^

Gezondheid

Hoe een man behandeld te worden, als een vrouw spruw heeft?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 23.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Lijsters bij mannen - een zeer onplezierig fenomeen, dus het moet worden behandeld. En je moet dit zo snel mogelijk doen. Om dit te doen, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met de uroloog, de noodzakelijke diagnostiek doorlopen, een behandeling ondergaan. Men moet niet vergeten dat spruw een risico is voor de partner, dus de behandeling moet samen worden gedaan of tijdens de behandeling om af te zien van geslachtsgemeenschap.

Als een vrouw spruw heeft, kan alleen een man met een hoge immuniteit het zich veroorloven om niet te helen. Behandeling kan anders zijn, afhankelijk van de ernst van de pathologie bij vrouwen, de immuniteit van een man, de conditie van zijn urogenitale microflora. Een optimale behandeling kan alleen een arts zijn, dus u moet zo snel mogelijk contact opnemen met de uroloog. Ook gevestigde kruidengeneeskunde, evenals behandeling van spruw bij mannen met alternatieve en homeopathische middelen.

Lees ook: 

Laten we een paar van hen overwegen.

  • Recept nummer 1. Ontstekingsremmende zalf

Ik heb mezelf bewezen op basis van honing. Voor de bereiding moet je honing nemen, smelten op laag vuur. Afzonderlijk verdunnen in 100 ml warm water 5 gram mummie. Voeg in de gesmolten honing met constant roeren een mummieoplossing toe. Blijf roeren tot een homogene massa ontstaat. Vervolgens wordt de resulterende massa gekoeld en een dunne laag op het aangetaste gebied aangebracht. Het is raadzaam om het toe te passen, zodat het nog steeds heet is. Dus herhaal elke dag totdat de symptomen van de pathologie verdwijnen.

  • Recept nummer 2. Zalf van zeewier

Ook goed werkende zalf van zeewier, voorgespoeld op een koffiemolen. Ongeveer 15-30 ml honing wordt aan dit poeder toegevoegd. Dit alles wordt gemengd, smelt in een waterbad, voeg 5-10 gram kaneel en gemalen gember toe, roer tot een uniforme massa is gevormd, laat het invriezen. Breng een dunne laag aan op het aangetaste gebied, inclusief slijmvliezen. Je kunt maximaal drie keer per dag uitsmeren. Duur van de behandeling - tot alle symptomen van pathologie verdwijnen.

  • Recept nummer 3. Gelatine zalf met wasbeerhondvet

Het vet van de wasbeerhond elimineert vrij snel ontstekingen en vermindert de manifestatie van irritatie, verbranding, jeuk, en voorkomt de ontwikkeling van een infectie, inclusief schimmelinfectie. Voor deze bereiding van de zalf in een afzonderlijke kom op een laag vuur smelt het vet en voeg dan een theelepel vooraf bereide gelatine toe.

Gelatine wordt gedrenkt in een afzonderlijke houder in warm water met een snelheid van ongeveer een theelepel gelatine per glas water. Voortdurend roeren, volledig oplossen, dan de gelegenheid geven om een uur lang te trekken. Daarna wordt gelatine aan het gesmolten vet van de hond toegevoegd, gemengd, uit het vuur verwijderd en op een koele plaats afgekoeld.

Breng 3-4 maal per dag aan op de huid en de slijmvliezen totdat de symptomen volledig verdwijnen.

  • Recept nummer 4. Zalf van berenvet

Vet van de beer wordt gemengd met acacia-bloemen na voorverwarmen in een waterbad. Nadat het vet is gesmolten, moet u 2-3 minuten roeren, dan van het vuur verwijderen en afkoelen tot het volledig is uitgehard. Bij ernstige verbranding en irritatie, die de spruw begeleidt, kunt u vooraf bereide olie aan het gesmolten vet toevoegen. Acacia-olie kan van tevoren als volgt worden bereid: neem 2 eetlepels kruiden en giet 5 eetlepels gekookte hete zonnebloemolie. Hierna geeft u de gelegenheid om 5-10 minuten te brouwen en vervolgens te mengen met gesmolten berenvet. Laat het daarna 2-3 uur onder een goed gesloten deksel staan. Het product is klaar - u kunt inwrijven tot in de slijmvliezen, liesstreek, heiligbeen en perineum totdat het volledig is opgenomen.

  • Recept nummer 5. Kompres van koolbladeren

Een vers koolblad wordt bevochtigd in kokend water, ze schudden het water en zetten de zone op, die wordt aangetast door de melkboer. Het is ook mogelijk om een kompres op het sacrumgebied aan te brengen, omdat het een groot aantal reflexzones en biologisch actieve punten bevat die het voortplantingssysteem beïnvloeden. Stimulatie van deze zone en het reflexveld beïnvloedt de voortplantingszone positief, normaliseert de potentie, het libido. Strak vastgebonden met een breed verband, bedek met droge hitte bovenop. Houd een dergelijk kompres gedurende een half uur, verwijder dan voorzichtig het blad en nog eens 15-20 minuten breng een droge hitte aan. Het verlicht pijn, jeuk en een branderig gevoel.

  • Recept nummer 6. Bouillon voor het wassen

Bij overvloedige afscheiding, jeuk en verbranding, is het aan te bevelen om minstens 3-4 keer per dag, indien nodig, vaker te wassen. Hiervoor worden voornamelijk ontstekingsremmende en antiseptische kruiden gebruikt. Goed bewezen kruiden zoals kamille medicinale, calendula, gewone salie, vogel bergbeklimmer, of sporish, de wortel van de medicinale aura.

Om de bouillon te bereiden, neem een van de kruiden. Voeg een eetlepel kruiden toe aan een glas kokend water. Brouw een uur lang. Je kunt een mengsel van verschillende kruiden gebruiken. Toegepast voor wassen en smeren van getroffen gebieden. Smeer de eerste dag om de 30 minuten, de tweede dag kan elke 1,5-2 uur zijn. Ga dan naar een drievoudige smering tot de symptomen van spruw volledig verdwijnen.

  • Recept nummer 7. Ontstekingsremmende balsem

Verwijder snel de ontsteking van de pijn, jeuk, irritatie en balsem van hopbellen op basis van ethylalcohol. Neem 50 ml ethylalcohol, voeg er ongeveer 2-3 eetlepels hopbellen aan toe. Dring aan voor 2-3 uur, waarna ze in de getroffen gebieden wrijven voor het verschijnen van warmte. Het wordt aanbevolen om alleen van toepassing op het perineum, trilharen en heiligbeen, terwijl het slijmvlies van de geslachtsdelen te vermijden. Houd 30 minuten vast en pas opnieuw toe.

  • Recept nummer 8.

Om de symptomen van spruw te elimineren, worden twee zalven consequent gebruikt. Een van hen heeft antibacteriële werking, het tweede - ontstekingsremmende effect. Om de eerste zalf voor te bereiden, moet je een glas duindoornbessen nemen (wondgenezing, anti-infectieuze werking). Zeef tot een homogene massa is gevormd, voeg daarna het poeder van de geraspte kruiden in een vijzel. Voeg poeder kamille kamille en stevia toe. Vermeng met duindoorn, breng tot een homogene massa. Breng daarna een dunne laag aan op de aangetaste plekken, je kunt zelfs aanbrengen op de slijmvliezen. Sta vervolgens 10-15 minuten, was af met vochtige servetten, breng een tweede zalf aan.

De tweede zalf bestaat uit een extract van eucalyptus en aloë-sap, toegevoegd aan een slecht gesmolten dassenvet. Ongeveer 50 gram dassenvet wordt verwarmd in een waterbad totdat het volledig is gesmolten. Voeg 5 ml eucalyptus-extract en 1 theelepel aloë-sap toe aan de resulterende massa. Roer grondig, laat 5-10 minuten trekken en breng een dunne laag op de huid aan, na het aanbrengen van de eerste zalf.

  • Recept nummer 9. Antiseptische zalf

Neem 10 eetlepels kwartszand, meng met 5 eetlepels druivenpitolie, voeg 2 druppels ethylalcohol toe. Sta erop voor een half uur. Vóór applicatie, mix, aanbreng op beschadigde gebieden tot 3 keer per dag.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.