Schouders, handen

Behandeling van pijn in het polsgewricht

Behandeling van pijn in het polsgewricht hangt af van de oorzaak die het veroorzaakte. Daarom is er geen algemeen aanvaarde methode waarmee pijn kan worden verwijderd in elk geval van ongemak in de gewrichten van de hand.

Oorzaken van pijn in het polsgewricht

Pijn in het polsgewricht is geen zeldzaam verschijnsel, hoewel het vele oorzaken heeft, variërend van trauma tot chronische systemische ziekten van het lichaam.

Pijn in de rechter schouder

Pijn in de rechterschouder kan van tijd tot tijd een persoon lastig vallen en er zijn vaak heel wat redenen voor zijn uiterlijk. De belangrijkste en dominante oorzaak van pijn is niet altijd eenvoudig te bepalen op zich, daarom kunnen patiënten het als pijnlijke gewaarwordingen van onbekende etiologie karakteriseren.

Pijn onder de oksel

Pijn onder de oksel kan om verschillende redenen verschijnen. En de pijn is ook anders: constant - periodiek, acuut - dom, sterk - zwak, trekken - snijden, zeuren - scherp enzovoort.

Pijn in de spieren van de onderarm

Praktisch in alle weefselstructuren van de onderarm, inclusief het periosteum, zijn er veel gevoelige receptoren, respectievelijk pijn in de spieren van de onderarm kan worden veroorzaakt door elke factor die verband houdt met dit lichaamsdeel.

Pijn in de trapeziusspier

Pijn in de trapeziusspier is een van de meest voorkomende pijnsyndromen, het is in deze zone dat er meestal overspanningspunten zijn.

Pijn in de onderarm

Soms gebeurt er in het leven, zodat de pijn niets geeft om over na te denken, zo ongeveer. Pijn in de onderarm kan anders zijn. Het kan plotseling zwaaien op het moment van plotselinge beweging, kan een kant van het lichaam voor een lange tijd naar beneden trekken, het kan de hele tijd jammeren, het kan geen slaap geven.

Pijn in de spieren van de arm

Een van de meest voorkomende pijnklachten gerelateerd aan het bovenste deel van het bewegingsapparaat is pijn in de schouderspieren. Pijnlijke sensaties kunnen worden geassocieerd met ontsteking van botweefsel, gewrichten, maar vaker worden ze direct veroorzaakt door de pathologie van periarticulaire structuren - ligamenten, spieren, pezen.

Pijn in de vingertoppen

Soms ervaar je pijn tijdens het uitvoeren van routinetaken, zorgen of rusten, in je vingertoppen? Hoe te reageren als deze pijn regelmatig terugkeert? Wat is het bewijs van zulke pijnlijke momenten? Wat te doen en hoe ermee om te gaan?

Pijn in de rechterhand

Pijn in de rechterhand in de klinische praktijk wordt vaak rechtszijdige brachialgie genoemd (van de Griekse woorden - brachion - schouder en algenpijn, pijn). Dit is een veel voorkomende klacht, die een van de vele verschijnselen is van de onderliggende ziekte die pijn veroorzaakt.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.