^

Gezondheid

Nieuwe behandelingen voor de ziekte van Alzheimer

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 11.04.2020
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Wetenschap en geneeskunde staan niet stil, daarom verschijnen er steeds nieuwe methoden en richtingen in de behandeling van neurodegeneratieve pathologieën.

Overweeg het nieuwe in de behandeling van Alzheimer:

 • Het medicijn J147 - beïnvloedt de toxines die neurale verbindingen in de hersenen vernietigen en leiden tot de ontwikkeling van dementie. Het medicijn is nog steeds in het stadium van actieve testen, maar er zijn al positieve resultaten. J147 verbetert de cognitieve vaardigheden en metabole processen, vermindert het gehalte aan vetzuren in de hersenen.
 • Deze ontwikkeling is gebaseerd op genetische manipulatie en omvat de levering van het gen voor de groei van zenuwen naar hersenneuronen. Het NGF-gen stimuleert de eiwitsynthese, die de levensvatbaarheid van neuronen ondersteunt, en stimuleert ook hun ontwikkeling en activiteit. Om het gen naar de bestemming te brengen, wordt een aangepast virus gebruikt, dat geen negatief effect op het lichaam heeft. Deze methode passeert de laatste fase van de test.
 • Een andere ontwikkeling is de transformatie van bindweefselcellen - fibroblasten, in neuronen van de hersenen. Voor de transformatie van neuronen in gezonde patiënten krijgt de patiënt twee geneesmiddelen waarvan de interactie wordt gegarandeerd door chemische reacties.
 • Om bèta-amyloïde plaques te bestrijden, werd een nano-medicijn ontwikkeld in de hersenen. De werking van het medicijn is gericht op de vernietiging van verbindingen die de communicatie tussen neuronen verstoren en bijdragen aan hun dood. Ook werden nanodeeltjes van polymeer en goud ontwikkeld die, na inname, combineren met bèta-amyloïde plaques en hun groei stoppen.
 • Een computersysteem voor het kiezen van een effectief medicijn. De essentie van deze ontwikkeling is dat de ziekte van Alzheimer een genetische oorsprong heeft. Als u weet welke genen beschadigd zijn en hoe bepaalde medicijnen hen beïnvloeden, kunt u het optimale medicijn vormen.

Alle bovenstaande methoden bevinden zich in het stadium van ontwikkeling of testen, maar er is al informatie over hun positieve effect.

Behandeling van Alzheimer met stamcellen

Sinds de ontdekking hebben stamcellen het begrip wetenschappers over het menselijk lichaam veranderd en een doorbraak veroorzaakt op het gebied van vele studies. Ze hebben zichzelf bewezen in neurodegeneratieve pathologieën als substitutietherapie. Dat wil zeggen, de methode voor het behandelen van de ziekte van Alzheimer met stamcellen is om de veranderde weefsels te vervangen door gezonde.

Cellulaire therapie heeft de volgende eigenschappen:

 • Activeert regeneratieprocessen.
 • Bevordert het verschijnen van nieuwe bloedvaten.
 • Herstelt zenuwcellen en verloren functies van de hersenen.
 • Elimineert neurologische symptomen.
 • Verbetert de geheugenstatus.
 • Verhoogt de cognitieve vaardigheden.
 • Bevordert het herstel van spraak.
 • Stabiliseert de emotionele achtergrond.
 • Verhoogt de spierkracht en mobiliteit.

De procedure voor stamceltherapie is vrij eenvoudig. Met behulp van liposuctie wordt het materiaal verzameld uit buikvet. Om de cellen te activeren, worden ze onderworpen aan fotodetectie van het kleurenspectrum van de monochromatische frequentie en worden ze binnen 2-3 uur als een injectie teruggegeven.

Deze behandelmethode schendt de morele aspecten niet, omdat de behandeling wordt uitgevoerd door de stamcellen van de patiënt, in plaats van dieren of embryo's. Naast dementie heeft celtherapie zich bewezen bij autisme, de ziekte van Parkinson, beroerte, cardiomyopathie.

Fenamaten bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer

Geneesmiddelen met een actieve component van N-fenylantranilzuur zijn fenamaten. De werkzame stof is multicomponent, omdat de samenstelling mefenamine, meclofenam en etafenaminezuur omvat. Van bijzonder belang is mefenaminezuur.

Mefenaminezuur is een niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel. Heeft een perifeer, centraal, analgetisch en antipyretisch effect. Het therapeutische effect van de ziekte van Alzheimer is geassocieerd met de ontstekingsremmende eigenschappen van het medicijn, omdat inflammatoire schade aan het hersenweefsel belangrijk is in de pathogenese van deze aandoening.

 • De belangrijkste klinische toepassing: de vermindering van pijn bij reumatische aandoeningen. Het medicijn wordt snel geabsorbeerd en omgezet in twee metabolieten, die een therapeutische concentratie in het bloedplasma handhaven gedurende 1-8 uur. Ongeveer 50% van het geneesmiddel wordt uitgescheiden in de urine in de vorm van metabolieten, de rest met uitwerpselen in de vorm van een ongeconjugeerde 3-koolstofmetaboliet. Het actieve ingrediënt dringt gemakkelijk door de placentabarrière en is te vinden in melk tijdens borstvoeding en gal.
 • Bijwerkingen: irritatie van het maagdarmkanaal, dyspeptische stoornissen, huidallergische reacties, hemolytische anemie, bronchospasme, verhoogde ureumwaarden in het bloed.
 • Contra-indicaties: gastro-intestinale aandoeningen, anticoagulantia, zwangerschap en borstvoeding.
 • Interactie met andere geneesmiddelen: bindt aan plasmaproteïnen en oefent een versterkend effect uit op de activiteit van anticoagulantia uit de groep coumarines. Met bijzondere zorg moet het geneesmiddel worden ingenomen met Warfarine.

Mefenaminezuur is verkrijgbaar in capsules van 250 en 500 mg en er is ook een suspensie voor 10 mg / ml die wordt gebruikt in de pediatrische praktijk.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Nieuwe geneesmiddelen voor de ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Maar ondanks dit, is er vandaag de dag nog steeds geen therapeutische methode of medicijn die het pathologische proces zou stoppen. Daarom worden er voortdurend nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van neurodegeneratieve pathologie ontwikkeld.

Overweeg de meest veelbelovende ontwikkelingen:

 • 1. Vaccine CAD106

Zijn actie is niet gericht op het voorkomen van de ziekte, maar op de vernietiging van progressieve pathologie. Het vaccin bevat de actieve componenten, die na de introductie in het lichaam het immuunsysteem activeren om antilichamen tegen het morfologische substraat te produceren - beta-amyloïde. Hierdoor vertraagt de ziekte de ontwikkeling.

 • 2. Voorbereiding MDA7

Ontwikkeling voor de eliminatie van neuropathisch pijnsyndroom. Maar tijdens het onderzoek bleek dat het medicijn de progressie van dementie vertraagt. Het werkingsmechanisme van MDA7 is gebaseerd op de ontstekingsremmende activiteit in het centrale zenuwstelsel en het effect op cannabinoïde-receptoren in de hersenen. De uitgevoerde experimenten stelden vast dat het medicijn het herstel van cognitieve processen, synoptische plasticiteit en geheugen bevordert.

 • 3. Voorbereiding MK-8931

Remt het β-secretase-enzym dat eiwitverbindingen afsplitst. Het blokkeert biochemische processen - amyloïde cascade, vermindert de concentratie van β-amyloïde in de hersenvocht. Volgens de studies vertraagt de dagelijkse inname van het medicijn niet alleen de dementie van Alzheimer, maar stopt het ook. Het medicijn wordt nog steeds getest op patiënten met vroege vormen van de ziekte.

 • 4. Antidiabetica
 1. Rosiglitazon is een geneesmiddel voorgeschreven voor type 2-diabetes. Maar de wetenschappers bewezen dat het medicijn geheugen, cognitieve functies en het leervermogen verbetert.
 2. Insuline-khimmer - recombinante insuline en een ander potentieel medicijn voor dementie. Verhoogt de activiteit van enzymen uit de groep mitogeen-geactiveerde proteïnekinasen, die verantwoordelijk zijn voor synaptische signaaloverdracht tussen neuronen van de hersenen. Verhoogt de cognitieve vaardigheden, verbetert het geheugen.
 • 5. Medicinaal pleister Exelon

Dit medicijn is een percutane vorm van rivastigmine. De lijm wordt 24 uur geplakt. Gedurende dit tijdsinterval komt een actieve component in de bloedbaan, die degeneratieve processen bestrijdt. De bijzonderheid van dit medicijn is dat de pleister dagelijks wordt vastgelijmd aan een nieuw deel van het lichaam, dat niet in contact mag komen met kleding.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.