^

Gezondheid

Algemene informatie over vaccinaties

Vaccinatiecertificaat voor een kind en een volwassene

Preventieve vaccinaties moeten vanaf de geboorte van het kind worden uitgevoerd. Ze zullen helpen bij het vormen van immuniteit, bescherming tegen vele gevaarlijke besmettelijke en dodelijke ziekten. Informatie over welke vaccinaties worden uitgevoerd, is altijd onder strikte controle.

Contra-indicaties voor vaccinatie

Moderne vaccins hebben een minimum aan contra-indicaties, ze worden zoveel mogelijk vrijgemaakt van ballaststoffen, conserveermiddelen en allergenen, zodat ze bij de overgrote meerderheid van kinderen en volwassenen kunnen worden gebruikt zonder voorafgaand onderzoek of analyse. Voor alle vaccins zijn er twee onderling gerelateerde contra-indicaties - allergische reacties op vaccincomponenten en een sterke reactie of complicatie op de vorige dosis van dit vaccin.

Complicaties na het BCG-vaccin

Complicaties na BCG worden beschouwd als een lokaal tuberculeus proces en moeten worden behandeld door een pediatrische tbc-specialist. Andere vaccinaties tijdens de behandeling van complicaties zijn ten strengste verboden.

Vaccinatie van personen met immunodeficiëntie

Voor alle mensen die immunodeficiëntie hebben, zijn alleen levende vaccins die ziekten kunnen veroorzaken gevaarlijk. De diagnose van immunodeficiëntie is klinisch, hoewel een laboratoriumbevestiging vereist is.

Monitoring en onderzoek van complicaties na vaccinaties

Het volgen van postvaccinale complicaties (PVO) is een systeem van constante bewaking van de veiligheid van MIBP in de omstandigheden van hun praktische toepassing. De monitoringtaken zijn ook om de aard en frequentie van complicaties na vaccinatie voor elk medicijn en de factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van complicaties na vaccinatie te bepalen.

Vaccinatie en risico op allergie

Pogingen in het verleden om de groei van allergie in ontwikkelde landen te koppelen aan "allergene" vaccins zijn overtuigend weerlegd door onderzoeken die het gebrek aan invloed van vaccins op niveaus van IgE en antilichamen van deze klasse aantonen.

Hoe complicaties na vaccinatie te herkennen?

Het kind bevindt zich gedurende de eerste zes maanden van zijn leven in de post-vaccinatieperiode, zodat een van zijn ziektes in principe kan worden toegeschreven aan een dergelijke toestand als complicaties na vaccinatie.

Vaccinatie en HIV-infectie

Vaccinatie van kinderen met een bewezen HIV-infectie moet rekening houden met hun klinische en immunologische categorieën volgens de tabel: N1, N2, N3, A1, A2, AZ ... C1, C2, N3; bij een niet-bevestigde HIV-status van het kind, gebruik de letter E voor classificatie (bijvoorbeeld EA2 of EB1, enz.).

Hoe worden de complicaties na vaccinaties behandeld?

Kleine roodheid, gevoeligheid en zwelling op de injectieplaats vereisen meestal geen actieve behandeling. Koude "subcutane infiltraten stroomt snel, hun resorptie wordt soms versneld door lokale procedures (" honingkoekjes ", balsamico-zalven). Abcessen en ettering vereisen antibacteriële therapie (oxacilline, cefazoline, enz.) En volgens indicaties - chirurgische interventie.

Autisme - als een complicatie na vaccinaties

In veel ontwikkelde landen komt het probleem van het koppelen van autisme aan vaccinatie niet van de media af, waardoor de vaccindekking wordt verminderd en een bijdrage wordt geleverd aan het behoud van de incidentie van mazelen. In de afgelopen jaren is er in veel landen een toename (2-3 keer) geweest van de incidentie van autisme en andere ziekten in dit spectrum (pervasieve ontwikkelingsstoornissen), waarvan de frequentie 0,6% van de kinderpopulatie heeft bereikt.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.