentonig werk zijn. Een dergelijke diagnose is vooral kenmerkend voor mensen die op een computer werken. Bovendien, als de factor die deze ziekte veroorzaakt, zijn onder meer:
 • zwangerschap,
 • artritis,
 • gipotireoz,
 • zwaarlijvigheid
 • diabetes,
 • systematische, identieke bewegingen van handen,
 • polsblessures,
 • knokige uitwassen, 
 • roken.
 1. Scalenus-syndroom of een syndroom van voorste trap is de aanwezigheid van spasmen, condensatie en zelfs verdikking van de aangedane spier.

Pijn in de rechter onderarm

Dit soort pijn in de onderarm (zowel rechts als links) kan een gevolg zijn van verschillende oorzaken:

 • catarrale ziektes (spieren "breken" bij de temperatuur),
 • capsulitis - ontsteking van het gewrichtsvlies. Het gevaar van een capsulitis is dat de patiënt zich in een toestand van langdurige invaliditeit bevindt. Over het algemeen bedreigt deze ziekte mensen tot 50 jaar niet. Maar toch waren er geregistreerde gevallen waarin bij de patiënten verscheen en jongere mensen - tot 40 jaar. De eigenaardigheid van de capsulitis is dat pijn in de onderarm niet alleen verdoofd maar ook sterk kan zijn. Een kenmerkend symptoom voor de capsulitis is beperkte bewegingen van de hand, vooral naar binnen. Wat betreft de oorzaken van de ziekte, de gevolgen kunnen worden veroorzaakt door trauma of verschijnen spontaan,
 • nojushchaja pijn in een onderarm «op een weer» wordt gekenmerkt door een humeroscapulaire periartritis of trauma's van gewrichten die niet volledig zijn genezen. Wat is de oorzaak van humeroparous periarthritis en zijn symptomen?
  • Allereerst omvatten de oorzaken trauma's: dislocatie, schouderklappen, ongebruikelijke schouderbelasting, enzovoort;
  • degeneratieve ontwikkeling in de wervelkolom, leidend tot trofische disfunctie in de buurt van de gewrichtsweefsels;
  • ziektes die de reflexprocessen beïnvloeden ten opzichte van het schoudergewricht, bijvoorbeeld hartinfarct.

trusted-source[10], [11], [12]

Tekenen van pijn in de onderarm

Het wordt vaak aangetroffen bij mensen die hun toevlucht hebben genomen tot behandeling met anticoagulantia, ontworpen om de bloedstolling te remmen. In de loop waarvan een plotselinge bloeding in de spieren van de onderarm mogelijk is. Pijn in de onderarm kan in dit geval pijn doen en trekken. Bovendien neemt de onderarm toe in omvang, er zijn hematomen. Bij dit alles is de aanwezigheid van een verwonding niet noodzakelijk.

Evenzo, als u de schouder en de onderarm "trekt", is het mogelijk dat er een overbelasting is uitgevoerd op de schouder, gevormd door zwaartekracht of scherpe bewegingen.

trusted-source[13], [14]

Scherpe pijn in de onderarm

Dit omvat ziekten die zijn behandeld met symptomen van acute pijn. Evenzo kan een sterke scherpe pijn in de onderarm de aanwezigheid van dergelijke ziekten betekenen:

 • cervicale osteochondrose - in eenvoudige termen, ongeveer als volgt: als we kijken naar de wervelkolom, als hoofdvoortstuwingssysteem als een mechanisme, moet een smeermiddel, waarbij de wrijving proces uitgebreid verzacht, in casu de tussenwervelschijven. Wanneer de beweging van de schijf contact met elkaar, en bij afwezigheid van de smeermiddelfilm, schijven worden gewist en verdwijnen, en waarvan er een scherpe pijn in de bovenarm. Cervicale osteochondrose is de afwezigheid van onnatuurlijke smering;
 • capsules;
 • bursitis - de naam komt van het woord "slijmbeurs" - de periarticulaire zak. Het zit daarin vocht ophoopt, wat een verzachtend effect heeft op het gewricht tijdens het bewegingproces. Ontsteking van deze zak wordt bursitis genoemd. Bovendien, dat er tijdens de ontwikkeling van de ziekte een scherpe pijn in de onderarm is, kunnen mechanische veranderingen optreden: zwelling, roodheid van de huid, verhoogde temperatuur in de lokale zin, beperkte bewegingen.

Pijn in de linker onderarm

De linkerkant van de stam is geladen met vitale organen zoals het hart, linker nier en urineleider, milt, pancreas, deel van de maag en dergelijke. Pijn in de linker onderarm kan volledig los staan van spier- en botaandoeningen. De mogelijkheid om problemen te hebben in verband met hartaandoeningen is niet uitgesloten. Als het echt om het hart gaat, dan vloeit in dit geval de pijn in de onderarm in de hand, inclusief de hand. De pijn in dit geval is enigszins verdoofd, het effect van een stevige hand. In deze situatie kan een persoon lange tijd aan de linkerkant niet slapen of liggen, terwijl de hand begint te verdoven en zeuren.

Pijn in de linker onderarm kan een andere betekenis hebben:

 • ontsteking van pezen van de linkerschouder,
 • tendinitis van de biceps,
 • bursitis,
 • afzetting van calciumzouten,
 • letsel
 • tumor,
 • humeroparous periarthrosis,
 • impigmentsyndroom,
 • verkalking van de onderarm,
 • artrose en artritis.

trusted-source[15], [16], [17]

Pijn in de onderarm en de elleboog

Vaak gebeurt het dat de pijn in de onderarm de elleboog aantast, en soms kan de aangedane zenuw of het ontstoken gewricht in de elleboog in de onderarm en zelfs in de nek geven. Hier als bij een kiespijn: een tand doet pijn en de pijnlijke zone van dekking beïnvloedt de hele kaak. Laten we dus kijken naar de oorzaken van pijn:

 • aangetaste kraakbeen en bot: artritis, artrose, hondokaltsinoz, synoviale chondromatosis, elleboogverwonding, ellebooggewricht osteofyten, tumoren van het ellebooggewricht, jicht;
 • het aangetaste musculoskeletale apparaat, waaronder ziekten als bursitis en epicondylitis van het ellebooggewricht, tendinitis, dysfasische fasciitis, het syndroom van het cubitale kanaal;
 • problemen met het zenuwstelsel en het cardiovasculaire systeem, dat pijn in de onderarm, elleboog en nek veroorzaken: de ulnaire zenuw neuritis, myocardiaal infarct, neurotrofe Charcot artropathie, hemofilie, lage rugpijn en hernia's.

Hierboven hebben we gekeken naar de varianten van ziekten op basis waarvan pijn in de onderarm en in de elleboog kan voorkomen. Maar daarnaast zijn er mechanische effecten, die in het dagelijks leven verwondingen worden genoemd: dislocatie, breuk, verstuiking, scheuren, breuken enzovoort.

Bij een fractuur van het ellebooggewricht zijn pijnlijke gewaarwordingen acuut. De oorzaak van deze pijn is niet alleen een gebroken gewricht, maar ook beschadigde zenuwen, bloedvaten, weefsels die werden aangetast door botfragmenten. En, zoals u zelf begrijpt, in het geval van de aangedane zenuw, kan pijn iemand zelfs tot een verlies van bewustzijn leiden. Naast pijnlijke tekenen, is het mogelijk om breuk van het ellebooggewricht te bepalen vanwege het niet-natuurlijke bottenkraken in het beschadigde gebied. En ook de bewegingen van de hand worden beperkt, soms onmogelijk. Externe veranderingen zijn ook aanwezig: vervorming van het gewricht; blauwe plekken, als gevolg van schade aan de bloedvaten.

Pijn in de onderarm en elleboog veroorzaakt door ischemische contractuur Volkmann is een van de meest gevaarlijke een factor zijn oorsprong in strijd is met de acute arteriële bloedstroom in de hand omdat deze beschadigd of compressie van vaten oedeem.

Symptomen van ischemische contractuur van Volkmann: bleke huid op de arm, ledemaat wordt koud, verminderde huidgevoeligheid, zwak (of gebrek daaraan) pols, gezwollen vingers.

Als gevolg van het scheuren van de pees van het ellebooggewricht, treft pijn in de onderarm de hele arm op dezelfde manier als in dit geval, in de regel, de hoofdkracht van mechanische actie is gericht op de biceps of biceps armspier. Het feit dat pezen uit spieren worden gescheurd, is niet uitgesloten.

Acute pijn in de onderarm, maar vaker in de elleboog, kan praten over de vorming van osteofyten - pathologische uitwassen op het vlak van het kraakbeen- en botweefsel. De oorzaak van een mogelijke diagnose is: onjuist calciummetabolisme of vervormingsstress.

Chondromatose wordt uitgelegd als een bot- of kraakbeenachtige groei in het gewricht. Als gevolg van deze actie worden het bot en het gewricht vervormd, het zieke ledemaat wordt ingekort. Het ontstekingsproces, dat een onafscheidelijk fenomeen van deze ziekte is, verhoogt de pijn in de onderarm, bij de elleboog. Met betrekking tot de klinische situatie zijn er inherente symptomen: pijn op het moment van flexie en extensie van de elleboog, zwelling, strakke gewrichtsbewegingen, contractuurvorming, hypertrofie in de buurt van de gewrichtsspieren.

Pijn in de onderarm of in de elleboog van het pijnlijke karakter kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van een tumor. Algemene malaise van kwaadaardige processen wordt gekenmerkt door zwakte, vermoeidheid, koorts, gebrek aan eetlust, gewichtsverlies. Wat betreft de pijn zelf, in het beginstadium van de ontwikkeling van de ziekte, trekt deze niet bijzonder de aandacht naar zichzelf. Maar na verloop van tijd krijgen pijnlijke gevoelens een obsessief en pijnlijk karakter, zelfs 's nachts. Hoe progressiever de ziekte wordt, des te intenser is pijn. En, nog belangrijker, het is onmogelijk om pijn met een verdoving te elimineren.

Epicondylitis (ontsteking van het ligamenteuze apparaat van het ellebooggewricht) vormt pijn in de onderarm en elleboog met lasten op de arm, dat wil zeggen, in een kalme toestand, de pijn stoort niet. De tekenen van deze ziekte omvatten dergelijke verschijnselen: de afwezigheid van schending van de bewegingen van de hand, er zijn geen externe veranderingen, wanneer het gewricht aanvoelt, ontstaat pijn.

Neurologie onderscheidt een ziekte die pijn in de onderarm en elleboog kan veroorzaken, bekend als het syndroom van het cubitale kanaal - de gewurgde zenuw in het ulnaire kanaal. Deze ziekte lijkt niet "van niet naar waar", de factoren van zijn vorming zijn microtrauma's van gewrichtsbeenderen of genetische predispositie. Bovendien is het syndroom van de cubital canal neurologie neuritis - ontsteking van de nervus ulnaris.

Hemofilie is een van de provocateurs van pijn in het onderarm- en ellebooggebied, omdat het kenmerkend is voor frequente bloedingen in de gewrichtszones, inclusief het ellebooggewricht. Als we het hebben over de factor van het veroorzakende agens van de ziekte, is het een genetische predispositie, die verband houdt met het verkeerde proces van bloedstolling. Hemofilie maakt zich zelfs in de kindertijd gevoeld, wanneer het lichaam het meest vatbaar is voor verwonding.

Pijn in de linker onderarm

Pijn in de onderarm aan de linkerkant kan wijzen op de aanwezigheid van een van de bovenstaande ziekten. Bovendien is de pijn van pijn anders, daarom is het nodig om de soorten en vormen van pijn te onderscheiden. Als het pijnlijke syndroom het gebied van de schouder tot de elleboog bedekt, kan dit fenomeen vaak wijzen op een hartinfarct. De pijn in dit geval kan sterk zijn, en misschien - verdoofd. De bron van de pijn zelf rust in de borst, maar geeft vaak aan de linkerkant van de romp, nek en zelfs maag. De ziekte manifesteert zich als bleekheid, zwaar gevoel op de borst, kortademigheid, duizeligheid, bewustzijnsverlies.

Als de symptomen zijn als volgt: misselijkheid pijn in de onderarm, in de linker schouder en onder de linker schouderbladen; aan de linkerkant van de nek - kan niet wijzen op ziekten die verband houden met de wervelkolom, maar met het hart. De variant van myositis is niet uitgesloten. In het geval van myositis zijn het stoombad en massage gevaarlijke dingen.

Pijn in de linkerarm

Er zijn gevallen waarin pijn in de onderarm, zo lijkt het, voortkomt uit niet waar vandaan. In het bijzonder is de persoon verloren in vermoeden, wanneer de pijn het linkergebied van de onderarm en de rest van de hand bedekt. Hij begint na te denken over mogelijke verwondingen of de ongemakkelijke houding van het lichaam in het slaapproces, wat overigens niet wordt uitgesloten.

Wanneer de linkerarm pijn doet en zelfs breekt op een zodanige manier dat hij moeilijk op te tillen is, spreekt hij van een waarschijnlijke chronische tendovaginitis. Vaak heeft tendovaginitis een infectieuze oorsprong, bijvoorbeeld een snee in de arm.

In het geval van een beknelde zenuw is de pijn in de onderarm zo sterk dat een persoon een klein stukje brood niet kan vasthouden. Bij de behandeling van speciale populariteit worden gebruikt: zalf met heparine, balsem Karavaev.

Pijn in de rechter onderarm

Er zijn veel tips om pijn in de onderarm te elimineren, of het nu rechts of links is. Maar om eerlijk te zijn, het luisteren naar hen is buitengewoon gevaarlijk, omdat het wordt aanbevolen om fysiotherapie, massages, waterprocedures, stoombaden voor één ziekte te gebruiken en deze behandelmethode is gecontraïndiceerd. Daarom is het voor het uitvoeren van de behandeling noodzakelijk om een arts te raadplegen en na de vastgestelde diagnose toevlucht te nemen tot behandelingsmethoden.

Hierboven hebben we al rekening gehouden met de namen van ziekten die pijn in de onderarm kunnen veroorzaken, pijn in de linker onderarm. Sommigen van hen (artritis, osteoartritis, jicht, reuma, artritis, capsulitis, bursitis, een geknepen zenuw, hemofilie, enzovoort) kan leiden tot pijn in de rechter onderarm, de schouder en de elleboog van de rechterhand.

Pijn in de schouder en onderarm

Wat kan pijn veroorzaken in onderarm en schouder? In de regel zijn dat de schuld voor de aanwezigheid van dergelijke problemen als gebrek aan zorg voor hun gezondheid in de toekomst belooft ons problemen met de gewrichten, botten, zenuwen entrapment, stam spieren, en ga zo maar door. Hoe kan de manier van leven de mogelijke pijn in de onderarm en schouder in de toekomst precies beïnvloeden?

Ten eerste, het gebrek aan middelen van bestaan, verkeerde lichaamshouding tijdens de slaap (zelfs oncomfortabele matras, het open raam door het bed - een ontwerp), slechte houding, dezelfde soort beweging of de positie van de monotone - een impact hebben op de toestand van het bewegingsapparaat;

Ten tweede hypothermie (blussen zonder speciale voorbereiding, duiken in koud water, kleding niet volgens seizoen) - de kans op schrale zenuwuiteinden, spieren;

Ten derde, die een perfect lichaam te hebben, soms met overmatige fanatisme gaat naar zijn doel, wat leidt tot een uitrekken of scheuren van de spieren, enkel en verwondingen van de gewrichten en botten. Wat betreft mensen wier werk zware voorwerpen (laders) moet heffen, vergeet dan niet om de veiligheid en de bescherming van de arbeid te lezen. In elk geval moeten de maximale volumes worden aangegeven die aan een persoon kunnen worden opgeheven zonder gebruik te maken van hijsapparatuur. Maar hoe het ook was, gezondheid is belangrijker dan werk.

Maar er zijn dingen die niet onderhevig zijn aan onze inspanningen, laten we uitgaan van een erfelijke aanleg voor een bepaalde ziekte (artritis, hemofilie) of accidenteel letsel bij het huishouden (dislocatie, fractuur).

Vormen

Scherpe pijn in de onderarm

Een van de meest onaangename, zelfs pijnlijke sensaties is een scherpe pijn in de onderarm, die wordt verklaard door dergelijke ziekten:

 • artritis, inclusief reumatoïde artritis,
 • artrose,
 • tendinitis,
 • neuritis van de nervus brachialis.

Laten we meer in detail bekijken. Dus, artritis kan helse pijn in de onderarm veroorzaken, vervorming van het aangetaste gewricht. Deze ziekte kan op elke leeftijd voorkomen, zelfs bij kinderen. De oorzaken van artritis:

 1. Infecties van verschillende soorten, bijvoorbeeld tuberculose, ARVI, ARI, FLU, verkoudheden, SOA's enzovoort. Staphylococcus aureus en streptococcus zijn de belangrijkste ziekteverwekkers van artritis;
 2. Mechanische impact op de schouder en onderarm, zoals chirurgische ingrepen in het gewricht, trauma;
 3. Genetische aanleg voor gewrichtsaandoeningen. Maar om zeker te zeggen dat artritis een absoluut erfelijke ziekte is, kan dat niet zijn. Maar als de familie patiënten met artritis had, is het beter om het onderzoek te ondergaan met als doel preventie;
 4. Zwakke immuniteit, roken, onderkoeling, verhoogd lichaamsgewicht.

Artrose is meestal eigen aan ouderen. Wat de symptomen betreft, is er een mogelijke acute pijn in de onderarm, zelfs bij de geringste bewegingen, die verergerd wordt door de belasting op de schouder of arm. Bovendien wordt de arm van de patiënt vrijwel onbeweeglijk, vooral wanneer deze wordt geheven. Artrose verschijnt gewoon niet. Om het te vormen, heb je een reden nodig, laten we zeggen reumatoïde artritis of psoriasis. Verstoring van het metabolisme in het gewricht kan artrose veroorzaken.

Tendonitis en tendonose werden hierboven beschouwd.

Neuritis van de humeruszenuw. Pijn in de onderarm in dit geval, worden de patiënten verward met gewrichtspijn in dezelfde zone, hoewel het gewricht in feite helemaal niet kan worden aangeraakt. Hier zijn de pijnsensaties vergelijkbaar met kiespijn op de manier waarop de zenuw zelf is weggenomen. De ondoorzichtigheid van deze ziekte ligt in het feit dat neuritis van de nervus brachialis kan leiden tot perifere verlamming, waardoor de hand levenloos hangt.

Diagnostics

Diagnose van pijn in de onderarm

De diagnose van pijn hangt af van de aard van de ziekte. Als, bijvoorbeeld, een persoon op uitgestrekte hand viel, dan is er geen punt in op zoek naar een antwoord dankzij een elektrocardiogram, of, integendeel, in de afwezigheid van de schade - een breuk dom te kijken. Maar in elk geval, als er pijn in de onderarm is, dan is er de reden voor het optreden ervan.

Bij de receptie van de dokter, allereerst, voel je de pijnzone: onderarm, schouder, elleboog, nek enzovoort. Dit wordt vooral gedaan om de ziekte uit te roeien, die een radicaal behandeling - operatie, bijvoorbeeld tumor, tussenwervelschijven hernia, osteomyelitis, meningitis, epidurale abces, keelholte abces, trombose, en meer.

In sommige gevallen lijdt de diagnose aan problemen, omdat sommige ziekten moeilijk te bepalen zijn, bijvoorbeeld humeropathie periarthropathie, voornamelijk geassocieerd met schade aan zachte periarticulaire weefsels. Pleurale schouder periarthropathie heeft verschillende variëteiten:

 • tendinitis van de rotator manchet. In dit geval is de pijn in de onderarm diffuus, vergezeld van een beperkt lateraal vlak van de schouder. Wanneer de schouder wordt verhoogd, intensiveert de pijn;
 • Subacromiale bursitis, volgens pijn, wordt als volgt geanalyseerd: lichte pijn op het moment dat de arm boven het hoofd wordt opgeheven;
 • tendinitis van de biceps. Pijn in de onderarm en schouder wordt geassocieerd met peesaandoeningen;
 • arthritis;
 • adhesieve capsulitis, laten we zeggen de finale van ziekten die verband houden met de pathologie van het brachiale weefsel of met neurologie, namelijk met betrekking tot het schoudergewricht. Hier is de pijn in de onderarm erg sterk, scherp en scherp.

De exacte diagnose van het gebruikelijke gevoel is niet compleet. Tegenwoordig gaat medisch onderzoek gepaard met röntgenfoto's, echografie, MRI of andere computerapparatuur. Evenzo helpt een bloedtest om de aanwezigheid van infecties, metastasen (met kanker), gebrek aan vitamines en gunstige micro-elementen (calcium) te bepalen. Het belangrijkste is om geen conclusies te trekken, omdat dezelfde symptomen volledig verschillende oorzaken kunnen hebben.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22], [23], [24]

Behandeling

Behandeling van pijn in de onderarm

Voordat ik het had over hoe pijn in de onderarm te behandelen, zou ik willen herinneren aan wat artsen in deze kwestie competent zijn:

 • orthopedist - aangeboren ziekten; ziekten geassocieerd met het bewegingsapparaat;
 • Traumatologist - een arts die alles behandelt van dislocaties, eindigend met ernstige verwondingen en open fracturen;
 • de chirurg is een generalist die is gespecialiseerd in verschillende gebieden, van gynaecologie tot hartziekte;
 • reumatoloog - een specialist met een smalle betekenis, of beter gezegd, op het gebied van bindweefsels, gewrichten. Is ook gespecialiseerd in reumatische hartziekten;
 • vertebrolog - behandelt de behandeling van ziekten van de wervelkolom;
 • neuroloog - hier is duidelijk dat de arts neurologische problemen oplost;
 • osteopaat - heeft te maken met een aantal diagnoses:
  • ziekten van de wervelkolom en gewrichten,
  • ziekten van de KNO-organen,
  • neurologische ziekten,
  • ziekten van inwendige organen (spijsvertering, waarvan de ziekten ook pijn in de onderarm kunnen veroorzaken),
  • kinder-, mannen- en vrouwenziekten,
  • resultaten van verwondingen,
  • zwangerschap en bevalling. 
 • oncoloog - heelt kankerziekten van elke complexiteit,
 • cardioloog - elimineert de problemen in verband met het hart.

De pijn zelf kan worden geëlimineerd met pijnmedicatie, maar het is onmogelijk om het probleem op deze manier op te lossen. En dus, hoe de reden voor de pijn uit te roeien? In eerste instantie moet u de diagnose stellen, waarna de behandeling wordt uitgevoerd:

Verwonding van het pols- en ellebooggewricht

Trakteer uzelf niet op iets dat niet wordt aanbevolen, maar ten strengste verboden omdat deze handeling kan leiden tot handicaps. Maar hoe pijn in de onderarm en in een andere pijnzone met pijnstillers kan worden geëlimineerd, kan een aantal tips worden gegeven. Als de meest effectieve medicijnen om pijn in de geneeskunde te elimineren zijn bekend: "Ibuprofen", "Ketanov".

Overweeg manieren om ze te gebruiken en contra-indicaties:

 • "Ibuprofen" is een kindergeneesmiddel bedoeld voor de eliminatie van verschillende soorten pijn, waaronder kiespijn. Beveel de kinderen "Ibuprofen" vanaf de leeftijd van drie maanden. De dosis wordt individueel ingesteld, afhankelijk van de mate van pijnsymptomen. De maximale dosis voor een volwassene is 12 tabletten. Kinderen vanaf één jaar, als 1 tablet - 200 mg, vervolgens 20 mg / 1 kg lichaamsgewicht, dat wil zeggen met het lichaamsgewicht van het kind 10 kg - 200 mg. Dit cijfer is verdeeld in 3-4 ontvangst. Bij artritis, de maximale dosis tot 40 mg / 1 kg.

Bijwerkingen: misselijkheid, braken, anorexia, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, rusteloosheid, slapeloosheid, tinnitus, wazig zicht, verhoogde bloeddruk, zwelling, hemolytische anemie, granulocytopenie, trombocytopenie, angio-oedeem, bronchiale obstructie allergische huidreacties.

Contra-indicaties: darmzweren en maag, colitis ulcerosa, problemen met leverfunctie, astma, bloed aandoeningen (leukopenie, trombocytopenie), hartfalen, ziekten van het oog met betrekking tot de zwangerschap derde trimester en tijdens de lactatie, overgevoeligheid voor het geneesmiddel.

Overdosering: misselijkheid, braken, buikpijn, tachycardie, bradycardie, tinnitus, hoofdpijn, slaperigheid, remming, verminderde nierfunctie.

 • "Ketanov". Veel mensen nemen hun toevlucht tot dit medicijn, zelfs met als doel tandpijn te stoppen. In weerwil van alle de populariteit van deze low-cost tabletten, zou ik willen zeggen dat het niet uitmaakt hoe sterk zou geen pijn in de onderarm, moet eraan worden herinnerd dat er een notie van "norm", de overmaat aan die kunnen leiden tot ongewenste gevolgen, zoals hypertensie. Wat dit betreft, is arteriële hypertensie niet het enige bijproduct. De lijst van bijwerkingen is zeer breed: misselijkheid, braken, huiduitslag, droge mond, en nog veel meer. Contra-indicaties zijn onder andere persoonlijke intolerantie van het geneesmiddel, leeftijd onder de 16 jaar, de ziekte van het spijsverteringsstelsel, waaronder zweren, zwangerschap en borstvoeding. Wat de dosering betreft, dan hangt alles weer af van de intensiteit van de pijn. Maar toch, de aanbevolen verhouding is deze: 10 mg elke 3 tot 4 uur. De maximale dagelijkse norm is 90 mg.

Overbelasting of overbelasting van de spieren van de onderarm

Pijn in de onderarm neemt in dit geval tijdens het bewegen toe. Dienovereenkomstig is bedrust, rust, afwezigheid van onnodige bewegingen de beste oplossing. Geforceerde pogingen om handbewegingen te maken, kunnen de situatie verergeren. Onbelangrijke overspanning wordt verwijderd door de afwezigheid van bewegingen van het aangetaste deel van het lichaam tot volledig herstel. Als alles erg serieus is en er vermoedens zijn dat een peesruptuur mogelijk is, dan moet men zich zorgen maken over de komst van de ambulance, omdat de noodzaak van chirurgisch ingrijpen mogelijk is. Als eerste hulp heb je rust nodig, ijs, hef je gewonde arm op, knijp je in de breekzone en maak je deze vast.

Purulente tenosynovitis

Purulente tenosynovitis wordt operatief behandeld, dat wil zeggen operatief. Ja, er zijn in onze tijd slimme mensen die op het internet Chinese pillen bestellen en infusies van kruiden maken om deze ziekte te behandelen. Maar als u logisch denkt dat deze medicijnen effectief zouden zijn, zouden mensen dan geld weggooien voor operaties? Nee, natuurlijk. Maar het feit blijft een feit, en je kunt hier geen operatie uitstellen. Tijdens de operatie wordt de peesvagina geopend om het aangedane gebied van pus te reinigen. Warme baden worden elke dag geproduceerd met de toevoeging van kaliumpermanganaat. Breng ook verband aan dat bevochtigd is met hypertone natriumchlorideoplossing voordat u de wond reinigt. Gebruik dan zalf verbanden.

Reflex neurodystrofisch en neurovasculair syndroom

Hoe pijn in de onderarm te behandelen met deze diagnose? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat deze ziekten in zekere zin subgroepen zijn. Ze omvatten echter allemaal medische procedures, lichamelijke opvoeding, fysiotherapie, gravitatietherapie, hyperbare oxygenatie, medicamenteuze behandeling.

In de beginfase van de ontwikkeling van de ziekte bestaat het behandelingsproces uit het creëren van een stationaire toestand van de onderste ledematen met een lange levensduur van gips gedurende 2 weken. Parallel hieraan wordt een Novocain-blokkade uitgevoerd volgens Shkolnikov. Het is niet overbodig om een beroep te doen op elektroforese, bestaande uit Novokain, No-Shpy, Trental, Retabolil, B-vitamines, die is voorgeschreven voor de lumbale wervelkolom. Wanneer de gips-lingeta wordt verwijderd, gaat u verder met de volgende fase van de behandeling: massage; elektroforese, die calcium, fosfor, vitamines bevat; oefentherapie. Het doel van fysieke oefeningen is het vergroten van de spiermassa, het voorkomen van de ontwikkeling van vervorming, het stimuleren van natuurlijke processen.

Elke graad van ziekte vereist hyperbare oxygenatie. Het uitrusten van aangetaste gebieden met zuurstof versterkt het genezingsproces, respectievelijk, zuurstoftherapie is de basis bij de behandeling van neurostrofisch syndroom. Er wordt onder andere veel belang gehecht aan het verbeteren van de regionale bloedcirculatie en het normaliseren van de trofische ontwikkeling. Dankzij deze behandeling wordt niet alleen de pijn in de onderarm geëlimineerd, maar ook de optimalisatie van spierkracht, de conditie van de huid gerehabiliteerd, het bewegingsvolume hersteld.

Scalenus en pectalgic syndroom

Het bestaat uit lokale factoren die van invloed zijn op de voortrap, terwijl tegelijkertijd de brachiale plexus en de subclaviale arterie worden samengedrukt. In de loop van dit gebeurt pijn in de onderarm.

Deze ziekte heeft twee graden van ontwikkeling: functioneel, dat geen organische veranderingen in bloedvaten vertoont; Organisch wordt gekenmerkt door stenose en occlusie van de arteria subclavia. In de loop van de ontwikkeling van de ziekte kunnen er veranderingen zijn zoals gangreen, acrocyanosis, hyperhidrose, tromboflebitis enzovoort.

Behandeling van het syndroom stationair verlaten, in een complex dat ontstekingsremmende geneesmiddelen omvat ( "Indotsid", "Wohl-Tharen", "fenylbutazon"), corticosteroïden, spierrelaxantia ( "Media-kalm" of "Skutamil-C"), novocaine blokkade ( blokkeert pijn in de onderarm) elektroforese van novocaine, röntgenstraling, fonoforese, intra-articulaire injectie van hydrocortison. Na het stoppen van ontstekingsprocessen gebruik je de volgende methoden: waterstofsulfide-, radon- en rapbaden, moddertoepassingen.

Overweeg manieren om drugs te gebruiken:

"Indocid" - moet tijdens of na een maaltijd worden ingenomen. Een belangrijk onderdeel van de receptie, dat moet worden onthouden: de tablet moet worden ingeslikt zonder te kauwen en te drinken met veel water. De dagelijkse dosis voor volwassenen: 25 mg 2 - 3 keer. Indien nodig wordt het dagelijkse portie verhoogd tot 100 mg, verdeeld in 4 doses. Met jicht tot 50 mg driemaal daags. Voor kinderen vanaf 14 jaar, de aanbevolen dagelijkse dosis: 1,5 - 2, 5 mg per 1 kg lichaamsgewicht. Het ontvangen bedrag is verdeeld in 3 - 4 toelating.

"Vol-Taren" - een medicijn dat, hoewel het de instructie bevat, niet mag worden gebruikt zonder toezicht van een arts. Het is de arts die de dosis vaststelt, omdat dit middel bedoeld is voor de behandeling van verschillende ziekten (jicht). Bovendien vereist de verschillende mate van ziekteprogressie een andere dosering.

"Butadion" zal pijn in de onderarm snel elimineren, omdat het pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Geproduceerd in twee vormen: zalf en tabletten. Butadion wordt aanbevolen voor andere diagnoses: tromboflebitis, reuma, tendinitis, artrose, polyartritis, jicht. Nogmaals, de gebruiksmethoden zijn strikt onderhandeld met de arts. Meestal zijn de doses als volgt:

 • tabletten: 10 - 15 mg 4 - 6 maal daags tijdens of na de maaltijd. Het maximale portie per dag is 6 mg;
 • zalf wordt aangebracht, maar niet 2 - 3 keer per dag ingewreven.

"Mido-Kalm" of "Skutamyl-S" wordt 3 keer per dag 20 mg gebruikt.

Pleskopatiya

Ziekte van de zenuw plexus. De patiënt kan acute en ernstige pijn in de onderarm voelen. Neurologie onderscheidt ook andere ziekten, zoals de uitgeperste medianuszenuw in het gebied van de ronde pronator.

Het is ook de moeite waard om te weten dat er andere problemen zijn die pijn in de onderarm kunnen veroorzaken.

 • myositis,
 • Ontsteking van pezen,
 • Gewrichtsdislocaties,
 • Fracturen van botten,
 • osteomyelitis
 • artritis,
 • osteoartritis,
 • Onvoldoende arteriële bloedcirculatie,
 • Veneuze trombose
 • Post-tromboflebitisch syndroom,
 • "Trapped" syndromen van de onderarm,
 • Schade aan zenuwvezels,
 • Osteochondrose en hernia van de wervelkolom,
 • Overtreding van de water-zoutbalans,
 • Ontsteking van onderhuids vet,
 • Myocardinfarct,
 • Jicht.

In dit gedeelte, maar een beetje hoger, hebben we gezegd dat om pijn in de onderarm te elimineren, dit mogelijk is met de vastgestelde diagnose. Maar er zijn momenten in het leven dat de resultaten van tests niet klaar zijn of niet worden ingeleverd, echografie of een andere computerdiagnose niet wordt uitgevoerd en de pijn ondraaglijk is. Wat te doen in dergelijke gevallen. Wetenschappelijke geneeskunde biedt verschillende pijnstillers "Ketanov", "Naiz", "Diclofac", "Indomethacin", "Ibuprofen".

In de alternatieve geneeskunde zijn dergelijke methoden bekend die pijn in de onderarm kunnen verlichten:

 1. wrijf het sick joint voor de nacht met zo'n drankje:
 • bloemen van lila - 3 eetlepels,
 • Kliswortel - 1 eetlepel,
 • hete peper - 3 peulen,
 • medische alcohol - 1 liter.

Alle vermelde ingrediënten worden binnen 24 uur toegediend en het product is klaar voor gebruik.

 1. wrijf elke avond zalf met een schoudergewricht:
 • gesmolten reuzel - 100 gr,
 • gemalen droge sabelnik marsh - 3 theelepels,
 • Sint-janskruid - 3 theelepels,
 • gehakte rode paprika - 1 eetlepel.

Alle componenten zijn gemengd en de zalf is klaar.

 1. Een azijnkompres is ook effectief als het pijnlijk is in de onderarm. De juiste verhoudingen van het kompres zijn: een liter water en 1 eetlepel 9% azijn. In de resulterende oplossing wordt een linnen doek nat gemaakt, dat op de zere plek wordt aangebracht. Om een verdovend effect te verkrijgen, is het nodig om warmte te creëren, bijvoorbeeld om een dikke wollen trui aan te trekken of om zich in een wollen sjaal te wikkelen. Deze procedure wordt 's nachts uitgevoerd en' s morgens moet u de aangebrachte oplossing grondig wassen.

Het voorkomen

Preventie van pijn in de onderarm

Op basis van het voorgaande kan worden vastgesteld dat pijn in de onderarm om verschillende redenen kan optreden die verband houden met neurologie, traumatologie, een gebrek aan sporenelementen (calcium), zoutafzetting enzovoort. Voor 100% is uitsluiting van de mogelijkheid van ziekten van welke aard dan ook onmogelijk, zoals we niet moeten vergeten over erfelijkheid, onvoorziene omstandigheden: verwondingen, infecties enzovoort. Maar in sommige gevallen zijn wij zelf provocateurs voor het verschijnen van een ziekte.

Dagelijkse lichaamsbeweging verbetert de bloedcirculatie en voorkomt stasis in de gewrichten. Maar nogmaals, overmatige inspanningen kunnen de situatie verergeren. Over het algemeen moet je, als je gymnastiek gebruikt voor preventieve doeleinden, alles in de juiste volgorde doen, en niet te vergeten de warming-up van de spieren voordat je aan de oefeningen begint (om uitrekken te voorkomen) en over een goede ademhaling.

Jonge fashionista's willen een riem op één plek aanbrengen als ze verkouden zijn in een broek met een lage taille of in een rok die op een riem lijkt. Over de afwezigheid van een hoofdtooi spreken helemaal. Pijn in de onderarm (en niet alleen) is in deze gevallen gegarandeerd. Hoe kunnen mensen niet begrijpen dat een gekoelde spier of zenuw tot een handicap kan leiden? Kleding voor het seizoen moet ook worden toegeschreven aan preventieve maatregelen.

Ieder van ons minstens een keer in mijn leven, maar heeft een reparatie uitgevoerd. Om een of andere reden vergeten we op dit moment dat we meubels moeten verplaatsen of de dozen moeten verwijderen die iemand zal moeten hebben. En, zoals gewoonlijk, deze "iemand" - wijzelf. En bij onjuist heffen van de last kan pijn in de onderarm optreden als gevolg van een ongebruikelijke belasting van de schouder en de arm. In dit geval moet u voorzichtig zijn, niet alleen met betrekking tot het correct nemen van de container, maar ook de berekening van de massa.

Pijn in de onderarm kan preventief onderzoek voorkomen. Vaak voorkomt tijdige diagnose een aantal mogelijke problemen.


Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.